2 agenda's op 1 iphone

2 agenda's op 1 iphone discussie in iTunes forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door teovmy Hmm het schijnt dat je je Agenda maar met n kan synchroniseren Dus het is of outlook op je lokale ...Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Desktop > iTunes
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 24-08-08, 22:25
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teovmy Bekijk bericht
Hmm het schijnt dat je je Agenda maar met n kan synchroniseren

Dus het is of outlook op je lokale pc of exchange.
Dat is vervelend, omdat ik op beide locaties mijn agenda bijwerk.

Of zie ik iets over het hoofd of is hier iets aan te doen.
Kort antwoord:

Als je toch alles al wireless loopt te syncen is het nut van lokaal syncen met iets dat al wireless wordt gesynct bijna altijd 0,0. Om die reden zit het er dan ook niet in. De wijzigingen die je bij de ene doet wordt toch netjes op de server geupdate en die informatie wordt gesynchroniseerd met alle apparaten en programma's die zijn ingesteld om met de server te synchroniseren. In dit geval zou dat een iPhone en Outlook zijn. Pas je wat aan in Outlook dan zie je dat op de iPhone en vice versa. Dat is DE reden waarom je wilt synchroniseren met iets als Exchange of MobileMe of IMAP (email only) of CalDav (kalenders only), enz.

Lang antwoord:

Dat is normaal, dat is normaliter ook zo met andere devices die synchroniseren met Outlook/Exchange. Microsoft gaat er van uit dat je ofwel Exchange gebruikt of niet en niet beide. Als je Exchange gebruikt dan is de Outlook die je gebruikt ingesteld dat het zich synchroniseert met Exchange. Apparaten zoals PDA's en Smartphones (een iPhone bijv.) kun je dan ofwel met je Outlook laten synchroniseren ofwel met Exchange. Als je Outlook al synchroniseert met Exchange dan is het vaak normaal dat men de PDA/Smartphone ook instelt om met Exchange te synchroniseren. De informatie is dan gelijk en de server is beter te bereiken dan de desktop machine met Outlook wanneer je onderweg bent. Soms wil deze synchronisatie problemen geven en soms zijn er nog een aantal zaken die wel lokaal in Outlook staan maar niet op de server. In die 2 gevallen wordt er een synchronisatie met Outlook ingericht.

Er wordt hierbij dus geen rekening gehouden met het feit dat mensen hun PDA/Smartphone op het werk met Exchange willen synchroniseren en thuis met Outlook. Daar is ook een reden voor te bedenken. Een reden is dat het een apparaat van het werk betreft en dat dan ook alleen met werk spul gesynchroniseert mag worden. Het kan ook zijn dat de gebruiker de Outlook thuis heeft ingesteld om te synchroniseren met de Exchange server op het werk (hopelijk via een VPN maar dat gebeurd niet altijd helaas). Het nut om dan nog met Outlook lokaal te synchroniseren vervalt dan ook al aardig. Microsoft heeft in deze dus goed naar haar klanten (en daar bedoel ik het bedrijfsleven mee) geluisterd (voor de verandering) waardoor het dus niet mogelijk is om EN Exchange EN lokale Outlook synchronisatie te doen.

Er is trouwens nog wel een reden waarom je met Outlook en niet met Exchange zou synchroniseren maar die is hier niet van toepassing: de PDA/Smartphone heeft geen netwerk mogelijkheden (en vaak is het dan zo dat men dan via de computer zelf nog met Exchange kan synchroniseren maar dat vindt je alleen bij Windows Mobile PDA's/Smartphones).
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 24-08-08, 22:36
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.246
Standaard

jij kan duidelijk wel goed iets uitleggen
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #23  
Oud 24-08-08, 22:39
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.362
Standaard

2 agenda's is wel mogelijk als je met exchange werkt. Alleen zie je dan de tweede agenda door de eerste heen. De tweede kun je dan wel apart zien.

