Wanneer connecteer je naar internet?

Wanneer connecteer je naar internet? discussie in Overige providers BelgiŽ forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Ik heb net een iPhone gekocht en ik heb al mijn instellingen vlot kunnen invullen om te verbinden via EDGE of 3G naar het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers BelgiŽ > Overige providers BelgiŽ
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 16 August 2008, 11:52
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 August 2008
Berichten: 3
Standaard Wanneer connecteer je naar internet?

Hallo

Ik heb net een iPhone gekocht en ik heb al mijn instellingen vlot kunnen invullen om te verbinden via EDGE of 3G naar het internet. Ik vroeg mij nu alleen of wanneer de iPhone echt een verbinding maakt met internet want ik heb enkele applicaties zoals Facebook en Mail die verbinding nodig hebben met internet. Is dat op het moment dat je op de applicatie klikt of gebeuren er heel de tijd updates? Ik wil namelijk geen super hoge rekening krijgen.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 August 2008, 11:55
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Berichten: 1.048
Standaard

je hebt onberperkt internet dus je zult voor 3g geen hoge rekening krijgen

EDIT: ik zie dat je bij mobistar zit. hellaas weet ik niet hoe het daar zit
  #3  
Oud 16 August 2008, 12:02
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 August 2008
Berichten: 3
Standaard

Ik zit eigenlijk op Proximus maar ik vroeg me gewoon af op welk moment de iPhone echt internet zal gebruiken. Ik zit namelijk met een standaardtarief van 50 cent voor vijf minuten waarbij je dataverbruik niet meetelt. Als ik nu op de applicatie mail klik dan zie ik mails binnenkomen dus dat wil zeggen dat hij verbonden heeft met het internet maar zal hij ook mails checken als die applicatie uitstaat?
  #4  
Oud 16 August 2008, 12:04
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Berichten: 1.048
Standaard

wel als je dat ingesteld hebt. die instellingen kan je hier vinden:
instellingen-nieuwe gegevens. en als je dan niet wilt dat ie bijvoorbeeld elk kwartier checkt moet je het op handmatig zetten
  #5  
Oud 16 August 2008, 12:06
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Matthias001 Bekijk bericht
Ik zit eigenlijk op Proximus maar ik vroeg me gewoon af op welk moment de iPhone echt internet zal gebruiken. Ik zit namelijk met een standaardtarief van 50 cent voor vijf minuten waarbij je dataverbruik niet meetelt. Als ik nu op de applicatie mail klik dan zie ik mails binnenkomen dus dat wil zeggen dat hij verbonden heeft met het internet maar zal hij ook mails checken als die applicatie uitstaat?
Daar mee opletten want je zal snel een factuur komen van enkel honderden euros. Beter is het pm een datapaln te nemen. Zijn er al een paar voor een schappelijke prijs. Kijk anders eens op de site van proximus.

// deze ook verplaatst naar andere telecom providers belgie.
  #6  
Oud 16 August 2008, 12:26
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 16 August 2008
Berichten: 3
Standaard

Het stond al op handmatig want dat dacht ik ook aangezien ik alleen een verandering kon zien nadat ik een programma opgestart had. Ik heb bij Proximus al gekeken voor een overzicht en 15 uur downloaden zonder beperking lijkt met de beste prijs. Bedankt
  #7  
Oud 3 December 2008, 14:55
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 December 2008
Berichten: 2
Standaard Inderdaad

Daar moet je inderdaad ongelofelijk mee oppassen. Ik heb zelf het smile pakket 20, met daarnaast de standaard mobile internet access time.

Mijn eerste factuur na, 2 weken de gelukkige eigenaar te zijn van een iphone, was bijna 1300 euro !!! Blijkbaar connecteert de iphone zich elk uur op internet, en blijft internet gewoon open staan. Er is geen data traffic maar aangezien ik op tijdseenheden betaal... (push staat aan)

Ik heb regelmatig mijn online factuur bekeken, maar daar was nooit iets terug te vinden. Alles leek normaal, ook het te betalen bedrag. Dus na een telefoontje naar de Proximus klantendienst heb ik het 200MB data pakket genomen en hoop ik dat ze nog iets aan de factuur zullen doen. Dat was althans hun belofte.
  #8  
Oud 23 July 2009, 19:40
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 July 2009
Berichten: 5
Standaard

