iPad 3 + Vodafone en Persoonlijke Hotspot (tethering)

iPad 3 + Vodafone en Persoonlijke Hotspot (tethering) discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Met de introductie van de New iPad (iPad 3) kan deze ook als Persoonlijke Hotspot worden gebruikt. In Nederland wordt dit nog niet officieel door ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 15 May 2012, 09:00
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Berichten: 44
Standaard iPad 3 + Vodafone en Persoonlijke Hotspot (tethering)

Met de introductie van de New iPad (iPad 3) kan deze ook als Persoonlijke Hotspot worden gebruikt. In Nederland wordt dit nog niet officieel door de providers ondersteund, deze moeten dit activeren met een carrier update voor de iPad.

Vodafone heeft vorige week een carrier update voor de iPhone uitgebracht. Hierin werd de iPhone 4/4s voorzien met instellingen om gratis de Persoonlijke Hotspot functie in de telefoon te activeren. Door deze carrier update ook op de New iPad los te laten kun je nu ook de Persoonlijke Hotspot functie op je iPad 3 gebruiken i.c.m. Vodafone. Hieronder een uitleg hoe eea te activeren.

Apple heeft handmatig inladen van ipcc bestanden via iTunes geblokt, dit kun je weer activeren door onderstaand uit te voeren.

1. Voor iTunes op een mac: open a terminal and type in..
defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE

Voor iTunes op Windows – open up a command shell and type in:

“%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe” /setPrefInt carrier-testing 1

2. Download via Apple de laatste ipcc voor de iPhone voor Vodafone (versie 12.1): http://appldnld.apple.com/iOS5/Carri...nl_iPhone.ipcc

3. Koppel je iPad 3 aan je pc/mac en klik met alt ingedrukt (op de mac) op update. Nu kun je je de zojuist gedownloade ipcc file aanklikken en iTunes laadt het bestand in. Herstart je iPad en het werkt. Je krijgt nu bij je APN instellingen op de iPad tethering te zien (staat standaard ingesteld op de live.vodafone.nl APN). Mocht je op de office APN werken bel even met de klantenservice van Vodafone en ze activeren de live APN ook voor je en het werkt!.
4. Ga naar algemeen op de iPad en dan naar netwerk, hier kun je de Persoonlijke Hotspot aanzetten.
6. Veel succes, moet lukken is niet zo heel ingewikkeld en met 5 min ben je klaar. Dit werkt natuurlijk alleen met Vodafone op deze manier. Laat even weten of het je ook gelukt is.


Laatst gewijzigd door timbr; 15 May 2012 om 11:53. Reden: afbeelding werkende persoonlijke hotspot toegevoegd
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 15 May 2012, 14:15
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2010
Locatie: Reuver
Berichten: 183
Stuur een bericht via MSN naar djkavaa Stuur een bericht via Skype™ naar djkavaa Send a message via twitter to djkavaa
Standaard

Neem aan dat dit SAFE is om te doen niet dat dadelijk het internet of dergelijken niet meer werkt...

Heb een vodafone data only simkaart, die je per maand kunt opzeggen en zit op office.vodafone.nl
__________________
Iphone 3GS 4.3.3 Nieuwe Bootrom Jailbreak | Redsnow |
Ipad Wi-Fi + 3G 16 GB 4.1 | Jailbreak: JA LimeRa1n|
  #3  
Oud 15 May 2012, 14:20
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Berichten: 44
Standaard

Safe om te doen. Bel wel even met de Vodafone klantenservice en vraag of ze de live.vodafone.com APN voor je willen activeren. Dan werkt dit gegarandeerd!
  #4  
Oud 15 May 2012, 14:22
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2010
Locatie: Reuver
Berichten: 183
Stuur een bericht via MSN naar djkavaa Stuur een bericht via Skype™ naar djkavaa Send a message via twitter to djkavaa
Standaard

