Goede router voor bij de Ipad2

Goede router voor bij de Ipad2 discussie in iPad accessoires en onderdelen forum; ( verdwijnt na registratie ) Binnenkort neemt iemand voor mij een Ipad2 mee uit Amerika. Maar ik hem nog geen router. Wat is een goede router voor bij de Ipad2?...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad accessoires en onderdelen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 31-07-11, 18:02
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2011
Berichten: 1
Standaard Goede router voor bij de Ipad2

Binnenkort neemt iemand voor mij een Ipad2 mee uit Amerika.
Maar ik hem nog geen router. Wat is een goede router voor bij de Ipad2?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 31-07-11, 18:40
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

De Apple Airport Extreme of de Apple Time Capsule
  #3  
Oud 31-07-11, 22:33
Boes40's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2009
Berichten: 272
Standaard

Linksys E4200

Edit: ondersteund simultaan dual band (2.4 en 5)

Laatst gewijzigd door Boes40; 01-08-11 om 08:27.
  #4  
Oud 01-08-11, 08:25
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.988
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dennisligt Bekijk bericht
Binnenkort neemt iemand voor mij een Ipad2 mee uit Amerika.
Maar ik hem nog geen router. Wat is een goede router voor bij de Ipad2?
Neem in elk geval een router die 802.11n ondersteund.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #5  
Oud 01-08-11, 08:49
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Neem in elk geval een router die 802.11n ondersteund.
Maar dan ECHT IEEE 802.11n op 5 Ghz en niet 802.11n in compatibility modus op 2.4 Ghz.

Overigens, al onze iPads en MacBooks werken hier perfect en supersnel op een een Time Capsule in 802.11n op 5 Ghz. Geen last van de buren op 2.4 Ghz
  #6  
Oud 01-08-11, 09:01
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.988
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Maar dan ECHT IEEE 802.11n op 5 Ghz en niet 802.11n in compatibility modus op 2.4 Ghz.

Overigens, al onze iPads en MacBooks werken hier perfect en supersnel op een een Time Capsule in 802.11n op 5 Ghz. Geen last van de buren op 2.4 Ghz
Dat is inderdaad wel beter. Maar de TS heeft er wel het meeste aan om router te kopen die simultaneous dual band ondersteunt.
  #7  
Oud 01-08-11, 09:06
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Dat is inderdaad wel beter. Maar de TS heeft er wel het meeste aan om router te kopen die simultaneous dual band ondersteunt.
En, dat doen oa. de Airport Extreme en Time Capsule En hij kan op beide frequentiebanden simultaan dan ook nog een "Guest Network" instellen.
  #8  
Oud 01-08-11, 10:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 138
Standaard

De genoemde Apple routers zijn duur maar werken inderdaad wel erg goed.

Ik heb het een tijdje met een Sitecom apparaat geprobeerd (ook simultaneous dual band) maar daarbij zakten de snelheden naar bijna nul als de verbindingssterkte niet optimaal was (2 Wi-Fi streepjes ipv 3). Enorm irritant natuurlijk want je iPad of telefoon schakelt dan niet over naar 3G terwijl Wi-Fi ook niet meer werkt.

Nu heb ik dat onding vervangen door een Time Capsule en het werkt weer perfect, door het hele huis, ook als de signaalsterkte iets daalt bv op zolder. Als je geen Mac hebt zou ik trouwens een Airport Extreme kopen, dan heb je niet zoveel aan de HDD in de TC.

Overigens: een Airport Express kan ook een goede keuze zijn als je internetrouter in de buurt van je audioinstallatie staat. Dan kun je meteen Airplay gebruiken.

Laatst gewijzigd door Larss; 01-08-11 om 10:35.
  #9  
Oud 01-08-11, 10:46
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 14.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: iPadOS 14.3]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Jul 2009
Berichten: 10.085
Standaard

Ben even kwijt in welk blad ik vorige week een test las, maar de Apple routers kwamen daar niet zo goed uit. De eerder genoemde E4200 was (opnieuw) de winnaar.
  #10  
Oud 01-08-11, 10:54
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.988
Standaard

Kijk eens bij hardware.info... Daar hebben ze de E4200 in elk geval ook getest.