Deze constructie gebruik ik voor primair een zakelijke agenda en secondair voor thuis/prive afspraken. Dit grapje werkt ook goed met contactpersonen trouwens.
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
  #24  
Oud 24-08-08, 23:31
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 307
Standaard

Owja, wat ik hier ook gemerkt heb met een lokale sync naar Outlook: je kunt in Outlook wel meerdere agenda's hebben maar die worden niet op de iPhone vertaald naar meerdere agenda's. Ik gok erop dat bij Exchange dan ook zoiets gebeurd. Hij synchroniseert wel alles uit al die agenda's maar zet ze op de iPhone alleen in 1 agenda. Aangezien Microsoft nogal goed is in het geheim houden van hun standaarden en protocollen durf ik de gok wel aan dat het vrij onbekend is hoe Outlook/Exchange dit nou precies doet met meerdere agenda's en dat het daarom niet mogelijk is. Apple weet gewoon niet hoe ze dat zouden moeten doen omdat Microsoft het niemand verteld.

Als je nou een Mac hebt waarbij je met iCal de agenda op de iPhone synchroniseert dan heb je wel meerdere agenda's. Aangezien ik een Macbook Pro heb en ik iCal gebruik als agenda heb ik dus wel netjes meerdere agenda's. Als ik het goed heb laat de iPhone standaard alle agenda's in 1 overzicht zien maar dat is wel aan te passen (zoals ik dat ook van iCal gewend ben).
  #25  
Oud 25-08-08, 10:58
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 32
Send a message via twitter to teovmy
Standaard

Zo mannen dat is mooi en duidelijk uitgelegd. Zeker aan ppl
Maar toch sla ik de plank helemaal mis of...

Ik werkte altijd met een windows mobile device.
Nu kan je met een mobile device meerdere parnerships aangaan.
dus:

1. thuis sync ik gewoon met Outlook (agenda)
2. werk sync ik met de exchange server (agenda)

Dus door mijn mobile device wordt eigenlijk contineau alle drie de agenda's goed bijgewerkt.
Om het maar zo te zeggen: Als ik thuis iets lokaal in outlook aanpas dan synct hij met mijn mobile device.
Op het werk wanneer ik sync met exchange ziet hij een aangepast afspraak en werkt die ook op de exchange bij. Dus alles loopt mooi in sync.

Ik spreek dus niet van meerdere agenda's binnen een outlook account
Citaat:
Er wordt hierbij dus geen rekening gehouden met het feit dat mensen hun PDA/Smartphone op het werk met Exchange willen synchroniseren en thuis met Outlook.
Dit hierboven is dus wat ik dus wel doe en gewoon werkt! altijd zo geweest en wordt gewoon door microsoft ondersteund.


Nu dus met iphone. kan ik wel meerdere accounts aanmaken voor mijn mail maar ik kan maar n agenda syncen via itunes.

Citaat:
2 agenda's is wel mogelijk als je met exchange werkt. Alleen zie je dan de tweede agenda door de eerste heen. De tweede kun je dan wel apart zien.
Leg mij eens uit hoe dan ArB. Ik denk dat jij twee agenda's hebt binnen je exchange account. en dit is wat anders dan wat ik bedoel. Correct me if I'm wrong!
  #26  
Oud 26-08-08, 20:14
ppl ppl is offline
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 307
Standaard

Hmmz, dan voel ik mij een beetje een prutser want ik heb het nog nooit voor elkaar gekregen om een Outlook en een Exchange sync naast elkaar te krijgen. Zo even uit het hoofd (ik kan het dus mis hebben) meen ik mij te herinneren dat Microsoft het ok af raadt. Ik weet wel dat synchronisatie met Exchange nogal wat problemen oplevert (ongeacht het apparaat en het OS). Het is vaak geknutsel om de synchronisatie lekker te laten lopen. Dat geldt trouwens ook voor de sync via ActiveSync (niet te verwarren met Exchange ActiveSync, zijn 2 hele verschillende dingen namelijk) en de variant die tegenwoordig in Windows Vista zit.