Dat live.vodafone.com is dus essentieel.
Ik heb een zakelijke aansluiting.
Dus ik neem aan dat ze me dat zonder problemen activeren?
En als ze naar de rede vragen wat zou hier dan de rede voor moeten zijn?
  #5  
Oud 15 May 2012, 14:28
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Berichten: 44
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djkavaa Bekijk bericht
Dat live.vodafone.com is dus essentieel.
Ik heb een zakelijke aansluiting.
Dus ik neem aan dat ze me dat zonder problemen activeren?
En als ze naar de rede vragen wat zou hier dan de rede voor moeten zijn?
Ja dat je op de live.vodafone.com APN zit is essentieel, aangezien als je dit handmatig probeert aan te passen op de iPad je iPad de ingevoerde gegevens niet onthoud. Dit is denk ik geblokkeerd. Hij valt dan weer terug op de live APN.

Bij de klantenservice even vragen of ze dus de live apn willen activeren op je abonnement. Dan hoeft er niks aangepast te worden en worden de preset apn instellingen onthouden op de iPad.

Geef bij de klantenservice aan dat je problemen hebt met de office apn en dat je weet dat ze live apn voor je aan kunnen vinken in het systeem. Je hebt dan meteen toegang ;-) (je blijft dan ook nog toegang houden tot de office apn, ze zetten beide aan) Er verandert verder niets qua snelheid en dergelijke.

Hoor graag de succesverhalen in het forum!
  #6  
Oud 15 May 2012, 14:31
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2010
Locatie: Reuver
Berichten: 183
Stuur een bericht via MSN naar djkavaa Stuur een bericht via Skype™ naar djkavaa Send a message via twitter to djkavaa
Standaard

Dan ga ik dit dadelijk even regelen na 17.00
  #7  
Oud 15 May 2012, 14:33
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Berichten: 44
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djkavaa Bekijk bericht
Dan ga ik dit dadelijk even regelen na 17.00
Succes, ben benieuwd! Werkt wel alleen op een iPad 3 he;-)
  #8  
Oud 15 May 2012, 14:42
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2010
Locatie: Reuver
Berichten: 183
Stuur een bericht via MSN naar djkavaa Stuur een bericht via Skype™ naar djkavaa Send a message via twitter to djkavaa
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timbr Bekijk bericht
Succes, ben benieuwd! Werkt wel alleen op een iPad 3 he;-)
Heb ik even geluk dat ik die ook heb 32GB
  #9  
Oud 15 May 2012, 15:39
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 May 2012
Berichten: 9
Standaard

Ik heb de ipcc gedownload en gebruik Windows, maar stap 3 lukt niet. Ik heb niet het gevoel dat ik de ipcc file goed via iTunes op de iPad gezet krijg. Ik heb wel de Live APN aan staan en werkend.
  #10  
Oud 15 May 2012, 16:44
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 March 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 7
Standaard

Werkt helemaal TOP! Thnx zeer waardevol!
  #11  
Oud 15 May 2012, 16:45
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 May 2012
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door UnDutchable30 Bekijk bericht
Ik heb de ipcc gedownload en gebruik Windows, maar stap 3 lukt niet. Ik heb niet het gevoel dat ik de ipcc file goed via iTunes op de iPad gezet krijg. Ik heb wel de Live APN aan staan en werkend.
Het is uiteindelijk gelukt. Het vreemde was dat ik naar de Personal hotspot was aan het zoeken in het lijstje van instellingen, net als in het screenshot in de 1e post, maar hij zit onder netwerk.
  #12  
Oud 15 May 2012, 18:21
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 January 2008
Berichten: 3
Standaard

bij mij krijg ik hem niet te voorschijn. APN voor thethering is leeg en zodra ik er iets (live.vodafone.com) invul, wordt dit niet opgeslagen.
Suggesties?

