Landcode prefix oplossing

Landcode prefix oplossing discussie in Archief forum; ( verdwijnt na registratie ) Als ik contacten in m'n lijst heb staan met 06xxxxxxxx en ik word door diegene gebeld, verschijnt er +316xxxxxxx en niet zijn naam... Bij de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 4 November 2008, 23:30
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard Landcode prefix oplossing

Als ik contacten in m'n lijst heb staan met 06xxxxxxxx en ik word door diegene gebeld, verschijnt er +316xxxxxxx en niet zijn naam...

Bij de 1g was daar een fix voor, krijg ik dat bij de 3g ook voor elkaar?

Thnx!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 November 2008, 05:54
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Ja, door overal de landcode bij te zetten. Moet je maar eenmailg doen.
  #3  
Oud 5 November 2008, 09:40
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Ja dag, weet je hoeveel tijd dat kost...

Voor 1.1.4 was er een fix voor, is dat er ook voor de 3g?
  #4  
Oud 5 November 2008, 11:36
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 8 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2018) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Beetje achterlijk om +31 voor elk nummer te zetten, moet niet gekker worden.....
__________________
2G US 16GB, 3GS 16GB black, 4 32GB black AT&T Simlock, 4S 16GB black, 5S 32GB spacegrey.
  #5  
Oud 5 November 2008, 11:39
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Dat bedoel ik... Moet toch een oplossing voor zijn?
  #6  
Oud 5 November 2008, 18:20
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 September 2008
Berichten: 29
Standaard

ik heb dezelfde probleem...heb bij de meeste +31 ervoor gezet..het grappige is nu dat soms degene die mij belt, zonder prefix op mijn scherm komt (en dus niet vertaald wordt naar mijn contacten lijst). Ben nu overal het mobiele nummer tweemaal in het invoeren (een keer met 06 en de ander met +31) .. joepie , ik was al bang dat ik me zou vervelen
  #7  
Oud 5 November 2008, 23:12
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Ja dag, al m'n nummers er nog eens inzetten.... Niemand hier die dit probleem ook heeft?

Het MOET wel op te lossen zijn, ik neem aan dat de NL iphone 3gs hier geen last van hebben... waarom ik nu dan wel?
  #8  
Oud 6 November 2008, 12:10
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 August 2008
Berichten: 307
Standaard

Jullie en zo'n 90% van alle telefoonbezitters hebben dat probleem waarbij de enige oplossing zowel het 06 als het +31 nummer invoeren is. Er zijn telefoons op de markt die het allemaal wel snappen maar daar behoort de iPhone niet toe.
  #9  
Oud 6 November 2008, 12:37
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Dat vind ik onzin eigenlijk... ALLE telefoons die ik tot nu toe heb gehad hebben dat probleem NIET... Ook de 1st gen iphone had dat probleem niet, en die was niet eens officieel in NL geleverd...

Ik kan me niet voorstellen dat een NL t-mobile iphone 3g hier last van heeft wel!?
  #10  
Oud 6 November 2008, 13:34
nikki_ttb's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 86
Standaard

Ja, prachtig!
Gelukkig merkte ik het al toen ik mijn eerste telefoontje pleegde. Dus heb nu al mijn telefoonnummers er met +31 ingejankt. Vet veel werk.
Hart voor het vak hm?
  #11  
Oud 6 November 2008, 20:25
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 August 2008
Berichten: 307
Standaard

Onzin of niet, het merendeel van de telefoons kan het gewoonweg niet. Daartoe behoren niet alleen de GSM's maar ook die draadloze handsets thuis, ook van de bekende merken zoals Siemens. Dat alle telefoons die jezelf hebt gehad het niet hadden betekent niet dat de rest van de markt exact gelijk is. De Palm Treo 650 is bijv. ook een telefoon waarbij het niet mogelijk is net als de Nokia N95.

Overigens is de huidige software versie op de iPhone 3G een andere versie dan die op de originele iPhone. Daarnaast heb je op de iPhone ook nog de carriersettings staan. Daarin zou het evengoed kunnen zitten maar het kan ook evengoed zijn dat je het niet ontdekt hebt. Je zou niet de eerste zijn die na een paar jaar gebruik er ineens achter komt dat iets wel/niet mogelijk is. Die carriersettings van T-Mobile vindt je niet op de originele iPhone, wel op de nieuwe iPhone 3G van T-Mobile (een Belgische iPhone 3G heeft het ook niet).
  #12  
Oud 7 November 2008, 10:25
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Iedere telefoon kan dit normaal aan..

Zo ook de iPhone 3g, ik heb de oplossing, namelijk:

I suggest to verify ” xx ” presence in this file :
/private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.AppSupport.plist

CPActiveCountryCode xx
CPNetworkCountryCode xx

with xx=ro , xx=il , xx=nl
or verify dimension 97 bytes (no 71 , no 101)

or download for Netherland here:
RapidShare: Easy Filehosting

save original , substitute and restart.


Bij mij stond de CPActiveCountryCode nog op ch, en nu verandert naar nl... En nu maakt het niet meer uit of je +31 of 06 erin hebt staan...

