APN niet zelf instellen?? hier een kleine omzeiling.

APN niet zelf instellen?? hier een kleine omzeiling. discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste forum gebruikers.. Hier een kleine maar toch simpel een tutorial voor het zelf instellen van een APN terwijl die niet beschikbaar is Simpel is ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 10 January 2011, 12:54
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Berichten: 12
Standaard APN niet zelf instellen?? hier een kleine omzeiling.

Beste forum gebruikers..

Hier een kleine maar toch simpel een tutorial voor het zelf instellen van een APN terwijl die niet beschikbaar is

Simpel is een van de providers die het moeilijk maak om zijn / haar APN in te stellen..

Dit is getest op een iPhone 4.

Mocht je een Simpel abonnement hebben dan kan je vast na de netwerkwisseling geen apn meer configureren ( instellingen>algemeen>netwerk ).

Mijn oplossing was het volgende. stop een andere simkaart tijdelijk in de telefoon waarmee het wel is toegestaan een APN in te stellen.

Open datanetwerk op je iPfone en je ziet dan je instellingen zoals hier

Haal opdat moment je simkaart uit je telefoon en plaats de Simpel simkaart in je telefoon. en je zal nog steeds in dat scherm zitten

Vul dan de benodigde gegevens in
apn: internet.access.nl
Gebruikersnaam: leeg laten
Wachtwoord: leeg laten

MMS:
apn: internet.access.nl
Gebruikersnaam: leeg laten
Wachtwoord: leeg laten
MMSC: http://simpelmms
Proxy: 010.010.010.011:8080
Maximale grote: 307200
mmsua leeg laten

Succes! ik heb alles getest en bij mij werkt het, dus zou het bij jullie ook moeten werken
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 January 2011, 18:59
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2011
Berichten: 3
Standaard GPRS/EDGE: APN niet zelf instellen?? hier een kleine omzeiling

Hoi Patricos,

Nou dat probleem heb ik nu juist precies, gelijk met oude simkaartjes die ik nog in huis had geprobeerd, maar helaas.
Welke simkaartjes zou ik allemaal kunnen proberen denk je?

Hoor graag van je, want dat zal ik t es morgen aan mn collega's vragen en hopen dat zij wel een juist simkaartje hebben....

Hoor graag van je.

Mvg
Karen
  #3  
Oud 13 January 2011, 12:09
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Berichten: 12
Standaard

Vodafone sim help maar ook de oude kpn van simpel werkt ook.. alleen het mms gedeelte ben ik niet 100% zeker van. ik verstuur zelf geen mms eigenlijk dus die is in mijn cp uitgeschakeld
  #4  
Oud 13 January 2011, 19:36
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2011
Berichten: 3
Standaard

SUPER hij doet t nu, ben zo blij
Loop al vanaf 8 dec met dit probleem!!!
Uiteindelijk inderdaad via mijn oude Simpel simkaartje gelukt.

Bedankt!!!
  #5  
Oud 13 January 2011, 19:55
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Berichten: 12
Standaard

Geen dank

K had hier een hele discussie over met Simpel en vond het belachelijk dat ze op het net een vage 500mb gratis aanbieden maar vervolgens niet geschikt voor een Iphone of Blackberry...

De custom APN config. werkte ook niet... vandaar dat ik op deze oplossing kwam..
  #6  
Oud 13 January 2011, 20:18
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2011
Berichten: 3
Standaard

Ja echt super dat je andere zo wilt helpen, doe je goed!!!
Als je eens wist hoe vaak ik met Simpel aan de lijn heb gezeten hierover... grrrrr

Nu nog t probleem voor de Blackberry Curve van mijn zoontje.... hij heeft zijn netwerkwissel van Simpel op 21 januari en ik voorzie nu al problemen.....

Maarre nogmaal bedankt!!!
  #7  
Oud 15 February 2011, 20:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 February 2011
Berichten: 4
Standaard help verder

beste patricos
heel erg bedankt, dit werkt inderdaad. alleen wat moet ik doen nadat ik die velden heb ingevuld. bij simpel.nl staat er dat je dan terug moet gaan naar het startscherm en de iphone vervolgens uit moet zetten. als ik hem dan echter weer aan zet doet internet het niet meer en is mobiel datanetwerk weer uit het menu verdwenen.
weet u een oplossing hiervoor?
alvast bedankt!
  #8  
Oud 16 February 2011, 18:02
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 February 2011
Berichten: 1
Standaard

Ik draag je voor, voor een Lintje. Super!!!!!! het werkt, je wilt niet weten hoeveel tijd ik hier ingestopt hebt
  #9  
Oud 17 February 2011, 16:37
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2009
Berichten: 3
Standaard

apnchanger zoeken in app store.
mijn phone was tmobile gelocked en op deze manier heb
ik een Ben Kaartje erin kunnen doen.
  #10  
Oud 7 June 2011, 20:41
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 June 2011
Berichten: 3
Standaard

beste savas, klinkt hoopvol, maar helaas. ik heb een iphone 3gs v 4.3.3.. abo Ben. ook na rebooten van de iphone geen veranderingen in de instellingen. wat gaat er mis? profiel is geinstalleerd.
  #11  
Oud 9 June 2011, 00:43
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 June 2011
Berichten: 3
Standaard

Dat had ik gedaan. Het blijft een raar fenomeen, want op enig moment is ie het wel gaan doen, welliswaar traag. Ik moet t nog verder uitwerken. Mijn conclusie was dus te vroeg, ik ben dus wel geholpen!
  #12  
Oud 24 March 2012, 01:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 June 2009
Berichten: 7
Standaard

Wooh. Bedankt!
  #13  
Oud 17 June 2012, 20:54
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.673
Standaard

Dit is dan wellicht een fout in de SIM of de telefoon provider doet dit met een speciale reden .
Misschien is dit ook op te lossen ( in de toekomst) door een sms aan te vragen met de instellingen voor mms, internet, ...... Want het gebeurd soms met een IOS dat deze instellingen verloren gaan.


Ik ben blij dat het no toch werkt
  #14  
Oud 3 October 2012, 11:45
dlobel's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 November 2009
Berichten: 22
Standaard

Ook ik heb dit zelfde probleem. Het maakt niet uit wat ik instel bij de APN, het werkt gewoon niet. Mijn zoon heeft een simpel abonnement.

Het lijkt erop dat de SIM kaart instellingen aanpast en dat deze instellingen een hogeren prioriteit krijgen dan hetgeen je zelf instelt. op de iPhone 3GS krijg ik het niet aan de praat, niet door de APN te wijzigen en ook niet via zo'n carries profiel.

Ik ben lost ...
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Zelf een ringtone instellen mdl Ringtones en Wallpapers 2 11 September 2010 01:38
hier een site waar je makkelijk kunt instellen om toegang te krijgen tot hotmail xxtraminimal iPhone algemeen 2 5 August 2010 14:53
APN etc. van KPN instellen Pommes13 KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 1 23 June 2010 02:34
Wat moet ik hier verder voor instellen op mijn XP laptop Masterbrowser Archief 2 6 November 2009 11:37
Een paar kleine problemen Bounkass iPhone algemeen 7 3 February 2009 00:07

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:35.