iOS4 Simulator resolutie.

iOS4 Simulator resolutie. discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen, heb al gezocht op internet maar kon niks vinden. Als ik met de iOS4 SDK de simulator ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 August 2010, 12:23
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Berichten: 164
Standaard iOS4 Simulator resolutie.

Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen, heb al gezocht op internet maar kon niks vinden.

Als ik met de iOS4 SDK de simulator draai dan kan ik geen hoge resolutie (iphone 4 / ipad) krijgen. Het maakt niet uit wat ik kies bij Hardware>Apparaat, of ik nou kies voor iPad/iPhone/iPhone4 ik krijg altijd een simulator schermpje van 320x480. Ik draai op een MacBook Pro 15.4" mid 2009 met OSX 10.6.4

Iemand een idee?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 August 2010, 13:12
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Even in je project properties > build tabje > targeted Device Family op "iPad / iPhone" zetten, dan kan je kiezen
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #3  
Oud 12 August 2010, 13:35
JWVD's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 July 2008
Locatie: Renkum
Berichten: 312
Stuur een bericht via Instant Messenger naar JWVD Stuur een bericht via MSN naar JWVD Send a message via twitter to JWVD
Standaard

In de menubalk kan je onder Venster > Vergroot/verklein kiezen of je 50% of 100% wilt hebben.
  #4  
Oud 16 August 2010, 16:49
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 20
Standaard

Klein vraagje waar ik geen topic voor wil openen:
Stel ik heb een iPhone App gedesignt op de resolutie van de vorige iPhones.. Moet ik die dan apart designen op de grootte van het iPhone 4 scherm? Of hoe word dit opgelost?
  #5  
Oud 16 August 2010, 17:00
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 November 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 162
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMilan Bekijk bericht
Klein vraagje waar ik geen topic voor wil openen:
Stel ik heb een iPhone App gedesignt op de resolutie van de vorige iPhones.. Moet ik die dan apart designen op de grootte van het iPhone 4 scherm? Of hoe word dit opgelost?
Dat word normaal autoscale gedaan van de iphone zelf, Zoals je een oude app afspeeld op de nieuwe iphone 4 word alles geupscaled
  #6  
Oud 16 August 2010, 17:12
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 20
Standaard

Ok, en dan blijft alles nog scherp?
  #7  
Oud 16 August 2010, 17:45
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 November 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 162
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMilan Bekijk bericht
Ok, en dan blijft alles nog scherp?
Upscale word onscherp

Maar als je al alles in iphone 4 retina display maakt blijf je de scherpte behouden als je downscaled dacht ik ?

Correct someone if i'm wrong
  #8  
Oud 16 August 2010, 18:53
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Berichten: 164
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMilan Bekijk bericht
Klein vraagje waar ik geen topic voor wil openen:
Stel ik heb een iPhone App gedesignt op de resolutie van de vorige iPhones.. Moet ik die dan apart designen op de grootte van het iPhone 4 scherm? Of hoe word dit opgelost?
Als je jou app gewoon met Objective-C hebt gemaakt in XCode dan kan je van alle images een versie maken met een 2x zo hoge resolutie en in de naam @2x.
Dus bvb een achtergrond van 480x320 genaamd background.png, moet je nu ook n maken van 960x640 genaamd background@2x.png. De iPhone 4 pakt dan het plaatje met hoge resolutie, en de overige iDevices pakken het andere plaatje.
Je moet dus elk plaatje 2x in je project hebben zitten. Hetzelfde geld voor icon.png.
  #9  
Oud 16 August 2010, 19:03
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 20
Standaard

Ok, heel erg bedankt voor de uitleg!
  #10  
Oud 17 August 2010, 02:45
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Berichten: 164
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMilan Bekijk bericht
Ok, heel erg bedankt voor de uitleg!
Ik dacht laat ik het even duidelijk uitleggen, ben zelf 2 dagen bezig geweest om het uit te vogelen
  #11  
Oud 17 August 2010, 12:31
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Locatie: Omgeving Nijmegen
Berichten: 94
Standaard

Hier staat het allemaal vrij uitgebreid uitgelegd:
Updating for the iPhone 4 retinal*display - Blog - Use Your Loaf
  #12  
Oud 27 August 2010, 08:15
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 August 2008
Locatie: Twello
Berichten: 22
Standaard

Even een opmerking over de resolutie van apps, en ook het forum van iphoneclub. Als je een iPhone 4 hebt dan valt het me op dat veel dingen nogal onscherp zijn. In tegenstelling tot de standaard apps van Apple. Ligt dit dus gewoon aan de makers van de apps/sites?
  #13  
Oud 27 August 2010, 10:59
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Ja dat ligt aan de apps. Tekst en dergelijke wordt door de iPhone4 wel direct op hogere resolutie getoond, voor zover ik weet. Maar plaatjes moeten door de ontwikkelaar zelf gepgrade worden.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Resolutie opstartscherm petergoesiphone iPhone algemeen 5 8 March 2011 20:25
Resolutie te laag iDummie iPhone algemeen 3 10 December 2010 22:37
Icons iPhone 4 hoge resolutie tijdens update, lage resolutie na installatie bluevoice iPhone algemeen 0 9 September 2010 10:46
GPS Simulator sukk1e Ontwikkelen voor iOS 4 30 August 2010 09:37
video resolutie sabe Muziek, foto & video 3 28 July 2009 18:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:49.