Geen geluid appletv2

Geen geluid appletv2 discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Vandaag een appletv2 aangeschaft. Leuk ding en werkt qua afspelen vrij simpel. Echter 1 probleem. Ik heb geen geluid. Heb de appletv2 aangesloten met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 11 December 2011, 20:27
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard Geen geluid appletv2

Hallo,

Vandaag een appletv2 aangeschaft. Leuk ding en werkt qua afspelen vrij simpel.
Echter 1 probleem. Ik heb geen geluid.

Heb de appletv2 aangesloten met de optische geluidskabel aan de receiver en de via HDMI aan de LCD TV.

Echter geen geluid. Wat doe ik fout ? Kan weinig mis gaan zou je denken. Ook al met de instellingen gespeeld, maar tot op heden geen resultaat.

Voorheen zat mijn pc aangesloten via HDMI op de LCD en via digitale audio-jack *op de receiver. < dat werkte uitstekend.


Aansluiting appletv2 zie hieronder*

Twitter / poeliep: Apple tv2 receiver http:// ...


Twitter / poeliep: Appletv2 - 2 http://t.co/Z ...

Wat doe ik niet goed ?
__________________
iPhone5 16Gb Black white. iPad3 32gb White, AppletTV2
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 December 2011, 21:01
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

Probeer het is met alleen de HDMI kabel.

Die optische kabel moet je ook activeren op je versterker zo te zien is het een Sony?
  #3  
Oud 11 December 2011, 21:05
Vanstra's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Locatie: Hoorn (NH)
Berichten: 108
Send a message via twitter to Vanstra
Standaard

De HDMI kabel verzorgt zowel beeld als geluid. Optisch is dan niet echt nodig.
  #4  
Oud 11 December 2011, 21:07
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vanstra Bekijk bericht
De HDMI kabel verzorgt zowel beeld als geluid. Optisch is dan niet echt nodig.

Dat licht er aan wat je wil h! Ik speel muziek af via mijn Apple tv 2 zonder dat de tv aan staat dus dan is het wel nodig
  #5  
Oud 11 December 2011, 21:09
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard

Oke even een aanvulling/correctie
De HDMI kabel is eigenlijk een HDMI>DVI kabel.

Ik heb een oude mycom LCD tv waar nog geen HDMI Op zat.

Maar als ik het geluid van de appletv surround wil hebben dan moet ik toch wel via mijn receiver verbinden ?
  #6  
Oud 11 December 2011, 21:11
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

Volgens mij kan dvi geen geluid door zetten!

Dus ik zou even het boekje van je versterker door lezen voor je optische kabel!
  #7  
Oud 11 December 2011, 21:12
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
Probeer het is met alleen de HDMI kabel.

Die optische kabel moet je ook activeren op je versterker zo te zien is het een Sony?
Klopt het is een Sony. Een oud baasje alweer hoor de STR - K840P

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 11 december 2011 om 20:16 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
Volgens mij kan dvi geen geluid door zetten!

Dus ik zou even het boekje van je versterker door lezen voor je optische kabel!
Dat zou heel goed kunnen idd.
In mijn vorige situatie opstelling, had ik een PC aangesloten op de LCD met digitale jackplug naar de receiver. Moest de receiver altijd aanzetten om geluid van de pc te krijgen.

Maar in de huidige opstelling met de Apple tv is alleen het geluidskabeltje veranderd. Dus geen digitale oranje jackplug van pc>receiver maar een optische geluids kabel van appletv>receiver

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 11 december 2011 om 20:19 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
Probeer het is met alleen de HDMI kabel.

Die optische kabel moet je ook activeren op je versterker zo te zien is het een Sony?

Oke, maar hoe moet ik die activeren ? Heb de manual al doorgenomen, maart kan er niks over vinden.

Manual >
http://www.docs.sony.com/release/STRK840P.pdf
  #8  
Oud 11 December 2011, 21:22
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

Als ik me niet vergis moet je hem op Video 2 zetten op de versterker..
  #9  
Oud 11 December 2011, 21:28
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
Als ik me niet vergis moet je hem op Video 2 zetten op de versterker..

Op video 2 zit mijn UPC box, maar misschien moe ik die dan op een ander kanaal gooien. Ga ff checken wat ie doet.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 11 december 2011 om 20:40 ----------

UPC BOX op video 1 gezet (audio) en over dt kanaal krijg ik ook gewoon geluid uit van mijn UPC BOX, maar op video 2 nog steeds geen geluid uit de apple2.

