Standaard SSH wachtwoord werkt niet

Standaard SSH wachtwoord werkt niet discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik wilde net via openTerminal mijn wachtwoord wijzigen van alpine naar iets anders. Hij zegt alleen telkens dat mijn wachtwoord niet klopt. Ik kan me ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 9 November 2009, 12:50
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2008
Berichten: 34
Standaard Standaard SSH wachtwoord werkt niet

Ik wilde net via openTerminal mijn wachtwoord wijzigen van alpine naar iets anders. Hij zegt alleen telkens dat mijn wachtwoord niet klopt. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit dat wachtwoord heb veranderd.

Is er een mogelijkheid om deze settings te resetten naar de standaard inloggegevens?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 9 November 2009, 12:59
Econz's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 January 2009
Berichten: 262
Send a message via twitter to Econz
Standaard

Heb je al eens met het programma "putty" geprobeerd??

(gratis te downloaden)

Uitleg>>>> Verander het rootwachtwoord van je iPhone - iPhone - iPhoneclub.nl
  #3  
Oud 9 November 2009, 13:32
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2008
Berichten: 34
Standaard

Ik heb een Mac dus ik kan putty niet downloaden.

Die uitleg had ik uiteraard al gelezen.
  #4  
Oud 9 November 2009, 13:36
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door watcher Bekijk bericht
Ik heb een Mac dus ik kan putty niet downloaden.

Die uitleg had ik uiteraard al gelezen.
Als je dat artikel echt had gelezen dan was je het volgende artikel tegengekomen: Verander het rootwachtwoord van je iPhone [Mac]

Laatst gewijzigd door De Generaal; 9 November 2009 om 14:09.
  #5  
Oud 9 November 2009, 14:07
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2008
Berichten: 34
Standaard Standaard SSH wachtwoord werkt niet (poging 2)

Leuk dat hier fanatiek met slotjes wordt gegooid maar in mijn vorige post vroeg ik niet naar een manier om een nieuw wachtwoord in te stellen, dat weet ik wel.

Het gaat mij erom dat ik helemaal niet kan ssh'en omdat ik geen geldig wachtwoord kan geven, alpine is onjuist zegt die.

Ik ben dus op zoek naar een manier om de inlog gegevens te resetten (dus niet naar een manier om op de reguliere manier een nieuw wachtwoord in te stellen).
  #6  
Oud 9 November 2009, 14:14
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Topic heropend. Graag in de toekomst dan wat duidelijker formuleren, zoals je in je tweede post hebt gedaan.
  #7  
Oud 10 November 2009, 18:57
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 April 2009
Berichten: 25
Standaard

volgens mij was het best duidelijk hoor...

maar ik heb hetzelfde probleem. opeens sinds kort dus denk ik gehackt... ik kon er eerst wel altijd in! gare shit ik hoop dat het gereset kan worden. anders maar weer recoveren.
  #8  
Oud 10 November 2009, 19:16
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2008
Berichten: 34
Standaard

Ik kon er eerst ook altijd gewoon in, ik gebruik normaal cyberduck op de mac en ook dat werkt ineens niet meer. Ik kan me niet voorstellen dat ik ben gehackt, dan had ik er neem ik aan wel iets van gemerkt.

Ik heb nu voor de zekerheid SSH maar uitgeschakeld via sbsettings tot dat ik een oplossing gevonden heb.
  #9  
Oud 10 November 2009, 23:27
ℜuben's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 April 2009
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door watcher Bekijk bericht
Ik kan me niet voorstellen dat ik ben gehackt, dan had ik er neem ik aan wel iets van gemerkt.
Dat is helaas een foute veronderstelling. Een hacker met niet al te slechte bedoelingen die alleen een "lek" onder de aandacht wil brengen zal inderdaad "geintjes" uithalen als een nieuwe achtergrond, een vreemde melding ergens, al je icoontjes verslepen en dat soort shit.

Een hacker met ronduit slechte bedoelingen zal juist zorgen dat je er helemaal niets van merkt en gaat intussen aan de haal met je SMS berichten waar misschien je wachtwoord voor de HotSpots in staan, je e-mails waar misschien toegangscodes voor sites tussen staan, je adressenboek waar misschien vertrouwelijke informatie e.d. bij personen staat.

Ik zou er dus nooit blind vanuit gaan dat je het altijd direct merkt als je telefoon (of computer ftm) gehackt is.
  #10  
Oud 11 November 2009, 14:34
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2008
Berichten: 34
Standaard

Dat zou idd kunnen maar dan zullen ze zich erg vervelen in mijn telefoon, er is niks te vinden dat een ander niet zou mogen weten of interessant zou vinden, dus dat scheelt.