Laatst gewijzigd door wouter1981; 01-08-11 om 14:13.
  #11  
Oud 01-08-11, 11:48
Boes40's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2009
Berichten: 272
Standaard

Echt...heb hem nu een 2 weekjes in gebruik en ben zeer tevreden iPhone op 2,4 en iPad op 5 Ghz. Ik knalde met mijn Vaio 20MB/sec (Wi-Fi 5 Ghz) data naar mijn Qnap nas. Kortom, aanrader!
  #12  
Oud 25-10-11, 19:40
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2009
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 26
Standaard

Ik heb een paar Airport Extremes draaien hier in huis die samen 1 netwerk vormen. Werken perfect en zijn gemakkelijk in te stellen. Overal dus draadloos netwerk beschikbaar met goed bereik. Erg prettig als je met je iPad of iPhone naar zolder loopt.
  #13  
Oud 09-11-11, 16:46
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2011
Berichten: 10
Standaard

Ik heb deze en die is helemaal SUPER !!

FRITZ!Box by AVM

gr tim


p.s. Hij kost wel een paar cent
  #14  
Oud 11-11-11, 19:55
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Aug 2011
Berichten: 38
Standaard

Kan iemand mij uitleggen hoe je met de airport extreme Op 5 GHz werkt, hoe stel je dat in? Heb nu een extreme en dit werkt voor geen bal, signaal is nog zwakker dan dit van mijn BBox ( Belgi ).De extreme is aangesloten op de BBox , en ze staan in dezelfde plaats.
  #15  
Oud 11-11-11, 20:02
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

  #16  
Oud 12-11-11, 14:43
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Aug 2011
Berichten: 38
Standaard

Bedankt Timosha,
dit is duidelijk, zal een en ander eens uittesten.

Wilby
  #17  
Oud 15-11-11, 21:12
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Dec 2010
Locatie: West-Vlaanderen
Berichten: 17
Standaard

@timosha : sedert de laatste update TC en AE heb ik problemen om de verbinding met de iPad vast te houden. Het signaal is uitstekend. TC is draadloos met iMac. iMac ethernetkabel via de modem. AE ethernetkabel met TC, waar de AE in een andere kamer staat. Een AE2 draadloos met de TC voor AirPlay met mijn muziekinstallatie. Als ik met de iPad de twee kamers doorloop dan verliest de iPad verbinding en moet ik terug manueel verbinding maken.Radio mode : automatisch en Radio Channel Selection ook automatisch.Moet ik het anders instellen ? mvg
  #18  
Oud 19-11-11, 09:48
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Dec 2010
Locatie: West-Vlaanderen
Berichten: 17
Standaard verbinding kwijt AE

@timosha
Goedemorgen,
Beste,
Sorry dat ik stuur maar heb een probleem en denk dat jij raad hebt.
Mijn configuratie is : iMac draadloos met TimeCapsule.
TC draadloos met AirportExpress1 voor airplay (iTunes).
TC met ethernetkabel met AirportExpress2 naar andere kamer.
Netwerk (mijn eigen naam) 2,4 GHz of 5 GHz : heb al beide telkens uitgeprobeerd, ook automatisch en op hetzelfde radiokanaal.
Als ik met mijn iPad van de ene kamer (TC)naar de andere kamer ga(AE2)en vice versa, verlies ik altijd het signaal, ook al is het signaal altijd sterk. Ik moet dan telkens opnieuw inloggen met mijn paswoord. Bij Instellingen Netwerk zie ik altijd 2 netwerken identiek staan (met mijn eigen naam). Vraag me af waarom dat er 2 netwerken staan, deze 2 zouden eigenlijk tot n gezamenlijk netwerk moeten komen.
Weet jij een oplossing of is er geen ?
Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
NB : AE1 is 5 GHz draadloos met TC (maar denk dat dit er niks met het probleem heeft te maken).
Mvg
Alain
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wi-Fi ipad2 t.o.v bij ipad1 Tom2011 Wi-Fi 1 10-08-11 19:13
ondanks geluid aan, geen geluid op iPad2 bij games tsipori iPad Games 5 25-07-11 22:58
iPad2 (was: Wi-Fi router) Playa Koopinformatie Nederland 14 21-04-11 21:13
"geen service" bij Ipad2 3g Boktor2 iPad algemeen 2 26-03-11 23:38
Is airport express de beste router voor iphone? orli Wi-Fi 12 26-04-08 11:58

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:58.