Hoppa! (thnx to iSpazio)
  #13  
Oud 7 November 2008, 10:28
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.375
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Mooie tip!
  #14  
Oud 7 November 2008, 10:45
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Had al mn nummers al omgezet op mn 1e gen Iphone, dus heb nergens last van
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #15  
Oud 7 November 2008, 12:22
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 August 2008
Berichten: 307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MellyVille Bekijk bericht
Iedere telefoon kan dit normaal aan..
Dat klopt want technisch gezien is het vrij simpel te realiseren. Theorie en praktijk zijn alleen twee verschillende dingen. Veruit de meeste telefoons (en daarmee bedoel ik dus niet alleen de gsm's!) kunnen het echter niet. Het probleem zit hem ook deels bij de telco's. Zij sturen vaak een bepaald nummer uit, bij de ene is dat met +31, bij de ander weer niet. Binnen de landsgrenzen is het ook helemaal niet nodig om de +31 mee te sturen, je telco routeert dat toch wel. Die +31 is pas nuttig wanneer je in het buitenland bent op het netwerk van een buitenlandse telco. Die moet dan wel weten dat hij de boel naar Nederland moet routeren en daarvoor is die +31. Qua techniek zit er een erg groot verschil tussen +316... en 06..., de mensen die wat meer in de telefonie zitten kunnen je dat mooier uitleggen dan ik dat kan.

Je methode is leuk maar niet per definitie de oplossing omdat dit vereist dat je je iPhone jailbreakt. Dat is nou net een procedure welke vele iPhone bezitters niet zien zitten. Gezien de manier waarop men met telefonie in Nederland en het buitenland werkt is het mogelijk ook niet verstandig om de countrycode op nl te zetten. Het kan zijn dat daardoor telefonie in het buitenland ineens niet meer werkt. Enige voorzichtigheid is dus zeker geboden.
  #16  
Oud 7 November 2008, 13:05
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.375
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ppl Bekijk bericht
... Je methode is leuk maar niet per definitie de oplossing omdat dit vereist dat je je iPhone jailbreakt. Dat is nou net een procedure welke vele iPhone bezitters niet zien zitten. ...
Je kan DiskAid gebruiken om zonder jailbreak in je iPhone te geraken.
  #17  
Oud 7 November 2008, 14:07
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Ik snap wel dat je je eerdere standpunt moet verdedigen ppl, maar jailbreaken is no big deal...

De nederlandse iphone 3gs hebben er sowieso geen last van, want daar staat de code toch al correct, wat dus betekent dat alleen uit het buitenland geimporteerde 3g's er last van kunnen hebben, en de mensen die zo'n iphone hebben zitten meestal vast aan een simlock en jailbreaken hem toch, ik zie het probleem niet...

Daarnaast blijf ik bij het standpunt dat iedere telefoon dit normaal goed doet (en dan reken ik de thuis-siemens er niet bij nee)
  #18  
Oud 7 November 2008, 19:40
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Net gemerkt dat mijn telefoon (firmware 2.1 via itunes (officiele van apple)) er wel last van had, en dat een andere (firmware 2.1 via quickpwn erop gezet) er geen last van had en het dus meteen al goed deed... Raar!

Die laatste heeft dat bestand ook helemaal niet waar ik het hierboven over heb!
  #19  
Oud 7 November 2008, 20:09
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 August 2008
Berichten: 307
Standaard

Ik heb hier overigens een Nederlandse iPhone 3G (met Nederlands toetsenbord en Nederlands als taal voor de interface) die ook verschil maakt tussen +316... en 06... nummers. Het is dus geen kwestie waar je je iPhone vandaan hebt gehaald, het werkt gewoon niet.

Het jailbreak verhaal overschat je MellyVille. Ik vind even FreeBSD installeren en er een complete webserver van maken ook een eitje. Dat wil niet zeggen dat de gemiddelde computer gebruiker dat ook vindt Zelfde geldt ook voor jailbreak. Voor een technisch onderlegde gebruiker (zeg maar iemand die een beetje feeling voor techniek heeft) is zoiets inderdaad niet erg veel moeite. Er zijn echter ook mensen die daar dus wel moeite mee hebben en er gewoon dermate weinig van snappen dat een jailbreak eerder de boel stuk kan maken (zijn ze nog meer in paniek). Buiten dat zijn er ook gewoon mensen die niet willen jailbreaken omwille van diverse redenen waarbij garantie het meest lijkt te worden aangevoerd heb ik zo het idee. Het is dus niet altijd een kwestie van kunnen, vaak ook gewoon een kwestie van willen. Die DiskAid oplossing zal waarschijnlijk ook voor deze 2 groepen mensen niet een oplossing zijn hoewel ik wel verwacht dat er een groot aantal mensen die niet willen jailbreaken dit juist wel als oplossing ziet.

Ik blijf overigens bij het standpunt dat er legio telefoons zijn die het verschil tussen +316... en 06... niet snappen puur vanwege ervaring met die dingen (as in: mij wordt gevraagd of ik dat probleem zou kunnen oplossen). Bij de Nokia N95 en de iPhone 3G heb ik het zelfs helemaal zelf mogen ervaren. Kennelijk hebben we daarin dan verschillende ervaringen.

Dat die firmware die je er middels quickpwn op hebt gezet dat bestand niet hebt is niet zo raar. Dat zijn customised firmware versies waarbij het mij niet onlogisch lijkt dat ze daar bepaalde zaken hebben weggelaten of hebben "opgelost".
  #20  
Oud 7 November 2008, 23:53
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 73
Standaard

Kan natuurlijk niks anders doen dan je gelijk geven...

Klopt van de gemiddelde computer gebruiker, klopt dus blijkbaar van de N95 enzo...

Desondanks ging ik er vanuit dat meerendeel jailbreakt en alle telefoons +31 en 06 snappen.. ging ik gewoon van uit...

Hoe dan ook, voor iphone is het dus relatief eenvoudig op te lossen!
 


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Krassen oplossing? Fjerpje iPhone algemeen 18 7 August 2009 01:08
Bug: 3G vergist zich in landcode? Richard.v.Naam iPhone algemeen 3 19 December 2008 17:28
Agenda tel nr prefix en springboard indeling iChill Archief 1 28 January 2008 21:24

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:02.