Geen internet in BelgiŽ onder GPRS

Geen internet in BelgiŽ onder GPRS discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) een kennis van mij heeft met een 3GS heeft het volgende probleem. - hij heeft een debitel/kpn abo en een internet abo bij xs4all. in ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 13 October 2009, 20:34
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone 6s 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 335
Standaard Geen internet in BelgiŽ onder GPRS

een kennis van mij heeft met een 3GS heeft het volgende probleem.

- hij heeft een debitel/kpn abo en een internet abo bij xs4all.

in nederland heeft hij prima ontvangst van internet via GRPS, maar zodra hij de grens bij belgiŽ over is kan er geen verbinding worden gemaakt met het internet. (hij heeft overigens niet gechecked of hij wel via Wi-Fi internetverbinding heeft).

het maakt overigens niet uit welke belgische carrier hij kiest

- gewoon bellen kan wel;
- data roaming staat aan;
- 3G staat aan;
- er staat niets ingevuld bij cellular data (APN/USERNAME/PASSWORD);
- hij heeft verschillende keren gereboot.

wat kan er aan de hand zijn ?

bedankt alvast.......

Laatst gewijzigd door mhoutman; 13 October 2009 om 21:41.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 October 2009, 17:54
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 January 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 76
Standaard

Je moet zelf de correcte instellingen in de submenu bij netwerk ingeven, van zodra de Iphone weet "hoe" en via welk "adres" hij online moet gaan dan zal alles werken...

Dus even bij de provider de correcte gegevens opvragen!

Bij proximus is dit bijv. internet.proximus.be ( als je wil testen met een proximuskaart )
  #3  
Oud 16 October 2009, 18:15
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone 6s 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 335
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koen_dr Bekijk bericht
Je moet zelf de correcte instellingen in de submenu bij netwerk ingeven, van zodra de Iphone weet "hoe" en via welk "adres" hij online moet gaan dan zal alles werken...

Dus even bij de provider de correcte gegevens opvragen!

Bij proximus is dit bijv. internet.proximus.be ( als je wil testen met een proximuskaart )
sorry, ik begrijp je niet helemaal. het gaat om een kpn abo houder die alleen maar wil roamen in belgiŽ. dat gaat dan toch automatisch ?! nogmaals bellen gaat prima alleen internet onder gprs werkt niet......
  #4  
Oud 16 October 2009, 18:41
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 January 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 76
Standaard

Ja, zet dan roaming "aan" in het netwerk menu

Dan zal ie werken als hij zoals je beweert reeds op internet kan via 3G in Nederland!

Ps. Wi-Fi is niet hetzelfde als 3G he, want je hebt het over Wi-Fi/3G dat zijn 2 totaal verschillende zaken...

Dus voor 3G dien je altijd de APN edm in te vullen, anders zal er nooit iets werken!
  #5  
Oud 16 October 2009, 19:03
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone 6s 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 335
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koen_dr Bekijk bericht
Ja, zet dan roaming "aan" in het netwerk menu

Dan zal ie werken als hij zoals je beweert reeds op internet kan via 3G in Nederland!

Ps. Wi-Fi is niet hetzelfde als 3G he, want je hebt het over Wi-Fi/3G dat zijn 2 totaal verschillende zaken...

Dus voor 3G dien je altijd de APN edm in te vullen, anders zal er nooit iets werken!
als je mijn berichtje goed hebt gelezen dan zie dat

a) roaming (uiteraard) aan stond.

.....overigens heb ik hier zelf 3 iphones waar apn/user/password niet staan ingevuld en die doen het prima met kon in het buitenland.... en weet verder dat Wi-Fi en gprs twee verschillende dingen zijn
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iOS4 Geen internet via GPRS - wel via Wi-Fi renedis Wi-Fi 8 4 July 2010 00:22
is zorgeloos internet 3G of gprs van-maanen iPhone algemeen 3 25 January 2010 23:16
Geen internet met 3G, wel met gprs/edge tomnijhuis iPhone algemeen 14 29 April 2009 17:02
Geen internet via 3G/GPRS met (US) iPhone 3G DrummerSays T-Mobile 7 4 February 2009 21:51
Geen internet via 3G/GPRS met (US) iPhone 3G DrummerSays iPhone algemeen 1 12 January 2009 15:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:28.