Geen menu voor handmatige apn-instellingen in iOS4(oplossing)

Geen menu voor handmatige apn-instellingen in iOS4(oplossing) discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Mensen die afhankelijk zijn van handmatige APN -intstellingen (zoals vodafone-gebruikers) en naar iOS4 zijn geupdated, hebben vast gemerkt dat het instellingen-menu voor APN weg is ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 23 June 2010, 20:50
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 April 2008
Berichten: 20
Exclamation Geen menu voor handmatige apn-instellingen in iOS4(oplossing)

Mensen die afhankelijk zijn van handmatige APN-intstellingen (zoals vodafone-gebruikers) en naar iOS4 zijn geupdated, hebben vast gemerkt dat het instellingen-menu voor APN weg is gehaald. Dit probleem is vaker voorgekomen en de oplossing is simpel:

Ga op je iphone naar:
Unlockit - APN Changer for your iPhone

Daar kan je de benodigde instellingen invoeren en vervolgens een bestand downloaden die de instellingen vanzelf in je iphone zet (een profiel).

Ik liep hier vanmiddag tegenaan, en ik denk met mij nog meer mensen. Het is al vaker aan bod gekomen hier bij iOS2, maar ik vond het wel handig nogmaals te vermelden.

suc6!

Edit: Sommige mensen schijnen problemen te hebben met het installeren van het profiel. In dat geval bestaat er nog een andere oplossing met behulp van Iphone Configuration Tool. Deze is hier te downloaden.

Met dank aan darkpino!
Citaat:
Ik ga je even stap voor stap erdoor heen proberen te loodsen

1. Je start de Iphone Config. Tool op.
2. Dan ga je bij de Bibliotheek naar Configuratieprofielen.
3. Dan klik je links boven op Nieuw
4. Algemeen moet je de profiel een naam geven. Dan ga je naar beneden naar Geavanceerd. Volgens mij had jij ook vodafone toch? in dat geval typ je bij: Naam toegangspunt (APN) live.vodafone.com in. En bij gebruikersnaam toegangspunt en wachtwoord toegangspunt vodafone (let op! alles zonder hoofdletters!!)
5. Je sluit je iphone aan, die staat dan onder het kopje Apparaten.
Daar klik je op je iphone, ga je naar het tweede tabblad: Configuratieprofielen.
Daar staat je profiel die je net hebt aangemaakt (ik heb hem Vodafone genoemd) en daarnaast staat een button: Installeren.
Daar klik je op, dan op je iphone komt een schermpje of je een nieuw profiel wil installeren.
Nou dat doe je en dan werkt het...
Vergeet je profiel niet een naam te geven, anders werkt hij niet (tip van frangipaneman)

Laatst gewijzigd door mariusmes; 24 June 2010 om 23:58. Reden: nieuwe oplossing
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 June 2010, 23:23
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 2
Unhappy unlockit

heb het geprobeerd maar zonder resultaat...
krijg mijn simlockvrije iphone met vodafone nog steeds niet met internet verbonden
Moet ik nu aan de jailbreak?
  #3  
Oud 23 June 2010, 23:44
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 April 2008
Berichten: 20
Standaard

Jailbreak en unlock hebben hier niets mee te maken. Had je de goede instellingen? Apn: live.vodafone.com
Password en username zijn allebei: vodafone
  #4  
Oud 24 June 2010, 07:56
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 2
Talking

nee want die zag ik niet via unlockit. maar ik heb ze geprobeerd en het werkt, dus thx
  #5  
Oud 24 June 2010, 07:57
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 September 2007
Berichten: 43
Standaard

Had het in een ander topice over de 3G antenne ook al verteld, maar dit topic lijkt me wat handiger daarvoor.

Heb hetzelfde probleem...maar de oplossing werkt niet...

Krijg foutmelding : Profiel installeren niet mogelijk.

Safari kan een profiel niet installeren vanwege een onbekende fout.


Heb 2 sites geprobeerd...

help.benm.at
unlockit.co.nz

Heb een Iphone 3G 16GB
ios 4.0
versi 8A293
modem firmware 05.13.04
internet via Telfort/KPN

En bij beide sites geeft hij de bovenvermelde foutmelding.
  #6  
Oud 24 June 2010, 08:12
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs)  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2009
Berichten: 16
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pieterhoogen Bekijk bericht
Had het in een ander topice over de 3G antenne ook al verteld, maar dit topic lijkt me wat handiger daarvoor.

Heb hetzelfde probleem...maar de oplossing werkt niet...

Krijg foutmelding : Profiel installeren niet mogelijk.

Safari kan een profiel niet installeren vanwege een onbekende fout.


Heb 2 sites geprobeerd...

help.benm.at
unlockit.co.nz

Heb een Iphone 3G 16GB
ios 4.0
versi 8A293
modem firmware 05.13.04
internet via Telfort/KPN

En bij beide sites geeft hij de bovenvermelde foutmelding.
Me too...
Probeer nu nog via de iphone configuratie utility, als dat niet werkt weet ik het ook niet meer...
Maar terug naar 3.1 vrees ik dan
  #7  
Oud 24 June 2010, 16:23
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik heb 't zelfde probleem! Kan 't profiel niet installeren! Ik heb zelf de iphone3g met vodafone en kan nergens de apn instellingen invullen... Ik hoop dat er snel een oplossing komt!
  #8  
Oud 24 June 2010, 16:48
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 October 2007
Berichten: 48
Stuur een bericht via Skype™ naar frangipaneman
Standaard