Hi,
Heb ik nu net hetzelfde voor!
2 facturen van Proximus (eentje van 1200 euro een tweede van 1500 euro!!)
Nochthans gebruik ik internet zelden of nooit.
Ondertussen is er een onderzoek lopende
Hoe is jouw verhaal afgelopen? Ben enorm benieuwd...
En heb je nog een abo op databundel?
grtz
  #9  
Oud 23 July 2009, 21:13
Scooter's schermafbeelding
» iPhone 8 Plus 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 1.186
Send a message via twitter to Scooter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nikky Bekijk bericht
Hi,
Heb ik nu net hetzelfde voor!
2 facturen van Proximus (eentje van 1200 euro een tweede van 1500 euro!!)
Nochthans gebruik ik internet zelden of nooit.
Ondertussen is er een onderzoek lopende
Hoe is jouw verhaal afgelopen? Ben enorm benieuwd...
En heb je nog een abo op databundel?
grtz

zonder data abonnement vermoed ik?
  #10  
Oud 23 July 2009, 22:01
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 July 2009
Berichten: 5
Standaard

Neen, voordien had ik wel een abo op databundel van 15 euro.
Maar zoals ik al zei, zelden maakte ik hier gebruik van
Mijn instellingen waren ook correct afgesteld, had er eigenlijk voordien geen problemen mee gehad. Tot op een zeker moment mijn toestel blijkbaar automatisch begon in te bellen op internet, zonder dat ik er ook nog maar in de buurt kwam, en dit dag en nacht. Ik viel bijna flauw toen ik die eerste hoge factuur kreeg...
Ondertussen wacht ik bang af wat het onderzoek zal opleveren...
Het frustrerende is dat ik niet anders kan doen dan wachten, tot er een volledig dossier is samengesteld, en dat kan wel nog enkele maanden duren. Ondertussen ben ik nu zelf wat aan t zoeken op verschillende forums. En ik lees toch nogal "wilde" verhalen, maar ben zelf geen techneut en begrijp er dus niet zo veel van... Een sprankeltje hoop heb ik nog dat ik via deze weg iemand tegenkom die iets gelijkaardigs heeft meegemaakt en die mij wat ondersteuning kan geven, grtz
  #11  
Oud 23 July 2009, 23:07
Scooter's schermafbeelding
» iPhone 8 Plus 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 1.186
Send a message via twitter to Scooter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nikky Bekijk bericht
Neen, voordien had ik wel een abo op databundel van 15 euro.
Maar zoals ik al zei, zelden maakte ik hier gebruik van
Mijn instellingen waren ook correct afgesteld, had er eigenlijk voordien geen problemen mee gehad. Tot op een zeker moment mijn toestel blijkbaar automatisch begon in te bellen op internet, zonder dat ik er ook nog maar in de buurt kwam, en dit dag en nacht. Ik viel bijna flauw toen ik die eerste hoge factuur kreeg...
Ondertussen wacht ik bang af wat het onderzoek zal opleveren...
Het frustrerende is dat ik niet anders kan doen dan wachten, tot er een volledig dossier is samengesteld, en dat kan wel nog enkele maanden duren. Ondertussen ben ik nu zelf wat aan t zoeken op verschillende forums. En ik lees toch nogal "wilde" verhalen, maar ben zelf geen techneut en begrijp er dus niet zo veel van... Een sprankeltje hoop heb ik nog dat ik via deze weg iemand tegenkom die iets gelijkaardigs heeft meegemaakt en die mij wat ondersteuning kan geven, grtz
Jailbreaken en sbssettings opzetten kan je alles van internet uitzetten
  #12  
Oud 24 July 2009, 15:12
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 December 2008
Berichten: 2
Standaard Proximus kwam belofte na

Nikky,

Na ingeschreven te hebben op de data bundel van 200mb per maand heb ik van proximus een zeer correcte creditnota ontvangen en ze hebben het bedrag teruggestort.

Nu ga ik zeer regelmatige op internet via 3g, gebruik de push mail functie (met een exchange server) en zit per maand aan ongeveer 100mb.

De iPhone connecteert altijd op internet als er een mobiel datanetwerk aanwezig is (APN internet.proximus.be) Als je geen mails leest, of niet op internet gaat is de connectie wel open. Er is geen datatraffic, maar de connectie is er wel. Vandaar dat het standaard abo niet goed is omdat deze kijkt naar dataconnectie en niet naar traffic. Dus wijzigen is de boodschap !
  #13  
Oud 27 July 2009, 08:01
tulip18's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 July 2009
Locatie: Oostende; BelgiŽ
Berichten: 195
Standaard

Om hoge rekeningen te voorkomen, kun je een "waarschuwings sms" instellen.
Je ontvangt een bericht als je tijd- of datalimiet bijna bereikt is.