Volgens mij bedoel je met die partnerships de partnerships die in ActiveSync (sync software die je moet installeren) zitten, klopt dat? Dat is eigenlijk meer een sync die je dan opzet met meerdere locaties. Dat zou je opzich ook met een iPod/iPhone kunnen doen middels iTunes maar dan moet je wel op alle locaties de boel handmatig beheren.

Je kunt met ActiveSync instellen dat hij alleen met Outlook moet synchroniseren of juist met Exchange. Dat laatste is meer bedoeld voor apparaten die zelf geen netwerkmogelijkheid hebben (dus geen Wi-Fi, geen 3g, enz.). Je zou dus in de ActiveSync thuis synchronisatie met Outlook mogelijk kunnen maken en in de ActiveSync op kantoor juist met Exchange. Bij iedere synchronisatie zal alle informatie op het apparaat worden gesynchroniseerd met Outlook of Exchange. Dat wat niet op het apparaat staat wordt erop gezet en vice versa. Synchronisatie is een vrij lastig iets omdat je zit met bewerkingen aan beide zijden. Vaak krijg je in die gevallen dan een conflict die je handmatig moet oplossen zoals aangeven welke wijziging juist is die daarna wordt uitgevoerd. Bottom line blijft dat alle informatie tussen de 2 locaties (wat dan het apparaat en Outlook/Exchange zou zijn) gelijk gemaakt worden. Om die reden zul je dus thuis, op werk en op je apparaat altijd dezelfde informatie hebben (en dat is natuurlijk het hele idee waarom je synchroniseert).

Er is echter nog een manier om je gegevens te synchroniseren en dat is eigenlijk de manier waarvan ik uit ben gegaan. Je kunt namelijk op je apparaat instellen dat hij met Exchange moet synchroniseren. Je maakt dan geen gebruik van software zoals ActiveSync en moet over een apparaat beschikken dat iets van networking kan doen (via Wi-Fi, 3g, enz.). In dit geval wordt het nogal lastig om zowel met Exchange als met ActiveSync (voor Outlook thuis) te synchroniseren. Dat is iets wat mij dus nog nooit gelukt is. Het geeft zo ontzettend veel gelazer met synchronisatie dat dingen dermate mis gaan dat echt alles door elkaar staat of juist ontbreekt (gegevens die ineens pleite zijn...niet leuk).

Zou je misschien wat meer willen vertellen over hoe je dat Outlook en Exchange sync gebeuren hebt geregeld, ben daar wel erg benieuwd naar.

Overigens denk ik dat ArB bedoeld dat hij in Exchange daadwerkelijk 2 agenda's heeft. Wanneer hij echter synchroniseert met de iPhone worden de afspraken uit die 2 agenda's allemaal in 1 agenda op de iPhone gegooid. Je hebt in deze dus hetzelfde gedrag als wanneer je je iPhone met Outlook synchroniseert. Althans zo begrijp ik zijn verhaal, mocht dat niet zo zijn dan mag hier een grote haal doorheen
  #27  
Oud 06-10-08, 20:25
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 25
Standaard

ik zou graag twee dingen willen doen, maar kom er nog niet uit:

prive afspraken weergeven en auto-syncen via mobileMe (heb een mac adres)
zaak via outlook handmatig syncen en dan netjes twee soorten kalenders in je kalender van je iPhone.....

is dit mogelijk
__________________
"These go to eleven."
- Nigel Tufnel -
  #28  
Oud 06-01-09, 23:31
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2009
Berichten: 93
Standaard

Extra toevoeging:
In Entourage (Mac) kun je onder de standaard-agenda nog meer agenda's aanmaken (sublevel). Als je met een exchangeserver synchroniseert vind je alle agenda's in verschillende kleuren terug op je iPhone.

Helaas kun je in Entourage niet meerder agenda's tegelijk zien, zoals dat wel kan in MobileMe en in iCal.
  #29  
Oud 15-09-09, 20:28
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2009
Berichten: 1
Standaard

heren/dames...

ik heb dit topic doorgelezen, en ik dacht dat het dezelfde vraag was, als die ik had, maar hij is net iets anders...

