Slecht bereik Vodafone.

Slecht bereik Vodafone. discussie in Vodafone forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik heb nu sinds anderhalve week Vodafone ongeveer i.c.m. iPhone 4S, echter heb ik er spijt van dat ik ben overgestapt van KPN naar ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Vodafone
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 February 2012, 21:57
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 May 2011
Locatie: Katwijk
Berichten: 25
Standaard Slecht bereik Vodafone.

Hallo,

Ik heb nu sinds anderhalve week Vodafone ongeveer i.c.m. iPhone 4S, echter heb ik er spijt van dat ik ben overgestapt van KPN naar Vodafone.

Het bereik is zeer slecht in de omgeving waar ik woon en dus ook werk, alleen in andere gebieden is het dan soms wel weer goed maar ook zeer vaak erg slecht. En nog erger is dat als thuis redelijk vaak gewoon Geen service heb, en geen 3G op de beneden verdieping alleen 2/3 streepjes bereik met gprs. 3G is echter alleen haalbaar op zolder maar dan is de snelheid nog steeds onder de 2 mbit.

Ook ben ik zeker niet te spreken van de internetsnelheden ik betaal dus voor een snelheid van max 14.4 mbit echter is mijn gemiddelde snelheid op straat tussen de 1 en 3 mbit. Hoogste snelheid ooit gemeten is 8.59 Mbps, en dit was binnen 100 meter van een zendmast.

Nu is mijn vraag wat zou ik hier tegen kunnen doen, moet ik een klacht gaan inbrengen bij Vodafone of zijn er andere mogelijkheden.
Helaas kan ik niet overstappen anders had ik direct terug naar KPN gegaan.

Of moet ik er maar gewoon mee proberen te leven dat het bereik uitermate slecht is en ik mij moet gaan aanpassen op de Vodafone leefstijl i.p.v. andersom.

Mvg,
Leonard

*Off topic,
Hoe kom ik erachter als ik gebruik maak van HSDPA, Of kun je hier niet achter komen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 February 2012, 22:31
debroei's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 December 2009
Locatie: Teylingen
Berichten: 1.142
Standaard

Neem even contact op met forumlid "simlockvrij" hij heeft hier over in meerdere topics gereageerd .Maar ook op andere fora.
Hij komt ook uit de omgeving Katwijk Leiden.
  #3  
Oud 12 February 2012, 22:34
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 May 2011
Locatie: Katwijk
Berichten: 25
Standaard

Ok bedankt voor de snelle reactie, ik ga zeker contact opnemen.

Gr.
  #4  
Oud 12 February 2012, 23:35
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 January 2011
Locatie: Almere
Berichten: 55
Standaard

Wat even belangrijk is, er zijn met de iPhone 4s problemen met sommige simkaarten. Ofwel bekend bij Vodafone als de oude en nieuwe micro sim.

Ga even langs een VF shop om, dien jij een 'oude' variant hebt, het te verwisselen. En anders kun je vragen wat voor oplossing ze voor je hebben.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png f77e6ee615b2a1afffb197d7d933154f2ce53d2c_0.png‎ (333,8 KB, 68x gelezen)
  #5  
Oud 12 February 2012, 23:43
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 May 2011
Locatie: Katwijk
Berichten: 25
Standaard

Als de simkaart die los bovenop ligt de oude variant is, dan heb ik ook de oude variant in mijn toestel zitte. Dit heb ik namelijk net bekeken, ik ga zeker langs bij de vodafone winkel. Ik ben al bij bel company langs geweest maar daar lachten ze mij en de problemen bijna uit.

Gr.
  #6  
Oud 13 February 2012, 10:29
mvveelen's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Zilver) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 24 November 2008
Locatie: Hoorn NH
Berichten: 1.166
Send a message via twitter to mvveelen
Standaard

Dat is inderdaad wel even handig om te weten: de SIM kaart die bovenop ligt, is dat de "foute" ? Want ik heb ook zo'n kaartje en de ontvangst houdt soms inderdaad wel te wensen over. Kan iemand hier uitsluitsel over geven?
  #7  
Oud 13 February 2012, 11:59
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 May 2010
Locatie: Soesterberg
Berichten: 10
Standaard

Mijn ervaringen met Vodafone zijn juist uiterst positief en inderdaad werkt ook mijn 3GS met de nieuwe kaart (die kosteloos wordt vervangen) beter als voorheen. Voor mijn werk zit ik door heel Europa en vaak vragen collega's of ze mijn iPhone met Vodafone mogen gebruiken omdat hun toestel of netwerk geen bereik heeft. Met name T.Mobile en Telfort laten te wensen over en ja als je zo dom bent om een "Blekberrie of Keleksi" te kopen heb je helemaal spijt als je eenmaal een iPhone in je handen hebt gehad.
__________________
Om te weten of je iets kunt, moet je het eerst proberen.
  #8  
Oud 13 February 2012, 12:48
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 91
Stuur een bericht via MSN naar cyber2001 Stuur een bericht via Skype™ naar cyber2001 Send a message via twitter to cyber2001
Standaard

Even simpel, ik herken de klachten en vodafone kent ze ook. Heb er namelijk 3 maanden met hun onderzoek naar gedaan. Wellicht ligt het aan je simkaart. De 4S werkt alleen goed met een micro sim en een kleine chip. Met grote chip geeft hij veel problemen.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 13 februari 2012 om 12:49 ----------

Ook wil ik erbij zeggen dat Vodafone mij heel netjes heeft geholpen en mij zeer netjes gecompenseerd heeft omdat ze mij niet wouden laten gaan! Bij een KPN of T-mobile zouden dezelfde klachten ook terug kunnen komen
  #9  
Oud 20 August 2012, 12:28
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 August 2012
Locatie: Venlo
Berichten: 3
Standaard

hoe kan ik zien of ik een oude of nieuwe simkaart heb van vodafone.?
  #10  
Oud 20 August 2012, 12:42
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 September 2010
Berichten: 333
Standaard

Zelf heb ik de kaartjes van VF zelf geknipt voor de 4 en 4S. Heel soms "geen service". Maar dan telefoon herstarten en doet weer. Zijn die sim kaarten (duo-sim) kosteloos om te ruilen dan bij VF ??
  #11  
Oud 20 August 2012, 12:54
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 91
Stuur een bericht via MSN naar cyber2001 Stuur een bericht via Skype™ naar cyber2001 Send a message via twitter to cyber2001
Standaard

Hieronder is te zien hoe een nieuwe type micro simkaart eruit ziet ( linker chip), de oude chip is rechts te zien op de afbeelding. De oude micro simkaart is geschikt voor de iPhone 4 maar niet voor de 4S. Hier krijg je vaak de melding geen service. De kaart is gemakkelijk om te wisselen bij Vodafone ( kosten 0,01 euro om de authenticatie te waarborgen), let wel voor duokaart houders: Deze kaart bestaat ( nog ) niet als duo kaart. Nieuwe duokaart aanvragen kosten volgens de winkel 20 euro!

Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
zeer slecht bereik dekking (Iphone 4) incl Vodafone TLRSky Vodafone 4 23 June 2011 14:56
Slecht bereik vodafone iphone 3gs 4.1 Rated Vodafone 39 2 February 2011 10:13
Slecht bereik HHeinrich22 iPhone algemeen 2 26 September 2010 11:05
Slecht bereik Kjiee T-Mobile 13 8 September 2010 17:10
G2 met plotseling slecht bereik via Vodafone Guest-20171129104752 Vodafone 10 13 November 2008 20:29

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:56.