Devteam brengt PwnageTool 3.1.4 voor Mac OS X uit.

Devteam brengt PwnageTool 3.1.4 voor Mac OS X uit. discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door Berik61 Zelfde situatie, alleen is mijn 3G ge-unlockt door T-Mobile. Blijft die unlock in stand (niet zo heel belangrijk overigens)? Ja, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 13 October 2009, 12:42
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2008
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Berik61 Bekijk bericht
Zelfde situatie, alleen is mijn 3G ge-unlockt door T-Mobile. Blijft die unlock in stand (niet zo heel belangrijk overigens)?
Ja, blijft geunlocked
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 13 October 2009, 12:44
cyph's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 20
Standaard

eerst:
Citaat:
Windows-gebruikers gaan hiervoor naar: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Mac-gebruikers naar: /etc/hosts
Voeg aan het einde van het bestand de volgende regel toe:
74.208.105.171 gs.apple.com
uit : Saurik maakt Apple?s Firmware Signature Server na - iPhone - iPhoneclub.nl
dan: pwnagetool gebruiken en je iphone updaten met de custom firmware
daarna: stap 9 van Blackra1n: jailbreaken voor dummies - iPhone - iPhoneclub.nl voor je ECID hashes op te laten slaan door Saurik
__________________
iPhone 3GS 16GB
  #23  
Oud 13 October 2009, 12:59
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 66
Standaard

da's fijn.
En als 3.1.2 al draait, kan ik dan toch Pwnagetool 'eroverheen' halen?
Moet ik daarna restoren vanuit iTunes om al mijn instellingen terug te krijgen, of moet ik dat handmatig regelen?
__________________
iphone 5 (32) iOS 8.1, MacBookPro 15" 2,5 i7, OSX 10.10.1
  #24  
Oud 13 October 2009, 13:07
cyph's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 20
Standaard

Ja die kun je gewoon draaien. Met een 3G hoef je de ECID hashes niet op te slaan trouwens. Je kan in itunes na de firmware update zeggen herstellen vanaf reservekopie. Ikzelf kies altijd de veiligste weg en stel alles opnieuw in

Laatst gewijzigd door cyph; 13 October 2009 om 13:22.
  #25  
Oud 13 October 2009, 13:13
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 February 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 4
Standaard

ik heb momenteel nog steeds 3.00 jailbreak met purpl3ra!N van geohot.
kan k dan met mijn 3.00 van geohot updaten naar pwnage? of moet k even updaten naar 3.01 pwnage en dan naar 3.12?
  #26  
Oud 13 October 2009, 13:22
cyph's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 20
Standaard

purplera1n iphones accepteren ook custom firmwares dus je kunt meteen naar 3.1.2
  #27  
Oud 13 October 2009, 13:33
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 66
Standaard

dank Cyph!
En is blackrain eerst noodzakelijk? Dat was me namelijk niet gelukt onder parallels...

Laatst gewijzigd door Berik61; 13 October 2009 om 13:36.
  #28  
Oud 13 October 2009, 13:41
cyph's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Berik61 Bekijk bericht
dank Cyph!
En is blackrain eerst noodzakelijk? Dat was me namelijk niet gelukt onder parallels...
Het maakt het makkelijker maar niet noodzakelijk, als je gejailbreaked bent kun je in recovery mode herstellen naar de custom firmware, als hij nog niet gejailbreaked is moet je via DFU modus werken ( https://forum.iculture.nl/f59/i.../3400-dfu.html )
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4254 hier heb je de hele stappenplan voor een 3G op een MAC

Laatst gewijzigd door cyph; 13 October 2009 om 13:44.
  #29  
Oud 13 October 2009, 13:46
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Berichten: 8
Stuur een bericht via MSN naar Marvel
Standaard

Dit is mijn eerste ervaring met Pwnagetool en ik denk dat ik het wel allemaal snap. Mijn 3GS is unlocked met ultrasn0w, gejailbreakt, maar niet met een vorige versie van Pwnagetool.

En dan de vragen:
- iTunes geeft de melding dat de custom ipsw, zojuist met Pwnagetool gemaakt, niet compatibel is, is dat omdat mijn iPhone niet eerder met Pwnagetool is ge-JB?
- En is dat de reden dat Pwnagetool via DFU wil updaten?
- En wat kan de reden zijn dat de DFU niet wil werken? Pwnagetool probeert verbinding te maken, maar er gebeurt (ook na heel lang wachten) niks.

Thnx in advance!
Marcel
  #30  
Oud 13 October 2009, 13:56
cyph's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marvel Bekijk bericht
Dit is mijn eerste ervaring met Pwnagetool en ik denk dat ik het wel allemaal snap. Mijn 3GS is unlocked met ultrasn0w, gejailbreakt, maar niet met een vorige versie van Pwnagetool.

En dan de vragen:
- iTunes geeft de melding dat de custom ipsw, zojuist met Pwnagetool gemaakt, niet compatibel is, is dat omdat mijn iPhone niet eerder met Pwnagetool is ge-JB?
- En is dat de reden dat Pwnagetool via DFU wil updaten?
- En wat kan de reden zijn dat de DFU niet wil werken? Pwnagetool probeert verbinding te maken, maar er gebeurt (ook na heel lang wachten) niks.

