Programma's afsluiten

Programma's afsluiten discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb gemerkt dat wanneer je sommige programma's afsluit via de Home knop ze nog steeds in de achtergrond draaien en daarmee onnodig het geheugen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 14 August 2010, 02:10
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 October 2007
Berichten: 97
Standaard Programma's afsluiten

Ik heb gemerkt dat wanneer je sommige programma's afsluit via de Home knop ze nog steeds in de achtergrond draaien en daarmee onnodig het geheugen van de iPad belasten. Dit kwam ik tegen tijdens een sessie van Google eart die de melding gaf dat ik te weinig geheugen had om verder te gaan. Hierop heb ik systems genstalleerd die me aangaf dat er 3 programma's actief waren die ik heb afgesloten via de Home button. Een reset van de iPad gaf weer dat na de opstart Maps en safari actief waren. Vraag is dus hoe je een app volledig kan afsluiten zodat ze niet actief in het geheugen blijft hangen.

Alvast bedankt !
Mvg,
Den Door.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 August 2010, 07:12
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Nog niet geprobeerd, maar ik neem aan dat het volgende (net als op de iPhone) werkt: houd de home- en sleepbutton tegelijk inegdrukt tot de slider met 'Zet uit' verschijnt. Laat de knoppen los en druk daarna alleen de homebutton in totdat de app daadwerkelijk afsluit.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #3  
Oud 14 August 2010, 08:08
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

Na jailbreak, via sbsettings kun je via processes dit eenvoudig beheren
__________________
Apple TV2 (4.2.1)
  #4  
Oud 14 August 2010, 13:22
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 October 2007
Berichten: 97
Standaard



Bij running programs staan er 3 actief die ik NIET zelf heb opgestart maar zichzelf blijkbaar activeren bij een opstart van de iPad. Deze krijg ik niet gestopt...
  #5  
Oud 14 August 2010, 13:44
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 June 2009
Berichten: 84
Standaard

En dat zijn niet de programma's die nodig zijn om het systeem te laten draaien? Dataaccessd en configd lijken met namelijk zo'n programma's.

If I'm wrong, don't blame me
  #6  
Oud 14 August 2010, 13:53
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

Inderdaad. Springboard kun je ook niet echt uitzetten, lijkt me.
BTserver, is dat niet je bluetoooth?
  #7  
Oud 14 August 2010, 13:59
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 October 2007
Berichten: 97
Standaard

Waar ik me vooral op focus zijn de running applications in de bovenste kolom. Dat is raar dat deze processen blijkbaar niet volledig worden afgesloten via de home button. De onderste applicaties, daar neem ik van aan dat deze opgestart worden via de kernel en daar blijf ik dan ook af...
  #8  
Oud 14 August 2010, 14:54
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 August 2010
Berichten: 35
Standaard

Is er ook een app die dergelijke info geeft op een niet-gejailbreekte iPad?
  #9  
Oud 14 August 2010, 15:35
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 July 2009
Berichten: 251
Send a message via twitter to Sjeltur
Standaard

Volgens mij een paar standaard programma's die op je achtergrond draaien;
mail - je wilt toch hebben dat je email om de 10min of 15min (wat je hebt ingegeven) wordt gechecked..??
Safari; loopt in achtergrond - mocht je bijvoorbeeld een muziekstream daar hebben lopen - behoort deze gewoon door te gaan. Volgens mij moet je in Safari alle screen sluiten en ook je laatste screen op niets hebben om deze uit te zetten.
Maps; die vind ik wel raar.....
  #10  
Oud 15 August 2010, 17:20
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 January 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 22
Standaard

Maps draait volgens mij voor de optie "vind mijn iPhone, iPad". Dat lijkt mij normaal?
  #11  
Oud 17 August 2010, 11:35
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 December 2008
Berichten: 21
Standaard

Als je ze via sbsettings uitschakeld, blijven de apps dan ook uit of worden ze na x minuten weer automatisch in de achtergrond geladen?

Ik heb op mijn iphone 3G ook sbsettings en schakel altijd background applicaties uit als ik ze niet meer gebruik (zoals ipod, mail en safari). Toch heb ik regelmatig dat ipod of mail vanzelf weer in het lijstje van actieve apps komt te staan... zonder dat ik ze geopend heb. ben benieuwd of dit met de ipad ook is. Ook al heb je meer ram geheugen kan het toch hinderlijk zijn met de zwaardere apps
  #12  
Oud 17 August 2010, 14:44
ninobeukeveld's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2008
Locatie: Oudkarspel (N-H)
Berichten: 286
Wink

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dendoor Bekijk bericht


Bij running programs staan er 3 actief die ik NIET zelf heb opgestart maar zichzelf blijkbaar activeren bij een opstart van de iPad. Deze krijg ik niet gestopt...
Welke applicatie is dat, dat je alles zo kan zien? Is die in cydia te downloaden? Zo ja, wat is de naam?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Apps afsluiten Gek iPhone Apps 11 7 November 2010 16:37
Edge afsluiten batman1959 Jailbreak apps en thema's 1 27 August 2010 14:39
Abbonement afsluiten thirs. T-Mobile 11 25 May 2010 18:26
safari afsluiten hamblim Archief 2 20 February 2010 19:41
Afsluiten programma's zeeer traag Untamed67 iPhone algemeen 1 9 February 2010 20:40

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:34.