Bij een mobile internet-tariefplan van Proximus is dat standaard inbegrepen, zo blijf je via sms op de hoogte van je verbruik.
  #14  
Oud 8 August 2009, 15:58
Pelle4495's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Linux
 
Geregistreerd: 31 May 2009
Locatie: Oranjewoud
Berichten: 133
Stuur een bericht via MSN naar Pelle4495
Standaard

jailbreaken en sbsettings installeren en edge uitzetten en je iPhone maakt nooit verbinding met het internet.
je kan ook naar ;instellingen;algemeen;netwerk;mobiel datanetwerk gaan en daar bij mobiele data een gedeelte van het wachtwoord gebruikersnaam of apn veranderen (zodat hij dus fout is) een kleine wijzeging is genoeg maar je moet elke keer naar de instellingen gaan om weer internet te krijgen.
  #15  
Oud 22 December 2009, 08:27
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 December 2009
Berichten: 23
Standaard

Ik heb het nu ook voor:s
10uur aan 1 stuk online, gelukkig dat ik van proximus berichten kreeg..
Heb vlug alles uitgeschakeld..

Nu krijg ik voortdurend berichten dat ik niet op internet kan..
Wat het beste doen nu?
  #16  
Oud 22 December 2009, 12:12
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trekhond Bekijk bericht
Ik heb het nu ook voor:s
10uur aan 1 stuk online, gelukkig dat ik van proximus berichten kreeg..
Heb vlug alles uitgeschakeld..

Nu krijg ik voortdurend berichten dat ik niet op internet kan..
Wat het beste doen nu?
het beste dat je kan doen om zeker geen verkeer te hebben is een verkeerde apn invullen.

Maar als je niet vasthangt aan een abonnement raad ik je toch aan eens te kijken naar het aanbod van mobile vikings
  #17  
Oud 22 December 2009, 12:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 December 2009
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kal_el Bekijk bericht
het beste dat je kan doen om zeker geen verkeer te hebben is een verkeerde apn invullen.

Maar als je niet vasthangt aan een abonnement raad ik je toch aan eens te kijken naar het aanbod van mobile vikings
Gaat dit ook in BelgiŽ?
  #18  
Oud 22 December 2009, 12:23
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trekhond Bekijk bericht
Gaat dit ook in BelgiŽ?
ik ben zelf een belg
en ik kom van proximus, ik vulde daarom altijd een verkeerde apn in.

Maar geloof me vrij, bij mobile vikings kan je tenminste echt van je iPhone genieten. Internet gebruiken wanneer je wil enzo...
  #19  
Oud 22 December 2009, 12:32
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 December 2009
Berichten: 23
Standaard

Ziet me er inderdaad nog deftig uit..
Ik ga eens navragen hoelang ik nog vastzit aan proximus..

Heb je een degelijke ontvangst?
  #20  
Oud 22 December 2009, 12:43
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trekhond Bekijk bericht
Ziet me er inderdaad nog deftig uit..
Ik ga eens navragen hoelang ik nog vastzit aan proximus..

Heb je een degelijke ontvangst?
werkt via het base netwerk. Ik zelf heb nooit ontvangst problemen (regio gent - aalter - brugge)

voorlopig is de snelheid om te surfen edge (25 kb/s), maar in januari wordt dat ook 3G.
tevens is het nog eens de operator met de beste/meestbehulpzame/vriendelijkste klantendienst van het land (in mijn ervaring toch )
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wanneer komt de Update van de 3Gs naar 4G: iSerkan Archief 2 2 June 2010 14:25
GPS / Internet activiteit wanneer gelocked Abi iPhone algemeen 1 8 February 2009 01:21
Connecteer iPhone naar laptop met Wi-Fi the007 Wi-Fi 9 5 March 2008 18:41
Wanneer komt Copy/Paste naar iPhone? RRPhantom Archief 3 20 February 2008 17:29
[1.0.2 ->1.1.1] Brick wanneer ik update naar 1.1.1 ? CpR512 Unlock [archief] 0 5 February 2008 18:05

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:30.