Hostnaam gevraagd voor inloggen bedrijfsnetwerk

Hostnaam gevraagd voor inloggen bedrijfsnetwerk discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Bij de TU/e wordt door de ICT dienst gevraagd of ik mijn host naam van de Iphone wil opgeven om toegang te krijgen tot het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 9 February 2009, 12:41
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 12
Standaard Hostnaam gevraagd voor inloggen bedrijfsnetwerk

Bij de TU/e wordt door de ICT dienst gevraagd of ik mijn host naam van de Iphone wil opgeven om toegang te krijgen tot het Wi-Fi net. Wie weet waar ik die kan vinden?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 November 2009, 11:32
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 November 2009
Berichten: 2
Standaard

Heb je inmiddels een oplossing?

Ik zit met een veel vervelender probleem.
Mijn thuisnetwerk (wep-encrypted) wordt door Iphone aan zien als een bedrijfsnetwerk. Ik zou dus een gebruikersnaam moeten opgeven; een onmogelijke taak, aangezien mijn Wi-Fi router dit niet ondersteund.

Heb de SSID al veranderd (nu wordt op Iphone mijn nieuwe naam het bedrijsnetwerk.
Heb WEP-psswrd al gewijzigd: geen hulp
WEP afzetten, hoera iphone kan het netwerk, maar niet echt veilig voor de buren.

Bedrijfsnetwerk op Iphone ook niet te verwijderen/vergeten.
Evenmin werkt statische adressen opgeven of zoiets...
Op iphone ook al eens de netwerkverbindingen gereset.

Wat nu? Wie kan hier een antwoord op geven? en Ik die dacht dat Iphone een laagdrempelig toestel was; duh!
  #3  
Oud 14 November 2009, 11:54
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 12
Standaard

Mijn oplossing is dat ik mijn werkgever vervangen heb
  #4  
Oud 14 November 2009, 12:03
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.977
Standaard

@swiggypop: heb je het al eens zonder WEP geprobeerd?

(WEP is trouwens hartstikke onveilig; je hebt minimaal WPA nodig)
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #5  
Oud 14 November 2009, 14:17
ℜuben's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 April 2009
Berichten: 214
Standaard

De standaard client NAAM van je iPhone is de naam die je in iTunes opgeeft. Deze kan je gewoon in iTunes veranderen door een keer op de naam te klikken (balkje wordt blauw) en dan nog een keer op de naam te klikken (dan kun je 'm wijzigen). Mijn iPhone heet bijvoorbeeld gewoon "iPhone" en staat ook als zodanig in de DHCP client lijst van mijn router... [plaatje 1]

Op de iPhone zelf kun je deze naam terugvinden in "Instellingen" > "Algemeen" > "Info". De naam staat dan helemaal bovenaan, buiten het rijtje met info in witte regels (de naam zelf staat direct op de grijze achtergrond)... [plaatje 2]

Soms vereist een netwerk echter een client ID, deze is standaard op de iPhone leeg. Om deze aan te passen ga je naar "Instellingen" > "Wi-Fi" en kies je het gewenste netwerk door op het blauwe pijltje te tikken, niet op de regel zelf. In de rij met info zie je ook "Client-ID" staan. Door simpelweg op deze regel te klikken kun je het aanpassen... [plaatje 3]

Vergeet niet om je DHCP lease te vernieuwen wanneer je de client naam aanpast... [plaatje 4]
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png plaatje 1.png‎ (39,9 KB, 13x gelezen)
Bestandstype: png plaatje 2.PNG‎ (33,4 KB, 12x gelezen)
Bestandstype: png plaatje 3.PNG‎ (66,1 KB, 9x gelezen)
Bestandstype: png plaatje 4.PNG‎ (47,6 KB, 8x gelezen)

Laatst gewijzigd door ℜuben; 14 November 2009 om 14:49.
  #6  
Oud 15 November 2009, 11:23
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 November 2009
Berichten: 2
Standaard

Ik vrees dat de antwoorden niet afdoende zijn.

Het veranderen van de naam van mijn iphone biedt geen soelaas.

Mijn netwerk verwacht geen opgave van een gebruikersnaam; wat meer is, mijn router ondersteunt dit elfs niet (oude router , zelfs geen wpa beschikbaar)

Mijn vraag is dus heel eenvoudig: hoe kan mijn iphone verwachten dat ik een gebruikersnaam moet ingeven? Ik denk dat dit te wijten is aan een eerste vraag die is verschenen toen mijn iphone dit eerste netwerk detecteerde; jammer genoeg heb ik de vraag niet kunnen lezen en verkeerdelijk op iets gedrukt (mijn iphone had ik gewoon in mijn hand en poef...) . Ik dacht dat het ging om een vraag waarbij ik mijn netwerk moest valideren als een bedrijfsnetwerk.
Ik zou dit heden willen "afzetten"...Herstel netwerken biedt geen oplossing.

Als ik de beveiliging afzet, werkt mijn netwerk perfect. Maar geen oplossing gezien de beveiligingissues.
  #7  
Oud 15 November 2009, 13:50
ℜuben's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 April 2009
Berichten: 214
Standaard

Tja... het is misschien een beetje lullig antwoord, maar als je je zorgen maakt over de veiligheid zou ik maar eerder eens aan een nieuwere router gaan denken die minstens WPA ondersteund en als je echt veilig wilt zijn misschien ook Mac Addres filtering.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Is inloggen op MIJN ING inloggen veilig? Laurence190 iPhone Apps 0 3 May 2011 18:25
Inloggen voor bewakingscamera's porschehenk Desktop-applicaties 3 13 February 2011 00:20
Mifi instellingen voor Vodafone gevraagd hansdecocq Wi-Fi 4 3 July 2010 10:52

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:07.