(vodafone heeft live.vodafone.com voor me aan gezet. Werkt met deze kaart in mijn iphone)
  #13  
Oud 15 May 2012, 18:27
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2010
Locatie: Reuver
Berichten: 183
Stuur een bericht via MSN naar djkavaa Stuur een bericht via Skype™ naar djkavaa Send a message via twitter to djkavaa
Standaard

Werkt helemaal super hier.
Vodafone gebeld om live.vodafone.com aan te zetten.
Ipad opnieuw opgestart.
Toen de stapjes op de MAC gedaan en ipad aan itunes gehangen en plop daar was live.vodafone.com en tethering.
  #14  
Oud 15 May 2012, 19:25
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 September 2009
Locatie: Poortvliet
Berichten: 15
Standaard

Ik heb een iPhone abonnement bij T-Mobile, hierbij heb ik de MyHotspot feature genomen. Tevens heb ik een dual-sim. Enige probleem: Op de iPhone geen problemen, op de iPad werkt Personal Hotspot NIET. Werkt dit trucje ook met T-Mobile? Heb het al een beetje geprobeerd, maar kan de juiste IPCC niet vinden. Kan ik deze misschien van mijn 4S halen en op de iPad 3 zetten? Beide zijn un-jailbroken.
  #15  
Oud 15 May 2012, 20:48
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2010
Locatie: Rotterdam
Berichten: 16
Standaard

Bedankt voor de tip. Ik had grappig genoeg een Vodafone medewerker aan de lijn die al gelijk wist waar ik de tip vandaan had. Het werkt perfect!!!
  #16  
Oud 15 May 2012, 21:23
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Berichten: 44
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door @win Bekijk bericht
bij mij krijg ik hem niet te voorschijn. APN voor thethering is leeg en zodra ik er iets (live.vodafone.com) invul, wordt dit niet opgeslagen.
Suggesties?

(vodafone heeft live.vodafone.com voor me aan gezet. Werkt met deze kaart in mijn iphone)
Even naar instellingen/stel opnieuw in/herstel netwerkinstellingen proberen! Dan zou ie weer terug moeten komen en hoef je niets in te typen voor de apn, alles staat dan automatisch al ingevuld.
  #17  
Oud 15 May 2012, 21:44
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: NB
Berichten: 221
Standaard

Als je op de office APN zit ga NIET zomaar ff naar de live APN aangezien waarschijnlijk je abonnement berekend is op de office APN, doe je dit wel zonder goede reden of "goedkeuring" van Vodafone dan berg jezelf voor je factuur.

Ik krijg het werkend maar zie de meerwaarde er niet van eigenlijk aangezien ik tether met mijn iPhone. Die laad namelijk sneller op dan de iPad
  #18  
Oud 15 May 2012, 23:21
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 25 August 2011
Locatie: Rotterdam
Berichten: 67
Send a message via twitter to avinassh
Standaard

hmm, heb dus alle instructies opgevolgd,
ik heb alleen niet gebeld, ik kan de persoonlijke hotspot activeren maar daarvoor moet ik nog wel ff naar Vodafone bellen.

Ik heb helaas nu helemaal geen internet op me ipad tenzij ik op wi-fi zit.

Dus als ik hun me live.vodafone.com laat activeren doet mijn mobiele internet het ook weer?

Laatst gewijzigd door avinassh; 15 May 2012 om 23:45.
  #19  
Oud 16 May 2012, 00:55
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 April 2008
Locatie: Dordrecht
Berichten: 8
Standaard

Wat moet je invullen als je een windows 64 bit systeem heb en iTunes geinstalleerd is in de (x86) Program files?
  #20  
Oud 19 May 2012, 17:20
» iPod touch 8GB (v4) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2012
Berichten: 1
Exclamation Stap 1

Ik wil iemand anders er mee helpen maar ik krijg stap 1 niet uit gevoert welk programma moet ik gebruiken cmd of command shell. Alt werkt naamelijk niet maar shift wel ??
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Persoonlijke hotspot vodafone 4s mauricenl Vodafone 10 13 May 2012 08:14
persoonlijke hotspot Gadget700 T-Mobile 1 7 May 2011 07:51

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:44.