In de oude situatie moest ik de receiver op DVD/LD zetten om geluid uit de PC te horen, maar op dit kanaal geen geluid van de appletv.

Wel geeft de receiver aan (als ik hem op DVD/LD zet) UNLOCK.
Dat betekend dat 1 van de kabels niet goed aangesloten zou zijn. Dat zijn ze dus wel.

Ik moet hem dus waarschijnlijk van deze unlock afzien te krijgen.

Grumble grrrr
  #10  
Oud 11 December 2011, 21:52
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

Haal alles is eens uit wat op Video 2 zit en alleen de optische kabel want er staat toch duidelijk video 2 naar die optische ingang op je foto ;-)

Heb je misschien nog andere apparaten op video 2 zitten met en RCA kabel...
  #11  
Oud 11 December 2011, 22:07
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
Haal alles is eens uit wat op Video 2 zit en alleen de optische kabel want er staat toch duidelijk video 2 naar die optische ingang op je foto ;-)

Heb je misschien nog andere apparaten op video 2 zitten met en RCA kabel...

Alles verwijdert van video 1 & 2
verder Niks meer via audio aangesloten, alleen de optiche kabel nog.

Maar nog steeds geen resultaat.

Ik zeg "Strange case, Kees"
  #12  
Oud 11 December 2011, 22:13
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

In deze afbeelding is jou versterker te zien

daar staat toch video 2 naast de optische uitgang?

dus of de kabel weg gooien of je versterker weg gooien !
  #13  
Oud 11 December 2011, 22:23
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
In deze afbeelding is jou versterker te zien

daar staat toch video 2 naast de optische uitgang?

dus of de kabel weg gooien of je versterker weg gooien !
Correct, er staat idd video2. Kabel is net nieuw, lijkt me niet het probleem. En heb nooit problemen gehad met de video2 audio uitgangen. Diendoen het gewoon via de UPC BOX (staat nu op video1).

Laat morgen wel even een vriend ernaar kijken, maar het lijkt me niet al te moeilijk. Des te frustrerender is het eigenlijk.

Bedankt voor je/jullie hulp tot zover. Ik zal laten weten wat uiteindelijk de oorzaak is geweest.
  #14  
Oud 12 December 2011, 01:07
Vanstra's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Locatie: Hoorn (NH)
Berichten: 108
Send a message via twitter to Vanstra
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijntje Bekijk bericht
Dat licht er aan wat je wil h! Ik speel muziek af via mijn Apple tv 2 zonder dat de tv aan staat dus dan is het wel nodig
Ik zei ook niet dat het een verplichting is. Het is een mogelijkheid.
  #15  
Oud 12 December 2011, 01:22
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2010
Berichten: 56
Standaard

Af en toe kan je beter even iets laten rusten en dat blijkt wel weer.
Het is gelukt ! Het is toch de video2 uitgang die ik moest hebben. Ik dacht als ik hem nu op video2 zet en ga dan wat rommelen met de instellingen, nou binnen 3 seconde kwam er geluid uit de speakers Ben er blij mee.

Thanx 4 all. Ga morgen kijken wat de mogelijkheden zijn met de jailbreak.

Leuk ding die appleTV hehehe

Laatst gewijzigd door Ipoelie; 12 December 2011 om 01:44.
  #16  
Oud 12 December 2011, 01:37
simlockvrij's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Gitzwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 December 2010
Locatie: regio leiden
Berichten: 702
Stuur een bericht via ICQ naar simlockvrij
Standaard

toch jammer dat al die apparaten zo beroerd met elkaar samenwerken, vroegah was alles beter, dan deed je de kabel erin, hoorde je een kraak en werkte het
__________________
Bla bla bla...
  #17  
Oud 12 December 2011, 17:29
Stijntje's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Locatie: Oss
Berichten: 230
Stuur een bericht via MSN naar Stijntje Send a message via twitter to Stijntje
Standaard

Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wel ringtone geluid, geen sms geluid of mail geluid en ontgrendel geluid Yaron Ringtones en Wallpapers 29 18 October 2014 13:20
AppleTV2 en iTunes berto125 Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 2 8 November 2011 22:29
AppleTV2, IOs5, Ipad2 mirroring schermbreedte haroldv Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 9 16 October 2011 22:56
ondanks geluid aan, geen geluid op iPad2 bij games tsipori iPad Games 5 25 July 2011 23:58
Update appleTV2 bassmanjunior iPhone algemeen 1 18 December 2010 10:33

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:05.