Iphone 3G GPS

Iphone 3G GPS discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) hey kan iemand mij is uitleggen hoe de gps werkt van de iphone ? moet je nu continu netwerk hebben ? of kan je gwn ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 20 July 2008, 13:25
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 July 2008
Berichten: 9
Question Iphone 3G GPS

hey
kan iemand mij is uitleggen hoe de gps werkt van de iphone ?
moet je nu continu netwerk hebben ?
of kan je gwn rond lopen en dan gps aan doen en die vint u want tot nu tot moet die mij altijd vinden via netwerk
als iemand me het effe wilt uitleggen ?
vriendelijke groeten
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 20 July 2008, 13:41
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

// Heb deze verplaatst naar ervaringen.
Voor gebruik van de gps moet je een continue internet verbinding hebben Wi-Fi of 3G en dan werkt ie bijna nauwkeurig heb ik ergens gelezen.
  #3  
Oud 20 July 2008, 14:01
ViktorV's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 July 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 160
Standaard

GPS moet direct 'line of sight' hebben met meerdere sattelieten. Betekend dus dat je buiten moet zijn. De iPhone 3g maakt daarnaast gebruik van ondersteuning door positie te bepalen uit een driehoeksmeeting van GSM masten (je bent met GSM altijd met 3 masten verbonden). Dit laatste is veel onnauwkeuriger, maar helpt waar je geen satteliet ontvangst hebt.

De huidige Maps applicatie op de iPhone maakt gebruik van kaarten van Google maps, daardoor heb je steeds contact over 3g (UMTS) nodig om de kaarten op te halen.

Voor GPS bepaling is dat niet nodig, voor Maps wel. Het wachten is op een native navigatie programma, a'la TomTom, waarbij de kaarten op het device zelf staan en de GPS chip alleen gebruikt wordt voor het doorgeven van hoogte en breedte graden (dat is nl. de info die een GPS chip doorgeeft)

Laatst gewijzigd door ViktorV; 20 July 2008 om 14:46.
  #4  
Oud 20 July 2008, 14:33
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 July 2008
Berichten: 9
Standaard

ok thx nu weet ik al meer
  #5  
Oud 31 July 2009, 18:32
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 1
Standaard

Hallo mensen,

Ben analfabeet op iPhonegebied. Ik heb wel Navigon geinstalleerd en nu is mijn vraag of het hebben van een netwerkverbinding vereist is om te kunnen navigeren.

Bvd,

Azad
  #6  
Oud 31 July 2009, 19:49
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AzadPiran Bekijk bericht
Hallo mensen,

Ben analfabeet op iPhonegebied. Ik heb wel Navigon geinstalleerd en nu is mijn vraag of het hebben van een netwerkverbinding vereist is om te kunnen navigeren.

Bvd,

Azad
Neen, in de iPhone 3G en 3GS zit een GPS-chip waarmee je zonder netwerkverbinding kan navigeren overal (ook in het buitenland) en gratis!
  #7  
Oud 4 August 2009, 12:27
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 July 2008
Berichten: 17
Standaard

Ik heb een oude simkaart in mijn iPhone 3g zitten (niet 3g compatibel) en helaas... GPS werkt niet.
Het lijkt een voorwaarde te zijn dat je 3G verbinding kunt maken alvorens er GPS verbinding tot stand kan worden gebracht.
Ik heb het getest met twee iPhones 3G.
Iemand anders hier ervaring mee?
  #8  
Oud 4 August 2009, 12:54
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 July 2009
Berichten: 22
Standaard

Het lijkt me klinklare onzin dat je een 3G verbinding nodig hebt om gebruik te maken van GPS. Dit staat volledig los van elkaar. Als je A-GPS kunt gebruiken ter ondersteuning van het GPS-signaal heb je wel een dataverbinding nodig.
  #9  
Oud 4 August 2009, 23:10
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 February 2009
Berichten: 8
Standaard

Ik heb prepaid en heb net even getest 15 minuten Navigon aan was ik wel bijna 0.50 cent kwijt. En als me beltegoed op is krijg ik ook geen GPS verbinding. zijn er meerdere die dit opgevallen is?? of kan testen!!
  #10  
Oud 6 August 2009, 09:34
wtv wtv is offline
» iPhone NL 8GB [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Berichten: 3
Standaard

hallo
heb navigonmobile op de iphone geeft elke keer aan
wacht op gps verbinding
uiteraard buiten gebruikt
jammer dat het niet werkt
kan iemand mij vertellen
wat voor oplossing hier voor is?
alvast bedankt!
  #11  
Oud 8 August 2009, 18:53
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 3
Standaard

Hallo ik heb net een iphone 3gs gehaald. wanneer ik maps gebruikt en ik zet het op gps. geeft hij aan dat ik in een totaal andere locatie bevind. hoe kan je deze aanpassen??

gr
  #12  
Oud 8 August 2009, 21:20
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Als je (buiten!) op het icoontje linksonder klikt gaat ie zoeken en zal vermoedelijk toch wel heel dicht bij je huidige lokatie komen. Kan een eerste keer wel langer duren trouwens.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #13  
Oud 8 August 2009, 21:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 3
Standaard

Jah dat had ik al gedaan. alleen help het niet echt. is er niet een mogelijkheid dat je het handmatig kan veranderen
  #14  
Oud 8 August 2009, 21:23
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjaakstar Bekijk bericht
Jah dat had ik al gedaan. alleen help het niet echt. is er niet een mogelijkheid dat je het handmatig kan veranderen
Is niet mogelijk..
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
GPS nieuw in iPhone 3G / Alles over A-GPS / TomTom al op de iPhone jeremy14 iPhone Navigatie 107 31 August 2009 00:54
Hardware: Iphone GPS rikfrombelgium iPhone Navigatie 5 5 September 2008 15:28
GPS op iPhone 16 GB mijaser Archief 3 25 May 2008 13:32

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:39.