SHSH gegevens telkens opnieuw opslaan?

SHSH gegevens telkens opnieuw opslaan? discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik ben met mijn iPhone begonnen met IOS 4.0.1., hiervan heb ik de SHSH gegevens via Cydia opgeslagen. Heb inmiddels 4.1 er opstaan en heb ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 23 November 2010, 22:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Question SHSH gegevens telkens opnieuw opslaan?

Ik ben met mijn iPhone begonnen met IOS 4.0.1., hiervan heb ik de SHSH gegevens via Cydia opgeslagen. Heb inmiddels 4.1 er opstaan en heb reeds eerder succesvolg gedowngrade naar 4.0.1.

Heb al enkele uren het forum zitten doorspitten naar het antwoord op mijn vraag, maar nergens kan ik het vinden...

Echter vraag ik me af of ik voor iedere firmware mijn SHSH gegevens moet opslaan?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 November 2010, 22:09
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Yes, zoveel werk is dat toch niet? (mocht je het voor de desbetreffende iOs/fw al een keer gedaan hebben, hoeft dit uiteraard niet)
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 23 November 2010, 22:10
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Yes, zoveel werk is dat toch niet? (mocht je het voor de desbetreffende iOs/fw al een keer gedaan hebben, hoeft dit uiteraard niet)

Ik heb nu 4.1 draaien zonder jailbreak, dit na crash gisteravond.
Wat is nu de snelste manier om SHSH gegevens op te slaan?
Jalibreaken, en zoja welke?
  #4  
Oud 23 November 2010, 22:13
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

nee, gewoon tiny umbrella gebruiken (= er voor zowel de mac als windhoos)
Linkje: The Firmware Umbrella - TinyUmbrella

Die slaat het lokaal op, werkt heerlijk
  #5  
Oud 23 November 2010, 22:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
nee, gewoon tiny umbrella gebruiken (= er voor zowel de mac als windhoos)
Linkje: The Firmware Umbrella - TinyUmbrella

Die slaat het lokaal op, werkt heerlijk

Lokaal is misschien niet zo'n succes
Heb vaak dat ik met pc of laptop zit te *****n en dan is alles weg...

Of zet hij dit in bestandje dat ik op server kan zetten?
  #6  
Oud 23 November 2010, 22:17
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roccade Bekijk bericht
Lokaal is misschien niet zo'n succes
Heb vaak dat ik met pc of laptop zit te *****n en dan is alles weg...

Of zet hij dit in bestandje dat ik op server kan zetten?
Yes, maar je kan hem ook naar cydia updaten als ik me het goed herinner (gok ik, weet het niet meer, sorry, maar het is het proberen waard toch. En anders gewoon even jailbreaken met Greenpoising)
  #7  
Oud 24 November 2010, 01:07
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 June 2009
Berichten: 127
Send a message via twitter to Remypas
Standaard

Als je cydia op je iPhone hebt zie je, als je de app opstart zie je bovenin het startscherm (als hij is geladen) SHSH: iOS 4.1 , etc. Etc. (de firmwares die jij hebt gehad terwijl je ook cydia had).
Als je dat ziet en de nieuwste firmware staat erbij is deze op de cydia servers ge-backuped. (hoe heet dat?)
je moet alleen even de tutorial zoeken hoe je je pc met die servers moet laten communiceren. Dit staat uitgelegd in cydia zelf. Scroll in het begin scherm naar beneden tot de de text bypassing code signature ziet. Hierarchy staat het uitgelegt.
Je kunt ook googelen op bypassing apples signature server. Dan kom je veel tutorials tegen.
Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is.

Succes ermee!
  #8  
Oud 24 November 2010, 08:14
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Remypas Bekijk bericht
Als je cydia op je iPhone hebt zie je, als je de app opstart zie je bovenin het startscherm (als hij is geladen) SHSH: iOS 4.1 , etc. Etc. (de firmwares die jij hebt gehad terwijl je ook cydia had).
Als je dat ziet en de nieuwste firmware staat erbij is deze op de cydia servers ge-backuped. (hoe heet dat?)
je moet alleen even de tutorial zoeken hoe je je pc met die servers moet laten communiceren. Dit staat uitgelegd in cydia zelf. Scroll in het begin scherm naar beneden tot de de text bypassing code signature ziet. Hierarchy staat het uitgelegt.
Je kunt ook googelen op bypassing apples signature server. Dan kom je veel tutorials tegen.
Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is.

Succes ermee!
Dit is me duidelijk, alleen weet ik niet of cydia mijn shsh heeft opgeslagen toen ik 4.1 heb gejailbreakt. Kan ik dit ook achterhalen zonder dat ik nu eerst 4.1 moet jailbreaken?
  #9  
Oud 24 November 2010, 09:53
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 November 2009
Locatie: zwolle
Berichten: 463
Send a message via twitter to eentje
Standaard

ja dat kan
ook met tinyumbrella.

hij zal met opslaan aangegeven we have locally saved ur shs. voor 4.1 dan geeft die ook vast de melding this means cydia has ur shshs do not bug @saurik or @sephaphore oid
  #10  
Oud 24 November 2010, 10:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eentje Bekijk bericht
ja dat kan
ook met tinyumbrella.

hij zal met opslaan aangegeven we have locally saved ur shs. voor 4.1 dan geeft die ook vast de melding this means cydia has ur shshs do not bug @saurik or @sephaphore oid
Ok dus gewoon tinyumbrella instaleren op pc
  #11  
Oud 24 November 2010, 10:54
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 April 2010
Berichten: 65
Standaard

Voor ELKE firmware versie voor ELK iDevice is een unieke SHSH handtekening benodigd om deze firmware terug te kunnen zetten.
Dus heb je 2 iPhones dan zal je voor elke iPhone de huidige SHSH op moeten slaan. Een SHSH handtekening is een 'goedkeuring' van Apple om deze specifieke firmware versie op dat specifieke iDevice te installeren.

Daarnaast controleert Apple bij het terugzetten via iTunes of de versie die je op dat moment wil installeren inderdaad de meest recente is. Het terugzetten via iTunes van iOS 4.0 is op dit moment niet direct meer mogelijk, ook al heb je de SHSH opgeslagen. Ja zal dan een 'omweg' moeten kiezen via TinyUmbrella. Dit programma gaat 'tussen' iTunes en de Apple updateserver zitten en zal in bovenstaand voorbeeld de opgeslagen SHSH van iOS 4.0 doorgeven aan iTunes waardoor deze denkt dat Apple accoord is met de restore.

Los hiervan geldt dat de nieuwe bootrom van de 3GS en de 4 ook een SHSH vereist om zowiezo een firmware terug te kunnen zetten.
  #12  
Oud 8 December 2010, 12:55
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 September 2009
Berichten: 55
Standaard

Als je SHSH opgeslagen wordt via Cydia, moet je dan bij elke nieuwe firmware cydia opstarten om de SHSH backup te triggeren, of gebeurt dat automatisch op de servers van Cydia?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: iPhone 4 SHSH gegevens opslaan nodig? ballegooier Jailbreak 7 9 November 2010 23:46
Handleidingen:SHSH-gegevens opslaan WDS001 Wiki - Handleidingen 20 12 September 2010 15:02
SHSH gegevens opslaan ik_ben_Mark iPhone algemeen 10 10 May 2010 19:28
Telkens opnieuw invoeren Djosjowa Wi-Fi 2 22 December 2009 07:45
iphone star telkens opnieuw op ! mm11mm11 Archief 1 2 June 2009 17:40

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:27.