//

Hierna geen iPhone meer.

Hierna geen iPhone meer. discussie in Chat en geruchten forum; ( verdwijnt na registratie ) Misschien beetje frustratie en kunnen de echte Apple liefhebbers hier er wat van wegnemen. 7 Weken geleden nieuwe iPhone gekocht. Bleek er een onrechtmatigheid IN ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture > Chat en geruchten
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 21-08-12, 21:26
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard Hierna geen iPhone meer.

Misschien beetje frustratie en kunnen de echte Apple liefhebbers hier er wat van wegnemen.

7 Weken geleden nieuwe iPhone gekocht. Bleek er een onrechtmatigheid IN de lens zelf te zitten, waardoor vlek te zien op foto's. Okay, deze iPhone binnen 3 dagen vervangen door een nieuw exemplaar (in doos, gesealed).
Vandaag zakte het accupercentage van deze iPhone 'plotseling' naar 1 %. Telefoon uitgevallen. Wel batterij in beeld met laadteken. Maar hij laadt niet op en is ook na uren niet meer aan de praat te krijgen. Alles geprobeerd.
Apple gebeld. Nu gaat 'ie terug en krijg ik via 'express replacement' een refurbished toestel. Daar zit de frustratie ook niet. Daar vertrouw ik wel op. De frustratie zit hem hier in dat ik binnen 7 weken een al weer een derde iPhone in huis krijg maar mijn vertrouwen in de betrouwbaarheid van dit dure product van Apple is dus eigenlijk weg. Pech gehad? Zeg het maar. Ik baal nu gewoon een beetje.

Ik denk dan misschien 'simpel'. Maar hiervoor heb ik meer dan 10 jaar Sony Ericsson toestellen gehad. Met geen enkel type ook maar één probleem gehad. Tja, zo ga je dan denken....
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21-08-12, 21:50
Peernij's schermafbeelding
Peernij Peernij is offline
• iOS 7.0.2
• 7.0.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2009
Locatie: Nistelrode
Berichten: 262
Standaard

Wet van Murphy?
__________________
iPhone 3G 16GB → iPhone 3GS 16GB → iPad Wi-Fi 32 GB → iPhone 4 16GB → iMac 21" → ATV 2
  #3  
Oud 21-08-12, 23:18
ibartS's schermafbeelding
ibartS ibartS is offline
• iOS 6.0
• 6.0.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Dec 2010
Berichten: 50
Standaard

Ja zo kan je ook denken

Heb zelf de iphone 2g 3g 3gs en de 4 gehad en enigste problemen die ik heb gehad, creerde ik zelf door jailbreak of demontage.. maar het waren dus mijn fouten...
Dus ik zeg DOEN!
  #4  
Oud 22-08-12, 00:17
lgxmkl1 lgxmkl1 is offline
• iOS 9.0 beta
• 9.0 beta
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2010
Locatie: Utrecht
Berichten: 78
Standaard

Ik ben het met de vorige sprekers eens: je hebt hele domme pech gehad. Ik werk zelf in een telefoonwinkel en verkoop heel veel toestellen van Apple, maar uiteraard ook van de concurrentie. Ieder merk toestel gaat wel eens stuk, maar mijn ervaring is juist dat wanneer een iPhone terug komt dit vrijwel altijd onder de verzekering gebeurt (val- en waterschade), maar slechts zelden onder de garantie. Persoonlijk zou ik niets liever hebben dan een iPhone, hoewel ik in het verleden een groot liefhebber was van Sony Ericsson en Sony nog steeds erg mooie telefoons maakt. Alleen met Android ben ik niet onverdeeld gelukkig...
  #5  
Oud 22-08-12, 01:30
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

Dank voor jullie reacties. Duidelijk.
Nog even een vervolg. 2 Mensen van Apple support aan de telefoon gehad. Alles geprobeerd. Knoppen tegelijk indrukken enz. enz. Tja, moest hem maar aan iTunes hangen voor een restore. Dat werkte dus niet als de iPhone geen sjoege meer geeft. iTunes dacht ook, bekijk het maar.
Daarna nog uren -met regelmaat- op knoppen gedrukt. Niks, komma, niks....En ineens verscheen het welbekende stekkertje en iTunes logo in beeld. Gauw aan de PC gehangen en een totale herstel (inclusief software) gedaan...


Nu draait 'ie dus weer. Via iCloud complete backup terug kunnen zetten. Dat is erg handig.

