Iphone aansluiten op wifi netwerk lukt niet

Iphone aansluiten op wifi netwerk lukt niet discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, ik heb net een nieuwe Iphone. Thuis heb ik een draadloos netwerk. maar ik kan mijn Iphone hier niet op aansluiten. Ik snap er ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 7 May 2010, 12:41
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 6
Standaard Iphone aansluiten op Wi-Fi netwerk lukt niet

Hallo, ik heb net een nieuwe Iphone. Thuis heb ik een draadloos netwerk. maar ik kan mijn Iphone hier niet op aansluiten. Ik snap er niks van. hij ziet wel het netwerk, dan moe tik een wachtwoord invoerenen dan geeft ie de melding dat het niet goed is en dat er geen verbinding kan komen.
Ik geef dezefde WEPcode in die ik ook voor mijn laptop gebruik.
Wie weet wat ik fout doe of weet waar ik informatie kan vinden hoe ik dit moet oplossen. Ik heb internet via de livebox van Online. ik heb al met hun klantenservice gebeld, maa zij geven geen ondersteuning voor Iphones...... :-S

Alvast bedankt! groetjes Charly
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 May 2010, 16:22
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Hoe is de beveiliging van je modem/router afgeregeld ?
Is je netwerk zichtbaar ?
  #3  
Oud 8 May 2010, 00:11
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 October 2009
Berichten: 66
Standaard

Ziet je Iphone het draadloos netwerk? Het kan zijn dat je livebox de verbinding blokkeerd als je te vaak probeerd verbinding te maken.
  #4  
Oud 8 May 2010, 08:26
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Zit er op de livebox niet een knopje (connect oid) dat je moet indrukken om nieuwe apparaten aan te melden?
Is er wellicht MAC-filtering toegepast?
Probeer evt. de livebox een half minuutje van de stroom te halen, dat werkt bij veel routers om dit soort zaken op te lossen.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #5  
Oud 9 May 2010, 13:30
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 6
Standaard

Bedankt voor jullie reacties!
Ik heb een vaste computer en een laptop via het draadloze netwerk, beveiligd via WEP.
Mijn netwerk is wel zichtbaar in mijn Iphone, maar dan met een slotje in beeld. Als ik het aanklik moet ik code invoeren, maar dat lukt dus niet.

Mijn livebox van de stroom halen, heeft niet geholpen.

Of er MAC filtering is toegepast, weet ik niet. Hoe kan ik dat zien?
  #6  
Oud 9 May 2010, 14:33
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 6
Standaard

Het lijkt opgelost. Heb de WEPcode gewijzigd. En ik zag de optie MAC filter toevoegen. Geen idee wat het betekent of inhoudt???
Kreeg nu geen foutmelding en zie dat Wi-Fi-teken verschijnen. k denk dus dat het gelukt is? Dit moet een sneller netwerk zijn?? Kan ik dat checken? En blijft ie deze verbinding nu altijd houden als ik thuis ben? Of moet ik dan steeds WEP invullen??
  #7  
Oud 9 May 2010, 15:13
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Mooi dat het lijkt te werken.

Iedere (draadloze) netwerkadapter heeft een eigen uniek adres, het MAC-adres. Door in je router in te stellen dat alleen de door jou in de router ingevoerde MAC-adressen toegang tot je netwerk mogen hebben, ben je weer een beetje beter beveiligd.

Als het goed is hoef je niet elke keer de WEP-code opnieuw in te voeren. Je iPhone zal dit netwerk onthouden. Vwb de snelheid: Wi-Fi zal al gauw sneller zijn dan 3G. Een check kan evt. via verschillende (online) snelheidscheckers, maar het moet ook opvallen als je probeert te internetten thuis.
  #8  
Oud 10 May 2010, 10:22
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 6
Standaard

Dankjewel voor je uitleg! Ik dacht dat het qua snelheid meeviel. Maar nu ik ergens anders geen Wi-Fi heb, merk ik het zeker ja.
Ik ben blij dat het gelukt is. Bedankt!
  #9  
Oud 6 February 2012, 08:58
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2012
Locatie: Landgraaf
Berichten: 23
Standaard Iphone 4 aansluiten op Wi-Fi-netwerk thuis lukt niet

