Internet uitzenden met Laptop

Internet uitzenden met Laptop discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi beste mede iPhoneclubbers, Een vriend van mij heeft een MacBook en kan heel makkelijk internet via wifi uitzenden als hij op een LAN netwerk ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 4 December 2007, 23:35
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 61
Question Internet uitzenden met Laptop

Hoi beste mede iPhoneclubbers,

Een vriend van mij heeft een MacBook en kan heel makkelijk internet via Wi-Fi uitzenden als hij op een LAN netwerk zit.

Ik heb een windows laptop, en volgens mij moet dat daarop ook mogelijk zijn. Weet iemand waar en hoe ik dat moet instellen?



Even voor de duidelijkheid, ik kan wel een draadloos netwerk opstarten vanaf mijn laptop en dan bijvoorbeeld met SSH in mijn iPhone kijken, maar ik kan niet over dat draadloos netwerk internetten (met mijn iPhone), en dat is nou net de bedoeling!

Ik hoop dat iemand mij kan helpen,

EdoubleDee
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10 December 2007, 12:01
Blackherrie's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Locatie: Land van maas en waal
Berichten: 237
Standaard

Ik probeer het ook via de mac, maar de iphone ziet never een draadloos netwerk.
heeft die software draaien om een access point te emuleren ofzo ?

Ik wil namelijk dat m'n macbook een access point word, zodat ik met de iphone kan connecten. We hebben hier alleen bedraad netwerk.
  #3  
Oud 10 December 2007, 23:57
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 94
Standaard

Volgens mij moet dat gewoon kunnen (op iBook g4 Tiger). Systeemvoorkeuren >> Delen >> Internet >> Deel verbinding via ingebouwd Ethernet / Met computers die gebruikmaken van AirPort. Je krijgt dan nog wat waarschuwingen dat je een en ander ook moet aanvinken, maar uiteindelijk moet het gewoon werken. Eerst uittesten zonder beveiliging natuurlijk!
  #4  
Oud 11 December 2007, 19:20
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.059
Standaard

Ik ben mischien niet al te bekend via Mac OSX en Airport. Maar is een Airport geen Apple Router..?
  #5  
Oud 11 December 2007, 23:30
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 94
Standaard

Ook. Je hebt verschillende producten van Apple die Airport heten (The Apple Store (U.S.) - Welcome to the Apple Store ). Maar Airport is in deze gewoon een ander woord voor wireless lan of Wi-Fi.
  #6  
Oud 11 December 2007, 23:35
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.059
Standaard

Dat d8 ik al maar als je die dus hebt... Waarom sluit je die niet aan op internet...? Geen gezeur met internet via laptop ik volg ik het hiet ff niet?

Greetz, Stiruam
  #7  
Oud 11 December 2007, 23:56
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 94
Standaard

Omdat ik niet zeg dat ik een Apple Airport router heb. Volg je het nu wel?
  #8  
Oud 12 December 2007, 00:04
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.059
Standaard

Nee net zij je dit
Citaat:
Deel verbinding via ingebouwd Ethernet / Met computers die gebruikmaken van AirPort
dus moet je nou niet volgens die text een Airport hebben..? Ik zal er wel weer helemaal naast zitten Sorry ik ben blijkbaar niet zo slim

Greetz, Stiruam
  #9  
Oud 12 December 2007, 02:17
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.269
Standaard

lol, zelfs ik (verstokte windows gebruiker) heb hem door
airport is een (rare apple) naam voor Wi-Fi dus eigenlijk staat er gewoon:
Deel verbinding via ingebouwd Ethernet / Met computers die gebruikmaken van Wi-Fi
hebbieumnou?
__________________
Maybe fun is just fragments of existence with better packaging.
  #10  
Oud 12 December 2007, 08:16
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.059
Standaard

Hmmmnja... ik denk het wel mischien was ik in de war met airport extreme
  #11  
Oud 12 December 2007, 10:30
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 61
Standaard

maar hoe doe je dit op Windows?
  #12  
Oud 12 December 2007, 13:10
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.269
Standaard

niet!
a) ik ken geen windows machine met full Wi-Fi aan boord (als je laptop Wi-Fi heeft kan hij dit volgens mij alleen ontvangen, niet zenden.. maar ok dit weet ik niet helemaal zeker)
b) koop voor 2 tientjes een wireless router, WLAN Routers | Tweakers.net Pricewatch Prijzen
  #13  
Oud 12 December 2007, 14:52
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 94
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjowol Bekijk bericht
lol, zelfs ik (verstokte windows gebruiker) heb hem door
airport is een (rare apple) naam voor Wi-Fi dus eigenlijk staat er gewoon:
Deel verbinding via ingebouwd Ethernet / Met computers die gebruikmaken van Wi-Fi
hebbieumnou?
Wat ik heb opgeschreven is hoe het letterlijk in de instellingen staat. Volgende keer zal ik er aanhalingstekens omheen zetten Pfff, die windowsgebruikers ook...

