//

Moet ik - na iedere update - opnieuw Jailbreaken enzo?

Moet ik - na iedere update - opnieuw Jailbreaken enzo? discussie in Unlock [archief] forum; ( verdwijnt na registratie ) Ben nog heel erg nieuw met het unlocken van een iPhone, er komt binnenkort een 3G uit en ben daarom nu erg geïnteresseerd. Maar ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief > Unlock [archief]
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

 

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 06-06-08, 12:10
FerdiV FerdiV is offline
• iOS
• Besturingssysteem: MacOS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Berichten: 4
Standaard Moet ik - na iedere update - opnieuw Jailbreaken enzo?

Ben nog heel erg nieuw met het unlocken van een iPhone, er komt binnenkort een 3G uit en ben daarom nu erg geïnteresseerd.

Maar ik heb een vraag waar ik nergens een duidelijk antwoord op vind. Ik begrijp namelijk niet dat als je je iPhone hebt geunlockt of gejailbreakt of whatever of je dan nog de normale Apple iPhone updates via iTunes kan uitvoeren.

Wat ik wil is gewoon een iPhone waarmee ik kan bellen zonder overige troep. Net alsof ik wel een abonnement heb, met gewoon de normale firmware. Maar ik verwacht dat je nu aparte updates hebt? Hoop dat iemand me het kan uitleggen ik haal heel wat dingen door elkaar.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 06-06-08, 12:13
Bomans's schermafbeelding
Bomans Bomans is offline
• iOS 11.1
• 10.2
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: België
Berichten: 7.361
Standaard

Je kan gewoon de originele apple updates gebruiken via itunes.
Dan gewoon je telefoon unlocken (iliberty, Pwnage) en bellen maar.

De laatse 1.1.4 is probleemloos te gebruiken.

Via Pwnage kan je een custom firmware maken, maar dat moet je dan maar in de wiki zoeken.

Laatst gewijzigd door Bomans; 06-06-08 om 12:15.
  #3  
Oud 06-06-08, 12:14
FerdiV FerdiV is offline
• iOS
• Besturingssysteem: MacOS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Je kan gewoon de originele apple updates gebruiken via itunes.
Dan gewoon je telefoon unlocken (ziphone, iliberty, winpwn) en bellen maar.
Ah ok, dan moet ik hem dus unlocken maar NIET jailbreaken of niet?
  #4  
Oud 06-06-08, 12:17
Bomans's schermafbeelding
Bomans Bomans is offline
• iOS 11.1
• 10.2
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: België
Berichten: 7.361
Standaard

ook jailbreaken.
  #5  
Oud 06-06-08, 12:19
colliehome's schermafbeelding
colliehome colliehome is offline
• iOS 14.0
• iPadOS 14.0
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Beringen
Berichten: 2.477
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome
Standaard

Welkom. Maar als je even het forum had bekeken had je zelf al wat vragen kunnen oplossen.

Je iPhone moet je jailbreaken/unlocken etc om hem in deze regio te gebruiken waar het toestel niet voorhanden is.

Het doel van jailbreaken/unlocken is hem vrij maken van softwarematig weigeren van een sim vreemd aan de iPhone ( dus sms kaarten waar Apple geen binding mee heeft)

Updates kan je zeker blijven doen. Maar dan moet je steeds hem terug vrijmaken van de simlock.

Updates hoef je niet te doen. Dit is een vrije keuze. Je hangt je iPhone aan je pc en zodra hij connectie maakt met je iPhone zal hij eveneens kijken of je software up to date is en je ook promt vragen om deze te updaten. Je kan dan ook negatief antwoorden en dus geen update doen.

De update gaat - zoals op je pc- verbeteringen tov het bestaande systeem uitvoeren. Soms betere dingen maar soms ook niet? Dit moet je zelf uitmaken.

Het jailbreaken/unlockenn etc gaat tegenwoordig simpel. Lees het forum hier maar eens overna.

Hopelijk je geholpen te hebben en anders kan je zeker hier nog wat vinden; iPhone gekocht - wat nu? (handleiding voor beginners) » Nieuws » iPhoneclub.nl
  #6  
Oud 06-06-08, 12:19
Fexion Fexion is offline
• iOS 4.3
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: May 2008
Locatie: Mierlo
Berichten: 65
Standaard

Jailbreaken is verplicht

Dit zet je iphone "open" zodat je hem daarna kunt unlocken en activeren.

dit 3 dingen moet je minimaal uitvoeren wil je een beetje gebruik kunnen maken van je iphone in nederland.

overigens makelijk uit te voeren met een druk op de knop door iliberty of iets dergelijks

(verbeter me als ik er langs zit )
  #7  
Oud 06-06-08, 12:21
FerdiV FerdiV is offline
• iOS
• Besturingssysteem: MacOS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Berichten: 4
Standaard

Ah ok, dank je wel allemaal! Ik heb die ene pagina al eens doorgelezen ja. Maar ik begreep alleen niet welke ik nou moet gaan aanvinken in zo'n programmatje. Maar dus zowel Jailbreak als Unlock.

