iPhone 3.1 Unbricken

iPhone 3.1 Unbricken discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, ik heb sinds kort een iPhone gekregen van een vriend welke defect lijkt te zijn. Na een aantal keren proberen te restoren met diverse ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 04-10-09, 22:48
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Unhappy iPhone 3.1 Unbricken

Hallo,

ik heb sinds kort een iPhone gekregen van een vriend welke defect lijkt te zijn. Na een aantal keren proberen te restoren met diverse images kwam ik er eindelijk in!

Alleen toen kreeg ik de error dat ik geen Imei nr. ICCID nr., bluetooth en Wi-Fi meer had. na wat gegoogled te hebben bleek het dus dat dit apparaat gebricked is. ook diverse oplossingen maar dit had voornamelijk betrekking op OS 1.0 en de topics waren allemaal redelijk gedateerd.

Kan iemand mij misschien verder helpen om dit probleem op te lossen of adviezen te geven hierover?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 04-10-09, 22:50
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Is het een 1e gen of een 3G?

In DFU herstellen naar FW 3.1 werkt niet bij de 1e gen?
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 04-10-09, 22:58
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

het is een Iphone 8gb 3G. ik heb dus al in DFU een restore gedaan.. met de originele firmware failed ie en met een gejailbreakte OS krijg ik hem er wel op maar dan heb ik dus dat Imei ICCID probleem.
  #4  
Oud 04-10-09, 23:32
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.065
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Dan ben ik bang dat je hem permanent gebricked hebt.
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #5  
Oud 05-10-09, 00:38
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

er is dus geen enkele mogelijkheid meer om dit apparaat te restoren?
  #6  
Oud 05-10-09, 16:12
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jun 2008
Locatie: Dordrecht
Berichten: 1.836
Send a message via twitter to Shorty007
Standaard

ik wist niet dat je een iphone kon bricken. dacht dat het altijd wel weer op te lossen was...
  #7  
Oud 05-10-09, 16:32
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Welke firmwares met welke basebands heb je precies geprobeerd te flashen? Lijkt er een beetje op dat je baseband kapot is en dat flashen daarvan mis gaat.
  #8  
Oud 05-10-09, 16:49
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

nou toen ik hem kreeg heb ik eerst de originele firmware proberen te flashen. Deze ging helemaal goed tot het laatste streepje en toen kreeg ik error 1603. Daarna in Mac OSX 10.6 met de pwnagetool een custom image gebakken van 3.1 en die proberen te flashen. Deze ging helemaal goed, in het hoofdmenu kwam ik er daarna echter achter dat ik geen Imei, ICCID,Wi-Fi en Bleutooth had. Daarna weer originele ROM proberen te flashen en toen kreeg ik weer een error 1603.
  #9  
Oud 06-10-09, 09:50
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

helemaal niemand een clue meer?
  #10  
Oud 06-10-09, 10:06
postbus31's schermafbeelding
» iPhone 4S 8GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 122
Send a message via twitter to postbus31
Standaard

Geprobeerd in DFU ้n old fashion recovery mode?
__________________
Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.
http://www.postbus31.com
  #11  
Oud 06-10-09, 10:22
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

Ik heb hem in DFU gehad en met een originele firmware proberen te restoren als dat is wat je bedoeld ?
  #12  
Oud 06-10-09, 10:38
postbus31's schermafbeelding
» iPhone 4S 8GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 122
Send a message via twitter to postbus31
Standaard

Da's de helft van wat ik bedoel

Bij het flashen van mijn 3G (met custom firmware) ook steeds een 16xx foutmelding met iPhone in DFU.

Door voor de ouderwetse recovery mode (https://forum.iculture.nl/f59/i...very-mode.html) te kiezen verliep het flashen zonder foutmeldingen.
  #13  
Oud 06-10-09, 12:01
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

nee, deze methode werkt ook niet. Dit had ik al geprobeerd, na het flashen komt de iphone meteen weer in recovery mode.
  #14  
Oud 06-10-09, 14:06
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

Na een paar flashes gedaan te hebben kom ik op het volgende. Mijn iphone functioneert nu(zonder Wi-Fi/bellen/bluetooth), als ik onder Info kijk heb ik nog de volgende dingen:

Wi-Fi-adres: N/A
Bluetooth: 00:00:00:00:00:00
IMEI: (leeg)
ICCID: (leeg)
Modemfirmware: (leeg)

Ik verwacht dus dat het probleem hier ergens zit. What to do?
  #15  
Oud 06-10-09, 14:12
Harley4's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2009
Locatie: Grunn
Berichten: 674
Standaard

Hardware, terug met dat ding.
  #16  
Oud 06-10-09, 15:18
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

Nah. dit ding komt ergens uit italie. ik kan hem nu via de ifuntastic tool wel benaderen, is de baseband niet op ้้n of andere manier makkelijk terug te zetten?
  #17  
Oud 08-10-09, 09:40
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

helemaal niemand een suggestie meer?
  #18  
Oud 08-10-09, 10:54
Machineman's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Feb 2009
Locatie: Ossendrecht
Berichten: 122
Send a message via twitter to Machineman
Standaard

Hoi Michel,

Ik heb een mogelijke oplossing voor je gevonden ik weet niet of je dit al geprobeerd had maar het is de moeite waard.
How to: Downgrade iPhone 3G baseband - 05.11.07 to 04.26.08 | GadgetLite - Latest gadgets and technology news
  #19  
Oud 08-10-09, 12:10
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

nog niet geprobeerd! ziet er interessant uit! alleen ik heb geen internet op het apparaat, kan ik deze tool ook via een andere weg op mijn iphone krijgen?

ah! helaas werkt het niet! applicatie staat even een tijdje te rammelen en sluit zichzelf dan spontaan af! Is er nog een andere manier waarmee ik de baseband kan restoren op dit apparaat?

Laatst gewijzigd door iScorpio; 09-10-09 om 11:31. Reden: samenvoegen
  #20  
Oud 12-10-09, 12:23
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Berichten: 12
Standaard

Ik neem aan dat helemaal niemand meer een suggestie heeft? Ik heb de Fuzzyband downgrader geprobeerd maar ben er niet uitgekomen(app sloot spontaan af, zie bovenstaande post).

Ik heb nu het tooltje iFuntastic gekocht, hiermee kan ik door de mappenstructuur browsen van de iPhone, kan ik daar misschien iets mee doen om de baseband te flashen???
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:15.