Wel of geen APN invullen?

Wel of geen APN invullen? discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, Ik bezit sinds kort een iPad 64Gb wifi +3G en ik heb gisteren een data-abonnement afgesloten bij Belcompany. Ik heb gekozen voor het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 28 July 2010, 18:39
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Berichten: 16
Standaard Wel of geen APN invullen?

Hallo allemaal,

Ik bezit sinds kort een iPad 64Gb Wi-Fi+3G en ik heb gisteren een data-abonnement afgesloten bij Belcompany. Ik heb gekozen voor het Mobiel Internet Sim Only Comfort abonnement, om de aangegeven (max.) snelheden, het maandelijks kunnen opzeggen en de korting die je er op krijgt.

Het rara is, dat ze bij de BC vestiging geen KPN microsim hadden, dus hebben ze mij een Hi microsim meegegeven. Ik had eerst nog mijn bedenkingen hierbij, maar sinds vanochtend is de sim geactiveerd en kan ik op internet.

Dan nu de maar.....

Aangezien de sim het sinds vanochtend doet, heb ik geen acht geslagen op het feit, dat er bij de apn instellingen niets staat ingevuld. De iPad geeft netjes "NL KPN 3G" aan, maar als ik vervolgens op speedtest een snelheidstest uit voer, krijg ik (na minimaal een minuut wachten!) onderstaand resultaat:

Down: 333,0 KByte/sec (2664 kbps)
Up: 17,3 KByte/sec (138 kbps)
Connection: 278,0

Op mijn iPhone 3G doe ik vervolgens dezelfde test, met onderstaand resultaat:

Down: 6518,7 KByte/sec (52150 kbps)
Up: 11,4 KByte/sec (91 kbps)
Connection: 56,0

Mijn vragen zijn nu,

a) kan het zijn, dat ik op een of andere manier geen 3G snelheid op mijn iPad heb, ondanks dat het wel naast mijn provider staat,
b) moet ik wel of niet apn settings op mijn iPad invullen?

Excuus voor de lange lap tekst, maar alle reacties zijn welkom!
__________________
iPhone 16Gb fw2.0.2
iPhone US 8Gb fw1.1.2
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 July 2010, 18:58
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mac-i Bekijk bericht

Op mijn iPhone 3G doe ik vervolgens dezelfde test, met onderstaand resultaat:

Down: 6518,7 KByte/sec (52150 kbps)
Up: 11,4 KByte/sec (91 kbps)
Connection: 56,0
Ik zit heel raar tegen die 52.150 kbps aan te kijken. Vodafone heeft bijvoorbeeld 3600 kbps en dat is al retesnel

Dit lijkt me wel erg veel voor een 3G verbinding
__________________

  #3  
Oud 28 July 2010, 19:09
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Berichten: 16
Standaard

Verbaasde mij ook, maar heb er net nog een gedaan, met dit resultaat:

Down: 11053.6 KByte/sec (88429 kbps)
Up: 12,8 KByte/sec (102 kbps)
Connection: 70

Overigens uitgevoerd op speedtest.nl
  #4  
Oud 28 July 2010, 23:44
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 July 2010
Berichten: 9
Standaard

Hallo Mac-i

Bij de apn moet je het volgende invullen:

internet

gb en ww leeg laten

als het goed is moet het dan werken.

Gr,
  #5  
Oud 28 July 2010, 23:54
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Berichten: 16
Standaard

Het gekke is dat hij het zonder dat in te vullen ook gewoon doet, dus ik laat het voor nu maar leeg. Toch dank voor je reactie!
  #6  
Oud 28 July 2010, 23:55
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 July 2010
Berichten: 9
Standaard

probeert het nu maar eens. normaal moet dat er staan anders zou internet niet eens moeten werken.

succes
  #7  
Oud 29 July 2010, 00:31
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 May 2009
Berichten: 67
Standaard

52 of 88 mbit per sec met je iPhone over 3G kan volgens mij niet kloppen. Weet je zeker dat ie geen Wi-Fi gebruikt?
Bijna 3 mbit/sec op je iPad lijkt me een prima snelheid.
  #8  
Oud 29 July 2010, 00:34
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 May 2009
Berichten: 67
Standaard

APN hoeft volgens mij niet per se ingevuld. Met mijn oude Vodafone sim wel, maar ik ken ook mensen waar de APN settings in de sim te zitten zonder deze zelf expliciet in te stellen
  #9  
Oud 29 July 2010, 01:46
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 February 2010
Berichten: 1
Standaard

Mensen APN vul je in als je wilt dataromen.
Als dit niet is ingevuld zal hij het in het buitenland niet doen.
In Nederland hoef je niets in te vullen.
  #10  
Oud 29 July 2010, 02:00
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 May 2009
Berichten: 67
Standaard

Toch moet ik Nederland ook mijn vodafone APN invullen. Misschien omdat de sim al 5 jaar oud is en de eerste vier jaar nooit een data abbo heeft gehad. Zou me niets verbazen als er toen helemaal nog geen APN settings op de sim stonden. Later volgens mij nooit een carrier update oid gehad.

Maar ik geloof we wat off-topic gaan

Laatst gewijzigd door johndoe73; 29 July 2010 om 09:46.
  #11  
Oud 29 July 2010, 02:40
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 June 2008
Berichten: 41
Standaard

Bij mijn duo micro sim van T-mobile werkte het alleen met APN ingevuld.
__________________
15" MacBook Pro i5, Mac Mini (2010), iPad 64gig 3G, iPhone 4.
  #12  
Oud 29 July 2010, 13:17
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Berichten: 16
Standaard

Dank voor alle reacties. Ach, hij doet het zonder APN ook en in het buitenland zal ik hem toch alleen maar via Wi-Fi gebruiken indien beschikbaar.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Geen 3G geen APN mogelijk tmobile abo help aub ABKtje T-Mobile 3 9 May 2011 20:11
Apn instellingen: Wanneer invullen? AeronNL Overige providers Nederland 9 13 August 2010 22:22
iPhone: Na Jailbreakme.com geen APN instellingen meer! Chrissie45 Jailbreak 1 11 August 2010 13:54
KAn geen toegangscode invullen TeleHans iPhone algemeen 8 4 January 2009 19:32
Geen APN ingesteld en wel data mguntenaar iPhone algemeen 0 21 July 2008 11:27

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:15.