Maar een foon die 's morgens om 7 uur 100 % opgeladen was, waar een gesprek van 2-3 minuten mee gevoerd, 3 foto's mee gemaakt zijn, waar om 13.00 nog een redelijk batterijpercentage te zien was en die om 14.30 u plotseling op 1 % staat, dat is niet koosjer natuurlijk.


Tja, mijn vertrouwen is er niet compleet mee hersteld. Maar dit en positieve verhalen doen er wel goed aan. Je leest toch hoofdzakelijk over problemen.

Ik ben gelukkig niet geheel a-technisch, maar mensen zouden eigenlijk niet zoveel met een mobieltje aan het kl...en moeten.

Nee, geef dan die oude bakelieten toestellen met draaischijf maar weer terug. Die gingen pas kapot als je van 6 hoog naar beneden gooide.

Nog iemand een positief Apple iPhone verhaal om vertrouwen verder omhoog te krikken bij deze -bijna- atheïst wat betreft Goddelijke iPhones?
  #6  
Oud 22-08-12, 10:36
Nikooos's schermafbeelding
Nikooos Nikooos is offline
• iOS 10.0.2
• 10.0.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.172
Standaard

Probeer zo'n bakelieten toestel maar eens in je zak te steken.

Oh en van 6 hoog naar beneden gooien ging niet. Dan bleef hij halverwege etage 3 hangen vanwege de draad.
  #7  
Oud 22-08-12, 22:42
jevamo jevamo is offline
• iOS 16.4
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jan 2012
Berichten: 220
Standaard

Klinkt als domme pech. Misschien een staatslot kopen? Aangezien de kans erg klein is dat dit je zo vaak overkomt met een iphone, zou misschien wat meer geluk in een lot zitten
Wat betreft dat de batt gauw leeg is en niet meer aan gaat met de lader er aan is niet geheel vreemd. Bij dat percentage laadt hij eerst tot ongeveer 8 a 9% voordat hij aan springt. En daar kan in sommige gevallen even wat tijd overheen gaan. Wat wel helpt is firmware herstellen en alleen je contacten via de cloud terug zetten. Apps enz handmatig opnieuw doen. Heb dat zelf ook gedaan en is merkbaar beter qua batt.
  #8  
Oud 23-08-12, 22:18
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jevamo Bekijk bericht
Bij dat percentage laadt hij eerst tot ongeveer 8 a 9% voordat hij aan springt. En daar kan in sommige gevallen even wat tijd overheen gaan. Wat wel helpt is firmware herstellen en alleen je contacten via de cloud terug zetten. Apps enz handmatig opnieuw doen. Heb dat zelf ook gedaan en is merkbaar beter qua batt.
Dank je voor je bericht. Aanspringen deed 'ie juist niet....ook na 2 uur aan de lader niet. Toen ik hem loshaalde van de lader en de aan/uit knop mar weer eens voor de zoveelste keer indrukte, gaf 'ie plotseling weer sjoege. En tijdens het herstellen via itunes inderdaad ook firmware hersteld. Nu lijkt alles weer goed te gaan. En is de iPhone toch wel een mooi ding weer... Dus misschien achter de titel van dit topic nu maar 2 keer een ??

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 23 augustus 2012 om 22:21 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door psychonikeo Bekijk bericht
Oh en van 6 hoog naar beneden gooien ging niet. Dan bleef hij halverwege etage 3 hangen vanwege de draad.
Tja, elk voordeel hep zijn nadeel.
  #9  
Oud 25-08-12, 11:44
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

Vanmorgen toch weer een batterij(indicatie) issue. Gisteren op 10 % in het rood aan de electriciteit, na een dag normaal gebruik. Normaal laat ik hem nooit in het rood komen. Later stond 'ie na een uur al keurig op 40 %. In slaap gevallen en vanmorgen ineens de grote batterij in toegangsscherm op zwart met rood stukje. De batterij indicatie op vol maar het percentage rood op 7 %. Stekker eruit. Batterij indicatie rechtsboven ook weer op rood streepje. Stekker erin. Batterij indicatie op vol met stekkertekentje erin. Stekker eruit en toen bleef het batterijteken op vol staan en kwam er ook 100 % staan.
Lijkt me geen batterij hardware probleem maar iets in de software??
Nu doet de iPhone weer normaal en de indicatie ook. Zal hem maar niet in het rood meer laten komen.
De iPhone is nu 7 weken oud.

