iPhone 4S alleen signaal buiten?

iPhone 4S alleen signaal buiten? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Na een ongelukkige diefstal van mijn vorige telefoon heb ik een iPhone 4S gekocht. Ik heb van mijn provider ook een nieuwe simkaart ontvangen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 14 May 2013, 21:18
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard iPhone 4S alleen signaal buiten?

Hallo,

Na een ongelukkige diefstal van mijn vorige telefoon heb ik een iPhone 4S gekocht. Ik heb van mijn provider ook een nieuwe simkaart ontvangen uiteraard.

Het probleem wat ik nu met de telefoon heb is dat hij binnenshuis (maakt eerlijk gezegd niet uit waar, zolang het maar binnen is) erg slecht bereik heeft. Vaak 1 of geen streepje en ook heel vaak "geen service". Ik kan wel bellen, maar zodra de andere persoon opneemt "mislukt" het gesprek.

Als ik buiten ben heb ik nergens last van, dan heb ik volle streepjes en kan ik gewoon zonder problemen bellen. Iets zegt me dus dat het geen hardwarematige storing is.

Ik heb mijn nieuwe simkaart ook in een prepaid telefoon geprobeerd waarvan ik weet dat die simlockvrij is (thans, de oude simkaart van dezelfde provider werkte er wel in). Met die telefoon krijg ik wel een goed signaal, maar kan ik alleen maar noodoproepen uitvoeren.

Zou het zo kunnen zijn dat de nieuwe simkaart defect is?
Ondertussen ben ik al bijna 2 weken bezig om een nieuwe kaart via mijn provider (simpel) te krijgen maar dat is nog niet zo simpel .

Overigens vind ik het wel raar dat ik buiten wel gewoon vol signaal heb en probleemloos kan bellen. Ik heb overal gezocht maar nergens kwam ik mijn specifieke situatie tegen, maar wellicht dat iemand anders hier hetzelfde heeft meegemaakt?


Wat ik overigens al geprobeerd heb:

- full restore
- restore via DFU
- reset netwerkinstellingen
- vliegtuigmodus aan/uit
- simkaart eruit halen en er opnieuw in doen
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 May 2013, 21:29
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Drinkyoghurt Bekijk bericht
Overigens vind ik het wel raar dat ik buiten wel gewoon vol signaal heb en probleemloos kan bellen.
Zo raar is dat niet altijd Als je in een redelijk nieuw huis/woning woont met heel veel aluminiumfolie in het isolatiemateriaal dan woon je quasi in een kooi van Faraday. Met als gevolg dat het radiosignaal sterk gedempt wordt.

Zodra je die kooi van Faraday verlaat, buiten dus, werkt alles weer normaal.
  #3  
Oud 14 May 2013, 21:36
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Zo raar is dat niet altijd Als je in een redelijk nieuw huis/woning woont met heel veel aluminiumfolie in het isolatiemateriaal dan woon je quasi in een kooi van Faraday. Met als gevolg dat het radiosignaal sterk gedempt wordt.

Zodra je die kooi van Faraday verlaat, buiten dus, werkt alles weer normaal.
Ik woon in een redelijk oud huis en met de isolatie is het slecht gesteld. Daarnaast. Met mijn iPhone 3G heb ik volle balkjes, met mijn 3GS had ik volle balkjes, iPhone 4 volle balkjes, vorige iPhone 4S ook volle balkjes (allemaal met oude simkaart) en nu met een andere iPhone 4S en nieuwe simkaart geen bereik, kan ook niet bellen als ik 1 of 2 streepjes heb (wat voorheen ook gewoon mogelijk was).

Mijn huisgenoten met een S2 en Google Nexus hebben ook gewoon vol bereik.

Als ik een winkel in ga ben ik gelijk m'n signaal kwijt, op het werk ook "geen service" terwijl collega's met een iPhone 4S of zelfs een 4 gewoon nergens last van hebben.

Ik heb geen data/3G aan staan omdat ik sowieso geen data abo heb.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 14 mei 2013 om 21:40 ----------

Overigens is het mij opgevallen dat in de Telefooninstellingen mijn eigen nummer er niet bij staat. Deze heb ik handmatig moeten invoeren, maar voorheen stond het er altijd automatisch in?
  #4  
Oud 14 May 2013, 21:41
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Drinkyoghurt Bekijk bericht
Ik woon in een redelijk oud huis en met de isolatie is het slecht gesteld.
Dan is er iets anders aan de hand. Misschien een hardwarematig probleem.
  #5  
Oud 14 May 2013, 22:05
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Zou langs de winkel gaan en om een nieuwe sim vragen.
  #6  
Oud 14 May 2013, 22:13
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Zou langs de winkel gaan en om een nieuwe sim vragen.
Simpel heeft helaas geen fysieke winkel
Ik ben al een tijdje bezig ze te overtuigen mijn simkaart te vervangen maar ze willen er nog niet aan geloven.
  #7  
Oud 14 May 2013, 22:15
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Oh ja Simpel...
Citaat:
Waar kan ik een nieuwe simkaart aanvragen?
Je kunt via het contactformulier op de website en via de optie 'vervangende simkaart' op je persoonlijke pagina Mijn Simpel een nieuwe simkaart aanvragen. Deze ontvang je binnen maximaal 5 werkdagen.
https://www.simpel.nl/faq/faq.aspx

