Opgelicht met 3GS op marktplaats :-(

Opgelicht met 3GS op marktplaats :-( discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) iPhone 3GS Jailbreak and Unlock for Version 6.1.3 with Baseband 05.16.08 - YouTube...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 9 March 2014, 18:31
ad9007i's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2011
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 770
Standaard

iPhone 3GS Jailbreak and Unlock for Version 6.1.3 with Baseband 05.16.08 - YouTube
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 9 March 2014, 19:12
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

pfffff..... Ik heb bb 05.13.04 maar nog steeds "geen service" ....
  #23  
Oud 9 March 2014, 19:18
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 743
Standaard

Wel ultrasn0w al opnieuw geÔnstalleerd? En wat staat er bij Instellingen onder IMEI (ICCID) zijn hier nog velden leeg / met nullen gevuld?
__________________
iPod touch 2G 8GB (25-09-2009 - 01-06-2011) ->
iPod touch 4G 32GB (27-01-2011 - verkocht) ->iPad 4 32GB (15-07-2013 - nu)
  #24  
Oud 9 March 2014, 20:37
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

Yep. utrasn0w opnieuw geinstalleerd. IMEI en ICCID zijn gevuld. Aanbieder staat t-mobileicon NL 14.0. Netwerk niet beschikbaar.

Ben nu met SAM bezig.... Leek er even op dat ik weer helemaal terug bij af was (hij gaf "activering vereist" en SIM niet geschikt, maar opeens start ie wel door, maar..... nog steeds "geen service" ... ???
  #25  
Oud 9 March 2014, 20:41
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.085
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Paulus1969 Bekijk bericht
Ben nu met SAM bezig....
SAM werkt al een eeuwigheid niet meer. Apple heeft dat lek definitief gedicht.
  #26  
Oud 9 March 2014, 20:42
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2010
Locatie: Limburg
Berichten: 740
Standaard

Het lijkt wel of de Unlock niet helemaal is goed gegaan, hij herkent gelukkig wel je simkaart en provider. Heb je herstel netwerkinstellingen al geprobeerd?
  #27  
Oud 9 March 2014, 20:59
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

ja, herstel netwerkinstellingen ook al geprobeerd. Het is een drama aan het worden. Alle info die te vinden is is blijkbaar verouderd. SAM wordt gewoon nog genoemd in actuele cydia tekst in FAQ. Nou hoor ik weer dat SAM al lang niet meer werkt.... :-( I give up. Volgend weekend weer verder....
Thanks so far guys...
Gr.,
Paul
  #28  
Oud 9 March 2014, 21:41
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2010
Locatie: Limburg
Berichten: 740
Standaard

Toen ik een 3GS had met lock van O2 Engeland heeft het ook 4 dagen geduurd voordat ik alles begreep omtrend jailbreak en unlocken.
Ik heb gekeken welke SHSS blobs ik had van oudere IOS en toen IOS 4.1 erop gezet en deze gelaibreaked en dan via Cydia geunlockt dmv een Repo toetevoegen. Daarna toen alles werkte heb ik met Sn0wbreeze een custom IOS gemaakt met behoud van de baseband van IOS 4.1. En alles werkte 100%.
  #29  
Oud 9 March 2014, 22:10
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 743
Standaard

Volgensmij wordt iOS 4.1 permanent voor de 3GS ondertekent en kun je daar dus altijd nog heen. Zie ook dit:

Firmware Links - Download iOS Firmware for iPhone, iPad, iPod Touch and Apple TV / Just a Penguin

Je kan dan proberen wat faire4u hierboven heeft gezegd. Unlocken met ultrasn0w en kijken of het werkt, vervolgens met sn0wbreeze (alleen Windows) een firmware maken en die herstellen. 6.1.6 wordt alleen nog niet ondersteund ... dus misschien zul je nog even op 4.1 moeten blijven als je geen shsh's van 6.1.2 / 6.1.3 hebt. Dat kun je trouwens met Tiny Umbrella bekijken.

