HELP! Dure baksteen...

HELP! Dure baksteen... discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) Goedemiddag iPhone-vrienden, Sinds dinsdag heb ik een nieuwe 3g in huis, als vervanging voor mijn 2g. Het toestel komt bij een particulier vandaan, die hem ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 29 January 2009, 13:17
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Exclamation HELP! Dure baksteen...

Goedemiddag iPhone-vrienden,

Sinds dinsdag heb ik een nieuwe 3g in huis, als vervanging voor mijn 2g. Het toestel komt bij een particulier vandaan, die hem volgens eigen zeggen wegdeed omdat ie niet beviel. (Achteraf heb ik het idee dat het hem niet gelukt was om te jailbreaken/unlocken).

Nou heb ik het toestel dinsdagavond geflasht met custom 2.2, ergens hier op het forum te vinden. Op zich geen probleem, alles werkte, maar toen ik de sim erin deed, had ik geen bereik. Geen idee wat het is, dus zoeken op het forum. Het hele forum afgezocht, maar niet echt duidelijke antwoorden gevonden.

Ondertussen ben ik nog wat aan het flashen geweest, maar toen kwam er ineens een onverwachte fout in. Op dit moment zit ik dus met een 3g toestel wat niet aan wil (gaat meteen in recovery mode), en elke willekeurige 2.2 ipsw reject (dmv foutmelding). Eigenlijk zit ik dus nu met een baksteen van enkele honderden euri's...

Ben nu ondertussen al anderhalve dag aan het zoeken op dit forum en andere fora in de wereld, maar ik kan niet echt een goed antwoord vinden. Wie van jullie kan mij hiermee helpen, en kan ervoor zorgen dat deze baksteen weer doet wat ie zou moeten doen.

(ik moet zo eerst naar mijn werk, maar vanavond om 9 uur ga ik weer helemaal los om het probleem op te lossen).

BVD en MVG,
Durk
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 January 2009, 13:33
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Probeer anders eerst via iTunes een originele firmware terug te zetten en te kijken of dit werkt. Daar vanuit dan verder werken.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #3  
Oud 29 January 2009, 13:35
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Let wel op, om Scorpisoft even aan te vullen, dat je dit met FW 2.2 doet te vinden in de wiki) en niet met de huidige FW 2.2.1 want die is nog niet te unlocken
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #4  
Oud 29 January 2009, 13:41
iMario's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2008
Locatie: /SpringBoard
Berichten: 6.182
Send a message via twitter to iMario
Standaard

Met yellowsn0w unlock je (zodat je elke simkaart kan gebruiken).
__________________
Game Center ID ORIONSFKNBELT
  #5  
Oud 29 January 2009, 23:05
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 November 2008
Berichten: 121
Standaard

Ik snap somige mensen niet als je niet snapt moet je ook niet spelen.

als de toestel hebt gewerkt waarom ga je hem nog flashen???

beter naar zo'n unlock specialist gaan die dat netjes voor je oplossen.

sorry maar het is je eigen schult dikke buld zeg ik.
  #6  
Oud 29 January 2009, 23:59
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erhan Bekijk bericht
Ik snap somige mensen niet als je niet snapt moet je ook niet spelen.

als de toestel hebt gewerkt waarom ga je hem nog flashen???

beter naar zo'n unlock specialist gaan die dat netjes voor je oplossen.

sorry maar het is je eigen schult dikke buld zeg ik.
Dat is de grap dus, als je de beginpost gelezen had, had je geweten dat hij het dus nooit gedaan heeft... Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom die verkoper heeft besloten om het toestel van de hand te doen!

@anderen: Ik kom in zowel recoverymode als DFU mode niet door een ipsw heen, blijft altijd vast hangen...
  #7  
Oud 30 January 2009, 00:29
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 290
Standaard

Was het toestel al volledig geactiveerd toen jij em kreeg, en daarmee bedoel ik was het tmobile sim erin en bellen, of stond er nog in het scherm dat je em aan itunes moest aansluiten?

