Geen internet in Belgi onder GPRS

Geen internet in Belgi onder GPRS discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) een kennis van mij heeft met een 3GS heeft het volgende probleem. - hij heeft een debitel/kpn abo en een internet abo bij xs4all. in ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 13-10-09, 20:34
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 14.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: iPadOS 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Mar 2008
Berichten: 334
Standaard Geen internet in Belgi onder GPRS

een kennis van mij heeft met een 3GS heeft het volgende probleem.

- hij heeft een debitel/kpn abo en een internet abo bij xs4all.

in nederland heeft hij prima ontvangst van internet via GRPS, maar zodra hij de grens bij belgi over is kan er geen verbinding worden gemaakt met het internet. (hij heeft overigens niet gechecked of hij wel via Wi-Fi internetverbinding heeft).

het maakt overigens niet uit welke belgische carrier hij kiest

- gewoon bellen kan wel;
- data roaming staat aan;
- 3G staat aan;
- er staat niets ingevuld bij cellular data (APN/USERNAME/PASSWORD);
- hij heeft verschillende keren gereboot.

wat kan er aan de hand zijn ?

bedankt alvast.......

Laatst gewijzigd door mhoutman; 13-10-09 om 21:41.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16-10-09, 17:54
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 76
Standaard

Je moet zelf de correcte instellingen in de submenu bij netwerk ingeven, van zodra de Iphone weet "hoe" en via welk "adres" hij online moet gaan dan zal alles werken...

Dus even bij de provider de correcte gegevens opvragen!

Bij proximus is dit bijv. internet.proximus.be ( als je wil testen met een proximuskaart )
  #3  
Oud 16-10-09, 18:15
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 14.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: iPadOS 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Mar 2008
Berichten: 334
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koen_dr Bekijk bericht
Je moet zelf de correcte instellingen in de submenu bij netwerk ingeven, van zodra de Iphone weet "hoe" en via welk "adres" hij online moet gaan dan zal alles werken...

Dus even bij de provider de correcte gegevens opvragen!

Bij proximus is dit bijv. internet.proximus.be ( als je wil testen met een proximuskaart )
sorry, ik begrijp je niet helemaal. het gaat om een kpn abo houder die alleen maar wil roamen in belgi. dat gaat dan toch automatisch ?! nogmaals bellen gaat prima alleen internet onder gprs werkt niet......
  #4  
Oud 16-10-09, 18:41
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 76
Standaard

Ja, zet dan roaming "aan" in het netwerk menu

Dan zal ie werken als hij zoals je beweert reeds op internet kan via 3G in Nederland!

Ps. Wi-Fi is niet hetzelfde als 3G he, want je hebt het over Wi-Fi/3G dat zijn 2 totaal verschillende zaken...

Dus voor 3G dien je altijd de APN edm in te vullen, anders zal er nooit iets werken!
  #5  
Oud 16-10-09, 19:03
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 14.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: iPadOS 14.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Mar 2008
Berichten: 334
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koen_dr Bekijk bericht
Ja, zet dan roaming "aan" in het netwerk menu

Dan zal ie werken als hij zoals je beweert reeds op internet kan via 3G in Nederland!

Ps. Wi-Fi is niet hetzelfde als 3G he, want je hebt het over Wi-Fi/3G dat zijn 2 totaal verschillende zaken...

Dus voor 3G dien je altijd de APN edm in te vullen, anders zal er nooit iets werken!
als je mijn berichtje goed hebt gelezen dan zie dat

a) roaming (uiteraard) aan stond.

.....overigens heb ik hier zelf 3 iphones waar apn/user/password niet staan ingevuld en die doen het prima met kon in het buitenland.... en weet verder dat Wi-Fi en gprs twee verschillende dingen zijn
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iOS4 Geen internet via GPRS - wel via Wi-Fi renedis Wi-Fi 8 04-07-10 00:22
is zorgeloos internet 3G of gprs van-maanen iPhone algemeen 3 25-01-10 23:16
Geen internet met 3G, wel met gprs/edge tomnijhuis iPhone algemeen 14 29-04-09 17:02
Geen internet via 3G/GPRS met (US) iPhone 3G DrummerSays T-Mobile 7 04-02-09 21:51
Geen internet via 3G/GPRS met (US) iPhone 3G DrummerSays iPhone algemeen 1 12-01-09 15:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:43.