Een laatste mogelijkheid is dat er helaas iets stuk is in de iPhone waardoor deze geen signalen ontvangt. Het feit dat er wel netjes een IMEI en ICCID staan en dat t-mobileicon wordt genoemd is vreemd. Dan zou er gewoon gebelt en ge sms't moeten kunnen worden
  #30  
Oud 10 March 2014, 19:57
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

Heb nu het volgende gedaan:
Herstelt in iTunes naar ios 4.1
Jailbreaken met Redsnow 00.9.15b3 (->iOs 4.1)
Ultrasn0w installeren met Cydia + bronnen toevoegen vanaf repo666.ultrasn0w.com
Ik heb nu bij aanbieder staan "t-mobileicon 8.0" en Modemfirmware 05.14.02
ICCID is ingevuld.

Het werkt nog steeds niet, maar dat komt mogelijk doordat de modemfirmware niet wordt ondersteund ? -> ik zie 05.14.02 niet staan bij de ondersteunde basebands. Ik ga dus maar even proberen op 06.15.00 te komen....
Wordt vervolgd...

Edit: heb nu baseband 06.15.00 -> werkt niet. Ook niet na uit/aan. Herstel netwerkinstellingen. Ultrasnow opnieuw installeren, nogmaals uit/aan, etc (in alle mogelijke volgorden)...

Edit2: nu Baseband aan het downgraden met Redsnow, maar hangt op "Transferring control to jailbreak" :-(... I'm getting crazy !!!!

Edit3: toch doorgestart, maar nog steeds baseband 06.15.00..... Nog een keer Redsnow. Nu wel gelukt. Ik heb BB 05.13.04. Nog steeds "geen service".-> netwerkinstellingen herstellen werkt niet. Ultrasnow nogmaals installeren -> werkt niet....

... Ik kap er weer mee voor vanavond...


PS: Wat moet ik nog met snowbreeze ? lager dan 6.1.6 eropzetten lukt daar niet mee volgens mij ...
Met SHSH's ben ik ook nog niet erg bekend.... Nog meer lezen dus :-(
Ik wil dit eigenlijk allemaal helemaal niet weten, maar je moet iets als geen poen hebt hahaha...

Laatst gewijzigd door Paulus1969; 10 March 2014 om 21:48.
  #31  
Oud 11 March 2014, 09:32
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 February 2011
Locatie: Den Haag
Berichten: 1.127
Standaard

Ja. kan. en dan gleijk downgraden met redsn0w. Pas op 6.15.00 werkt niet voor alle iPhone 3gs . De laatste serie uit de 3GS kan leiden dat die brickt als je de iPad baseband op zet.

Opgelicht vind ik wel trouwens een beetje "raar". Want je stond erbij toen je hem kocht toch? Altijd controleren wat je koopt. JIedereen heeft een andere perceptie wat zo goed als nieuw is !. Zo goed als nieuwe 3gS lijkt mij trouwens toch sterk..Het is al een erg oude toestel aan het worden.
__________________
Revenge of the nerd..
  #32  
Oud 11 March 2014, 09:47
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

Ik stond er niet bij toen ik hem kocht. Hij is opgestuurd per post. Ik ga niet naar Rotterdam rijden om een iPhone op te halen. Risico genomen en mijn neus gestoten..
Bij "zo goed als niew" past geen gebroken display. Als er staat "geen simlock" dan zou dat moeten kloppen toch ? Niks meer van je laten horen per email is ook een beetje verdacht..

06.15.00 moet bij mij gewoon werken want hij is ouder dan de productie week die is aangegeven... Ben inmiddels ook weer naar BB 05.13.04 en daar doet ie het ook niet op.. Enige optie die ik nu nog kan vezinnen is wachten tot Snowbreeze iOS 6.1.6 ondersteund...

Laatst gewijzigd door Paulus1969; 11 March 2014 om 13:55.
  #33  
Oud 12 March 2014, 11:59
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2010
Locatie: Limburg
Berichten: 740
Standaard

Toen ik de iPad baseband gebruikte deed gps het bij niet, dus het is beter om deze baseband niet erop te zetten. Wanneer je je simkaart uitneemt uit de iPhone verschijn er op het scherm "geen simkaart" of blijft de tekst zoeken/geen service? Heb je al eens geprobeert met een andere simkaart?

