Telfort internet (gprs) werkt niet.

Telfort internet (gprs) werkt niet. discussie in KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb hier een iphone fw 1.1.1 unlocked. Alles werk behalve gprs. Ik heb een telfort sim (op kpn netwerk). Bij settings vpn ingevult met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 27 October 2007, 20:05
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard Telfort internet (gprs) werkt niet.

Ik heb hier een iphone fw 1.1.1 unlocked.

Alles werk behalve gprs. Ik heb een telfort sim (op kpn netwerk).

Bij settings vpn ingevult met internet, geprobeerd met username/pw internet/internet en ook geprobeerd met niks in te vullen bij username/pw.

Data roaming staat ook op on.

Als ik de iPhone uit en weer aan zet zijn alle edge settings weg. Kan dit ermee te maken hebben?

Wat kan ik nog vergeten zijn in te stellen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 27 October 2007, 20:14
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 September 2007
Locatie: Utrecht / Amsterdam
Berichten: 183
Standaard

Probeer eens direct dit bestand te editen op je iPhone:
/System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist
  #3  
Oud 27 October 2007, 20:32
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Dan onthoud hij inderdaad de settings als ik reboot, maar ik kan nog steeds geen gebruik maken gprs
  #4  
Oud 28 October 2007, 02:56
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Locatie: Bangalore, India
Berichten: 7
Standaard Zelfde probleem

Hallo

Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb mijn 1.0.2 phone geupgrade naar 1.1.1 en nu doet mijn telfort GPRS het ook niet meer. Wellicht komt het doordat ik services.app heb genstalleerd (had ik eerst namelijk niet)

Ga eens verder neuzen; hou me op de hoogte

danny
  #5  
Oud 28 October 2007, 02:05
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Locatie: Bangalore, India
Berichten: 7
Standaard

Hmmm,

services.app eraf gegooid maar dat heeft geen enkel effect; nog steeds geen gprs... blijf proberen....

danny
  #6  
Oud 28 October 2007, 08:14
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

ik heb ook services.app geinstalleerd en er weer afgehaald. Wellicht werkt de uninstall niet goed?

Ps: gprs heb ik onder 1.0.2 nooit geprobeerd.
  #7  
Oud 28 October 2007, 08:44
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

danny,

welke inloggegevens gebruikte jij onder 1.0.2?
  #8  
Oud 28 October 2007, 09:15
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Net geprobeerd met m'n t-mobile sim en dan werkt het wel!

Nu weer m'n telfort erin en het werk niet meer!

De 1.1.1 firmware zal toch niet incompatible zijn met telfort?
  #9  
Oud 28 October 2007, 09:30
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Hij doet het! Ik heb de volgende instellingen moeten gebruiken

internet
telfortnl
password
  #10  
Oud 28 October 2007, 13:51
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Locatie: Bangalore, India
Berichten: 7
Standaard

Nou ja!

Ik word gek; bij mij doet ie het nog steeds niet! Just to be sure: APN = internet; user = telfortnl; password = password?

Onder 1.0.2 werkte het zeker wel!

Herstart helpt ook niet, nog even verder zoeken. Moet nog wel in dat carrier plist bestand kijken

danny
  #11  
Oud 28 October 2007, 15:12
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Ja, zo werkt hij bij mij...

heb je voor het uninstallen van services.app edge wel weer aangezet?
  #12  
Oud 28 October 2007, 17:31
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Ik heb te vroeg gejuigt denk ik. Wilde net weer proberen en van de circa 10 keer proberen (met services.app aan en uit zetten) is het maar 1 keer gelukt om verbinding te krijgen.

Vaag probleem...
  #13  
Oud 28 October 2007, 19:03
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 6
Standaard

Ik vermoed dat er iets met het Telfort netwerk aan de hand is. Ook hier met een Telfort abbo heb ik geen internet, zowel op mijn iPhone als op mijn oude telefoon.

De iPhone is met de 1.1.1 firmware, maar ik ben er vrij zeker van dat ik het internet sinds de update nog uitgetest heb...
  #14  
Oud 28 October 2007, 20:53
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 September 2007
Berichten: 24
Stuur een bericht via Instant Messenger naar DucSloerie
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem, laatste tijd wel vaker problemen met netwerk van telfort/kpn roaming...
  #15  
Oud 28 October 2007, 22:00
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 6
Standaard

De oplossing in dit draadje heeft bij mij het internet weer teruggebracht.

Het bestand dat ik heb verwijderd:
/System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist
(uiteraard voor de zekerheid wel even een backup gemaakt)

Even vervolgens in de Edge settings bij APN 'internet' ingevuld, verder niets.
  #16  
Oud 29 October 2007, 01:17
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Locatie: Bangalore, India
Berichten: 7
Standaard

Hallo allemaal,

Hij doet het bij mij ook weer (spontaan). Had wel in plist bestand twee blokken staan om de inloggegevens op te slaan. Daarvan heb ik er dus 1 weggehaald.

dat bleek overigens niet het probleem, dus het lijkt erop dat Telfort netwerk down was... Heb voor de rest niks gedaan en toen was internet spontaan terug.

Groetjes,

Danny
  #17  
Oud 29 October 2007, 07:33
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Bij mij doet hij het nu te goed. Wat ik ook heb staan bij APN (internet, niks, fake) gprs doet het altijd!

Services.app doet met edge ook niks (deze zet DISABLED bij APN), maar gprs blijft gewoon werken

Dit is niet handig voor mijn data kosten.

Wat kan ik hier aan doen?

Laatst gewijzigd door MP3-junky; 29 October 2007 om 07:43.
  #18  
Oud 14 November 2007, 12:10
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Berichten: 20
Standaard

Ik heb exact hetzelfde probleem... ik heb nooit iets ingesteld mbt GPRS/EDGE op mn 1.1.1 iPhone, maar hij gaat uit zichzelf gewoon over GPRS data downloaden (bv bij gebruik Google Maps). Ik heb al "services" gedownload en geinstalleerd, maar zelfs dit mag niet baten. Iemand enig idee hoe je het GPRS downloaden kan stoppen?
  #19  
Oud 14 November 2007, 19:45
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2007
Berichten: 13
Standaard

System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist

dit bestandje kan ik niet vinden..?

Laatst gewijzigd door raoulleunura; 14 November 2007 om 20:15.
  #20  
Oud 27 November 2007, 09:34
mjay's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 October 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 135
Standaard

Ik heb:

APN: internet
Username: telfort
Password: telfort

werkt perfect onder fw 1.1.2
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 3G Telfort, bellen werkt niet Wi-Fi/internet wel Schippertje KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 2 29 March 2011 15:52
Iphone 1 internet alleen via Wi-Fi niet via Telfort dominique mol Wi-Fi 7 28 September 2010 22:30
iPhone 3Gs uit Itali, internet met Telfort werkt niet jazzbass KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 3 7 August 2009 17:35
Telfort Internet werkt niet meer sinds vanochtend... JochemW KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 3 23 November 2008 10:01
Telfort gprs werkt niet Arne2606 KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 2 27 September 2008 18:37

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:18.