Operator lock bepalen met sim kaartjes ..

Operator lock bepalen met sim kaartjes .. discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey, Mischien domme vraag maar ik kan het antwoord niet vinden.... Ik heb een aantal UK sim 's laten overkomen omdat ik denk dat men ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 27 November 2010, 11:45
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard Operator lock bepalen met sim kaartjes ..

Hey,

Mischien domme vraag maar ik kan het antwoord niet vinden....

Ik heb een aantal UK sim's laten overkomen omdat ik denk dat men iPhone 4 van daar afkomstig is ... de bedoeling is om hem uiteindelijk definitief te laten unlocken natuurlijk.

Wanneer zie je nu dat je de juiste kaart er in hebt steken ? Moet ze echt verbinding maken met een belgische operator? Al men kaartjes geven uiteindelijk gewoon 'GEEN SERVICE'.

Update: heb net alle kaartjes eens in een oude simlock vrije gsm geprobeert en ze connecten allemaal naar Mobistar of Proximus. Ik vermoed dus dat ik er kan van uit gaan dat mijn iPhone geen O2, T-Mobile-UK, Orange, of Vodafone lock heeft.

Als er iemand nog UK providers kent dan hoor ik het graag...

Laatst gewijzigd door BigG; 27 November 2010 om 13:10.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 27 November 2010, 17:49
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Tesco Mobile verkocht de iPhone's ook dacht ik..
Zijn de simkaarten te koop? Ik heb een O2 UK sim nodig..
  #3  
Oud 27 November 2010, 21:19
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Ik ga nog eventjes wachten met men sim kaarten van de hand te doen tot ik zeker weet welke lock er nu op men telefoon zit. Er zijn ondertussen nog een Tesco en Three exemplaren onderweg
  #4  
Oud 28 November 2010, 12:04
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Ok, moest je ze ooit van de hand doen mag je me iets laten weten.
Vanwaar heb je de sim kaarten besteld?
  #5  
Oud 28 November 2010, 14:01
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brepoelsd Bekijk bericht
Ok, moest je ze ooit van de hand doen mag je me iets laten weten.
Vanwaar heb je de sim kaarten besteld?
Ik heb ze via ebay besteld, user deakfeco, hele behulpzame kerel die ook graag sim kaarten ruilt.

Laatst gewijzigd door iScorpio; 28 November 2010 om 14:06.
  #6  
Oud 30 November 2010, 11:31
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

ik heb ook de mc603b en weet ook maar niet welk kaartje er in moet ik heb ,vodaphone uk, tmobile uk, o2 uk, al geprobeerd maar nog niet 1 gevonden wat wel werkt hen je die andere sim-kaarten al geprobeerd
  #7  
Oud 30 November 2010, 21:19
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Ik ben nog aan het wachten op men andere sim kaarten.
Een andere gebruiker van dit forum met een MC603B heeft kunnen testen dat hij een O2 lock heeft. Mijn MC603B heeft echter geen O2 lock.

Hoe weet je trouwens dat ik dat model heb ?
  #8  
Oud 30 November 2010, 21:28
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigG Bekijk bericht
Ik ben nog aan het wachten op men andere sim kaarten.
Een andere gebruiker van dit forum met een MC603B heeft kunnen testen dat hij een O2 lock heeft. Mijn MC603B heeft echter geen O2 lock.

Hoe weet je trouwens dat ik dat model heb ?
Heb je andere berichten gelezen en daar stond in dat je dat model had , maar dan zou ik graag weten of tesco het bij jou gaat doen waar heb jij je iPhone vandaan dan ik heb hem via marktplaats gekocht van een jongen uit Almere en die ging weleens naar Engeland toe
  #9  
Oud 30 November 2010, 21:32
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Misschien dat je hier iets aan hebt:

De twee cijfers achter je Model nummer corresponderen met een provider. Zo staat er bij mij LL, dit staat voor AT&T.

Kijk ff in settings/general/about en zoek naar Model, hier staan letters aan het eind, zoek dan in deze lijst welke provider er bij hoort:

B – Engeland en Ierland (O2)
C – Canada ( Fido & Rogers)
CZ – Tsjechie (O2, t-mobile, Vodafone)
DN – Oostenrijk, Duitsland, Holland ( t-mobile)
EE – Estland (EMT)
E – Mexico (Telcel)
FD – Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitzerland (One, Orange, Swisscom)
GR – Griekenland (Vodafone)
HN – India (Airtel, Vodafone)
J – Japan (SoftBank)
KN – Denemarken, Noorwegen ( Telia , NetcCom)
KS – Finland, Sweden ( Telia, Sonera)
LA – Honduras, Guatemala, Columbia, Peru, Salvador, Ecuador ( Comcel, Claro, Movistar, Porta, TM SAC)
LE – Argentinie (Claro, Movistar)
LL – USA ( AT&T)
LZ – Paraguay, Chili, Uruguay ( CTI Movil, Claro, Movistar, TMC)
MG –Hongarije (t-mobile)
NF – Belgie, Frankrijk (Mobistar, Orange)
PL – Polen (Era, Orange)
PO – Portugal (Optimus, Vodafone)
PP – Philippijnen (Globe)
RO – Roemenie (Orange)
RS – Rusland ( VimpelCom, MegaFone, MTS)
SL – Slowakije (Orange, t-mobile)
T – Italie (TIM, Vodafone)
TU - Turkije
X – Australie ( Optus, Vodafone)
X – Nieuw Zeeland ( Vodafone)
Y – Spanje (Movistar)
ZA – Singapore (SingTel)
ZP – Hongkong, Macao ( Three)
__________________
2G US 16GB, 3GS 16GB black, 4 32GB black AT&T Simlock, 4S 16GB black, 5S 32GB spacegrey.
  #10  
Oud 30 November 2010, 22:20
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Ongeveer hetzelfde verhaal als bij u, maar dan iemand van Belgie.

