WhatsApp openen, dan komen berichten pas binnen

WhatsApp openen, dan komen berichten pas binnen discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Mensen van het goede leven! Een vraagje over WhatsApp.. Als mijn telefoon (5s) is gelocked of hij is geunlocked maar ik ben niet in WhatsApp ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 5 March 2014, 12:56
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2011
Berichten: 14
Standaard WhatsApp openen, dan komen berichten pas binnen

Mensen van het goede leven!

Een vraagje over WhatsApp..

Als mijn telefoon (5s) is gelocked of hij is geunlocked maar ik ben niet in WhatsApp bezig en ik krijg een app van iemand, krijg ik daar een melding van. Logisch. Maar als ik dan mijn WhatsApp open, staat er eerst bovenin "Verbinden.." en daarna zijn mijn nieuwe berichten pas zichtbaar en krijg ik opnieuw de meldingstoon te horen.

Herkent iemand dit? Misschien is het een hele simpele instelling waar ik geen weet van heb. Dit is mijn eerste iPhone namelijk


Gr,
Ramon.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 March 2014, 14:26
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...app-topic.html

Gebruik je mobiel internet of alleen maar Wi-Fi?
  #3  
Oud 5 March 2014, 14:31
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2011
Berichten: 14
Standaard

Beide. Gaat m'n Wi-Fi in slaapstand als mn iPhone gelocked is?
  #4  
Oud 5 March 2014, 14:39
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.199
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramonkt Bekijk bericht
Gaat m'n Wi-Fi in slaapstand als mn iPhone gelocked is?
Nee, als de iPhone in de slaapstand gaat wordt Wi-Fi uitgeschakeld.
  #5  
Oud 5 March 2014, 16:37
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2011
Berichten: 14
Standaard

Hmm, oke.

Hij geeft dus wel aan in een pushbericht dat ik een WhatsApp bericht heb, maar als ik naar WhatsApp ga, duurt het 2 seconden voordat deze ook daadwerkelijk verschijnt.
  #6  
Oud 5 March 2014, 16:42
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.199
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramonkt Bekijk bericht
Hij geeft dus wel aan in een pushbericht dat ik een WhatsApp bericht heb, maar als ik naar WhatsApp ga, duurt het 2 seconden voordat deze ook daadwerkelijk verschijnt.
Geen idee wat dat is. Ik heb Whatsappje nooit gebruikt (en zal het nooit gebruiken). Succes verder.
  #7  
Oud 6 March 2014, 15:02
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 January 2010
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramonkt Bekijk bericht
Hmm, oke.

Hij geeft dus wel aan in een pushbericht dat ik een WhatsApp bericht heb, maar als ik naar WhatsApp ga, duurt het 2 seconden voordat deze ook daadwerkelijk verschijnt.
ja dat is altijd zo volgens mij. Althans, ik krijg altijd notificaties op m'n homescreen. Als ik dan vervolgens WA open, dan moet de app eerst verbinden met de server en dat duurt inderdaad ca. 2 seconden. Daarna worden de berichten direct binnengehaald.
  #8  
Oud 6 March 2014, 22:49
Lucasvn's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2013
Locatie: Etten-leur
Berichten: 101
Standaard

Dat heb ik ook denk dat WA opnieuw moet verbinden met de server denk ik
  #9  
Oud 7 March 2014, 03:03
» iPhone 7 Plus 256GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 November 2012
Locatie: Haarlem
Berichten: 411
Send a message via twitter to yukhalilsel
Standaard

Dit is inherent aan iOS.

Apple's notificatieservers staan los van de servers van de apps. Als er op je iDevice een notificatie binnenkomt, dan zie je dat alleen terug op je scherm en in de notificatie centrum.

Wanneer je echter de app behorende bij de notificatie opent, al dan niet door op de notificatie zelf te klikken, zal deze verbinding moeten maken met zijn eigen servers om de gegevensstroom te verversen.

Hoop dat dit een klein beetje duidelijk is, want als ik t zelf zo snel ff teruglees is het best een ingewikkelde verhaal
  #10  
Oud 7 March 2014, 09:16
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 January 2010
Berichten: 585
Standaard

Probleem heb ik ook 1x gehad.
Via Whatsapp een reservekopie gemaakt.
App verwijderd.
Harde reset gedaan
Toen pas Whatsapp opnieuw geÔnstalleerd.
Daarna nooit probleem gehad.

Check:
Instellingen - Algemeen - Ververs apps op achtergrond - Whatsapp -> schakelaar op groen, dus AAN.
  #11  
Oud 8 March 2014, 12:32
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2011
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yukhalilsel Bekijk bericht
Dit is inherent aan iOS.

Apple's notificatieservers staan los van de servers van de apps. Als er op je iDevice een notificatie binnenkomt, dan zie je dat alleen terug op je scherm en in de notificatie centrum.

Wanneer je echter de app behorende bij de notificatie opent, al dan niet door op de notificatie zelf te klikken, zal deze verbinding moeten maken met zijn eigen servers om de gegevensstroom te verversen.