Wat valt er te overtuigen?
  #8  
Oud 14 May 2013, 22:20
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Oh ja Simpel...

https://www.simpel.nl/faq/faq.aspx

Wat valt er te overtuigen?
Dan moet ik eerst de huidige simkaart blokkeren, een nieuwe aanvragen en weer 15 euro betalen.

Ik betaal per jaar maar 60 euro voor mijn abo, dan ga ik niet in 2 weken 50% daarvan aan het vervangen van mijn simkaart betalen. De eerste keer was het niet hun schuld, maar ik ga niet betalen voor een niet werkende simkaart

Klinkt mischien een beetje cheap, maar ben al genoeg op de kosten gejaagd door de diefstal
  #9  
Oud 14 May 2013, 22:42
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Wat een slechte service zeg

Ik zou Simpel heroverwegen
  #10  
Oud 14 May 2013, 22:58
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Wat een slechte service zeg

Ik zou Simpel heroverwegen
Wellicht, daarvoor ben ik sowieso al op zoek naar een nieuwe provider.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken. Ik heb de microsim weer in mijn prepaid telefoon gebruikt en daar werkte het nu wel zonder problemen. Simkaart weer in de iPhone en weer slecht bereik.

Ik snap er nu helemaal niks meer van eerlijk gezegd
  #11  
Oud 14 May 2013, 23:10
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Heb je herstellen al eens geprobeerd?

Zit je nog op jailbroken 5.0.1?
  #12  
Oud 15 May 2013, 19:42
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Heb je herstellen al eens geprobeerd?

Zit je nog op jailbroken 5.0.1?
Meerdere malen hersteld, geen verschil.
Ik zit op 6.1.3 zonder JB

Ik heb vandaag wat tests uitgevoerd en ik snap er nog steeds niks van.

Buitenshuis --> Vol signaal
In de bus --> Afhankelijk van waar ik ben 1 tot 4 streepjes

Daarnaast kreeg ik in eerste instantie in onze voortuin weer "Geen service" te zien, maar toen werden het 3 streepjes. Toen ik mijn huisgenoot besloot te bellen terwijl ik buiten stond kreeg ik vol signaal, ik kon toen gewoon daarna in het huis met 3 streepjes ~ vol signaal bellen zonder problemen.

Toen ik het gesprek stopte duurde het niet lang voor mijn signaal weer helemaal wegviel en nu heb ik weer helemaal niks.

Ik weet nu niet of ik het softwarematig of hardwarematig moet gaan zoeken, wellicht dat de antenne aansluiting los zit?
  #13  
Oud 15 May 2013, 19:49
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Drinkyoghurt Bekijk bericht
...wellicht dat de antenne aansluiting los zit?
Vanzelf kom die micro-SMA connector niet los, wel na een redelijk heftige schok.
  #14  
Oud 15 May 2013, 20:14
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Vanzelf kom die micro-SMA connector niet los, wel na een redelijk heftige schok.
Ik weet natuurlijk niet hoe de vorige eigenaar er mee is omgegaan, maar aan de buitenkant kan ik sowieso geen sporen van schade ontdekken. Hij heeft wel in een hoesje gezeten dus hij kan alsnog gevallen zijn zonder sporen (mijn 3GS was daar een goed voorbeeld van, met hoesje al meer dan 100 keer laten vallen en helemaal geen schade aan te bekennen).

Ik heb een pentalobe schroevendraaiertje besteld om te kijken of het intern wel klopt. Ik mag hopen dat de 4S iets makkelijker in elkaar zit dan de 2g, 3g en 3gs
  #15  
Oud 16 May 2013, 00:06
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Al geprobeerd of Apple 'm voor je wilt omruilen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Software: Navigon signaal - Tomtom geen signaal dettie iPhone Navigatie 8 4 September 2009 22:34
Remote van Iphone -> PC vanaf buiten lk1 Archief 1 30 April 2009 22:05
games buiten de iphone jonathan1993 Chat en geruchten 11 22 December 2008 23:13
FW 2.1 gelukt alleen Iphone start niet op. Alleen logo en trillen. Help? fillem iPhone algemeen 28 15 October 2008 00:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:28.