navigeren met Ipad3-Wi-Fi

navigeren met Ipad3-Wi-Fi discussie in iPad Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) intussen heb ik zowat alles gelezen wat ik kon vinden ivm navigeren met Ipad3-wifi. Geen 3G, dus ook de gps ontvanger ontbreekt. Er zijn wel ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad Apps en games > iPad Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 29 May 2012, 14:29
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2009
Locatie: Kontich
Berichten: 11
Standaard navigeren met Ipad3-Wi-Fi

intussen heb ik zowat alles gelezen wat ik kon vinden ivm navigeren met Ipad3-Wi-Fi.
Geen 3G, dus ook de gps ontvanger ontbreekt.

Er zijn wel mogelijkheden via externe gps ontvanger enz enz. maar mijn vraag is: " kan je niet gewoon een gps antenne als spare-part in het Wi-Fi toestel monteren zodat je toch al de gps functie kan gebruiken zonder bijkomende randapparatuur.

voor 14 (thuis afgeleverd) koop je zo een antenne. Maar ik weet niet of dit alles is wat je nodig hebt....

Alain
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 May 2012, 14:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alainvandeneede Bekijk bericht
voor 14€ (thuis afgeleverd) koop je zo een antenne. Maar ik weet niet of dit alles is wat je nodig hebt....
Ik denk dat je ook nog een modem chip nodig hebt waar een GPS-ontvanger in zit die op 1.6 GHz werkt en dan meer bepaald de Qualcomm MDM9600 chip. Een antenne zonder ontvanger is ook maar niets.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 29 May 2012, 14:42
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.886
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Je hebt op zijn minst dit nodig...

https://www.emprum.com/shop/product_...&products_id=1

Zelf heb ik een iGPS360 module op mijn iPad2 zitten en dat werkt prima...

Voordeel van emprum is dat je toestel geen jailbreak nodig heeft en bovendien ook nog op de nieuwe iPad werkt...

De app is bovendien gratis te downloaden in de app-store...
  #4  
Oud 29 May 2012, 14:50
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.479
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

kan je dan *navigon* ofzo gebruiken?
__________________
Australian Shepherds Tinkerooz
Tinkerooz Blog

Slotjes blijven slotjes.
  #5  
Oud 29 May 2012, 14:52
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.886
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
kan je dan *navigon* ofzo gebruiken?
Yep...

Je iPad zal zich gedragen alsof het een 3G model is...eenmaal een satelliet verbinding gemaakt is...
  #6  
Oud 29 May 2012, 15:08
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2009
Locatie: Kontich
Berichten: 11
Standaard

klinkt inderdaad logisch, maar het kon zijn dat de basis print van elke Ipad dezelfde is...
zou je die chip afzonderlijk kunnen kopen en installeren? of zou die echt op de basis print moeten.
  #7  
Oud 29 May 2012, 15:14
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alainvandeneede Bekijk bericht
klinkt inderdaad logisch, maar het kon zijn dat de basis print van elke Ipad dezelfde is...
zou je die chip afzonderlijk kunnen kopen en installeren? of zou die echt op de basis print moeten.
Zelfs al zou dit mogelijk zijn, je zit dan nog met de softwareondersteuning.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #8  
Oud 29 May 2012, 15:27
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alainvandeneede Bekijk bericht
of zou die echt op de basis print moeten.
iPad 3 4G Teardown - Page 3 - iFixit
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #9  
Oud 30 May 2012, 16:59
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2009
Locatie: Kontich
Berichten: 11
Standaard

Dus inderdaad op de print zelf. dus dat feestje gaat niet door. De oplossing van Wally dan maar. Hoewel ik er haast zeker van ben dat het ook via mijn Iphone moet kunnen.
daarop heb ik PDAnet om als Wi-Fi zender te werken. dat werkt prima, alleen moet ik meestal herstarten bij het "aan" zetten. en daarbij heb ik "airlocation" en ook dat werkt. Dus de locatiegegevens worden effectief doorgegeven aan de Ipad, maar enkel binnen de kaart van Airlocation. Eens het venster gesloten is de data transfert gesloten en kan je dus ook niet werken met tomtom.
En toch ben ik ervan overtuigd dat het moet kunnen. uiteindelijk is dat gewoon continu cordinaten doorgeven.
  #10  
Oud 30 May 2012, 17:24
mrboolean's schermafbeelding
» iPhone 8 Plus 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 October 2011
Locatie: Rotterdam
Berichten: 260
Stuur een bericht via ICQ naar mrboolean Send a message via twitter to mrboolean
Standaard

Het is een beetje achteraf praten, maar waarom heb je niet meteen de 3G versie genomen? Als ik naar de prijs kijk van die USB GPS ontvanger dan ben je even duur uit met de 3G versie en heb je ook nog mobiel internet. Alles werkt dan ook direct en je hebt geen lastige aparte ontvanger.
  #11  
Oud 30 May 2012, 17:27
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alainvandeneede Bekijk bericht
En toch ben ik ervan overtuigd dat het moet kunnen. uiteindelijk is dat gewoon continu cordinaten doorgeven.
Het principe is simpel, de praktijk iets weerbarstiger. De NMEA data van de GPS-satellieten is serile data.

