Wat doet slecht bereik met je accu?

Wat doet slecht bereik met je accu? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste mensen, Ik heb een iPhone 5 64gb met een tmobile abonnement . Deze combinatie gebruik ik sinds vorig jaar. Nu heb ik al vanaf ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 25 August 2013, 10:46
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2010
Locatie: Meijel
Berichten: 8
Standaard Wat doet slecht bereik met je accu?

Beste mensen,

Ik heb een iPhone 5 64gb met een tmobileicon abonnement.
Deze combinatie gebruik ik sinds vorig jaar. Nu heb ik al vanaf het begin slecht bereik bij mij op de zaak. Probleem is dat het pand 2100m2 groot is en ik veel op en neer loop. Op sommige plaatsen heb ik vol bereik en andere plaatsen helemaal niets of 1 streepje. Mijn accu is al vanaf dag 1 een drama. Een hele werkdag haal ik niet.

Nu is mijn vraag eigen, Wat voor effect heeft het slechte bereik op je accu?
Ik kan me voorstellen dat een telefoon constant op zoek is naar beter signaal, maar heeft dit echt zo veel invloed op mijn accu?

Het testen van een andere provider is geen optie omdat niemand goed binnen bereik heeft helaas.

Bedankt alvast.

Groet Thijs
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 25 August 2013, 10:52
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vibravis Bekijk bericht
Nu is mijn vraag eigen, Wat voor effect heeft het slechte bereik op je accu?
Ik kan me voorstellen dat een telefoon constant op zoek is naar beter signaal, maar heeft dit echt zo veel invloed op mijn accu?
Een slechte ontvangst (niet bereik) heeft een invloed op het energieverbruik. Als de ontvangst veldsterkte slecht is, en er zijn geen andere cellen beschikbaar, geeft de GSM/UMTS/HSPDA Base Cel een commando aan de mobiele telefoon om het zendvermogen te verhogen tot maximaal 2.000 mW (2 W).

2.000 mW is nogal veel voor een accu van 1.420 mAh. Als de iPhone een jailbreak heeft kan je dat volgen en onderzoeken met de (dure) app Signal uit Cydia.
  #3  
Oud 25 August 2013, 10:58
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2010
Locatie: Meijel
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Als de ontvangst veldsterkte slecht is, en er zijn geen andere cellen beschikbaar, geeft de GSM/UMTS/HSPDA Base Cel een commando aan de mobiele telefoon om het zendvermogen te verhogen tot maximaal 2.000 mW (2 W).

2.000 mW is nogal veel voor een accu van 1.420 mAh.
Bedankt voor de informatie. Dit is behoorlijk ja. Overschakelen naar 2g een optie? Nu heeft tmobileicon ook een slechte 2g binnendekking maar ik zou wel kunnen kijken naar andere providers hoe hun 2g dekking is. Als dit mijn accu duur zal verlengen natuurlijk.

Daarnaast nog even een andere snelle vraag. Als ik mijn toestel naar apple wil sturen, heb ik dan een kassabon nodig? Toestel heeft volgens Apple nog garantie maar ik heb geen bon.
  #4  
Oud 25 August 2013, 11:06
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vibravis Bekijk bericht
Bedankt voor de informatie. Dit is behoorlijk ja. Overschakelen naar 2g een optie? Nu heeft tmobileicon ook een slechte 2g binnendekking maar ik zou wel kunnen kijken naar andere providers hoe hun 2g dekking is. Als dit mijn accu duur zal verlengen natuurlijk.
GPRS/EDGE is een optie. Hoe minder bandbreedte hoe minder energie. Dat vloeit voort uit een heel bekende natuurwet. Ik doe dat met akAuto3G op mijn iPhone 5 met jailbreak.

In het buitenland zal je dat probleem minder hebben omdat je dan kan roamen tussen verschillende providers. In het binnenland is dat voorlopig nog onmogelijk.

Citaat:
Daarnaast nog even een andere snelle vraag. Als ik mijn toestel naar apple wil sturen, heb ik dan een kassabon nodig?
Apple heeft alleen maar het serienummer van het toestel nodig, meer niet.
  #5  
Oud 25 August 2013, 11:09
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2010
Locatie: Meijel
Berichten: 8
Standaard

Bedankt voor alle informatie.

Ik ga ermee aan de slag
  #6  
Oud 25 August 2013, 13:07
» iPhone 6s 16GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2012
Berichten: 44
Standaard

heb je geen Wi-Fi op je werk? Dan kun je je mobiele data helemaal uitzetten...
  #7  
Oud 27 August 2013, 02:07
ad9007i's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2011
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 770
Standaard

Heh dan zoek de iPhone de hele tijd naar Wi-Fi en dat is ook geen oplossing
  #8  
Oud 27 August 2013, 09:20
rubbererobbie's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 March 2011
Locatie: /private/nl/..
Berichten: 323
Standaard

Verbruikt minder dan 3G e.d
__________________
Iphone4>4s>5>5s>6 (check) ** Ipad2>3>4>Ipad Mini (check)
Windows plug & Plee > OS X Mavericks (check)
  #9  
Oud 27 August 2013, 09:22
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rubbererobbie Bekijk bericht
Verbruikt minder dan 3G e.d
Yep, maximaal 100 mW (20 dBm).
  #10  
Oud 27 August 2013, 11:37
» iPhone 6s 16GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2012
Berichten: 44
Standaard

Als je eenmaal bent verbonden, ben je verbonden. Neem aan als er Wi-Fi is, dat dit door het hele pand is...
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
slecht Wi-Fi bereik met iphone 5 16gb gray iPhone algemeen 0 15 August 2013 19:41
Accu extreem slecht. thirs. iPhone algemeen 7 4 July 2011 14:44
1G iPhone met verschrikkelijk slecht bereik.. AceHighHugo iPhone algemeen 3 28 August 2009 18:28
Wat bereik ik met een JailBreak Cookiesmonster Archief 1 8 June 2009 23:41
G2 met plotseling slecht bereik via Vodafone iBart Vodafone 10 13 November 2008 20:29

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:42.