Overclock iPhone and iPod Touch CPU Speed

Overclock iPhone and iPod Touch CPU Speed discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Voor de overclockers onder ons.. Let op!!! Ik heb het niet getest !! en alles op eigen risico!! http://apple.pro/blog/2010/05/17/ove...uch-cpu-speed/...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 19 May 2010, 19:01
Carpepuncto's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 December 2007
Locatie: Hengelo
Berichten: 41
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Carpepuncto Stuur een bericht via MSN naar Carpepuncto Stuur een bericht via Skype™ naar Carpepuncto Send a message via twitter to Carpepuncto
Lightbulb Overclock iPhone and iPod Touch CPU Speed

Voor de overclockers onder ons..

Let op!!! Ik heb het niet getest !! en alles op eigen risico!!

http://apple.pro/blog/2010/05/17/ove...uch-cpu-speed/
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 May 2010, 19:50
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Heb het net toegepast en iPhone doet het nog steeds

Weet nog niet echt of echt sneller is. Lijkt wel iets sneller op te starten maar zou het eigenlijk moeten timen.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #3  
Oud 19 May 2010, 19:56
Carpepuncto's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 December 2007
Locatie: Hengelo
Berichten: 41
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Carpepuncto Stuur een bericht via MSN naar Carpepuncto Stuur een bericht via Skype™ naar Carpepuncto Send a message via twitter to Carpepuncto
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Heb het net toegepast en iPhone doet het nog steeds

Weet nog niet echt of echt sneller is. Lijkt wel iets sneller op te starten maar zou het eigenlijk moeten timen.

Ik zal het ook ff doen.. moet ff in mijn file-system zien te komen (ja ik weet hoe dat moet) en dan kan ik het bestand ff renamen..

Maar ga nu eerst lekker film kijken straks haha
  #4  
Oud 19 May 2010, 19:59
iMario's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2008
Locatie: /SpringBoard
Berichten: 6.182
Send a message via twitter to iMario
Standaard

Dit is echt niet om aan te raden. Apple doet dit niet voor niks!
  #5  
Oud 19 May 2010, 20:01
Carpepuncto's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 December 2007
Locatie: Hengelo
Berichten: 41
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Carpepuncto Stuur een bericht via MSN naar Carpepuncto Stuur een bericht via Skype™ naar Carpepuncto Send a message via twitter to Carpepuncto
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMario Bekijk bericht
Dit is echt niet om aan te raden. Apple doet dit niet voor niks!
ik raad het ook niemand aan en waarschuw duidelijk.. dus een ieder mag zelf beslissen/bepalen hoeveel risico ze willen lopen.. en leuk om mee te experimenteren..
  #6  
Oud 19 May 2010, 20:11
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMario Bekijk bericht
Dit is echt niet om aan te raden. Apple doet dit niet voor niks!
Ach, een beetje tweaker wil het toch eens proberen

Heb het trouwens weer terug gezet na de oude situatie. Kon na wat testen niet echt snelheids winst merken.
  #7  
Oud 19 May 2010, 20:50
iMario's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2008
Locatie: /SpringBoard
Berichten: 6.182
Send a message via twitter to iMario
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Ach, een beetje tweaker wil het toch eens proberen

Heb het trouwens weer terug gezet na de oude situatie. Kon na wat testen niet echt snelheids winst merken.
Voor de 3GS vind ik het onzin. Voor de 3G is een ander verhaal.
  #8  
Oud 19 May 2010, 22:08
Carpepuncto's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 December 2007
Locatie: Hengelo
Berichten: 41
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Carpepuncto Stuur een bericht via MSN naar Carpepuncto Stuur een bericht via Skype™ naar Carpepuncto Send a message via twitter to Carpepuncto
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMario Bekijk bericht
Voor de 3GS vind ik het onzin. Voor de 3G is een ander verhaal.
Ach ik draai nog op mijn 2G (Classic) dus dan kan het zeker nut hebben.. mocht het werken natuurlijk.
  #9  
Oud 24 May 2010, 13:07
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Locatie: Heerde
Berichten: 340
Stuur een bericht via MSN naar I Xyzyx I
Standaard

Aangezien mijn psp ervaringen dacht ik hier ook maar de gok te wagen..

Het is niet echt overclocken maar meer de begrenzer er af halen.. Ik heb het toegepast en ben momenteel beetje aan het proberen en op de vraag "werkt het?" kan ik antwoorden: Ja.

Eerst crashte We Rule! na 3-4 andere koninkrijken bezoeken.. Ik zit nu op 8 bezoeken en still going.. het spel draait ook veel vloeiender als voorheen en de laad tijden zijn korter.

In hoeverre de batterij levensduur verkort wordt weet ik nog niet. Of het schadelijk is voor de iPhone durf ik niets te zeggen.. Ik heb mijn psp een paar jaar terug van 222 naar 333 mhz gezet en die doet het nog steeds prima.

Overigens crashte we rule tijdens het laden van het 11e koninkrijk..

Ik ga nog even verder met prutsen en zal binnenkort mijn verdere vindingen wel posten, tot nu toe bevalt het prima en als de batterij duur er niet dramatisch onder lijd dan denk ik zeker dat dit een aanrader is voor iedereen met een 3g die nog ff door wil met zijn mobiel

Laatst gewijzigd door I Xyzyx I; 24 May 2010 om 13:08. Reden: Typo verbeterd
  #10  
Oud 25 May 2010, 18:29
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 April 2010
Berichten: 8
Standaard

Ik heb het geprobeerd, en getimed met een stopwatch.