Die lijst van codes verwijst duidelijk niet naar de provider lock maar volgens mij naar het land van herkomst.
De B staat dus voor UK en niet voor provider O2.
  #11  
Oud 30 November 2010, 22:57
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Juist wel, ik heb vernomen dat het juist wel naar de provider verwijst. In mijn geval LL, dus AT&T....
  #12  
Oud 30 November 2010, 23:06
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

Nee klopt niet die lijst aangezien ik een b heb en geen o2 lock heb
  #13  
Oud 1 December 2010, 01:17
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chrisl Bekijk bericht
Juist wel, ik heb vernomen dat het juist wel naar de provider verwijst. In mijn geval LL, dus AT&T....
Nope klopt NIET, ik heb een MC603B en GEEN O2 lock ...
  #14  
Oud 13 December 2010, 01:06
BigG's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tolleburker Bekijk bericht
Heb je andere berichten gelezen en daar stond in dat je dat model had , maar dan zou ik graag weten of tesco het bij jou gaat doen waar heb jij je iPhone vandaan dan ik heb hem via marktplaats gekocht van een jongen uit Almere en die ging weleens naar Engeland toe
Ik ben nog aan het wachten op men Tesco sim, normaal moet die deze week ergens toe komen ..
  #15  
Oud 13 December 2010, 13:34
» iPhone 6 Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 December 2009
Locatie: Velsen-Noord
Berichten: 146
Standaard

heb hier nog 2 UK Vodafone simkaarten liggen.
  #16  
Oud 13 December 2010, 13:45
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

Ja ik moest laatst iets van 3 weken wachten op tmobile uk simkaart
  #17  
Oud 18 December 2010, 11:57
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

Heb je je sr nr al proberen in te voeren https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Als ik dit doe komt er bij mij AT&T uit en bij mijn andere phone zegt hij dat hij simlock brij is en dat ik bij Apple terecht kan
  #18  
Oud 18 December 2010, 12:10
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tolleburker Bekijk bericht
Heb je je sr nr al proberen in te voeren https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Als ik dit doe komt er bij mij AT&T uit en bij mijn andere phone zegt hij dat hij simlock brij is en dat ik bij Apple terecht kan
En waar zie je dat dan precies? Ik zie enkel het volgende
Registered

Not Registered

Your registration lets Apple quickly find your product and provide the help you need.


Telephone Technical Support: Active

Telephone Technical Support: Expired

You are eligible to purchase telephone technical support from an Apple Advisor.

Contact Apple Support Repairs and Service Coverage: Active

Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: August 6, 2011
Learn about Apple's coverage information for your product.

Set Up a Repair Eligible for the AppleCare Protection Plan

Get the AppleCare Protection Plan to extend your hardware repair coverage and add technical support for 2 years from your iPhone purchase date.
  #19  
Oud 18 December 2010, 12:18
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 30
Standaard

Ik krijg dit te zien:
Request Online Service
You can set up service now for the fastest solution. Apple offers mail-in repairs for your product and its accessories.
Request Service
Find iPhone Carrier Support
Your carrier provides support for your iPhone.
AT&T
Connect with an Apple Advisor
Use Express Lane to get advice from experts who know your product best. Talk to us now or later at your convenience.
Note: Callbacks are currently available only for U.S. and Canada phone numbers. Operating hours and eligibility restrictions apply.
Get Started
Visit an Apple Retail Store
An Apple Retail Store Genius Bar is the place to go for hands-on technical support and hardware service from a Genius.
Note: a personalized product may only be exchanged for a non-personalized product at the Apple Retail Store.
  #20  
Oud 19 December 2010, 00:13
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 27
Standaard

In antwoord op de vraag hier boven;

Je dient het toestel te herstellen. Zo kun je met de simkaart bepalen of het toestel geactiveerd kan worden. Het feit dat "geen service" hebt, ligt aan de simkaart. Ik kan me vaag herinneren dat ik ooit heb gelezen, dat engelse kaarten moeten worden geactiveerd in England.

Nu mijn probleempje ;

Ik zit eigenlijk met hetzelfde probleem. Ik heb namelijk een toestel gekocht die uit Frankrijk komt. De verkoper had aangegeven dat het toestel een Orange FR simlock ging. Ik wilde in eerste instantie wachten op een software unlock, maar gezien het feit dat dit nog steeds niet te verkrijgen is, wilde ik een imei unlock aanvragen.

Omdat ik niet de verkeerde unlock wilde aanvragen, heb ik er voor gekozen om een orange simkaart te kopen uit Frankrijk via Ebay. Nu ik de simkaart binnen heb, en geprobeerd werkt deze niet, en kan ik de iphone niet activeren.

Mijn vraag is nu;

Moet ik er nu van uit gaan dat ik een SFR of een andere simlock heb. Of is het zo dat het kan zijn dat, een prepaid kaart niet erin werkt (een zogenaamd GID-lock)? Een SFR prepaidkaartje is een stuk duurder (rond 30 euro), en is dus geen optie. Ik hoop dat er iemand kan adviseren.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
FaceTime activeren met Duitste SIM-lock vrije iPhone4 icm BEN iMartien iPhone algemeen 6 29 November 2010 17:28
Ontvangst problemen met sim lock vrije telefoon bass iPhone algemeen 1 27 June 2009 12:53
Sim lock r.thielen Koopinformatie Nederland 1 2 May 2009 01:42
Iphone 3g+T-mobile lock met andere t-mobile sim avdwerf T-Mobile 24 25 August 2008 16:17
SIM Lock the duke Unlock [archief] 9 16 January 2008 18:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:01.