iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wiki - Handleidingen (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f60/wiki-handleidingen/)
-   -   Ringtones maken via iTunes (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f60/wiki-handleidingen/16722-ringtones-maken-via-itunes.html)

Robkro 03-09-08 16:54

Tja, zo moeilijk vind ik het niet als je het eenmaal weet.

Amazon62 03-09-08 18:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Robkro (Bericht 183367)
Tja, zo moeilijk vind ik het niet als je het eenmaal weet.

En nu een ringtone (van goede kwaliteit) vanuit Windows op de iPhone zetten, zonder een workshop (!!!!?) te hoeven volgen (T moet niet gekker worden).

- Dani - 03-09-08 21:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Annala (Bericht 165524)
Geweldige uitleg..

Hij zit in de map Beltonen, alleen als ik mijn iPhone aansluit, ziet hij hem niet in het vakje beltonen in de iPhone zeg maar..

Dit probleem heb ik ook.. wanneer ik de beltoon afspeel komt hij inderdaad onder bibliotheek onder beltonen te staan. Wanneer ik mn iphone dan aansluit en naar het tabblad Beltonen ga naast Samenvatting / Info / .. Beltonen .. zie ik de beltonen niet staan zoals afgebeeld bij stap 6. Heeft iemand een idee wat ik dan verkeerd doe?

groetjes,
Daan

SubMan 03-09-08 21:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Amazon62 (Bericht 183444)
En nu een ringtone (van goede kwaliteit) vanuit Windows op de iPhone zetten, zonder een workshop (!!!!?) te hoeven volgen (T moet niet gekker worden).

Gebruik iRinger. Is net zoiets als iToner maar dan voor Windhoos, zeer makkelijk en userfriendly.

Succes,
SubMan

Ernst01 04-09-08 15:52

EDIT

edit door Cypher21: De hele handleiding quoten is niet echt handig!

Ik moet zeggen heel erg bedankt nu is het me gelukt dank je wel ;)

dank je wel voor deze handleiding het is me nu wel gelukt dank, en voor alle duidelijkheid het is een fantastisch ding die iphone!

madmike 12-09-08 10:39

Geweldige handleiding.
Gebruik Itunes 8 en heb 3G met 2.02 werkt perfect

THX

civiccoupe 12-09-08 17:23

de manier zoals boven beschreven werkt perfect

vanmaanen 13-09-08 12:07

Goeie Handleiding Qlimax! Allemaal goed uitgelegd, ging in een keer goed.
Bedankt!

Simon

jelmerbosma 14-09-08 19:06

TOP werkt prima!

DarkQIphone 14-09-08 19:52

hmm kan je ook sms toon krijgen want die ik heb zijn egt ****ing lelijk

jelmerbosma 14-09-08 22:42

ja dat vraag ik me ook af

jeelhaus 15-09-08 20:34

Citaat:

Klik ok, nu zal je terug keren naar je normale iTunes scherm. Klik rechts op het nummer en kies:
“ Selectie converteren naar AAC”.
Dit is de stap ik de handleiding waar mogelijk een aanvulling op z'n plaats is. Ikzelf moest even zoeken hoe het zat. Bij mij stond dus niet 'Selectie converteren naar AAC'. En dan wordt het lastig.
Omdat ik altijd nog mijn cd's rip (ja, er zijn nog mensen die dat doen:) ) staat bij mij iTunes zo ingesteld dat deze naar mp3 moeten worden omgezet. Daar is geen echte reden voor, maar goed. Standaard staat die op AAC van Apple.
Maar als je dus een 'eigen ringtone' wilt maken moet je dit veranderen bij je 'Voorkeuren' (ik weet niet of dat bij Windows ook zo heet, bij de Mac wel).
Dan in het stukje Algemeen, daar staat een knop 'importeer instellingen'. Kies hier voor AAC.

Hopelijk heeft iemand er iets aan. Groetjes.

iGuy 21-09-08 17:09

handige handleiding, maar ik stuit op een probleempje. Ik heb deze handleiding netjes gevolgd, maar elke keer als ik mijn gemaakte beltoon synchroniseer bij "tabblad Beltonen" verwijderd hij al mijn mp3'tjes. Heb ik iets misschien iets over het hoofd gezien?

Rick L. 21-09-08 20:36

Thanx voor de iToner tip, helemaal geweldig :D

Ik zie de ringtones alleen niet in iTunes staan, maar staan wel in mijn iPhone.

Is dit normaal ??

Lipke25 24-09-08 16:42

Eigen ringtone
 
Hallo Qlimax,

Het werkt perfect, dank je wel.

Groetjes,

Lipke25;)

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Qlimax (Bericht 146449)
Handleiding Ringtone Maken iTunes voor Iphone.

Inleiding:
De ringtone´s van de Iphone zelf zijn redelijk saai te noemen. Het is daarom mogelijk om in iTunes zelf ringtone´s te maken van muziek, bestaande ringtone´s en dergelijk.
In deze handleiding zal ik stap voor stap uitleggen hoe je die ringtone´s maakt, en hoe je ze dan op je Iphone krijgt etc.

Eerste stap:
Natuurlijk is het veel persoonlijker om een eigen ringtone te hebben, en niet zoals de rest zoals de gitaar de eend of weet ik veel wat. Kies een nummer of bestaande ringtone of dergelijk en zorg dat deze in je iTunes komt te staan of staat.


