Operator lock bepalen met sim kaartjes ..

Operator lock bepalen met sim kaartjes .. discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) Je moet kijken wat je model nummer is? De mijne is MC605B, dit blijkt een engelse te zijn, na een aantal engelse simkaarten getest te ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 19 December 2010, 15:04
» iPhone 6 Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 December 2009
Locatie: Velsen-Noord
Berichten: 146
Standaard

Je moet kijken wat je model nummer is? De mijne is MC605B, dit blijkt een engelse te zijn, na een aantal engelse simkaarten getest te hebben ben ik er achter dat deze vodafone UK gelocked is.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 23 December 2010, 00:22
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tolleburker Bekijk bericht
Heb je je sr nr al proberen in te voeren https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Als ik dit doe komt er bij mij AT&T uit en bij mijn andere phone zegt hij dat hij simlock brij is en dat ik bij Apple terecht kan
Als ik dat doe dan krijg ik ongeveer hetzelfde als Brepoelsd te zien. Geen verwijzing naar een provider dus.

Als ik het goed begrijp dan heb jij dus ook een MC603B? En heb je nu bevestiging dat je een AT&T lock hebt???
Ik ben dus stilletjes de hoop een beetje aan het verliezen. Heb dus al O2, T-Mobile-UK, Orange, Vodafone, Tesco en Three kaartjes geprobeerd en krijg geen netwerk.
  #23  
Oud 23 December 2010, 00:27
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

Nou nee ik heb het nog niet geprobeerd en ga er verder niet meer mee zitten aangezien hij te koop staat en ik hem wel bij een abbo neem , vind dit wel een gigantische min punt van Apple zelf , dat je een duure telefoon haalt en er niks mee kan en als je hem weer wil verkopen heb je vreselijk veel verlies kwa euros
  #24  
Oud 23 December 2010, 00:45
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chrisl Bekijk bericht
Misschien dat je hier iets aan hebt:

De twee cijfers achter je Model nummer corresponderen met een provider. Zo staat er bij mij LL, dit staat voor AT&T.

Kijk ff in settings/general/about en zoek naar Model, hier staan letters aan het eind, zoek dan in deze lijst welke provider er bij hoort:

B – Engeland en Ierland (O2)
C – Canada ( Fido & Rogers)
CZ – Tsjechie (O2, t-mobile, Vodafone)
DN – Oostenrijk, Duitsland, Holland ( t-mobile)
EE – Estland (EMT)
E – Mexico (Telcel)
FD – Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitzerland (One, Orange, Swisscom)
GR – Griekenland (Vodafone)
HN – India (Airtel, Vodafone)
J – Japan (SoftBank)
KN – Denemarken, Noorwegen ( Telia , NetcCom)
KS – Finland, Sweden ( Telia, Sonera)
LA – Honduras, Guatemala, Columbia, Peru, Salvador, Ecuador ( Comcel, Claro, Movistar, Porta, TM SAC)
LE – Argentinie (Claro, Movistar)
LL – USA ( AT&T)
LZ – Paraguay, Chili, Uruguay ( CTI Movil, Claro, Movistar, TMC)
MG –Hongarije (t-mobile)
NF – Belgie, Frankrijk (Mobistar, Orange)
PL – Polen (Era, Orange)
PO – Portugal (Optimus, Vodafone)
PP – Philippijnen (Globe)
RO – Roemenie (Orange)
RS – Rusland ( VimpelCom, MegaFone, MTS)
SL – Slowakije (Orange, t-mobile)
T – Italie (TIM, Vodafone)
TU - Turkije
X – Australie ( Optus, Vodafone)
X – Nieuw Zeeland ( Vodafone)
Y – Spanje (Movistar)
ZA – Singapore (SingTel)
ZP – Hongkong, Macao ( Three)
Ik heb er FB staan, en waar komt die dan vandaan?
Zoeken op serienummer (zoals hier ergens vermeld) levert niets op.
__________________
Ik laat me niet opjagen, ik ben aan het werk, niet op de vlucht.
www.vuurvreter.eu/ <- volg hier de laatste landelijke brandweer meldingen.
  #25  
Oud 23 December 2010, 01:29
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Berichten: 19
Standaard

