"sim-lock" vrije iphone + proximus ?!

"sim-lock" vrije iphone + proximus ?! discussie in Overige providers België forum; ( verdwijnt na registratie ) hi, ik ben helemaal nieuw op fora als deze en dus een complete leek op dit vlak ik ben waarschijnlijk de grootste oen die er ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers België > Overige providers België
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 28 November 2007, 11:48
» iPhone DE 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Berichten: 5
Exclamation "sim-lock" vrije iphone + proximus ?!

hi,

ik ben helemaal nieuw op fora als deze en dus een complete leek op dit vlak
ik ben waarschijnlijk de grootste oen die er op de wereld rondloopt : ik wou het spel correct spelen en kocht een sim-lock vrij iphone (999 € !) in duitsland
thuisgekomen, het proximus sim kaartje erin en via itunes gesynchroniseerd ...
maar ... dat werkt dus niet zo maar :
-de synchronisatie op zich : geen probleem, evenals alle apple "gadgets"; die werken prima, maar ...
-ik kan geen telefoongesprekken ontvangen
-ik kan geen nummers bellen via het keypad, wel rechtsreeks vanuit het telefoongeheugen
-ik kan geen mms typen, noch ontvangen
-maw alles lijkt te werken, behalve die zaken die met telefoneren en sms'en te maken hebben
- ... en waarschijnlijk zijn er nog features die niet werken, maar die ik nog niet heb geprobeerd

wie kan mij zeggen wat te doen ?
ter info : de firmware die is voorgeïnstalleerd is de 1.1.2
HELP
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 November 2007, 11:51
stephenvis's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 October 2007
Locatie: Voorburg
Berichten: 394
Standaard

Oke we hebben denk ik wat meer info nodig, wat heb je precies gedaan. Volgens mij was het zo dat je na 24 uur een mailtje krijgt, dat je hem kan unlocken etc via itunes. Hoe heb jij dit precies gedaan? Heb je hem voor 400 euro in duitsland gekocht of gelijk 999? Wat staat in de handleiding (apple.com/de)? En heb je nog iets anders gedaan behalve synchroniseerd, want volgens mij moet je wat meer doen en wanneer heb je hem gekocht?

Veel succes
  #3  
Oud 28 November 2007, 11:59
» iPhone DE 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Berichten: 5
Standaard

hi,

- ik heb meer dan 24 uur gewacht, dat hadden ze mij in duitsland aangeraden omdat "t-mobile toestemming geeft om dat specifieke toestel te unlocken"
- na aansluiting van de iphone met itunes heb ik alle "standaardprocedures" doorlopen en kreeg ik bevestiging dat ik de iphone kon gebruiken met proximus
- voor zover ik kan beoordelen blokkeert apple softwarematig (intern) bepaalde functies van de iphone (zoals bvb het gebruik van het keypad en de sms applicatie) want bellen doet het toestel (zij het via telefoonnummers in het geheugen) en wanneer iemand naar mij belt zie ik een wieltje draaien, maar krijg ik geen mogelijkheid om het gesprek aan te nemen
- ik denk dus niet dat het aan proximus ligt want een uitgaand is mogelijk en je kan duidelijk zien dat een inkomend signaal tot bij het toestel komt
bedankt voor de snelle reply !
  #4  
Oud 28 November 2007, 12:03
MacFoxx's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 403
Standaard

Ik denk dat je het beter met Apple zelf contact moet leggen hoe het zit.
  #5  
Oud 28 November 2007, 12:07
» iPhone DE 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Berichten: 5
Standaard

dat heb ik natuurlijk al gedaan :
-bij apple belgië hebben ze mij doorgestuurd naar apple duitsland
-bij apple duitsland zeggen ze dat het aan de provider ligt
-en bij proximus zeggen ze dat ze het toestel "officieel nog niet ondersteunen"
maar zoals ik daarnet al zei : bellen gaat en ik zie dat sms'jes en gesprekken binnenkomen, ik kan er alleen "niet aan"
dus ik denk niet dat het aan proximus ligt ...
om het tegendeel te proberen bewijzen, kan iemand mij alle instellingsparameters stuk voor stuk opgeven die bij de instellingen moeten ingegeven worden, dan ik die vergelijken met wat ik heb ...?
  #6  
Oud 28 November 2007, 12:11
MacFoxx's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 403
Standaard

Heb je geprobeerd om een andere simkaart in te steken dan van Proximus. Of is je iPhone ingesteld op Proximus.
  #7  
Oud 28 November 2007, 12:13
» iPhone DE 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Berichten: 5
Standaard

ik heb al geprobeerd met een andere proximus-sim maar niet met een sim van een andere provider
ook heb ik al in de instellingen van de iphone gerobeerd proximus vast te zetten of op automatic te laten staan
--> steeds met hetzelfde resultaat
  #8  
Oud 28 November 2007, 12:46
boz boz is offline
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 October 2007
Berichten: 17
Standaard

Kijk, je kunt op hackint0sh.org een aantal stukjes lezen over andere mensen die een simlockvrije iPhone hebben gekocht en daaruit bleek dat het vaak langer dan 24-48-72 uur kan duren vooraleer apple je telefoon unlocked. Aangezien die codes één voor één ingevoerd moeten worden en de ene werknemer al wqt sneller werkt dan de andere.

boz
  #9  
Oud 28 November 2007, 14:17
» iPhone DE 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Berichten: 5
Standaard

bedankt boz,

ik krijg weer een sprankeltje hoop, want op de meeste fora lees ik toch steeds dat iphones met standaard 1.1.2 firmware (nog) niet te "hacken" zijn ...
  #10  
Oud 12 December 2007, 12:27
FEVER's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Locatie: België
Berichten: 17
Standaard

Ik heb een iPhone uit Frankrijk die ook simlock-vrij is sedert vandaag.
Ik kan echter ook niet sms'en en ook geen sms'en lezen, ze komen echter wel toe.
Ik kan bellen naar mensen uit mijn adresboek maar das ook alles.
Ik gebruik mobistar (in België).

