Official 1.1.3-3 Upgrader Dev team

Official 1.1.3-3 Upgrader Dev team discussie in Unlock [archief] forum; ( verdwijnt na registratie ) Inmiddels zitten we op versie 1.1.3 release 3 De Fixes die er nu inzitten zijn oa: - Itunes sync (WERKT) - Partitie grootte is nu ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief > Unlock [archief]
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

 

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 01-02-08, 11:22
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard Official 1.1.3-3 Upgrader Dev team

Inmiddels zitten we op versie 1.1.3 release 3

De Fixes die er nu inzitten zijn oa:
- Itunes sync (WERKT)
- Partitie grootte is nu wel 300 MB (KLOPT)
- Incomplete jailbreak is nu gefixed
- Tijd sync fix (WERKT)
-
Edge(gprs) en Wi-Fi (WERKT)
-
Ringtones via itunes uploadenen afspelen (WERKT)
-
Foto's syncen met itunes (WERKT)
-
Youtube werkt niet gelijk, wel na de installatie youtube fix (let erop dat je tijd goed staat tijdens installatie)

LET OP ! Draai geen fixes tenzij het echt nodig is ! Een fix kan ook de omgekeerde werking hebben.
Van de ifoneguide heb je in principe alleen maar de youtube fix nodig en meer niet.
Toch een fix installeren kan ook het gevolg hebben dat je weer opnieuw kan beginnen.



Ondergaande stappen heb ik op een Iphone met 8GB en bootloader 3.9 en met firmware 1.1.3 Dev-team versie 2 gedaan, maar je kunt ook halverwege instappen als je al een 1.1.1 of een 1.1.2 firmware hebt draaien.

In deze procedure doe ik dus een nieuwe installatie zonder behoud van oude settings e.d.


Indien je wilt downgraden vanaf 1.1.3
Stap 1. Downgrade naar 1.1.1
https://forum.iculture.nl/f1/ip...9-windows.html

Stap 2. Jailbreak met AppSnapp
zie hiervoor : https://forum.iculture.nl/f1/iphoneclub/f5/wiki/1800-jailbreak-1-1-1-appsnapp.html

Indien je al 1.1.1 hebt draaien
Stap 3. Upgrade naar 1.1.2
zie hiervoor: https://forum.iculture.nl/f1/ip...2-windows.html
Stap 4. Jailbreak met Windows.bat

Indien je al 1.1.2 hebt draaien
Stap 5. Installatie nieuwe installer (versie 3)
Stap 6. Installatie BSD 2.0
Stap 7. Installatie Open-SSH
Haal zoveel mogelijk thrird party producten weg,

Optioneel Stap 8. Het is nu mogelijk om de restore file van 1.1.3 in de /var/root/media te plaatsen dus die kopieeer ik handmatig met WinSCP (deze stap hoeft dus niet, maar kan je tijd besparen)

Stap 9. Installatie van de Official 1.1.3 upgrader versie 3.
Kijk voor de engelse handleiding met plaatjes eventueel even hier:
Hack that Phone - Jailbreak 1.1.3 firmware using the Installer
- Zoek in de installer naar de Official 1.1.3 Upgrader
- Check de versie 1.1.3-3
- Installeer hem, hierna staat er een icoontje op je springboard
- Opstarten hiervan dus via springboard
- Er worden 2 vragen gesteld waar ik op beide ja heb geantwoord. (eentje was over wil je een jailbreak en de andere over een upgrade)
- Het eerste antwoord is altijd Ja als je geen officiele door Apple Iphone ondersteunde sim hebt (AT&T e.d.)
- Het tweede antwoord is JA als je een compleet lege setup wilt, dus GEEN contactpersonen en Muziek meer. Ook de belgeschiedenis is dan weg. Wil je dit behouden dan moet je dus nee kiezen. Uiteraard kun je altijd nog weer syncen met itunes als je klaar bent en je hebt weer alles terug op de belgeschiedenis en SMS geschiedenis na dan.
-De procedure geeft nu een progress bar
-Dit is wel prettig en handig omdat je dan kan zien wat er gebeurd.
-Hij pakt de file inderdaad op en is nu aan het decrypten/decompressen/mounten/write. (dit duurt best wel even, neem een bak koffie ofzo )

Stap 10. De procedure is klaar en het scherm geeft aan attempting to reboot....
-Met de hand uitgezet en aangezet, gaf wat problemen met Wi-Fi, want die instelling was weg, heb met de hand via other de instellingen gedaan en dat werkt prima. Ook surfen e.d. gaat goed.