Mijn iPad3 van 3 maanden oud heeft ook af en toe een batterij indicatie issue. Als hij 's avonds op standby gaat, staat de indicatie op 60-70 % en het gebeurt af en toe dat 'ie dan 's morgens ineens op nog maar 20 % staat. Ook vreemd.
De -al eerder genoemde- wet van Murphy? Misschien weet iemand raad?
Mijn ervaring op dat gebied met mijn (dure!) Apple producten is i.i.g. niet de meest positieve.
Ik vind die foute batterij indicaties vervelend omdat je niet weet waar jij met het apparaat aan toe bent. Maar laten we er toch ook maar van genieten...
  #10  
Oud 25-08-12, 12:29
Guest-20180925190238
Gast
• iOS
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deleon Bekijk bericht
Ik vind die foute batterij indicaties vervelend omdat je niet weet waar jij met het apparaat aan toe bent.
Een foutieve "batterij indicatie" ligt meestal aan foutief laden. "Effe bijladen" is de grote boosdoener want dan kan de accu niet gekalibreerd worden. Power Management (powerd) kalibreert de accu, en dus de indicatie, bij een reboot (of harde reset) of na het laden bij het bereiken van 100% capaciteit.
  #11  
Oud 25-08-12, 12:44
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
"Effe bijladen" is de grote boosdoener want dan kan de accu niet gekalibreerd worden. Power Management (powerd) kalibreert de accu, en dus de indicatie, bij een reboot (of harde reset) of na het laden bij het bereiken van 100% capaciteit.
Dank je voor je reactie Timosha. Ik heb je vaker hierover gelezen en volg je tip ook zoveel mogelijk. Ik doe helemaal niet / nooit eigenlijk "Effe bijladen". Tenminste in mijn optiek is de iPhone 1 keer per dag (24 uur) opladen en de iPad 1 keer in de 2 dagen ongeveer opladen niet "Effe bijladen". Ik doe ook wat je schreef over kalibreren. Dus de iPhone nog zo'n half uur aan het net, als het stekkertekentje in de batterij indicatie staat en de iPad minstens nog een uur dan aan het net.
En toch zit ik met dit gedoe....vertel het me maar
  #12  
Oud 25-08-12, 14:11
King1987's schermafbeelding
King1987 King1987 is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 6.0.1
• 6.0 beta
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.246
Standaard

 Verplaatst naar: Chat

10 tekens.
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #13  
Oud 27-08-12, 17:41
apotheosis apotheosis is offline
• iOS 10.2.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Anders
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.751
Standaard

Tja, ik heb alle iPhones al gehad, zelden een probleem mee gehad, ik koop wel ieder jaar de nieuwe iPhone maar mijne maat heeft 2j geleden al mijn 3gs overgenomen en der mankeerd nog steeds nikske aan.
Tis mee alles zo, ge moet soms geluk hebben.
  #14  
Oud 29-08-12, 08:52
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

Nou met de eerste geen geluk dus. Deze 2e heeft gister weer de geest gegeven met hetzelfde probleem. Terwijl 'ie aan de lader lag, liep het laadpercentage terug naar 1 %. Heb je het ooit zo zot meegemaakt??? Vandaag wordt een derde bezorgd....die refurbished dus.
Dus fazit beste lui....binnen 7 weken ben ik aan mijn 3e iPhone 4S toe. Daar betaal je dus € 600,- voor maar Apple heeft mij nog geen duurzaam werkend product geleverd. Ik vind het fijn dat jullie er goede ervaringen mee hebben. Ik niet dus. Om terug naar de titel te gaan....voor mij hierna geen Apple of iPhone meer. Het dure product heeft mij niet kunnen overtuigen.
Terug naar Sony dus...

@King1987 Waarom is dit verplaatst naar 'Chats en geruchten' ? Het betreft nog steeds een probleem in mijn optiek en geen chitchat.
  #15  
Oud 29-08-12, 09:13
MCNO's schermafbeelding
MCNO MCNO is offline
• iOS 11.4
• 11.4
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 1.211
Standaard

Ik zou gaan denken dat het aan je lader ligt...

Nog nooit (ook in de omgeving) narigheid gehad met iPHones.
Samsung daarentegen alle producten in de kennissenkring binnen een jaar R.I.P.