Het toestel moet namelijk altijd geactiveerd worden met een nederlandse tm sim voordat je em jailbreaked, anders gaat ie idd geen netwerk zoeken. Hij installeert tijdens het activeren je carriersettings..
Doe nog ff een DFU restore, activeer met een tm kaart, en daarna jailbreaken.

Ff de rest van het topic gelezen, daarover nog het volgende:

En de versie van quickpwn die je hebt moet wel specifiek voor 2.2 zijn, anders vind ie idd je ipsw niet.
Gaat het toestel wel aan als je em uit de DFU mode haalt? Haal em dan uit DFU, restore op de telefoon zelf (dus niet in itunes), en dan nogmaals en dan nogmaals DFU restore maar dan in itunes.

Laatst gewijzigd door Scoes; 30 January 2009 om 00:33.
  #8  
Oud 30 January 2009, 00:40
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scoes Bekijk bericht
Was het toestel al volledig geactiveerd toen jij em kreeg, en daarmee bedoel ik was het tmobile sim erin en bellen, of stond er nog in het scherm dat je em aan itunes moest aansluiten?

Het toestel moet namelijk altijd geactiveerd worden met een nederlandse tm sim voordat je em jailbreaked, anders gaat ie idd geen netwerk zoeken. Hij installeert tijdens het activeren je carriersettings..
Doe nog ff een DFU restore, activeer met een tm kaart, en daarna jailbreaken.

Ff de rest van het topic gelezen, daarover nog het volgende:

En de versie van quickpwn die je hebt moet wel specifiek voor 2.2 zijn, anders vind ie idd je ipsw niet.
Gaat het toestel wel aan als je em uit de DFU mode haalt? Haal em dan uit DFU, restore op de telefoon zelf (dus niet in itunes), en dan nogmaals en dan nogmaals DFU restore maar dan in itunes.
Het toestel was al niet werkend te zien met een t-mobile sim... Toen ik mijn sim erin gedrukt had thuis, wou die inderdaad geen netwerk vinden. Toestel gaat nu ook helemaal niet meer aan, als ie aan gaat, gaat ie meteen in recovery... Ik ga nu proberen om 2.1 of 2.0 erop te zetten, kijken of ik em dan in ieder geval een beetje werkend krijg... Zal morgen op mijn werk eens kijken of ik daar een t-mobile sim kan ritselen, al is dat nu nog niet nodig...

U hoort nog van mij, spoedig zelfs!
  #9  
Oud 30 January 2009, 00:56
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 290
Standaard

Dan hebben we je probleem gevonden.
Als jij em opnieuw restore'd krijgt en activeert met tm sim, gaat ie het doen.

Btw, die "particulier" waar jij em van hebt, hoe komt hij eraan?
Want dit gaat natuurlijk alleen werken als ie van tm komt.

Oja en je zegt tm kaartje ritselen, dus ik neem aan het je em simlock vrij wil gebruiken met een andere aanbieder. Let in dat geval even goed op dat je niet update naar 2.2.1, want dan heb je een probleem.
Overgens is de enige simlock vrij te maken firmware versie 2.2

Ben benieuwd!

PS: waar in de buurt woon je?
  #10  
Oud 30 January 2009, 01:00
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scoes Bekijk bericht
Dan hebben we je probleem gevonden.
Als jij em opnieuw restore'd krijgt en activeert met tm sim, gaat ie het doen.

Btw, die "particulier" waar jij em van hebt, hoe komt hij eraan?
Want dit gaat natuurlijk alleen werken als ie van tm komt.

Oja en je zegt tm kaartje ritselen, dus ik neem aan het je em simlock vrij wil gebruiken met een andere aanbieder. Let in dat geval even goed op dat je niet update naar 2.2.1, want dan heb je een probleem.
Overgens is de enige simlock vrij te maken firmware versie 2.2

Ben benieuwd!