Stap 11. De updater wordt weer geupdate (kennelijk is alles eraf, behalve SSH want dit werkt nog)

Stap 12. Installatie BSD 2.0

Stap 13. Installatie Taalpakket NL (van sjowol) via de source http://www.ifoneguide.nl/113

Stap 14. Installatie T9 (van Arb en Sjowol) via de source http://www.ifoneguide.nl/113

Stap 15. Installatie Nummerherkenning
https://forum.iculture.nl/f14/i...pgelost-7.html)

Stap 16. De rest van je apps
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.

Laatst gewijzigd door ArB; 10-02-08 om 21:46.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 01-02-08, 11:55
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Berichten: 147
Standaard Super

Dank je wel voor de informatie!
  #3  
Oud 01-02-08, 11:58
"R"'s schermafbeelding
"R" "R" is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone 11 Pro 256GB (Spacegrijs) [FW: 13.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 11 (2018) Wi-Fi + 4G 512GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Ermelo (Speuld)
Berichten: 706
Send a message via twitter to "R"
Standaard

Heb je (nog) Wi-Fi en edge?
  #4  
Oud 01-02-08, 12:11
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Wi-Fi werkt nog nadat ik het handmatig heb ingesteld. (ik gebruik wep-psk)
edge werkt hier prima, maar ik hoef daarvoor niets in te stellen, want ik heb KPN

Hij wordt dus helemaal ingesteld alsof hij net nieuw is. geen enkele instelling van 1.1.2 is er nog.

Laatst gewijzigd door ArB; 01-02-08 om 12:40.
  #5  
Oud 01-02-08, 12:19
DertKesh's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Zilver) [FW: 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 627
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Wi-Fi werkt nog nadat ik het handmatig heb ingesteld. (ik gebruik wep-psk)
edge zal ik zo ff proberen

Hij wordt dus helemaal ingesteld alsof hij net nieuw is. geen enkele instelling van 1.1.2 is er nog.
is er een restore file voor 1.1.3? dus dat als je op 1.1.2 zit dat je shift +update doet. Daarna 1.1.3 restore file? en dan jailbreaken?

(bij stap 8)

of heb ik het verkeerd begrepen?

Laatst gewijzigd door DertKesh; 01-02-08 om 12:22.
  #6  
Oud 01-02-08, 12:22
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DertKesh Bekijk bericht
is er een restore file voor 1.1.3? dus dat als je op 1.1.2 zit dat je shift +update doet. Daarna 1.1.3 restore file? en dan jailbreaken?

of heb ik het verkeerd begrepen?
Nee je kunt kiezen als je de upgrade start (zie stap 9)of je een upgrade wilt doen of een clean install.
Ik heb voor de clean install gekozen.
  #7  
Oud 01-02-08, 12:26
DertKesh's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Zilver) [FW: 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 627
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Nee je kunt kiezen als je de upgrade start (zie stap 9)of je een upgrade wilt doen of een clean install.
Ik heb voor de clean install gekozen.
Dus je moet SHIFT+update en daarna kies je 1.1.3 daarna wordt er gevraagd of je een CLEAN installatie wilt of die andere?
  #8  
Oud 01-02-08, 12:29
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DertKesh Bekijk bericht
Dus je moet SHIFT+update en daarna kies je 1.1.3 daarna wordt er gevraagd of je een CLEAN installatie wilt of die andere?
Je gebruikt helemaal geen itunes voor de upgrade naar 1.1.3
De manier om te updaten gaat via de installer.
  #9  
Oud 01-02-08, 12:30
DertKesh's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Zilver) [FW: 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 627
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Je gebruikt helemaal geen itunes voor de upgrade naar 1.1.3
De manier om te updaten gaat via de installer.
Owwww oke dus de jailbreak van 1.1.3 van DEVTeam selecteren in Installer en daar wordt dit gevraagd.
  #10  
Oud 01-02-08, 12:31
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DertKesh Bekijk bericht
Owwww oke dus de jailbreak van 1.1.3 van DEVTeam selecteren in Installer en daar wordt dit gevraagd.
Ja klopt.
Wees er wel zeker van dat je versie 3 hebt !
  #11  
Oud 01-02-08, 12:31
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Berichten: 164
Standaard

Zou je helemaal terug moeten naar 1.1.1?
Ben zelf niet zo'n wizard en begrijp de stap 8 en 15 niet zo.

Wil het wel proberen maar nu werkt muijn Iphone
  #12  
Oud 01-02-08, 12:36
DertKesh's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Zilver) [FW: 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 627
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Ja klopt.
Wees er wel zeker van dat je versie 3 hebt !
Ja ik moet eerst terug naar 1.1.1 daarna 1.1.2 daarna pas naar 1.1.3, want ik zit op dit moment op 1.1.3 maar helaas zonder Wi-Fi
  #13  
Oud 01-02-08, 12:38
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tqam Bekijk bericht
Zou je helemaal terug moeten naar 1.1.1?
Ben zelf niet zo'n wizard en begrijp de stap 8 en 15 niet zo.