Probeer eens een andere lader/oplaadpunt.
  #16  
Oud 29-08-12, 09:28
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

Toevallig heb ik 2 laders. Een extra gekocht om mee naar het werk te nemen. Gister uitgeprobeerd omdat ik ook dacht dat het aan de lader lag. Niet dus. Ik heb gister met stijgende verbazing zitten kijken hoe het percentage terugliep terwijl hij aan de lader lag. En bij 1% sprong hij in het batterijicoontje ook nog eens vrolijk op dat stekkertekentje.
Helaas hielp herstel via iTunes ook niet.
Vandaag wordt dus de 3e gebracht. Kunnen jullie je voorstellen dat ik na deze ervaringen steeds meer reserve opbouw t.a.v. het product iPhone 4S 16GB ?
Ik heb nu echt zoiets van 'es kijken wat deze derde brengt'
  #17  
Oud 29-08-12, 10:42
arjan95 arjan95 is offline
• iOS 13.1.3
• iPadOS 13.1.3
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Oct 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 751
Standaard

Als ie op 1% stond, wat gebeurde er dan als je de lader eruit haalde en de iphone een uur lang ging gebruiken
  #18  
Oud 29-08-12, 11:19
Guest-20180925190238
Gast
• iOS
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deleon Bekijk bericht
En bij 1% sprong hij in het batterijicoontje ook nog eens vrolijk op dat stekkertekentje.
Dat één splinternieuwe Lithium-Polymer accu defect is kan gebeuren. Het mag niet gebeuren want als er één component is die op hart en nieren getest wordt dan zijn het wel Li-Po accu's. Alleen al om veiligheidsredenen worden die dingen uitvoerig getest.

Dat een tweede splinternieuwe Li-Po accu ook defect is zou toeval kunnen zijn.

Als nu een derde Li-Po ook na een paar dagen stuk gaat dan kan het geen toeval meer zijn en dan ga je de reden toch echt ergens anders moeten zoeken.

Succes verder
  #19  
Oud 29-08-12, 13:42
deleon deleon is offline
• iOS 13.4.1
• iPadOS 13.4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jul 2012
Berichten: 143
Standaard

@arjan95; Nee dat heb ik niet meer geprobeerd. Kan ook niet meer want de iPhone geeft geen sjoege meer..

@timosha; even voor de duidelijkheid. iPhone nummer 1 had een lens'issue' en is daarom vervangen. Dus niet iets met de batterij.
iPhone nummer 2 heeft dus dit batterijprobleem. Ik heb je tips opgevolgd, dus daar kan het niet aan liggen. Feit is dat de iPhone heel krom reageert en daardoor nu dus onbruikbaar op tafel ligt.
iPhone nummer 3, tja....we gaan het beleven....iets positievers kan ik er op het moment niet meer van maken.
  #20  
Oud 29-08-12, 14:50
apotheosis apotheosis is offline
• iOS 10.2.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Anders
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.751
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deleon Bekijk bericht
@arjan95; Nee dat heb ik niet meer geprobeerd. Kan ook niet meer want de iPhone geeft geen sjoege meer..

@timosha; even voor de duidelijkheid. iPhone nummer 1 had een lens'issue' en is daarom vervangen. Dus niet iets met de batterij.
iPhone nummer 2 heeft dus dit batterijprobleem. Ik heb je tips opgevolgd, dus daar kan het niet aan liggen. Feit is dat de iPhone heel krom reageert en daardoor nu dus onbruikbaar op tafel ligt.
iPhone nummer 3, tja....we gaan het beleven....iets positievers kan ik er op het moment niet meer van maken.
Je bent net iemand die geen geluk kent met de iphone, das gewoon den duvel die erop zit, ik zou ook gek komen ze, tis altijd jammer zoiets gebeurt, er worden miljoenen toestellen gemaakt door mensen als u en mij (weliswaar in een ander land maar dat zijn ook mensen) en die maken ook fouten of een productie fout gebeurt ook bij Apple.

Ik heb het overlaatst tegen gekomen dat mijne phone nimmer tot 100% wilde opladen, ik was ook lichtjes in paniek, ik heb toen viavia gelezen om eens volledig plat te laten lopen tot deze vanzelf uitvalt en dan eens 5 uren gewoon nimmer aanzet, ik heb dan na meer dan 5 uren de stekker ingestoken, van de lader nadien gehaald, was geen 100%, zette de phone eens aan en uit en opeens was het terug in orde, zeer bizar en sinds nu zijn we al meer dan een maand verder en nu niet meer tegen gekomen.

Technologie is leuk en mooi maar als er wat fout is dan kan je er soms grijze harens van krijgen .
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 4 geen Wi-Fi & Bluetooth meer + Herkent geen Simkaarten henkphone iPhone algemeen 0 27-01-12 17:54
iPhone moeten resetten, hierna alle video's van 1 dag verloren. Hoe terug te halen? Beving Muziek, foto & video 0 15-01-12 19:39
iPhone laadt niet meer op, geen recovery of DFU mode meer mogelijk SoundForge iPhone algemeen 7 05-11-08 22:06
geen internet meer en kan geen sources meer updaten jeroenrd Overige providers Nederland 1 14-02-08 16:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:13.