PS: waar in de buurt woon je?
Ik vrees dat die particulier em ook particulier gekocht heeft van iemand die toevallig toch z'n abbo moest verlengen, en daar een handeltje in zag... Had wel een originele kopie factuur erbij...

Het probleem is inderdaad waarschijnlijk ook niet na het restore'd krijgen van de phone, maar het restored krijgen zelf... Hij blijft steeds een error aangeven... Tijdens 2.0 en 2.1, maakt niet uit of het via DFU of recovery gaat

Ik woon in Enschede, maar mijn ouders komen uit Friesland en mijn vriendin woont in Aalsmeer, dus ik ben altijd ergens in de buurt
  #11  
Oud 30 January 2009, 01:28
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 290
Standaard

Tja als je niet weet waar het toestel oorspronkelijk vandaan komt wordt het wel lastig.
Je zult em altijd moeten activeren met simkaart van de provider die em heeft verkocht, mits ie al simlockvrij is (waar ik niet vanuit ga)

Zoek eerst even uit of het toestel wel of niet bij tmobile is aangeschaft.
Evt kan ik morgen wel even voor je kijken als je je IMEI nummer ff post?
(toets *#06# in je telefoon menu en als je post controleer em dan ff 3x )
  #12  
Oud 30 January 2009, 01:34
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scoes Bekijk bericht
Tja als je niet weet waar het toestel oorspronkelijk vandaan komt wordt het wel lastig.
Je zult em altijd moeten activeren met simkaart van de provider die em heeft verkocht, mits ie al simlockvrij is (waar ik niet vanuit ga)

Zoek eerst even uit of het toestel wel of niet bij tmobile is aangeschaft.
Evt kan ik morgen wel even voor je kijken als je je IMEI nummer ff post?
(toets *#06# in je telefoon menu en als je post controleer em dan ff 3x )
Verder ben je wel een toffe kerel, vraag me alleen ff af hoe ik dat kan intoetsen als ik niet in menu kan komen In ieder geval, resume:

Ik heb het toestel teruggekregen (op wonderbaarlijke wijze, door gebruik van een usbhub) naar de originele instellingen. Nu moet ik dus een originele simkaart invoeren. Ik ga er stiekum vanuit dat het hier een tm sim betreft. Wat zou hierna de procedure zijn, en is het verhaal zoals ik het in mijn hoofd heb correct? Ik had de volgende twee dingen bedacht:

1. Morgen een tm sim ritselen, die erin stoppen, en dan van een van jullie horen hoe het verder gaat
2. Meteen weer opnieuw een custom ipsw eroverheen gooien.

Het tweede zal niet gaan, omdat ie dan nooit geactiveerd kan worden?

Laatst gewijzigd door durkboersma; 30 January 2009 om 01:43.
  #13  
Oud 30 January 2009, 01:54
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 290
Standaard

Je hebt helemaal gelijk, had ik niet over nagedacht.
Je IMEI nummer staat ook op je simkaarthoudertje, mocht je intresse hebben

Er vanuit gaande dat je dus inmiddels een restore heb kunnen doen en dat het toestel van tmobile vandaan komt is de procedure nu als volgt

1. Regel een tm kaart (evt prepaid 9.95)
2. Simkaart erin, pincode invullen
3. Aansluiten aan itunes, wachten, toestel wordt geactiveerd en vind tm netwerk
4. Quicksnow downloaden, cydia + yellowsn0w installeren
5. Pincode van de te gebruiken simkaart uitzetten (mits het geen tm is)

Toch wel mooi he zo'n baksteen waar je mee kan bellen

PS: Je hebt nogmaals gelijk, je tweede bedachte optie gaat niet werken en je moet sowieso tot nadere berichtgeving op deze site NIET UPDATEN in itunes!