Opstart tijd.
Zonder overclock: 27.58 sec
Met overclock: 28.10 sec

Maakt dus niks uit.

EDIT: Dit is met de 3gs

Laatst gewijzigd door Appelkoek; 25 May 2010 om 18:32.
  #11  
Oud 25 May 2010, 18:31
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Locatie: Heerde
Berichten: 340
Stuur een bericht via MSN naar I Xyzyx I
Standaard

Wat heb je precies getimed dan? Bij mij was alles merkbaar sneller..
  #12  
Oud 25 May 2010, 18:32
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 April 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoelang de iphone erover deed om te booten.
  #13  
Oud 25 May 2010, 18:39
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Locatie: Heerde
Berichten: 340
Stuur een bericht via MSN naar I Xyzyx I
Standaard

Het bestand dat je verwijderd zorgt voor een langere levensduur van je batterij en beperkt dus o.a. de kloksnelheid van je cpu.. ik denk dat het weinig effect zal hebben op je boot snelheid want dan is batterij management nog niet geladen.. Probeer eens met laadtijden van apps, misschien merk je daar wel verschil in. Bij mij voelde het wel sneller maar kan placebo effect zijn.. behalve dan het minder vastlopen van We rule.
  #14  
Oud 25 May 2010, 18:51
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 April 2010
Berichten: 8
Standaard

Ik klok ook wel Google earth straks. Die heeft altijd wel een aardige laadtijd. Weet jij anders nog apps die ik moet testen?
  #15  
Oud 25 May 2010, 18:57
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Locatie: Heerde
Berichten: 340
Stuur een bericht via MSN naar I Xyzyx I
Standaard

Umm.. geen idee, zal zelf google earth ook ff gaan testen op een 3g.. alleen moet dat kreng wel werken eerst . Naja netwerk heb je niet nodig voor google earth natuurlijk.. Zal het zo gaan proberen!

Edit:

Heb tomtom gekozen om te testen.. van mijn huis naar zweden (bovenste stad, bovenste straat en willekeurig kruispunt)
Met een redsn0w jailbreak zonder "overclock" doet hij er 1:44.612 min over om de route te berekenen...
Zonder jailbreak en met overclock komt er zo aan.. krijg ssh niet aan de praat en hij maakt geen verbinding met het 3g netwerk dus ga maar weer met spirit jailbreaken :')

Laatst gewijzigd door I Xyzyx I; 25 May 2010 om 19:17.
  #16  
Oud 25 May 2010, 23:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Locatie: Heerde
Berichten: 340
Stuur een bericht via MSN naar I Xyzyx I
Standaard

Huis - Noorwegen - oslo - 150/ring3 - willekeurig
Spirit jailbreak + overclock = 1:33.952
Spirit jailbreak zonder overclock = 1:47.372

Kon die vorige bestemming in zweden niet meer vinden had overigens nog een andere snelheids booster gevonden op een "illegaal" forum, ga die zo ook eens proberen.. die vergroot je vrije ram dus zou ook invloed op de snelheid kunnen hebben van grote applicaties..
  #17  
Oud 26 May 2010, 11:40
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Ik heb het gisteren maar eens op een 2G geprobeerd, het was idd wat sneller.
De keerzijde is wel dat de accu in 1 dag leeg is, terwijl dit anders minimaal 2 dagen is.
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
  #18  
Oud 27 May 2010, 10:38
iSerkan's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 May 2010
Berichten: 5
Standaard

Hoe ga je naar de file-system op je iPhone 3Gs???
  #19  
Oud 27 May 2010, 14:12
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Locatie: Heerde
Berichten: 340
Stuur een bericht via MSN naar I Xyzyx I
Standaard

@iSerkan Met SSH, gebruik zelf filezilla om in de iPhone te komen.. ssh kun je via cydia er op zetten.

Heb via een plist editor het bestand eens geopend om te kijken wat er in stond, blijkt dat er allemaal "profielen" denk ik dat het heet in staan... dus als hij bv. in slaap stand staat wat hij dan moet doen om stroom te besparen. Er staan meerdere tussen als hij bv aangesloten is of van de batterij leeft..

Ik nam de gok dat de bovenste die geld als hij aangesloten is op usb, en die daar onder voor batterij waren voor als je hem in gebruik had.. dus niet met scherm uit enz. Dus bij die 2 heb ik het lijntje met "reduce processor speed" weg gehaald.

En wat blijkt.. helemaal goed gegokt hij is nu net zo snel als wanneer je het bestand volledig verwijderd..

Hoe ik het gedaan heb: het bestand kopieren naar je bureaublad. Het oude bestand vervangen door een andere naam (heb zelf "BAK" toegevoegd). Vervolgens het gekopieerde bestand editen met iPodRobot en dan terugplaatsen in de map waar die vandaan kwam

Als het goed is zou hij nu dus niet constant de hogere cpu snelheid hanteren maar alleen als je hem gebruikt.. dus langere batterij levensduur
  #20  
Oud 30 May 2010, 18:19
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 February 2010
Berichten: 27
Standaard

Naar hoeveel is het vertandig om de iphone 3G te overclocken?
Naja misschien is het wel helemaal niet verstandig maar ik bedoel, om hem nou meteen op 600mhz te zetten is niet de bedoeling lijkt mij
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
ipod touch3g geeft aan dat het een ipod touch 2g is erik1995 iPhone algemeen 3 7 October 2010 16:35
Windows: iphone 3gs syncroniseren op windows 7 64bit intel core i5 cpu 750 vabo iTunes 2 16 February 2010 10:11

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:37.