FB staat voor Frankrijk voor zover ik weet (die heb ik ook namelijk)
  #26  
Oud 23 December 2010, 01:32
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Maar kan nu aub es iemand bevestigen dat ik het op de goede manier probeer ? Ik verwijder ultrasnow en probeer dan gewoon ้้n voor ้้n de UK sim kaartjes. Deze geven echter geen van alle netwerk in de iPhone. Ze werken wel in een andere GSM.
  #27  
Oud 23 December 2010, 02:45
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 October 2007
Berichten: 65
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigG Bekijk bericht
Maar kan nu aub es iemand bevestigen dat ik het op de goede manier probeer ? Ik verwijder ultrasnow en probeer dan gewoon ้้n voor ้้n de UK sim kaartjes. Deze geven echter geen van alle netwerk in de iPhone. Ze werken wel in een andere GSM.
Je moet geen netwerk zoeken, herstel je iphone met itunes en dan pas elke simkaart proberen en zien welke wordt geactiveert.
  #28  
Oud 23 December 2010, 10:21
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigbrothers2000 Bekijk bericht
Je moet geen netwerk zoeken, herstel je iphone met itunes en dan pas elke simkaart proberen en zien welke wordt geactiveert.
Kan je dit herstellen doen zonder de firmware te upgraden ? En als je dan nadien toch niet de goede sim card blijkt te hebben dan zit je natuurlijk muurvast ?
  #29  
Oud 23 December 2010, 12:41
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 October 2007
Berichten: 65
Standaard

Custom firmware gebruiken. Dan blijft je BB hetzelfde. Je hebt toch een JB neem ik aan. Dan heb je ook je shsh opgeslagen. Dus CF zal geen probleem zijn.
  #30  
Oud 23 December 2010, 13:54
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigbrothers2000 Bekijk bericht
Custom firmware gebruiken. Dan blijft je BB hetzelfde. Je hebt toch een JB neem ik aan. Dan heb je ook je shsh opgeslagen. Dus CF zal geen probleem zijn.
Ik heb hem gekocht met de jb er al op. Heb nadien met een progje die shsh of zoiets willen opslaan maar dat prog wilde niet draaien op men pc ... Maar je kan dus geen herstel doen zonder firmware upgrade ?
  #31  
Oud 29 December 2010, 15:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2010
Locatie: zierikzee
Berichten: 90
Standaard

Misschien een tip voor andere die de operator lock willen bepalen:

Ik heb het gedaan via SAM. Eerst dus mijn iphone gejailbreakt, SAM geistalleerd en mijn iphone weer gedeactiveerd. Daarna gekeken met welke provider mijn iPhone geactiveerd wordt in iTunes. Voor mij was dit SFR en heb gelijk een unlock aangevraagd.
  #32  
Oud 29 December 2010, 15:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 7
Standaard

ik heb ook een iphone van SFR waar vraag je een unlock code aan dan ?
  #33  
Oud 29 December 2010, 15:56
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2010
Locatie: zierikzee
Berichten: 90
Standaard

Home | DeLocker

Daar heb ik het gedaan en hoor ik ook alleen maar goede dingen over!
  #34  
Oud 29 December 2010, 16:02
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door VChrisNL Bekijk bericht
Misschien een tip voor andere die de operator lock willen bepalen:

Ik heb het gedaan via SAM. Eerst dus mijn iphone gejailbreakt, SAM geistalleerd en mijn iphone weer gedeactiveerd. Daarna gekeken met welke provider mijn iPhone geactiveerd wordt in iTunes. Voor mij was dit SFR en heb gelijk een unlock aangevraagd.
als je je tel gedeactiveerd heb en dan later wilt activeren zonder dat je de ORIGINELE simkaart heb van de lock die erop zit kan je dan ook zien met welke provider die gelockd is? Ik weet namelijk nog steeds niet welke simlock ik heb. Het is een franse dat weet ik. Maar ja Orange-SFR- of nog een andere???