Laatst gewijzigd door Scoes; 30 January 2009 om 02:01.
  #14  
Oud 30 January 2009, 01:59
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Thumbs up

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scoes Bekijk bericht
Toch wel mooi he zo'n baksteen waar je mee kan bellen
Het moet nog he... Eerst zien, dan geloven... TM sim kan nooit moeilijk zijn, die kan ik morgen vast wel bemachtigen. Zal ik meteen eens op zoek gaan naar hoe het verder moet met quicksnow en dergelijke...

Nu is mij ook meteen duidelijk wat er bij de vorige eigenaar waarschijnlijk fout gegaan is, die heeft vast geen tm sim, maar een andere sim erin gedouwd. Krijg je dus nooit een netwerk.

Maar met een beetje geluk kan ik dus morgen weer bellen met mijn baksteen. Ik hou jullie op de hoogte, helaas wel later in de avond (of zaterdag) aangezien de mensch ook gewoon moet werken

Allen hartelijk dank, en in het bijzonder Scoes!
  #15  
Oud 30 January 2009, 08:40
pascalletje's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Locatie: Bergeijk
Berichten: 760
Standaard

Ik zie dat je met OSX werkt, hebt je toevallig 10.5.6 erop staan? Dat kan best wel wat problemen geven met een iPhone restoren namelijk.
  #16  
Oud 30 January 2009, 09:43
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pascalletje Bekijk bericht
Ik zie dat je met OSX werkt, hebt je toevallig 10.5.6 erop staan? Dat kan best wel wat problemen geven met een iPhone restoren namelijk.
Ik had het inderdaad al ergens gelezen, maar het leek mij wat onzin... Had em in de eerste instantie al eens geprobeerd in mijn ToBo, maar dat ging ook niet... In ieder geval blij dat het weer deels werkt, met een beetje geluk kan ik vandaag nog bellen met mijn 3g
  #17  
Oud 30 January 2009, 10:16
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door durkboersma Bekijk bericht
...teruggekregen (op wonderbaarlijke wijze, door gebruik van een usbhub) ...
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pascalletje Bekijk bericht
Ik zie dat je met OSX werkt, hebt je toevallig 10.5.6 erop staan? Dat kan best wel wat problemen geven met een iPhone restoren namelijk.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door durkboersma Bekijk bericht
Ik had het inderdaad al ergens gelezen, maar het leek mij wat onzin... Had em in de eerste instantie al eens geprobeerd in mijn ToBo, maar dat ging ook niet... In ieder geval blij dat het weer deels werkt, met een beetje geluk kan ik vandaag nog bellen met mijn 3g
Toch zit hierin denk ik wl de kern van het probleem. Een workaround voor het probleem met 10.5.6 is het gebruik van een USB-hub. En laat dat nou net het moment zijn waarop jij weer leven krijgt in je iPhone.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #18  
Oud 30 January 2009, 10:47
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 May 2008
Locatie: zuid-holland
Berichten: 170
Standaard

mocht je niet aan een TM-simmetje kunnen komen dan heb ik -zonder kosten voor jou- nog wel een simmetje voor je.
  #19  
Oud 30 January 2009, 18:12
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 290
Standaard

Ja ik heb er wel 1000. Maar is het gelukt?
  #20  
Oud 30 January 2009, 19:14
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Enschede / Drachten
Berichten: 17
Stuur een bericht via MSN naar durkboersma
Standaard

Ik heb het simmetje nu klaarliggen, ga het zo proberen... Ik ben net terug van mijn werk pas, dus nog geen tijd gehad...

Wat is de procedure nadat ik de sim erin heb en dus geactiveerd heb? Custom firmware 2.2, cydia installeren (staat al op de custom), yellowsn0w, en dan zou ik moeten kunnen bellen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 1e gen.: iPhone als baksteen marijn1983 Unlock 14 8 August 2010 19:43
De iPad, een dure laptop zonder toetsenbord? guided tours Archief 1 12 July 2010 21:01
Allemaal veel te dure iPhones claeskens.matteo Archief 8 10 October 2007 17:27

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:17.