Data verbruik klopt niet.

Data verbruik klopt niet. discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb sinds kort een iPhone 4s met een simyo abonnement , maar in die twee maanden verbruik ik 1GB aan data volgens simyo, maar ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 27 May 2013, 17:59
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 31
Standaard Data verbruik klopt niet.

Ik heb sinds kort een iPhone 4s met een simyoicon abonnement, maar in die twee maanden verbruik ik 1GB aan data volgens simyo, maar als ik dan bij verbruik in iOS kijk is dit nog geen 500 p/maand. Hoe kan dit? Moet ik Simyo bellen of hoort dit?

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 27 mei 2013 om 18:00 ----------

En daarvoor had ik t-mobileicon en verbruikte ik nooit zo veel.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 27 May 2013, 18:15
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.081
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door KimbadeJong Bekijk bericht
Hoe kan dit?
Een netwerk bestaat volgens het OSI-model (referentiemodel) uit zeven (7) lagen. De iPhone meet alleen maar het dataverbruik op de zevende laag, de toepassingslaag.

Een provider meet ook op de onderliggende lagen, laag één (1) tot zes (6), want daar wordt ook data verbruikt.

Ik zou zeggen bel maar eens met jouw provider om meer uitleg. Succes gewenst
  #3  
Oud 27 May 2013, 20:19
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 April 2010
Berichten: 17
Standaard

Ik heb ook het idee dat er niks van klopt, heb zelf 10gb van Vodafoneicon dus kom er nooit overheen maar merk wel dat ik maandelijks 5 gb opmaak terwijl ik echt niet zoveel doe.
  #4  
Oud 27 May 2013, 20:28
mrboolean's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 October 2011
Locatie: Rotterdam
Berichten: 259
Stuur een bericht via ICQ naar mrboolean Send a message via twitter to mrboolean
Standaard

Wat timosha probeert te zeggen - even in simpel Nederlands - is dat er ook data wordt verbruikt om de verbinding op te zetten en de communicatie in goede banen te leiden. Deze data wordt op de achtergrond verbruikt. Bij tele2icon merk ik dat er meestal zo'n 5 procent extra data wordt verbruikt boven dat wat ios rapporteert. Als je tegen de 500 MB zit per maand, dan kan het kloppen dat simyoicon over deze twee maanden 1 GB verbruik rekent.

Als je bang bent dat je over je databundel heen gaat elke maand, zou ik een app installeren die je dataverbruik controleert en eventueel je dataverbinding sluit wannneer je de limiet nadert. Ik heb een bundel van 500 MB en een limiet ingesteld van 470 MB, wegens dit sluipverbruik. Dit voorkomt hoge rekeningen achteraf.
  #5  
Oud 27 May 2013, 20:48
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 April 2010
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mrboolean Bekijk bericht
Wat timosha probeert te zeggen - even in simpel Nederlands - is dat er ook data wordt verbruikt om de verbinding op te zetten en de communicatie in goede banen te leiden. Deze data wordt op de achtergrond verbruikt. Bij tele2icon merk ik dat er meestal zo'n 5 procent extra data wordt verbruikt boven dat wat ios rapporteert. Als je tegen de 500 MB zit per maand, dan kan het kloppen dat simyoicon over deze twee maanden 1 GB verbruik rekent.

Als je bang bent dat je over je databundel heen gaat elke maand, zou ik een app installeren die je dataverbruik controleert en eventueel je dataverbinding sluit wannneer je de limiet nadert. Ik heb een bundel van 500 MB en een limiet ingesteld van 470 MB, wegens dit sluipverbruik. Dit voorkomt hoge rekeningen achteraf.
ik snap wat je bedoeld. Maar idd enkele mb's over 100mb zou kunnen maar bij mijzelf heb ik het idee dat het gaat om een gb of 2 teveel die Vodafoneicon rekent.
  #6  
Oud 27 May 2013, 20:52
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.081
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mrboolean Bekijk bericht
Wat timosha probeert te zeggen....
Hoezo "probeert te zeggen"? Was dat een probeersel wat ik daar schreef?
  #7  
Oud 27 May 2013, 22:04
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Hoezo "probeert te zeggen"? Was dat een probeersel wat ik daar schreef?
Ja zo leer jij ook nog eens wat bij
__________________
Ik laat me niet opjagen, ik ben aan het werk, niet op de vlucht.
www.vuurvreter.eu/ <- volg hier de laatste landelijke brandweer meldingen.
  #8  
Oud 27 May 2013, 22:08
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.081
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuurvreter Bekijk bericht
Ja zo leer jij ook nog eens wat bij
Ja, dat is ook weer waar
  #9  
Oud 27 May 2013, 22:14
mrboolean's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 October 2011
Locatie: Rotterdam
Berichten: 259
Stuur een bericht via ICQ naar mrboolean Send a message via twitter to mrboolean
Standaard

Nee hoor, het klopt precies. Alleen weet niet iedereen wat het OSI model is. Ik heb je gedachte toch goed weergegeven hoop ik?

Verder, ik begreep dat het maar om een paar MB ging. Maar als het om 2 GB gaat is er iets goed mis. De enige die dit dan kan ophelderen is Vodafoneicon. Dataverbruik valt helaas niet zo goed te specificeren als je belgedrag, maar ze kunnen misschien vertellen op welke momenten het verbruik zou hebben plaatsgevonden.
  #10  
Oud 27 May 2013, 22:16
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.081
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mrboolean Bekijk bericht
Ik heb je gedachte toch goed weergegeven hoop ik?
Ja, natuurlijk Ik heb helaas het talent om heel simpele zaken heel ingewikkeld uit te leggen
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
data verbruik siwa iPhone algemeen 3 19 June 2012 15:50
3G data verbruik Iphone 4 MarnickG iPhone algemeen 1 19 March 2012 11:53
Wi-Fi data verbruik het zelfde als mobiel data verbruik ? ceesboersen Wi-Fi 1 24 November 2010 23:06
KPN internet, niet op data verbruik jlrens KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 1 3 April 2010 23:06
T mobile data verbruik per mei NIET meer onbeperkt benBEN T-Mobile 17 22 March 2010 10:33

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:55.