Bedoel je met full Wi-Fi trouwens de mogelijkheid om te zenden en te ontvangen? Zo ja, dan heb je geen gelijk. Zo staat er hier een meter verderop een Windowsmachine met zoals jij dat noemt full Wi-Fi. Volgens mij kan elke moderne pc/mac met Wi-Fi aan boord zowel internet verzenden als ontvangen mits de pc/mac een ethernetverbinding heeft natuurlijk.

En oh ja, wil je dit op een windowsmachine ook kunnen doen, zoek dan met google even naar "internet delen".
  #14  
Oud 12 December 2007, 15:03
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.269
Standaard

ja dat bedoelde ik (en dacht daadwerkelijk dat er een verschil was) maar idd simpel googletje:
  • ga naar netwerkverbindingen
  • rechtsklikken -> eigenschappen ->geavanceerd
  • internet-verbinding delen
soms is het echt makkelijker om dingen in google / op internet te zoeken.. vooral als het ditsoort niet iphone grerelateerde zaken zijn natuurlijk. daar zitten namelijk veel meer mensen dan hier op ic
  #15  
Oud 12 December 2007, 15:05
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 94
Standaard

Klopt, maar aangezien de iPhone/Touch met Wi-Fi zijn uitgerust, en veel mensen geen router hebben, is dit natuurlijk best een handige mogelijkheid.
  #16  
Oud 12 December 2007, 15:10
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.269
Standaard

uhm, ja want dat is echt veel makkelijker dan 2 tientjes voor een router uit te geven?
  #17  
Oud 12 December 2007, 15:27
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 94
Standaard

sjowol, ja. Waarom niet? Oh wacht, jij denkt natuurlijk dat als mensen een iPhone kopen dat ze die 2 tientjes (ofwel 45 guldens) ook nog wel willen uitgeven...
Goed, misschien dat mensen er toch nog wat aan hebben

Laatst gewijzigd door metck; 12 December 2007 om 18:55. Reden: wat vriendelijker :)
  #18  
Oud 12 December 2007, 17:08
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 November 2007
Locatie: Wenen, Oostenrijk
Berichten: 244
Stuur een bericht via ICQ naar Frits Stuur een bericht via MSN naar Frits Stuur een bericht via Skype™ naar Frits
Standaard

het kan nog makkelijker,..als die PC een USB stick met een Software AP drin steken kan..... dan is die PC een AP en kan je je iphone draan hangen .)

Frits
  #19  
Oud 13 December 2007, 00:24
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 61
Standaard

Ik heb inmiddels toch maar een Wi-Fi-router gekocht!
Ik heb mijn internet verbinding trouwens gewoon gedeeld sjowol, maar dan doet hij het nog niet... Kan aan mij liggen, maar nu is het toch al opgelost!
  #20  
Oud 13 April 2010, 01:25
sjorsdeleede's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 April 2010
Berichten: 2
Standaard

he met w7 en vista kan je gewoon een netwerkbrug maken tussen je lan en je w-lan en maak je een ad-hoc verbinding of de iphone het ondes sleun weet ik niet maar mijn nokia wel en alle laptops van xp tot 7 ook maare xp kan volgens mij geen netwerkbrug maken heb het ook al zo lang niet meer gebruikt

Laatst gewijzigd door sjorsdeleede; 13 April 2010 om 01:33.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
laptop + iphone internet klinker iPhone algemeen 2 13 January 2011 17:22
Internet op Iphone via laptop? Palme Internet in buitenland (roaming) 3 11 January 2011 18:29
iPhone: Internet op Iphone via laptop? Palme Jailbreak 6 29 September 2010 15:04
internet op laptop via iphone ECHO Archief 2 8 March 2010 11:31
Met je laptop op internet via iPhone 3G? Ddegroot Archief 3 16 July 2008 00:38

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:07.