Heb zopas een Iphone4, verbinding met eigen draadloos thuisnetwerk lukt niet, krijg geen verbinding na het intypen van wachtwoord. Ook met ingeven van MAC-nummer lukt het niet. Wat moet ik aanpassen op de router?
  #10  
Oud 6 February 2012, 16:01
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Welke router heb je ?
  #11  
Oud 6 February 2012, 17:34
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2012
Locatie: Landgraaf
Berichten: 23
Standaard

Ik heb multimedia modem DV-2020 van Tele 2.
  #12  
Oud 6 February 2012, 20:54
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Goedenavond,
Hebt u meerdere apparaten draadloos aangesloten via dit modem (DV-2020 van Tele 2)
  #13  
Oud 6 February 2012, 20:57
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2012
Locatie: Landgraaf
Berichten: 23
Standaard

Ik heb mijn laptop rechtstreeks via de ADSL-lijn aangesloten op het modem (dan is het sneller) en een andere tweede laptop is wireless verbonden. Dit functioneert allemaal zonder problemen.
  #14  
Oud 6 February 2012, 20:59
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Toen u die 2e laptop draadloos verbonden hebt, moest u toen ook een web-code invoeren
  #15  
Oud 6 February 2012, 21:06
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2012
Locatie: Landgraaf
Berichten: 23
Standaard

Dat heeft mijn zwager gedaan, ik weet niet of er een webcode nodig is. Kan ik dit evt. zien in de gegevens van de router (modem)?
  #16  
Oud 6 February 2012, 21:11
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Ja, dat kan, ik ken het betreffende modem niet zo goed, maar als je inlogt op het modem, moet er ergens een tabblad Wi-Fi zijn, daar moet ergens de code ingevuld staan.
Als je met de iPhone je netwerk ziet, staat er dan een slotje bij ? Als dit zo is, dan moet je idd een wachtwoord (code) ingeven

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 6 februari 2012 om 21:14 ----------

Kijk eens op deze link: Tele2 Forum: Stappenplan beveiligd draadloos internet DV-2020 en windows XP - Tele2 Gebruikers Groep adsl telefonie ip- kabel tv davolink amino
Hier staat een stappenplan beveiligd draadloos internet voor een DV-2020 modem
  #17  
Oud 6 February 2012, 21:20
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2012
Locatie: Landgraaf
Berichten: 23
Standaard

Bedankt, ik zal dit eens raadplegen. Tot nu toe lukt de verbinding met thuisnetwerk niet, Wi-Fi van Iphone zoekt naar het netwerk, maar na intypen van het wachtwoord krijg ik steeds "geen verbinding".
  #18  
Oud 6 February 2012, 21:27
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Kijk maar eens of je het goede wachtwoord intypt. Dit kan je controleren als je ingelogd bent op het modem.
Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel.
Succes ermee.
  #19  
Oud 6 February 2012, 21:29
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2012
Locatie: Landgraaf
Berichten: 23
Standaard

Hallo Don, in configuratiescherm van mijn laptop, staat bij netwerkinstellingen (ik volg stappenplan Tele 2 draadloosnetwerk DV-2010, onder internetverbinding: draadloze netwerkverbinding uit, LAN-verbinding ingesteld. Zegt jou dat iets ?

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 6 februari 2012 om 21:30 ----------

Ik heb het goede wachtwoord ingetikt, zoals in modem (router) staat.
  #20  
Oud 6 February 2012, 21:36
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Als ik dat zo lees "draadloze netwerkverbinding uit" dan lijkt het dat die uit staat. Maar dat is dan vreemd, omdat de iPhone je netwerk wel ziet. !!
Met de 2e laptop (draadloos) heb je dan verbinding met het modem, en internet ?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone ziet mijn Wi-Fi netwerk niet. xl3igplayer Wi-Fi 4 26 March 2011 18:01
iphone vindt Wi-Fi netwerk helemaal niet meer shantih Wi-Fi 1 2 September 2010 12:02
inloggen op eigen draadloos netwerk lukt niet Bartje iPhone algemeen 2 22 January 2010 12:56
Na wegvallen Wi-Fi NIET automatisch op 3G netwerk montefeltro Archief 3 13 November 2009 15:39
ROC MN Wi-Fi lukt niet op iPhone, help? Burak Wi-Fi 0 15 December 2008 13:30

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:36.