Als ik het goed begrijp moet ik na elke iTunes update de iPhone weer opnieuw jailbreaken/unlocken.

Maar goed, ik moet eerst nog de iPhone 3G gaan kopen en misschien werkt het daar wel niet eens op.

Laatst gewijzigd door FerdiV; 06-06-08 om 12:24.
  #8  
Oud 06-06-08, 12:23
colliehome's schermafbeelding
colliehome colliehome is offline
• iOS 14.0
• iPadOS 14.0
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Beringen
Berichten: 2.477
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FerdiV Bekijk bericht
.laat maar
??

Mensen helpen en dit is je antwoord?
  #9  
Oud 06-06-08, 12:31
FerdiV FerdiV is offline
• iOS
• Besturingssysteem: MacOS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
??

Mensen helpen en dit is je antwoord?
Lol nee. Had eerst een bericht geplaatst die niet meer nodig was. Toen had ik er even 'laat maar' van gemaakt. Vervolgens heb ik er een beter stuk van gemaakt. Was mar voor even Ben jullie erg dankbaar hoor, al begrijp ik het nog steeds niet helemaal hehe.
  #10  
Oud 06-06-08, 12:34
colliehome's schermafbeelding
colliehome colliehome is offline
• iOS 14.0
• iPadOS 14.0
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Beringen
Berichten: 2.477
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome
Standaard

na elke iTunes update moet je niet alles opnieuw doen. Enkel na een iPhone update. Dit is wat anders...
  #11  
Oud 06-06-08, 13:29
croiman's schermafbeelding
croiman croiman is offline
Psycho iPhone Case Modder
• iOS 5.0.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

De unlock jailbreak en activeren hoef je alleen niet meer te doen als je een custom-firmware van Pwnage via itunes laad in je iphone met de shift toets ingedrukt.

Voor al de rest moet je na een update , restore opnieuw unlocken en jailbreaken.
__________________
PM functie overhit. Gelieve alleen serieuze probleem gevallen via PM.
Going from iphone extreme mod to Motorola Photon Q 4G LTE with simcard mod and lots more.
  #12  
Oud 06-06-08, 15:16
slodo slodo is offline
• iOS
 
Geregistreerd: Mar 2008
Berichten: 1.027
Standaard

en bij de 3g iphone komt weer een nieuwe unlock methode. dus dan kan je de huidige methodes niet gebruiken voor een unlock (tenzij er een nieuwe versie van het programma uitkomt)
  #13  
Oud 06-06-08, 15:26
croiman's schermafbeelding
croiman croiman is offline
Psycho iPhone Case Modder
• iOS 5.0.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slodo Bekijk bericht
en bij de 3g iphone komt weer een nieuwe unlock methode. dus dan kan je de huidige methodes niet gebruiken voor een unlock (tenzij er een nieuwe versie van het programma uitkomt)
Als t firmware 2.0 ga zijn, kun je nog altijd Pwnage tool gebruiken die dan waarschijnlijk een update gaat krijgen.
  #14  
Oud 06-06-08, 15:28
sossienl's schermafbeelding
sossienl sossienl is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 8.0
• 8.0
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Blaricum
Berichten: 601
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door croiman Bekijk bericht
Als t firmware 2.0 ga zijn, kun je nog altijd Pwnage tool gebruiken die dan waarschijnlijk een update gaat krijgen.
Dit is niet zeker! Er is een waarschijnlijkheid, maar bij Apple is niets zeker
__________________
iPhone (web) developer. Kijk op http://www.appsstore.nl voor alle Nederlandse iPhone apps! Twitter? klik!
  #15  
Oud 06-06-08, 15:30
croiman's schermafbeelding
croiman croiman is offline
Psycho iPhone Case Modder
• iOS 5.0.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sossienl Bekijk bericht
Dit is niet zeker! Er is een waarschijnlijkheid, maar bij Apple is niets zeker
ALs er 3G inzit, moet die optie en instellingen zowiezo ergens in nieuwe firmware komen te zitten, want 1.1.4 firmware heeft dat niet.
Nieuwe firmware gaat t worden, maar welke?? terwijl er al 2.0BETA's de ronde doen hier en daar, gok ik erop dat t wel firmware 2.0 ga worden, mits ze toch al werk in 2.0 hebben gestoken. nie???
  #16  
Oud 06-06-08, 15:32
sossienl's schermafbeelding
sossienl sossienl is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 8.0
• 8.0
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Blaricum
Berichten: 601
Standaard

// Titel aangepast naar begrijpelijke vraagstelling

@croiman: Je heb helemaal gelijk en ik ga er ook van uit, maar ik ben wel voorzichtig om te roepen dat PWNAge deze kan unlocken.
  #17  
Oud 06-06-08, 15:37
croiman's schermafbeelding
croiman croiman is offline
Psycho iPhone Case Modder
• iOS 5.0.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sossienl Bekijk bericht
// Titel aangepast naar begrijpelijke vraagstelling