Hoop dat dit een klein beetje duidelijk is, want als ik t zelf zo snel ff teruglees is het best een ingewikkelde verhaal
Kijk, hier kan ik wat mee, thanks! Ik zal er gewoon mee moeten leren leven dus, haha.

De rest ook bedankt hoor!
  #12  
Oud 8 March 2014, 17:49
Macbookto's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 435
Standaard

Ik krijg soms niet eens een wit eentje in een rode cirkel te zien!
  #13  
Oud 9 March 2014, 08:00
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

Dit is het meest genoemde kritiek punt op Whatsapp sinds een groot gedeelte van de gebruikers overgestapt is naar het veel snellere Telegram, en nu zelf ervaren hoe (snel) het ook kan.

Bericht wordt bij Telgegram een stuk sneller opgehaald.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rav3n Bekijk bericht
Check:
Instellingen - Algemeen - Ververs apps op achtergrond - Whatsapp -> schakelaar op groen, dus AAN.
Bedenk dat als je dit doet (whatsapp toestaan op de achtergrond te laten draaien), Whatsapp zichzelf voortdurend op de achtergrond zal laten draaien.
En dat gaat je batterijduur kosten.

->Bron: (even doorlezen naar de alinea over whatsapp) Batterij snel leeg door Facebook-app (iPhone, iPad, iPod touch) - iPhoneclub.nl

Laatst gewijzigd door ballegooier; 9 March 2014 om 08:11.
  #14  
Oud 9 March 2014, 09:30
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 January 2010
Berichten: 585
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Dit is het meest genoemde kritiek punt op Whatsapp sinds een groot gedeelte van de gebruikers overgestapt is naar het veel snellere Telegram, en nu zelf ervaren hoe (snel) het ook kan.

Bericht wordt bij Telgegram een stuk sneller opgehaald.



Bedenk dat als je dit doet (whatsapp toestaan op de achtergrond te laten draaien), Whatsapp zichzelf voortdurend op de achtergrond zal laten draaien.
En dat gaat je batterijduur kosten.

->Bron: (even doorlezen naar de alinea over whatsapp) Batterij snel leeg door Facebook-app (iPhone, iPad, iPod touch) - iPhoneclub.nl
Absoluut !!! geen last van een snel leeglopende batterij (24u).
In die sectie heb ik andere voor mij niet belangrijke apps uit staan.
D'r zijn wel grotere batterijkillers, dan deze instelling.
Enfin vwb Whatsapp, ik heb niet leren leven met het bovenomschreven probleem. Ik heb het probleem dan ook niet (meer)!

[OFF-TOPIC]En ja Telegram is idd veel sneller, toch eraf gegooid ivm veiligheid. (Hun eigen encryptie is voor mij als "wij van wc-eend adviseren wc-eend")

Laatst gewijzigd door Rav3n; 9 March 2014 om 09:42.
  #15  
Oud 9 March 2014, 11:28
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.877
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Bedenk dat als je dit doet (whatsapp toestaan op de achtergrond te laten draaien), Whatsapp zichzelf voortdurend op de achtergrond zal laten draaien.
Ik dacht dat iOS(7) bepaalt wanneer een App in de achtergrond iets mag doen. Niet de App zelf.

Dat heeft Apple best goed/efficiŽnt geprogrammeerd.
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #16  
Oud 9 March 2014, 14:28
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Ik dacht dat iOS(7) bepaalt wanneer een App in de achtergrond iets mag doen. Niet de App zelf.

Dat heeft Apple best goed/efficiŽnt geprogrammeerd.
Deels. Deze optie is er zodat je kunt kiezen dat iOS-multitasking overreden wordt. Wanneer je WhatsApp toestaat op de achtergrond te runnen, zal het niet suspended worden en continu actief doordraaien. Echter schijnt het dat Apple een lerend proces heeft ingebouwd, waardoor App Refresh alleen actief is tijdens dagdelen wanneer jij gebruikt maakt van je iPhone (dus als jij 's nachts nooit je iPhone gebruikt, dan zal na verloop van tijd App Refresh 's nachts niet draaien).

Verder is door iOS 7 schijnbaar niets veranderd (=gelimiteerd) aan het extreme gebruik door apps als Facebook en WhatsApp buiten App Refresh om dat in een iPhoneclub-artikel is besproken. De bron meldt namelijk:
Citaat:
Update 3 (02/21/2014): No news here. Yesterdays version 7.0 of the Facebook app does not change anything. :-(
__________________
Disclaimer: Tips en advies op het internet volg je altijd op eigen risico
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iMessages komen pas na 10-15 min. binnen maar soms ook direct. deleon iPad algemeen 6 3 January 2013 19:59
Email berichten komen niet automatisch binnen G31da iPhone algemeen 1 9 December 2012 11:20
ipad 3 imessage komt pas binnen na unlock? tom031 iPad algemeen 1 21 May 2012 07:00

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:55.