Wil het wel proberen maar nu werkt muijn Iphone
Je hoeft niet terug naar 1.1.1 als je al op 1.1.2 zit.
Ik heb dit gedaan omdat ik al 1.1.3 had en weer naar een schone 1.1.2 wilde.

Stap 8 is niet nodig, want dan gaat de upgrade vanzelf de file downloaden, alleen duurt het dan langer.

Stap 15 heb ik aangepast
  #14  
Oud 01-02-08, 12:47
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Berichten: 164
Standaard

Hoe kan ik in de rechten komen misschien een domme vraag.
ben bekend met FTP maar zie de map niet in mijn FTP programma.
heb Opens Shh geinstalleerd
Als ik erin kom kan ik de recthten veranderen
  #15  
Oud 01-02-08, 12:54
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tqam Bekijk bericht
Hoe kan ik in de rechten komen misschien een domme vraag.
ben bekend met FTP maar zie de map niet in mijn FTP programma.
heb Opens Shh geinstalleerd
Als ik erin kom kan ik de recthten veranderen
Je hebt WINSCP nodig --> https://forum.iculture.nl/f1/ip...92-winscp.html
  #16  
Oud 01-02-08, 12:59
"R"'s schermafbeelding
"R" "R" is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone 11 Pro 256GB (Spacegrijs) [FW: 13.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 11 (2018) Wi-Fi + 4G 512GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Ermelo (Speuld)
Berichten: 706
Send a message via twitter to "R"
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Je hoeft niet terug naar 1.1.1 als je al op 1.1.2 zit.
Ik heb dit gedaan omdat ik al 1.1.3 had en weer naar een schone 1.1.2 wilde.

Stap 15 heb ik aangepast
@Arb,
Voor velen geldt wellicht de onderstaande vragen nog:
- is het te doen vanaf een 1.1.2 met diverse appsjes geinstalleerd ivm de gewijzigde filestructuur of valt beginnen met een schone, virginized 1.1.2 aan te raden?
- blijven Wi-Fi/edge, ook na rebootes, werken?
  #17  
Oud 01-02-08, 13:02
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door "R" Bekijk bericht
@Arb,
Voor velen geldt wellicht de onderstaande vragen nog:
- is het te doen vanaf een 1.1.2 met diverse appsjes geinstalleerd ivm de gewijzigde filestructuur of valt beginnen met een schone, virginized 1.1.2 aan te raden?
- blijven Wi-Fi/edge, ook na rebootes, werken?
Het is zeker aan te raden om alles leeg te gooien juist ivm de juiste structuur. Daarom is er ook de optie om alles nieuw te installeren in de upgrade naar 1.1.3.
Heb de iphone nu enkele malen gereboot en Wi-Fi en edge blijven werken .
Uiteraard moeten er nog anderen met gprs via andere providers dit controleren, maar het ziet er goed uit
  #18  
Oud 01-02-08, 13:07
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

Youtube werkt nog niet, moet eerst connecten met itunes die een internet aansluiting heeft.

Werkt na fix installatie wel, zie eerste post

Laatst gewijzigd door ArB; 01-02-08 om 13:40.
  #19  
Oud 01-02-08, 13:12
"R"'s schermafbeelding
"R" "R" is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone 11 Pro 256GB (Spacegrijs) [FW: 13.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 11 (2018) Wi-Fi + 4G 512GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Ermelo (Speuld)
Berichten: 706
Send a message via twitter to "R"
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Heb de iphone nu enkele malen gereboot en Wi-Fi en edge blijven werken .
Uiteraard moeten er nog anderen met gprs via andere providers dit controleren, maar het ziet er goed uit
Ok, ben nl. erg benieuwd of het met onderstaande settings (wellicht voor velen van toepassing) ook werkt:

gprs: via bijv. KPN of andere providers

Wi-Fi: valt eea werkend te krijgen onder wpa2/wpa
  #20  
Oud 01-02-08, 13:31
» iPhone 6s Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Sommelsdijk
Berichten: 59
Stuur een bericht via MSN naar bruut
Standaard

Vraagje de uitleg van Arb bij stap 8 daar kan ik de restore file van 1.1.3
heet dat bestand 1.1.3.ipsw wat ik in de /var/root/media zet of moet ik hernoemen of nog iets anders mee doen???
__________________
iPhone 3G S 32GB jailbreak | iPhone 4 32GB | iPod touch 32GB | iPad 1
 



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
blackra1n of dev team? Buco Archief 2 20-10-09 10:37
iPhone 3GS: ISP blokkeert dev team mvsteeg Unlock 23 01-08-09 01:11
Help Official 1.1.3-3 Upgrader Dev team nanoman Unlock [archief] 2 04-02-08 18:59
Dev Team 1.1.3 met Turbosim lhy Archief 3 01-02-08 03:21

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:55.