Met de Orange kaart erin kan ik wel alles doen, dus is het blijkbaar de iPhone die problemen blijft hebben met andere sims dan die door Apple goedgekeurd!
Wat is dat nu met die officiële simlock-vrij?? Ik heb er verdorie voor betaald ook!
  #11  
Oud 12 December 2007, 12:36
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.269
Standaard

ff iworld draaien (ook al meerdere malen op dit forum tegengekomen.. dus zoek functie gebruiken!)
__________________
Maybe fun is just fragments of existence with better packaging.
  #12  
Oud 12 December 2007, 16:40
FEVER's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Locatie: België
Berichten: 17
Standaard

iWorld op een Franse iPhone met 1.1.2 erop? Kan dit dan??
  #13  
Oud 12 December 2007, 17:10
» iPhone FR 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 1 December 2007
Berichten: 12
Standaard

hoe heb je zo'n franse sim-lock vrije iPhone geactiveerd? ik kon hem enkel activeren het kaartje van Orange erin, en nu wil hij niets meer doen voor mijn sim kaart van mobistar... of moet ik echt gewoon een tijdje lang wachten?
  #14  
Oud 12 December 2007, 18:53
Sick Mic's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: België
Berichten: 185
Standaard

Quote van Hackintosh:
Citaat:
A hint:
--------------

- IF your phone won´t receive any calls but instead just displays a rotating cycle-icon and/or
- IF you aren´t able to just dial a number (but only to choose a contact from the contactlist and dial THAT way) and/or
- IF the phone just returns to the mainscreen when you go to Phone -> Keypad and then enter the first digit......

-> here is the solution: you are in a not supported country.
Supported countries (by November/07) are: US, Canada, UK, Germany, France, Italy, Japan and China

You should run Tweaks 1.1.2 / iWorld from the AppTapp Installer, that should solve the problem.
__________________
Stats: 3x iPhone US 8GB 1.1.2 OTB upgraded to 3.0
1x iPhone 3G US 16GB 2.0 > 2.2 > 3.0- ultrasn0w
  #15  
Oud 12 December 2007, 20:03
FEVER's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Locatie: België
Berichten: 17
Standaard

iPhone gewoon geactiveerd via iTunes ... daarna gebeld naar Orange om hem te deblokkeren.

@ Sick Mic :
Je kan toch geen van de nieuwe iPhones uit Frankrijk met firmware 1.1.2 jailbreaken of iets dergelijks?
  #16  
Oud 12 December 2007, 20:44
Sick Mic's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: België
Berichten: 185
Standaard

Nee? Wist ik niet... iemand anders moet dat even opklaren
  #17  
Oud 13 December 2007, 08:08
» iPhone FR 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 1 December 2007
Berichten: 12
Standaard

zou je zo vriendelijk willen zijn eens nader uit te leggen waar en hoe en waarom ik precies naar orange moet bellen?

maar erna moet ik hem nog jailbreaken en iWorld laten lopen?

of jailbreak ik hem best eerst?
  #18  
Oud 13 December 2007, 21:09
» iPhone FR 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 December 2007
Berichten: 3
Standaard

ja we zijn hier ook al .... (Fever, it is i Macjampudding, ... )

Mensen, er is nog geen mogelijkheid maar we blijven proberen ...


ik loof een beloning uit voor wie mijn franse iPhone met Proximus kan doen werken met alle functies ...

Het is een Franse iPhone 8GB (Productieweek 45) ...
Wie mij een oplossing kan doorgeven (die volledig werkt) ... stort ik 100 EUR op de rekening ... (of handje contantje - zoals u wil)
  #19  
Oud 13 December 2007, 21:43
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 October 2007
Berichten: 97
Standaard

Als ik zo een iPhone zou bezitten zou ik hem zoals hierboven reeds aangehaald eerst jailbreaken en daarna iWorld er even op los laten. Ben er dan redelijk van overtuigd dat je hem volledig kan gebruiken zoals het hoort. Of het nu een Franse, Engelse of Duitse is maakt volgens mij geen enkel verschil.

Give it a try !

greetz,

Den Door.
  #20  
Oud 13 December 2007, 21:47
» iPhone 6s Plus 128GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 October 2007
Berichten: 97
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door H3NDR!K Bekijk bericht
ja we zijn hier ook al .... (Fever, it is i Macjampudding, ... )

Mensen, er is nog geen mogelijkheid maar we blijven proberen ...


ik loof een beloning uit voor wie mijn franse iPhone met Proximus kan doen werken met alle functies ...

Het is een Franse iPhone 8GB (Productieweek 45) ...
Wie mij een oplossing kan doorgeven (die volledig werkt) ... stort ik 100 EUR op de rekening ... (of handje contantje - zoals u wil)
Is het een officieel unlocked exemplaar ? Of eentje met Frans abonnement dat je wil unlocken ? Graag wat meer info aub.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Vraag over "lock" app in Appstore janoranje iPhone Apps 3 2 November 2010 00:35
Vastloper bij installeren "Lock Calendar"? mphoogeveen Archief 3 14 October 2009 19:17
iPhone 3GS: Sim lock vrije Iphone cderooij Unlock 2 7 July 2009 07:47
iPhone 2G: "GEEN SERVICE" met T-Mobile sim elvisP T-Mobile 20 2 January 2009 17:19
1 en 0 en ipv "on" ,"off" of "aan", "uit" SuperDutch iPhone algemeen 11 7 January 2008 14:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:51.