Tableview taal veranderen.

Tableview taal veranderen. discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, ik ben bezig met een app alleen ik wil iets maken maar weet niet hoe. Ik heb een table view en een tabbar, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 13 September 2011, 23:27
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2011
Berichten: 11
Standaard Tableview taal veranderen.

Hallo allemaal,

ik ben bezig met een app alleen ik wil iets maken maar weet niet hoe. Ik heb een table view en een tabbar, in de tabbar staan de table view en "Instellingen". Nu wil ik bij instellingen de taal kunnen veranderen, dus dan heb ik een segmented control met "Nederlands" en "Engels". Nu wil ik dus dat als ik op engels klik de table view de data van het engels ophaalt en bij nederlands de data uit het nederlands. Is dit mogelijk? Zo ja, hoe?

Ik hoop dat jullie het snappen
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 September 2011, 12:06
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 October 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 174
Standaard

Ik raad je aan omdat niet te doen, gebruik de ingebouwde technieken om je app meertalig te maken.
Deze leest de taal uit van het os en laad vervolgens de corrected taal of de default taal als jouw app de gekozen taal niet ondersteund.

Pak engels als standaard taal en Nederlands als twee de taal.

https://developer.apple.com/library/...rnational.html
  #3  
Oud 14 September 2011, 17:26
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2011
Berichten: 11
Standaard

Dat heb ik al, maar een klant wil het vandaar.
  #4  
Oud 14 September 2011, 17:36
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 October 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 174
Standaard

Waarom zouden ze dat willen, omdat ze dus niet door hebben hoe het werkt. Ik zou de klant nogmaals uitleggen dat dit niet de manier is hoe iOS werkt en dat de standaard oplossing voldoende moet zijn.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan:

Code:
NSUserDefaults* userDefaults = [NSUserDefaults standardUserDefaults];
NSMutableArray* languages = [userDefaults objectForKey:@"AppleLanguages"];
[languages insertObject:@"nl" atIndex:0]; 
[[NSUserDefaults standardUserDefaults] setObject:languages forKey:@"AppleLanguages"];
[[NSUserDefaults standardUserDefaults] synchronize];
Hier na alle je string refreshen en klaar. Maar ik raad je aan op het via de officile manier te doen.

Klant denk some dat iets makkelijk is omdat het in hun beleving zo is maar dat zegt natuurlijk niet dat dat ook zo is. Apple heeft denk ik meer verstand van hoe het moet dan jouw klant.

De volgende oplossing is ook wel mooi: http://learning-ios.blogspot.com/201...-ios-apps.html
  #5  
Oud 14 September 2011, 23:01
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2011
Berichten: 11
Standaard

Tja, de klant is koning . Bedankt, zal is naar je link kijken daar kan ik wel wat mee
  #6  
Oud 15 September 2011, 10:20
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Ik zou het op deze manier doen:
iphone - How to force NSLocalizedString to use a specific language - Stack Overflow

je past de voorkeur aan, in plaats van de strings zelf. Die worden dan nog steeds Door de mainbundle gelezen. En je kunt NSLocalizedString blijven gebruiken zonder aanpassing in je code.
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #7  
Oud 15 September 2011, 12:45
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Oude wijsheid: "Geef de klant niet waar hij om vraagt, maar wat hij altijd had willen hebben"
__________________
Leon
[iPhone- en Java ontwikkelaar]
  #8  
Oud 21 September 2011, 19:04
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2011
Berichten: 11
Standaard

Oke, het is me nu bijna gelukt maar hoe krijg ik die str

Citaat:
-(NSString*) languageSelectedStringForKeyNSString*) key
{

NSString *path;
if(selectedLanguage==ENGLSIH_LANGUAGE)
path = [[NSBundle mainBundle] pathForResource:@"English" ofType:@"lproj"];
else if(selectedLanguage==FRENCH_LANGUAGE)
path = [[NSBundle mainBundle] pathForResource:@"fr" ofType:@"lproj"];

NSBundle* languageBundle = [NSBundle bundleWithPathath];

NSString* str=[languageBundle localizedStringForKey:key value:@"" table:nil];

return str;
}
Hier in:

Citaat:
- (NSFetchedResultsController *)fetchedResultsController {
NSSortDescriptor *authorDescriptor = [[NSSortDescriptor alloc] initWithKey: @"HIER MOET DE STR" ascending:YES];
}
Ik hoop dat iemand me kan helpen
  #9  
Oud 21 September 2011, 23:44
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Eh... hoeveel programmeerervaring heb je, dat je dit voor een klant aan het maken bent?
  #10  
Oud 22 September 2011, 10:59
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Dat vroeg ik me ook al af ja. Met wat je hier post zie ik geen probleem om de twee samen te voegen. Als dat voor jou lastig is raad ik aan om toch even wat tutorials door te nemen.
  #11  
Oud 24 September 2011, 10:48
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2011
Berichten: 11
Standaard

Ik heb geen ervaring met Objective-C, maar zou iemand mij a.u.b. kunnen helpen?
  #12  
Oud 24 September 2011, 15:20
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Heb je ervaring met programmeren? En zo ja, in welke talen?
  #13  
Oud 24 September 2011, 16:49
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2011
Berichten: 11
Standaard

Ik heb ervaring in PHP, MySQL en CSS.
  #14  
Oud 24 September 2011, 16:56
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Alleen PHP is iets van een programmeertaal, maar echt heel anders dan Objective-C. Voordat je vragen gaat stellen zou ik me eens verdiepen in deze taal. Op het www is er genoeg te vinden.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
App store taal veranderen exact iPad algemeen 4 11 May 2012 16:32
TableView Vraag? Kets Ontwikkelen voor iOS 3 15 August 2010 01:55
taal veranderen van safari op iphone serapim iPhone algemeen 0 17 March 2010 18:14
Veranderen van de Taal sahaho Archief 3 25 January 2009 12:11
TableView Jelle Ages Ontwikkelen voor iOS 0 15 November 2008 19:45

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:28.