@croiman: Je heb helemaal gelijk en ik ga er ook van uit, maar ik ben wel voorzichtig om te roepen dat PWNAge deze kan unlocken.
Ziphone verklaard op zijn site dat hij de 2.0 unlock al klaar heeft en wacht op de officiele firmware2.0 en geen beta meer, en dan kan hij testen.
Als die van ziphone klaar is en uitvoerig getest, zullen ze Ziphone zijn code gaan gebruiken en die impleneren in Pwnage/Winpwn zoals ze ook met alle andere hebben gedaan en die in elkaar hebben gestoken.

Dus als t firmware 2.0 gaat worden die in de 3G iphone zit, durf ik te verkondigen dat Pwnage/winpwn deze unlock in een update gaat steken ja. Mits er nu al ietwa beperkte mogelijkheden zijn, hij is al unlocked (ik heb deze) in een custom-firmware, maar nog geen Installer.app en jailbreak.
Ma da komt nog.
  #18  
Oud 11-06-08, 11:29
King1987's schermafbeelding
King1987 King1987 is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 6.0.1
• 6.0 beta
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.246
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FerdiV Bekijk bericht
Wat ik wil is gewoon een iPhone waarmee ik kan bellen zonder overige troep. Net alsof ik wel een abonnement heb, met gewoon de normale firmware. Maar ik verwacht dat je nu aparte updates hebt? Hoop dat iemand me het kan uitleggen ik haal heel wat dingen door elkaar.
Je kan toch als hij in nederland te koop is via t-mobile gewoon de Iphone gebruiken, dan hoef je niet te unlocken en niet te jailbreaken, want dan heb je gwoon een orginele nederlandse telefoon, zonder "overige troep"

Mocht je meer willen, ja dan word het jailbreaken
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #19  
Oud 11-06-08, 15:28
frankvanwessel frankvanwessel is offline
• iOS 7.0.4
• 7.0.4
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Locatie: Den Bosch
Berichten: 21
Standaard firmware 2.0

ik het uitvoerig bovenstaande gelezen, maar een duidelijk ja/nee antwoord op de vragen kon ik niet achterhalen.

daarom mijn volgende vragen:
- als je NU in de VS een iphone zou gaan halen, bevat deze dan firmware 2.0?
- stel je hebt NU een iphone firmware 1.4, je gaat jailbraken, unlocken en activeren. de iphone zou dan werken in NL. Daarna wil je upgraden naar firmware 2.0.
* moet je dan opnieuw jailbraken? kan dit met de bestaande software?
* moet je dan opnieuw unlocken? kan dit met de bestaande software?
* moet je dan opnieuw activeren? kan dit ook met de bestaande software?
  #20  
Oud 11-06-08, 15:38
croiman's schermafbeelding
croiman croiman is offline
Psycho iPhone Case Modder
• iOS 5.0.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door frankvanwessel Bekijk bericht
ik het uitvoerig bovenstaande gelezen, maar een duidelijk ja/nee antwoord op de vragen kon ik niet achterhalen.

daarom mijn volgende vragen:
- als je NU in de VS een iphone zou gaan halen, bevat deze dan firmware 2.0? nee, 1.1.4 tenzij je de nieuwe iphone koopt
- stel je hebt NU een iphone firmware 1.4, je gaat jailbraken, unlocken en activeren. de iphone zou dan werken in NL. Daarna wil je upgraden naar firmware 2.0.
* moet je dan opnieuw jailbraken? kan dit met de bestaande software? opnieuw jailbreaken etc, ze zijn bezig met die software, Pwnage kan je 2.0 al unlocken maar meer nog niet, geen jailbreak of installer.app
* moet je dan opnieuw unlocken? kan dit met de bestaande software? zie vorig antwoord
* moet je dan opnieuw activeren? kan dit ook met de bestaande software? zie vorig antwoord, activeren, jailbreaken unlocken hangt beetje samen allemaal, als je iphone jailbroken is, is hij gelijk ook geactiveerd, de unlock zit op de baseband zelf, deze kun je met verschillende software doen.
Hoop dat deze antwoorden voldoende zijn voor je?
 



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Apps worden iedere keer opnieuw overgezet iphoneyou iTunes 12 25-10-14 18:40
iPhone 3G: Moet iedere keer na opstarten unlock PINcode ingeven thefreeze Unlock 3 05-12-10 22:11
Mac OS X: iTunes start iedere keer "opnieuw" op iMarvin. iTunes 0 15-06-10 14:44
Cydia verwijderd; hoe opnieuw installeren zonder opnieuw te jailbreaken mikey1983 Jailbreak apps en thema's 1 16-04-10 15:58
als ik wat download moet ik opnieuw jailbreaken ivotje10 Archief 1 19-01-10 19:59

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:21.