GPRS blijft verbinding zoeken/maken

GPRS blijft verbinding zoeken/maken discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een iPhone 3G met een los abonnement, niet bij T-mobile dus. Scheelt zwaar in maandlasten, maar zonder GPRS . Daar kan ik wel ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 5 January 2010, 00:05
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard GPRS blijft verbinding zoeken/maken

Ik heb een iPhone 3G met een los abonnement, niet bij T-mobile dus. Scheelt zwaar in maandlasten, maar zonder GPRS. Daar kan ik wel mee leven.

GPRS via hun kant en mijn kant uitgeschakeld. Ik gebruik bossprefs om het uit te zetten, thans, ik dacht dat ik het uit had gezet. Blijkbaar probeert mijn iPhone nog steeds verbinding te zoeken, en gezien dit zoeken blijkbaar ook wat data verbruikt zijn de kosten van mijn abo opeens zwaar gestegen.

Nu weet ik nog van lang geleden dat je via SSH zelf aanpassingen aan de firmware kon doen, waarbij je gprs in de firmware uitzette, maar ik kan het niet meer terugvinden. Weet iemand hoe dit moet, of is er mischien een alternatief wat zeker werkt?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 January 2010, 00:18
remundo7000's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 19 June 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 629
Standaard

Dit had ik ook met Vodafone. Iets dat zeker werkt is in je instellingen bij algemeen > netwerk > mobiel datanetwerk alles weg te halen, of beter nog: onzin neer te zetten. Of toch 10 per maand aan data uit te geven, dat heb ik uiteindelijk maar gedaan ...
  #3  
Oud 5 January 2010, 00:23
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Die velden zijn leeg en bij deze provider(simpel) kun je geen extra data account nemen, dus dat word 'm niet.
  #4  
Oud 5 January 2010, 00:36
remundo7000's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 19 June 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 629
Standaard

Gek, bij mij werkte het wel. Ik kreeg ook een melding als ik geen Wi-Fi had dat er "geen mobiel datanetwerk geactiveerd kon worden". Als die melding niet kwam kostte het mij veel geld. Ik begrijp hoe het voelt, sorry dat ik je niet kan helpen

Laatst gewijzigd door remundo7000; 15 January 2010 om 17:09.
  #5  
Oud 5 January 2010, 01:33
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Ah, heb het desbetreffende topic gevonden

https://forum.iculture.nl/f59/i...1452-edge.html

Maar helaas, dat wil ook niet baten :S
  #6  
Oud 15 January 2010, 16:47
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 January 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik zit bij KPN en mijn Iphone blijft ook netwerk zoeken. Ook met bossprefs EDGE uitgezet.
Ook het onzin invullen bij EDGE heb ik geprobeert. Helaas probeert de telefoon dan voordurend zichzelf aan te melden waardoor je netwerk bezet blijft en mensen je niet meer kunnen bereiken en smsjes veel later binnen komen.
Iemand nog suggesties??
  #7  
Oud 15 January 2010, 17:37
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

En 3G is ook uitgeschakeld?
  #8  
Oud 16 January 2010, 22:14
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 January 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik heb Iphone 2G, maar dat zou in principe niets uit mogen maken. Alles wat uit kan staan staat uit en zelfs wanneer ik geen apps of internet gebruik, blijft mijn telefoon data versturen wat mij geld kost.
  #9  
Oud 16 January 2010, 22:53
Scooter's schermafbeelding
» iPhone SE 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 1.172
Send a message via twitter to Scooter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blackbone Bekijk bericht
Ik heb Iphone 2G, maar dat zou in principe niets uit mogen maken. Alles wat uit kan staan staat uit en zelfs wanneer ik geen apps of internet gebruik, blijft mijn telefoon data versturen wat mij geld kost.
kan je geen sbsettings installeren of zo?
__________________
Ik ben vlaming en daar ben ik fier op
  #10  
Oud 17 January 2010, 12:29
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 January 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik heb SBsettings beprobeert te installeren, maar wanneer ik klaar ben met de installer van cydia zie ik de app van SBinstaller niet staan tussen mijn andere apps. Doe ik iets verkeerd?
  #11  
Oud 17 January 2010, 12:30
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blackbone Bekijk bericht
Ik heb SBsettings beprobeert te installeren, maar wanneer ik klaar ben met de installer van cydia zie ik de app van SBinstaller niet staan tussen mijn andere apps. Doe ik iets verkeerd?
SbSettings kan je activeren te swipen over de statusbalk. Maar dat had je met de zoekfunctie ook wel gevonden
  #12  
Oud 17 January 2010, 12:38
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 January 2010
Berichten: 6
Standaard

Sorry,

Had het gevonden bij "more info" was weer te snel. Ga kijken of het werkt. Badankt allen tot zover!!
  #13  
Oud 17 January 2010, 17:50
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 January 2010
Berichten: 6
Standaard

Helaas, heb zojuist mn dataverbruik weer opgevraagd. Hij blijft maar data verzenden, zelfs wanneer ik met SBsettings EDGE uit heb gezet. Ik zou graag nog wat suggesties horen!
  #14  
Oud 24 January 2010, 19:05
» iPhone UK 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 April 2008
Berichten: 17
Standaard

Kick, hier moet toch een oplossing voor zijn. Bij mij blijft hij namelijk ook data verzenden. Beetje zonde van het geld...
  #15  
Oud 24 January 2010, 19:54
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 January 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik heb nu zowel in SB settings als in bossprefs EDGE uit staan en voorlopig heeft hij al een aantal dagen geen data meer verzonden. Hoop dat hij het nu goed blijft doen... "afkloppen"
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3G: 3g blijft zoeken na jb en unlock minics Unlock 9 8 August 2011 11:16
iPhone blijft zoeken ( geen service ) angelfromhell84 iPhone algemeen 7 11 January 2011 12:48
iPhone blijft zoeken Eduardboon iPhone algemeen 4 11 May 2010 13:49
verbinding gprs netwerk daddycool Archief 0 23 April 2008 22:37

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:56.