Thnx in advance!
Marcel
Waarmee heb je de jailbreak op 3.0 gedaan? Maakt in principe niet uit. De reden dat Pwnagetool via DFU wil updaten is omdat je hebt gezegd dat hij nog nooit is gepwnd. Je moet zeggen dat dit wel zo is. Je moet namelijk niet via DFU werken, dat moet alleen als je iphone nog nooit een jailbreak heeft gehad. Ook even je hosts file aanpassen
  #31  
Oud 13 October 2009, 14:17
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 July 2009
Berichten: 19
Standaard

als je me uitlegt hoe je een custom firmware maakt, dan upload ik deze wel even op rapidshare, het gaat hier om een 3G simlock vrij
  #32  
Oud 13 October 2009, 14:28
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

ik heb net mijn 3GS van 3.0 naar 3.1.2 geupgrade met een custom via pwnage 3.1.4,
maar ik kan niet meer bellen of gebeld worden...
Voicemail knop kan ik geeneens activeren!

Iemand...?
3GS was op 3.0 met purplera1n gejailbreaked...
__________________
MCMA: Microsoft Certified Mac Addict!
iPhone 4s 16GB | iPhone 4 16GB | iPhone 3Gs 32GB | iPad 16GB Wi-Fi
  #33  
Oud 13 October 2009, 14:29
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dirkuijt Bekijk bericht
ik heb net mijn 3GS van 3.0 naar 3.1.2 geupgrade met een custom via pwnage 3.1.4,
maar ik kan niet meer bellen of gebeld worden...
Voicemail knop kan ik geeneens activeren!

Iemand...?
3GS was op 3.0 met purplera1n gejailbreaked...
Heb je wel ultransnow gebruikt daarna ?
__________________

  #34  
Oud 13 October 2009, 14:30
yingie's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 October 2007
Locatie: Venray
Berichten: 1.538
Stuur een bericht via MSN naar yingie
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ectholian Bekijk bericht
Het verschil zit hem er dus in dat blackra1n je baseband update, en Pwnagetool niet. Duidelijk. Maar hoe zit het dan met 'future jailbreaks' als je blackra1n gebruikt? Waarom ik dat vraag,zie dit stukje op devteam's blog:

Note for 3GS users not already jailbroken and stuck at 3.1.x: this version of PwnageTool has a side feature to jailbreak your 3GS. It uses a simple implementation of the usb control msg hole found by chronicdev, geohot, and our very own gray. Now that the hole is public and in use, we expect Apple to close it by the next major firmware update. Thats why 3GS users need to get their ECID hashes for 3.1.x now, and need to stay onboard the jailbreak train in all future updates.
Met future jailbreaks ben je afhankelijk van nieuwe exploits, aangezien Apple ook niet stil blijft zitten. Je hebt dan zeker geen garantie dat een exploit ook gevonden wordt (hoewel dat tot nu toe altijd is gelukt). Met Pwnagetool ben je weliswaar ook afhankelijk van nieuwe versies van deze tool, maar geldt het principe: 'eens jailbroken, altijd jailbroken'... zolang je niet update met een officile Apple-firmware, maar telkens met de nieuwe ge-pwnde firmware.

PS Blackra1n update je baseband niet, dat doet alleen een update met een officle Apple-firmware zoals fw 3.1 en 3.1.2. Blackra1n is alleen in staat om die officile firmwares te jailbreaken. Pwnagetool is in staat om een aangepaste versie van fw 3.1 of 3.1.2 te maken: precies hetzelfde als de officile firmwares van Apple, alleen met de oude baseband van firmware 3.0 (meen ik, hou me even ten goede) in plaats van de nieuwe baseband. Voor die oude baseband bestaat nog een unlock (Ultrasn0w) zodat je ermee kunt blijven bellen. Voor de nieuwe baseband bestaat nog geen unlock.
__________________
Simlockvrij uit Frankrijk..!.
  #35  
Oud 13 October 2009, 14:38
cyph's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yingie Bekijk bericht
Pwnagetool is in staat om een aangepaste versie van fw 3.1 of 3.1.2 te maken: precies hetzelfde als de officile firmwares van Apple, alleen met de oude baseband van firmware 3.0 (meen ik, hou me even ten goede) in plaats van de nieuwe baseband.
Helemaal correct alleen zit er in de custom firmware helemaal geen baseband update afaik (dus ook niet die van firmware 3.0). Vandaar ook dat de custom firmwares kleiner zijn dan originele.
  #36  
Oud 13 October 2009, 14:39
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Heb je wel ultransnow gebruikt daarna ?
Ik begrijp uit alle reacties dat dat dan niet nodig is?!
Ik heb T-Mobile dus in principe geen unlock nodig, en ik heb via pwnage een custom ipsw gemaakt.

Maar ik begrijp van jou dat ik dan toch ultrasn0w moet draaien...?!
  #37  
Oud 13 October 2009, 14:43
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Ik wist niet dat jij TM had, dan heb je geen ultrasnow nodig nee.

Is je custom bestand wel correct ivm activatie/geen activatie
  #38  
Oud 13 October 2009, 14:46
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

euh, ik heb'm zelf gecustomized via pwnage expert mode, en daar niets met activatie gezien?
Had ik een andere ipsw moeten gebruiken?

Welke heb jij gebruikt?

Laatst gewijzigd door dirkuijt; 13 October 2009 om 14:48.
  #39  
Oud 13 October 2009, 14:52
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 July 2009
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dirkuijt Bekijk bericht
euh, ik heb'm zelf gecustomized via pwnage expert mode, en daar niets met activatie gezien?
Had ik een andere ipsw moeten gebruiken?

Welke heb jij gebruikt?

en hoe customize je een firmware bundle? want ik wil de 3.1.2 customizen
  #40  
Oud 13 October 2009, 14:53
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door magatsu Bekijk bericht
en hoe customize je een firmware bundle? want ik wil de 3.1.2 customizen
Met Pwnagetool
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: PwnageTool 2.1 en QuickPwn 1.1 alleen voor Mac OS X? Raggamannn Jailbreak 1 13 September 2008 17:34

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:25.