Ik heb op het werk een exchange server. Ik heb uiteraard mijn agenda, mail en contactpersonen gesynched met m'n iPhone...

Maar ik heb meerdere agenda's (van mijn collega's) die gedeeld zijn via exchange.

Kan ik die ook synchen met mijn iPhone???? Ik heb al diverse dingen geprobeerd in Outlook, maar zonder resultaat.

Graag jullie advies/visie hierop...

Alvast bedankt.
  #30  
Oud 16-09-09, 08:49
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2009
Berichten: 93
Standaard

Het is mij nooit gelukt. Zou ook niet weten hoe dat moet.
  #31  
Oud 18-11-09, 13:42
SuperDutch's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Berichten: 335
Standaard

Ik heb in mijn Google agenda 2 kalenders. Een werk agenda en een priv agenda. Nu synced mijn iPhone automatisch met Gmail maar nu laat hij alleen mijn priv agenda zien en ik wil ze beide zien.
Is dit mogelijk en zo ja, hoe?
  #32  
Oud 19-11-09, 08:24
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Aug 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SuperDutch Bekijk bericht
Ik heb in mijn Google agenda 2 kalenders. Een werk agenda en een priv agenda. Nu synced mijn iPhone automatisch met Gmail maar nu laat hij alleen mijn priv agenda zien en ik wil ze beide zien.
Is dit mogelijk en zo ja, hoe?
Probeer dit eens

Dan kun je zelfs tot 25 kalenders syncen van Google

Let op bij stap 10, als je de melding krijgt dat het niet kan, moet je de taal wijzigen naar enlish US en dan kan het wel
__________________


Laatst gewijzigd door Michel15; 19-11-09 om 08:27.
  #33  
Oud 25-02-10, 22:53
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 1.211
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
<<<<KNIP>>>>

Let op bij stap 10, als je de melding krijgt dat het niet kan, moet je de taal wijzigen naar enlish US en dan kan het wel ;)
thx, bij mij werkte het niet, hierdoor wel...

Nu staat er echter nog een oude Nokia bij, hoe krijg ik die weg?

Laatst gewijzigd door MCNO; 25-02-10 om 23:10.
  #34  
Oud 26-02-10, 15:47
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 68
Standaard Meerdere Google Agenda's syncen?

Ik heb via Gmail meerdere agenda's (werk, priv en bijbaantje bijvoorbeeld)

Ik heb een CalIdav ofzo toegevoegd. Nu synct tie alleen de hoofd agenda (priv) in dit geval.


Kan dit niet anders?
  #35  
Oud 26-02-10, 20:38
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 1.211
Standaard

de uitleg:
http://www.ehow.com/how_5230803_sync...calendars.html

Laatst gewijzigd door Timmeh_; 28-02-10 om 12:41. Reden: Discussies samengevoegd.
  #36  
Oud 28-02-10, 12:42
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.892
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Arrow

// Discussies samengevoegd.
__________________
iPhone 2G UK iOS 3.1.3 Jailbreak by RedSn0w /  iPhone 4 32GB iOS 4.2.1 Jailbreak by RedSn0w
MacBook Pro 15,4" OSX 10.6.6 /  iMac 20" OSX 10.6.6 /  iPad 3G 32GB iOS 4.2.1
Stuur me geen priv-berichten met vragen, ik negeer ze. Gebruik liever de zoekfunctie en de Wiki (Begrippen|Handleidingen)
ReagerenEr zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone agenda sync met Google Agenda rutgervvh iTunes 2 24-08-12 23:06
Problemen met synchronisatie zakelijke Exchange Agenda naar Prive Outlook Agenda kees20 iTunes 1 27-02-11 22:33
standaard iphone agenda synchroniseren met 2e agenda Quatz iPhone algemeen 0 05-02-11 21:15
Outlook agenda overzetten in windows live agenda wous5 iPhone algemeen 2 27-07-10 07:57
agenda items iphone weg na synchronisatie met andere agenda?? paro iTunes 0 26-08-09 21:21

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are UitAlle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:39.