iPhone 3.1 Unbricken

iPhone 3.1 Unbricken discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, ik heb sinds kort een iPhone gekregen van een vriend welke defect lijkt te zijn. Na een aantal keren proberen te restoren met diverse ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 4 October 2009, 21:48
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Unhappy iPhone 3.1 Unbricken

Hallo,

ik heb sinds kort een iPhone gekregen van een vriend welke defect lijkt te zijn. Na een aantal keren proberen te restoren met diverse images kwam ik er eindelijk in!

Alleen toen kreeg ik de error dat ik geen Imei nr. ICCID nr., bluetooth en Wi-Fi meer had. na wat gegoogled te hebben bleek het dus dat dit apparaat gebricked is. ook diverse oplossingen maar dit had voornamelijk betrekking op OS 1.0 en de topics waren allemaal redelijk gedateerd.

Kan iemand mij misschien verder helpen om dit probleem op te lossen of adviezen te geven hierover?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 October 2009, 21:50
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Is het een 1e gen of een 3G?

In DFU herstellen naar FW 3.1 werkt niet bij de 1e gen?
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 4 October 2009, 21:58
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

het is een iPhone 8gb 3G. ik heb dus al in DFU een restore gedaan.. met de originele firmware failed ie en met een gejailbreakte OS krijg ik hem er wel op maar dan heb ik dus dat Imei ICCID probleem.
  #4  
Oud 4 October 2009, 22:32
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Dan ben ik bang dat je hem permanent gebricked hebt.
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #5  
Oud 4 October 2009, 23:38
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

er is dus geen enkele mogelijkheid meer om dit apparaat te restoren?
  #6  
Oud 5 October 2009, 15:12
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 June 2008
Locatie: Dordrecht
Berichten: 1.829
Send a message via twitter to Shorty007
Standaard

ik wist niet dat je een iPhone kon bricken. dacht dat het altijd wel weer op te lossen was...
  #7  
Oud 5 October 2009, 15:32
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Welke firmwares met welke basebands heb je precies geprobeerd te flashen? Lijkt er een beetje op dat je baseband kapot is en dat flashen daarvan mis gaat.
  #8  
Oud 5 October 2009, 15:49
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

nou toen ik hem kreeg heb ik eerst de originele firmware proberen te flashen. Deze ging helemaal goed tot het laatste streepje en toen kreeg ik error 1603. Daarna in Mac OSX 10.6 met de pwnagetool een custom image gebakken van 3.1 en die proberen te flashen. Deze ging helemaal goed, in het hoofdmenu kwam ik er daarna echter achter dat ik geen Imei, ICCID,Wi-Fi en Bleutooth had. Daarna weer originele ROM proberen te flashen en toen kreeg ik weer een error 1603.
  #9  
Oud 6 October 2009, 08:50
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

helemaal niemand een clue meer?
  #10  
Oud 6 October 2009, 09:06
postbus31's schermafbeelding
» iPhone 4S 8GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 122
Send a message via twitter to postbus31
Standaard

Geprobeerd in DFU én old fashion recovery mode?
__________________
Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.
http://www.postbus31.com
  #11  
Oud 6 October 2009, 09:22
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

Ik heb hem in DFU gehad en met een originele firmware proberen te restoren als dat is wat je bedoeld ?
  #12  
Oud 6 October 2009, 09:38
postbus31's schermafbeelding
» iPhone 4S 8GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 122
Send a message via twitter to postbus31
Standaard

Da's de helft van wat ik bedoel

Bij het flashen van mijn 3G (met custom firmware) ook steeds een 16xx foutmelding met iPhone in DFU.

Door voor de ouderwetse recovery mode (https://forum.iculture.nl/f59/i...very-mode.html) te kiezen verliep het flashen zonder foutmeldingen.
  #13  
Oud 6 October 2009, 11:01
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

nee, deze methode werkt ook niet. Dit had ik al geprobeerd, na het flashen komt de iPhone meteen weer in recovery mode.
  #14  
Oud 6 October 2009, 13:06
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

Na een paar flashes gedaan te hebben kom ik op het volgende. Mijn iPhone functioneert nu(zonder Wi-Fi/bellen/bluetooth), als ik onder Info kijk heb ik nog de volgende dingen:

Wi-Fi-adres: N/A
Bluetooth: 00:00:00:00:00:00
IMEI: (leeg)
ICCID: (leeg)
Modemfirmware: (leeg)

Ik verwacht dus dat het probleem hier ergens zit. What to do?
  #15  
Oud 6 October 2009, 13:12
Harley4's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 August 2009
Locatie: Grunn
Berichten: 674
Standaard

Hardware, terug met dat ding.
  #16  
Oud 6 October 2009, 14:18
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

Nah. dit ding komt ergens uit italie. ik kan hem nu via de ifuntastic tool wel benaderen, is de baseband niet op één of andere manier makkelijk terug te zetten?
  #17  
Oud 8 October 2009, 08:40
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

helemaal niemand een suggestie meer?
  #18  
Oud 8 October 2009, 09:54
Machineman's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Locatie: Ossendrecht
Berichten: 117
Send a message via twitter to Machineman
Standaard

Hoi Michel,

Ik heb een mogelijke oplossing voor je gevonden ik weet niet of je dit al geprobeerd had maar het is de moeite waard.
How to: Downgrade iPhone 3G baseband - 05.11.07 to 04.26.08 | GadgetLite - Latest gadgets and technology news
  #19  
Oud 8 October 2009, 11:10
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

nog niet geprobeerd! ziet er interessant uit! alleen ik heb geen internet op het apparaat, kan ik deze tool ook via een andere weg op mijn iPhone krijgen?

ah! helaas werkt het niet! applicatie staat even een tijdje te rammelen en sluit zichzelf dan spontaan af! Is er nog een andere manier waarmee ik de baseband kan restoren op dit apparaat?

Laatst gewijzigd door iScorpio; 9 October 2009 om 10:31. Reden: samenvoegen
  #20  
Oud 12 October 2009, 11:23
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Berichten: 12
Standaard

Ik neem aan dat helemaal niemand meer een suggestie heeft? Ik heb de Fuzzyband downgrader geprobeerd maar ben er niet uitgekomen(app sloot spontaan af, zie bovenstaande post).

Ik heb nu het tooltje iFuntastic gekocht, hiermee kan ik door de mappenstructuur browsen van de iPhone, kan ik daar misschien iets mee doen om de baseband te flashen???
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:16.