Lukt ook niet bij mij en config utility voor iphone lukt ook niet...
Damn, waarom krijg ik dit niet aan de praat Daar gaan de voordelen van mobile vikings
  #9  
Oud 24 June 2010, 16:56
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs)  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2009
Berichten: 16
Standaard

Ik heb het (volgens mij) wel werkend met de Config Utility...
  #10  
Oud 24 June 2010, 16:59
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 6
Standaard

Laat maar even weten of 't echt werkt! I hope so!
  #11  
Oud 24 June 2010, 17:41
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik ben nu ook bezig met de config utility, maar hoe kan ik mijn nieuwe configuratieprofiel op mijn iphone zetten? Als ik 'm op mijn computer opsla, naar mezelf mail en dan op mijn iphone open dan lukt dat openen niet...
  #12  
Oud 24 June 2010, 17:47
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs)  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2009
Berichten: 16
Standaard

nee, je moet je iphone aansluiten, dan staat hij in dat lijstje en dan kan je hem erin zetten... als het niet lukt geef even een seintje
  #13  
Oud 24 June 2010, 18:04
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 6
Standaard

mijn iphone herkent ie wel in het programma, dan pas ik bij geavanceerd de apn instellingen aan, maar als ik vervolgens op installeren druk dan gebeurt er eigenlijk niks... kan je me vertellen wat ik fout doe?
  #14  
Oud 24 June 2010, 18:10
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs)  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2009
Berichten: 16
Standaard

Ik ga je even stap voor stap erdoor heen proberen te loodsen

1. Je start de Iphone Config. Tool op.
2. Dan ga je bij de Bibliotheek naar Configuratieprofielen.
3. Dan klik je links boven op Nieuw
4. Algemeen moet je de profiel een naam geven. Dan ga je naar beneden naar Geavanceerd. Volgens mij had jij ook vodafone toch? in dat geval typ je bij: Naam toegangspunt (APN) live.vodafone.com in. En bij gebruikersnaam toegangspunt en wachtwoord toegangspunt vodafone (let op! alles zonder hoofdletters!!)
5. Je sluit je iphone aan, die staat dan onder het kopje Apparaten.
Daar klik je op je iphone, ga je naar het tweede tabblad: Configuratieprofielen.
Daar staat je profiel die je net hebt aangemaakt (ik heb hem Vodafone genoemd) en daarnaast staat een button: Installeren.
Daar klik je op, dan op je iphone komt een schermpje of je een nieuw profiel wil installeren.
Nou dat doe je en dan werkt het...

Succes! als het niet lukt verduidelijk ik het met screenshots We zorgen dat het werkt hoor!!
  #15  
Oud 24 June 2010, 18:19
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 6
Standaard

Klasse man! Held! Eindelijk doet ie het! Thnx!
  #16  
Oud 24 June 2010, 18:19
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs)  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2009
Berichten: 16
Standaard

NP! Veel plezier
  #17  
Oud 24 June 2010, 19:35
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 October 2007
Berichten: 48
Stuur een bericht via Skype™ naar frangipaneman
Standaard

had het ook zo gedaan maar als ik op installeer klik gebeurt er niets...
De knop gaat een secondje of 5 een beetje donkerder kleuren maar op de iphone zie ik niets
  #18  
Oud 24 June 2010, 19:39
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 6
Standaard

Je moet je iphone wel pas aansluiten nadat je de configuratie hebt gemaakt. Dus eerst de nieuwe configuratie aanmaken, iphone aansluiten en dan installeren drukken!
  #19  
Oud 24 June 2010, 19:41
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 October 2007
Berichten: 48
Stuur een bericht via Skype™ naar frangipaneman
Standaard

Gevonden!
Belangrijk detail niet gelezen: je moet het profiel dus echt wel een naam geven anders werkt het niet!
Thanks!
  #20  
Oud 25 June 2010, 19:47
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 March 2008
Berichten: 27
Standaard

Ik heb alle manieren geprobeerd maar blijf maar de melding krijgen 'Profiel kan niet worden ge´nstalleerd Er kan slechts ÚÚn APN-configuratie tegelijk worden ge´nstalleerd'! Terwijl ik alle profielen etc. eraf heb gegooid! Ikke niet meer snappe

Edit: Gefixed! Was wel een lijdensweg om het goed te krijgen! Wat ik nu heb gedaan is:
- Eerst backup gemaakt van me telefoonnummers en wat foto's met phoneview
- Iphone gedowngraded naar de officiŰle 3.1.2
- Gejailbreaked met blackra1n
- Daarna herstel gedaan met custom ios4
- Uiteindelijk heb ik niks teruggezet maar als nieuwe iphone ingesteld
- Daarna alleen mijn telefoonummers en foto's erop gezet

Na dit allemaal gedaan te hebben was het eindelijk wel mogelijk om apn-changer te gebruiken en kan ik eindelijk mijn 3g gebruiken!

Laatst gewijzigd door Mokka; 28 June 2010 om 12:17.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
ios4 ben.nl mobileconfig voor APN/mms en tethering seansan Overige providers Nederland 4 18 December 2010 19:10
apn instellingen vodafone? nschip Vodafone 0 19 September 2010 16:58
iPhone: Na Jailbreakme.com geen APN instellingen meer! Chrissie45 Jailbreak 1 11 August 2010 12:54
ios4 ben.nl mobileconfig voor APN/mms en tethering seansan Overige providers Nederland 0 9 July 2010 18:33
APN Instellingen 2.2 Djabber T-Mobile 1 24 November 2008 18:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:38.