Maar nog niemand die weet hoe ik de inlog gegevens kan resetten?
  #11  
Oud 11 November 2009, 15:08
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door watcher Bekijk bericht
Dat zou idd kunnen maar dan zullen ze zich erg vervelen in mijn telefoon, er is niks te vinden dat een ander niet zou mogen weten of interessant zou vinden, dus dat scheelt.

Maar nog niemand die weet hoe ik de inlog gegevens kan resetten?
Probeer eens in te loggen via user: mobile en wachtwoord: alpine
  #12  
Oud 12 November 2009, 15:51
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2008
Berichten: 34
Standaard

Ook dat had ik al geprobeerd, no such luck.
  #13  
Oud 24 November 2009, 02:22
» iPhone US 16GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 May 2008
Berichten: 5
Standaard

Ben je er al achter? Ik kom ook niet meer in mijn iPhone via SSH en via terminal worden mijn passwords niet meer herkend. Die wil ik dus resetten.
  #14  
Oud 24 November 2009, 09:52
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 September 2009
Berichten: 78
Standaard

Op firmware 1.0 was het mogelijk door /etc/master.pswd aan te passen:
http://bughira.wordpress.com/2008/04/22/how-to-reset-iphoneitouch-r00t-passwd/

we zitten inmiddels op 3.0 dus de kans dat dit niet meer werkt en je je iPhone moet restoren is GROOT.
  #15  
Oud 24 November 2009, 11:35
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 October 2009
Berichten: 13
Standaard

Ik heb dus het zelfde probleem. Alpine werkt niet meer, zelfs SUDO werkt niet meer na een herstart van mijn iPhone. Command not found! Ik ga nu een hele Customer Firmware voor mijn 3GS maar terugzetten. Blijkbaar ben ik dus gehackt...
  #16  
Oud 24 November 2009, 22:10
marcoryn's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 December 2007
Locatie: LisseZH
Berichten: 565
Stuur een bericht via MSN naar marcoryn
Standaard

Ik ken er hier nog 4!! vrees dat veel mensen die hun wachtwoord nog niet hadden gewijzigd gehackt zijn.. wordt een hoop iphoontjes restoren ;-)
__________________
iPhone 4 16GB, iPad2 16GB, iPod Shuffle, AppleTV2
  #17  
Oud 24 November 2009, 22:21
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 October 2009
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marcoryn Bekijk bericht
Ik ken er hier nog 4!! vrees dat veel mensen die hun wachtwoord nog niet hadden gewijzigd gehackt zijn.. wordt een hoop iphoontjes restoren ;-)
Ik heb hem inderdaad vanaf de grond af aan helemaal weer moeten restoren:

- Eerst het toestel in herstel modus gezet
- Daarna via iTunes de orginele firmware teruggezet van Apple
- Daarna Blackra1n RC3 gedraait
- Daarna FullSync uitgevoerd met iTunes

Dit werkte bij mij goed op deze wijze.

Je hebt nog alleen heel wat werk nog om alle Cydia Apps te installeren en weer af te stellen, maar na 2 uurtjes werkte het weer prima.
  #18  
Oud 24 November 2009, 22:25
marcoryn's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 December 2007
Locatie: LisseZH
Berichten: 565
Stuur een bericht via MSN naar marcoryn
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door neowam Bekijk bericht

Je hebt nog alleen heel wat werk nog om alle Cydia Apps te installeren en weer af te stellen, maar na 2 uurtjes werkte het weer prima.
Vergeet nu niet gelijk je root wachtwoord te wijzigen ;-)
  #19  
Oud 26 November 2009, 21:26
» iPhone 3G 16GB (Zwart)  
» Linux
 
Geregistreerd: 21 September 2007
Locatie: Zwollywood-South
Berichten: 12
Standaard

Godmiljaar !!! ik kan er ook niet meer via ssh bij !! $%&(&!!!!
Kan ik ook ergens zien via ifile of openterminal dat ik inderdaad gekraakt ben ???
__________________
-----------------------------
Grijs, dom en lomp
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Alle iDevices: iWorm misbruikt standaard wachtwoord via SSH iCulture Jailbreak 49 16 February 2010 20:13
Wachtwoord van SSH veranderen RHochstenbach Archief 1 21 November 2009 12:35
SSH wachtwoord... kozok Archief 3 13 November 2009 22:23
Standaard wachtwoord dottie wijzigen Freek Archief 0 15 October 2007 20:05

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:57.