Je moet dus de serile NMEA data die in je iPhone aankomt doorsturen naar de iPad. Aangezien de iPhone en de iPad het SPP (Serial Port Profile) Bluetooth profiel niet ondersteunen kan je deze mogelijkheid uitsluiten.

Als je er zou in slagen om tussen de iPhone en de Ipad over Wi-Fi een SLIP of PPP link op te zetten ben je al een stap verder.

Het simpelste zal zijn om de NMEA data van de iPhone door te geven naar de iPad via de serile poort op de Dock-connector (Pin 11=GND - Pin12=TxD = Pin 13=RxD). Ik vermoed dat die GPS-ontvanger van Wally dat ook doet.

Nu moet je alleen nog een app maken die de NMEA data oppikt en doorgeeft aan jouw favoriete navigatie app.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #12  
Oud 30 May 2012, 17:40
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.886
Send a message via twitter to Wally
Standaard

En die tweak/app is bij mij althans GPSserial...

Is hier trouwens in een lang verleden aan bod gekomen...

GPSSerial: gebruik een externe GPS-module in elke App Store-applicatie (Cydia) - iPhoneclub.nl
  #13  
Oud 30 May 2012, 17:55
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wally Bekijk bericht
En die tweak/app is bij mij althans GPSserial...
Bedankt voor de info Wally Dan is dat app probleem opgelost.

/offtopic/
Ik heb hier nog een serieel dingetje met een UART rondslingeren voor mijn knoei-iPhones. Eens kijken wat dat appje doet (als het nog beschikbaar is in Cydia).
/ontopic/

Misschien moet een moderator dat draadje maar eens verplaatsten naar het Navigatie forum.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #14  
Oud 30 May 2012, 18:00
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.973
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Misschien moet een moderator dat draadje maar eens verplaatsten naar het Navigatie forum.
// Op verzoek: verplaatst naar navigatie forum.
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #15  
Oud 30 May 2012, 18:10
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.886
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Een paar screenshotjes van TomTom werkend op mijn iPad2 met de iGPS-module...
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg IMG_0149.jpg‎ (33,6 KB, 44x gelezen)
Bestandstype: jpg IMG_1043[1].jpg‎ (44,5 KB, 38x gelezen)
Bestandstype: jpg IMG_1044[1].jpg‎ (43,3 KB, 44x gelezen)
  #16  
Oud 30 May 2012, 20:34
rubbererobbie's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 March 2011
Locatie: /private/nl/..
Berichten: 323
Standaard

Progje in cydia voor connecten bluetooth gps muis
Werkt prima! Muis kan je meenemen, in de auto e.d zonder aan de ipad te bevestigen zonder kans op "krak".

Gps blue tooth muis overleefd qwa batteryduur de ipad2 bij mij

Laatst gewijzigd door rubbererobbie; 30 May 2012 om 20:48.
  #17  
Oud 31 May 2012, 00:58
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2009
Locatie: Kontich
Berichten: 11
Standaard

OK,

allemaal heel hartelijk bedankt voor de info.
Ik heb mijn conclusie getrokken en de oplossing zal een GPS ontvanger met bluetooth worden.

had ik het eerder geweten, dan had ik inderdaad een 3G gekocht. (mrboolean)
geen plug-in zoals wally heeft want ik vrees dat ik dan niet kan opladen gedurende de reis.

met de gps muis (info van Rubbererobbie) kan ik dat vast wel, zowel voor de muis als voor de Ipad.

ook dank aan timosha, maar programmeren is te lang geleden... en met basic, pascal en fortran zal ik er niet komen vrees ik.
maar ooit begin ik er misschien nog wel opnieuw mee. gewoon al je info lezen....

dank aan allen

Alain
  #18  
Oud 31 May 2012, 01:01
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.886
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Code:
geen plug-in zoals wally heeft want ik vrees dat ik dan niet kan opladen gedurende de reis.
Toch wel...vergeten te vermelden maar er zit een kabeltje bij...precies om je iDevice op te laden...
  #19  
Oud 31 May 2012, 18:31
rubbererobbie's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 March 2011
Locatie: /private/nl/..
Berichten: 323
Standaard

Prima!,info bluetooth progje is BT stack gps

Suc6

P.s bij mijn gps muis zit ook oplader zowel 12 als 220volt ....
  #20  
Oud 31 May 2012, 18:57
» iPhone 5c 16GB (Blauw) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2010
Locatie: soest
Berichten: 519
Standaard

Ik heb dat twee jaar geleden al op de iPad 1 gedaan:
Car-Navigation on the iPad Wi-Fi - YouTube

En hetzelfde systeem werkt heden ten dage nog steeds prima.
Bluetooth muis was 15 euro o.i.d. Jailbreak is wel nodig.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Navigeren met iPad 3 en navigon stefaaaan iPad algemeen 4 20 May 2012 11:34
Foto: foto's syncen met Ipad3 Tiemessen Muziek, foto & video 1 8 May 2012 22:26
Alle iDevices: Nieuwe Tiny Umbrella met support voor de iPad3 + AppleTV 3 Wally Jailbreak 0 16 March 2012 21:07
Navigeren met iPod touch arcovandermeij iPhone Navigatie 5 4 July 2011 22:04

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:22.