grt
  #35  
Oud 29 December 2010, 16:07
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2010
Locatie: zierikzee
Berichten: 90
Standaard

Via SAM kan je simkaarten simuleren, dus je iTunes laten denken dat er een sim in zit, terwijl deze er niet in zit. In het programmatje kun je elke simkaart genereren, dus van Frankrijk is dit SFR, Orange en Bouygues. Het is dus een kwestie van die 3 proberen, en kijken welke het doet.

Hier ook nog een artikel waarin staat hoe het in zijn werking gaat:
iPhone officieel te activeren met behulp van SAM (jailbreak/unlock) - iPhone - iPhoneclub.nl
  #36  
Oud 29 December 2010, 17:27
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door VChrisNL Bekijk bericht
Via SAM kan je simkaarten simuleren, dus je iTunes laten denken dat er een sim in zit, terwijl deze er niet in zit. In het programmatje kun je elke simkaart genereren, dus van Frankrijk is dit SFR, Orange en Bouygues. Het is dus een kwestie van die 3 proberen, en kijken welke het doet.

Hier ook nog een artikel waarin staat hoe het in zijn werking gaat:
iPhone officieel te activeren met behulp van SAM (jailbreak/unlock) - iPhone - iPhoneclub.nl
Eens kijken of het gaat lukken.... Dus als je het programma geinstalleerd heb, zie je in itunes welke provider je hebt. Of kan je dan een van die 3 aanklikken....
  #37  
Oud 29 December 2010, 20:10
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door VChrisNL Bekijk bericht
Via SAM kan je simkaarten simuleren, dus je iTunes laten denken dat er een sim in zit, terwijl deze er niet in zit. In het programmatje kun je elke simkaart genereren, dus van Frankrijk is dit SFR, Orange en Bouygues. Het is dus een kwestie van die 3 proberen, en kijken welke het doet.

Hier ook nog een artikel waarin staat hoe het in zijn werking gaat:
iPhone officieel te activeren met behulp van SAM (jailbreak/unlock) - iPhone - iPhoneclub.nl
Waar zou je van Frankrijk SFR, Orange en Bouygues micro sim kaartjes kunnen kopen? Dit zou natuurlijk ook een mogelijkheid zijn!

mvg Dave
  #38  
Oud 1 January 2011, 22:48
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2010
Locatie: zierikzee
Berichten: 90
Standaard

Kan je natuurlijk doen, zijn wel op ebay te vinden, maar deze kosten aardig wat geld. Lees je even in in het programmaดtje, en gebruik dat gewoon, scheelt toch snel een euro of 50.

Ow en voorderest zijn deze simkaarten naar mijn weten enkel in Frankrijk zelf te koop.
  #39  
Oud 1 January 2011, 23:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2008
Berichten: 52
Send a message via twitter to Kuytert
Standaard MC603B

Als het goed is is de Code MC603B een Ierse Vodafone locked iphone 4.
  #40  
Oud 1 January 2011, 23:58
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2010
Locatie: zierikzee
Berichten: 90
Standaard

Als het goed is ja . Maar zou ik niet teveel vanuit gaan.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
FaceTime activeren met Duitste SIM-lock vrije iPhone4 icm BEN iMartien iPhone algemeen 6 29 November 2010 17:28
Ontvangst problemen met sim lock vrije telefoon bass iPhone algemeen 1 27 June 2009 12:53
Sim lock r.thielen Koopinformatie Nederland 1 2 May 2009 01:42
Iphone 3g+T-mobile lock met andere t-mobile sim avdwerf T-Mobile 24 25 August 2008 16:17
SIM Lock the duke Unlock [archief] 9 16 January 2008 18:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:02.