Biedt een Airport Express mij oplossing?

Biedt een Airport Express mij oplossing? discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik kom na lang zoeken toch niet uit het volgende: ik heb thuis een cisco modem/router van UPC dat dualband wifi ondersteunt, maar niet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 16 May 2013, 15:22
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2011
Berichten: 22
Standaard Biedt een Airport Express mij oplossing?

Hallo,

Ik kom na lang zoeken toch niet uit het volgende:

ik heb thuis een cisco modem/router van UPC dat dualband Wi-Fi ondersteunt, maar niet simultaneous. Het bekende probleem van interferentie op 2,4 GHz door andere netwerken in de buurt lijkt er soms toe te leiden dat mijn internet extreem traag wordt. Op de 5 GHz is het een stuk rustiger, maar niet al mijn devices thuis ondersteunen 5 GHz.
Ik kan helaas dus niet beide signalen gelijktijdig uitzenden.

Een airport express kan dit wel. Kan ik deze gewoon achter mijn router hangen, en zal dit dan werken? M.a.w.: kan ik door het aansluiten van een AE in mijn situatie twee signalen uitzenden? Een voor 2,4 GHz apparaten, en een voor 5 GHz?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 May 2013, 15:50
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harpets Bekijk bericht
Kan ik deze gewoon achter mijn router hangen, en zal dit dan werken?
"Gewoon" er achter hangen gaat niet werken. Als je een AirPort Express configureert als bridged router dan werkt het wel zoals jij dat wil. Natuurlijk op voorwaarde dat die Cisco router van UPC dat ondersteund.
  #3  
Oud 16 May 2013, 16:03
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2011
Berichten: 22
Standaard

Dank voor je reactie, timosha.
Bedoel je dat ik mijn Cisco (ECP3925) als bridged moet instellen, zodat de AE de router functie overneemt?

Anders snap ik niet helemaal hoe een AE werkt in bridge mode
  #4  
Oud 16 May 2013, 16:07
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harpets Bekijk bericht
Anders snap ik niet helemaal hoe een AE werkt in bridge mode
Eigenlijk is dat heel simpel Ik heb dat gedaan met een Time Capsule (als primaire router) en een Airport Extreme (als bridged router). De AE krijgt een statisch IP-adres en de bridged mode wordt ingeschakeld. De instellingen voor een Airport Express zijn hetzelfde:



  #5  
Oud 16 May 2013, 16:14
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2011
Berichten: 22
Standaard

Top, bedankt voor je heldere uitleg!

Het klopt overigens wel dat de overige iPhones die wij thuis hebben (4S en lager) geen 5 GHz ondersteunen toch? De macbook (2011) en windows pc wel.
Anders is het hele rideltje onzin natuurlijk
  #6  
Oud 16 May 2013, 16:21
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harpets Bekijk bericht
Het klopt overigens wel dat de overige iPhones die wij thuis hebben (4S en lager) geen 5 GHz ondersteunen toch? De macbook (2011) en windows pc wel.
De iPhone 4S ondersteunt de 5GHz band niet. De iPhone 5 werkt op 5GHz met 1X1 MIMO @ 150 Mbps en nieuwere MacBooks (vanaf 2010) maken het nog bonter want die werken op 5 GHz met 3X3 MIMO @ 450 Mbps.

Dat is dan ook de reden waarom ik een Airport Extreme gekozen heb en geen AirPort Express. De AirPort Expres LAN en WAN poorten zijn 100 Mbps. Dat zou dus hier een bottleneck creren voor twee iPhone 5, twee iPad 4 en twee MacBooks.
  #7  
Oud 16 May 2013, 16:34
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 November 2011
Berichten: 22
Standaard

Oke, goede tip t.a.v. de Extreme. Daar zal ik rekening mee houden.
Nogmaals bedankt voor de hulp
  #8  
Oud 16 May 2013, 16:38
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harpets Bekijk bericht
Nogmaals bedankt voor de hulp
Zonder dank en graag gedaan Nog een plaatje met de doorvoersnelheid van een iPhone 5 op 5 GHz:

Reageren

Labels
airport express, Wi-Fi


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Airport express of niet ? Beee iPhone algemeen 6 7 July 2013 10:28
Airport express Hans Nuenen iPhone accessoires en onderdelen 4 13 January 2013 14:50
Muziek: Airport express astramen Muziek, foto & video 7 11 October 2011 08:54
Airport express astramen iPhone algemeen 0 2 September 2010 17:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:18.