Tweede stap:
Beluister het nummer en kies het stukje wat je graag wil hebben als ringtone. Onthoud hier de tijdlijn van. (Voorbeeld: van tijd 1.10 tot 1.25). Klik nu rechts op het nummer en kies voor de optie: Info Tonen -> opties.http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap1.jpg

Daar staan 2 opties, “begintijd” en “eindtijd”, vink deze allebei aan. Vul dat de tijd in die je wilt hebben als beltoon (*Maximaal 0.29 Sec!), zoals aangegeven bij voorbeeld.http://i243.photobucket.com/albums/f...NL/stap1-2.jpg
Klik ok, nu zal je terug keren naar je normale iTunes scherm. Klik rechts op het nummer en kies:
“ Selectie converteren naar AAC”
.
Als je dit gedaan heb komt het bestand voor de 2e keer in iTunes te staan, alleen dan zoals als je dus gekozen heb, ook speelt hij deze af als voorbeeld. Ga nu eerst even terug naar het bestaande nummer en haal daar de vinkjes weer weg. Als jij de volgende keer synchroniseert met je iphone kopieert hij alleen het stukje wat je gekozen heb, en dat is niet wat je wilt


Derde stap:
Ga nu terug naar het bestand wat je net geconverteerd heb. Klik rechts en kies: “In Windows explorer tonen”. Nu komt er een nieuw scherm naar voren van Windows. Ga nu eerst naar “Extra” boven in het venster, kies daar “mapopties”. Ga vervolgens naar het tabblad: “Weergave”, zoek nu naar de volgende regel: “Extensies voor bekende bestandstypen verbergen” en haal daar het vinkje weg!.
http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap3.jpg


Vierde stap:
Klik ok, en keer terug naar het scherm waar je je gemaakte bestand heb. Nu zul je merken dat je de naam van het bestand ziet + de extensie. Voorbeeld: Nummer.m4A!. Klik nu rechts of F2 en verander het type van .m4A naar .m4R. Je krijgt de vraag of je dit echt wilt veranderen en kies Ja.
Nu zul je zien dat de pictogram zich zelf aanpast naar iTunes picto met de test er onder: “Ring”, tevens zie je dat hij het bestand nu ziet als beltoon.

http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap4.jpg

Vijfde stap:
Open nu het bestand d.m.v. klikken of enter. Nu krijg je er links een tabblad beltonen bij, waar het bestand automatisch terecht komt.

http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap5.jpg


zesde stap:
Koppel nu je Iphone aan je computer, en wacht tot iTunes gestart is en al zijn basis opdrachten zelf heeft uitgevoerd. Ga vervolgens naar je iphone en klik op het “tabblad beltonen”. Vink het nummer aan wat je gemaakt heb en klik “Toepassen”.

http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap6.jpgZevende stap:
Zodra hij klaar is met synchroniseren. Ga nu in je iphone naar Instellingen -> Geluiden -> Beltoon en zie daar je zelf gemaakte beltoon onder de rij aangepast.

http://i243.photobucket.com/albums/f...xNL/iphone.jpg


© Copyright By: Qlimax

Ik hoop dat iedereen dit erg helpt. Heb je tips, op of aanmerkingen op de handleiding hoor ik het graag. Ook foutjes even melden zodat ik deze kan aanpassen.

M.v.g.


grungie 07-10-08 00:27

Zeer goede handleiding, vandaag pas ontdekt... even uitgeprobeerd en eindelijk heb ik een leuke ringtone op mijn Iphone:)

boombastic 15-10-08 03:42

hey bedankt voor je uitleg. Echt super uitgelegd.

Lanzarote 15-10-08 23:31

Kostte even moeite
 
Ik weet niet waar het aan ligt, maar bij mij lukte het dus ook niet. Een heleboel keren geprobeerd met verschillende songs. Uiteindelijk kwam ik deze video tegen van Cnet en als ik het precies zo doe lukt het wel. Wellicht is het anders onders windows dan met OSX dat ik gebruik.
Enniewee, zo moettie lukken. Create free iPhone ringtones using iTunes 8.0 Video - Free Video Downloads - CNET TV
:D

Yash100 16-10-08 14:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lanzarote (Bericht 206224)
Ik weet niet waar het aan ligt, maar bij mij lukte het dus ook niet. Een heleboel keren geprobeerd met verschillende songs. Uiteindelijk kwam ik deze video tegen van Cnet en als ik het precies zo doe lukt het wel. Wellicht is het anders onders windows dan met OSX dat ik gebruik.
Enniewee, zo moettie lukken. Create free iPhone ringtones using iTunes 8.0 Video - Free Video Downloads - CNET TV
:D


Nadat ik de begin en eindtijd in de oorspronkelijke file heb gewijzigd ,en op "create AAC file" druk krijg ik niet, zoals in de video, een mp3 bestandje van 15 seconden, maar een AAC file van 0 seonden, met dus geen tijd.
Weet iemand hoe ik dit moet veranderen ?. En nee, het zijn geen originele gekochte mp3 files uit iTunes.

rscholte 29-10-08 19:19

Helemaal top, bedankt. Heb meteen ff een zooitje erin gezet. Kan ik die mooi ff koppelen aan mijn contacten. :D


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:44.