Wat heb je voor de 3GS betaald? Wel een leuke bezigheid, maar wanneer het je dan eindelijk toch lukt dan zal je wel blij zijn. En voor het geval het echt niet werkt zou ik proberen op MP een 3GS op de kop te tikken met defect scherm en achterzijde maar met een goede moederbord en deze in de jouwe stoppen, soms zijn deze 3GS al voor een paar tientjes te koop. En de defecte moederbord in de andere stoppen en deze als defect weer op MP zetten, wel vermelden dat die defect is en een simlock heeft .
  #34  
Oud 12 March 2014, 13:56
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

@faire4u.
Had ik inderdaad gelezen van die iPad baseband, maar als je daarna weer downgrade naar BB 05.13.04 heb je als het goed is dat probleem niet meer...
Volgens mij geeft ie nu wel "geen simkaart" als ik hem eruit haal. Ik heb 2 verschillende t-mobileicon gebruikt, maar meestal met mijn eigen "oude".

Is inderdaad een optie om nog een defecte erbij te halen voor onderdelen en dan proberen zelf te fixen, maar als ik pech heb zit ik dan met twee defecte toestellen en ben ik alsnog bijna 100 euro lichter...
hmmm.... zie op youtube wel dat het nog een behoorlijke klus is om de achterkant / moederbord te wisselen, maar zal eens gaan snuffelen op MP

Gr,.
Paul

Laatst gewijzigd door Paulus1969; 14 March 2014 om 16:55.
  #35  
Oud 12 March 2014, 21:21
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2010
Locatie: Limburg
Berichten: 740
Standaard

Moederbord omwisselen is zo gedaan, de andere onderdelen hoeft je niet te wisselen zoals trilmotor, headphonejack, volumeknop en powerknop etc. Je kan dan van de overgebleven onderdelen een iPhone in elkaar zetten en deze weer als defect op MP zetten zodat je een deel van je geld weer terug hebt.
  #36  
Oud 12 March 2014, 23:23
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 743
Standaard

Je kan misschien nog beter deze iPhone als defect verkopen en dan een goedkope Android-telefoon kopen. Dan heb je in ieder geval een nieuw toestel zonder simlock en met garantie, mocht er ooit toch iets mis mee zijn. Verwacht alleen niet dat een budgettoestel super snel is (maar een 3GS is dat ook niet). Plus als je een beetje nieuwe Android-versie (4.1+) hebt werken alle nieuwe apps voorlopig, terwijl op de iPhone al steeds vaker iOS 7 wordt vereist. Enkel van oude apps kun je een een oudere compatible versie downloaden.
  #37  
Oud 13 March 2014, 13:34
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 December 2013
Berichten: 2
Standaard

Kan het niet zijn dat je simkaart niet goed is?
Of dat deze sim niet geschikt is voor dit toestel.

Hoe oud is je simkaart?
  #38  
Oud 14 March 2014, 17:00
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

Hoi RBroerse,
Ik heb met een hele oude simkaart (2009) + een wat nieuwe geprobeerd (2013). Zou toch moeten werken ? Want ze doen het allebij wel in mijn Eigen 3GS.

Heb inmiddels nu een iPhone 4S 8GB en een nieuw abo bestelt want ik werd er helemaal gestoort van. Ik heb nu eenmaal geen tijd voor deze shit (3 kinderen, drukke baan). nieuwe abo was 22 euro per maand. Mijn vrouw krijgt nu mijn oude 3Gs die nog altijd veel prettiger werkt dan die schijt Samsung Galaxy Ace die ze nu heeft. Ik vind Android zowieso helemaal niet fijn (we hebben ook een Samsung notepad die helemaal niet prettig werkt, dus ben helemaal klaar met Samsung).

Galaxy Ace volgt ook nog.. ..

Een fijn weekend allemaal..

Laatst gewijzigd door WDS001; 15 March 2014 om 12:41. Reden: Links naar Marktplaats ed. zijn niet toegelaten (cf. forumregels)
  #39  
Oud 14 March 2014, 17:28
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 743
Standaard

Volgens imei info had deze iPhone zwart moeten zijn maar. Het is een witte? Is hier verder niet mee geknoeid door de vorige eigenaar?
  #40  
Oud 14 March 2014, 17:31
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 March 2014
Berichten: 27
Standaard

... zag ik ook inderdaad. Dus die zal al eerder vervangen zijn.... De huidige witte achterkant is inderdaad "zgan"...
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Opgelicht: iPad gekocht met nepgeld kjappert Koopinformatie Nederland 40 6 March 2013 11:52
3Gs 32gb aanbieding Marktplaats topcruise2010 Koopinformatie en ervaringen 5 25 November 2010 21:41
Opgelicht! ihidde Koopinformatie Nederland 15 24 September 2009 16:50

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:11.