Gps buitenland?

Gps buitenland? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik heb al lopen rond googlen en gekeken op internet, maar ben er niet echt veel wijzer van geworden, dus zou het fijn vinden ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 23 April 2012, 12:55
Reckimo's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard Gps buitenland?

Hallo,

Ik heb al lopen rond googlen en gekeken op internet, maar ben er niet echt veel wijzer van geworden, dus zou het fijn vinden als iemand me hier meer over kan vertellen!

Ik ga over een week naar het buitenland voor 5 dagen, en het zou natuurlijk handig zijn met internet voor dingen vinden en dergelijke. Maar internet in het buitenland doe ik uit, dus mijn vraag hoe zit het nou precies met GPS/locatievoorzieningen? Dat is toch gratis in het buitenland? En hoe zit het met apps, zijn er apps die ook qua locatie en dergelijke via GPS/locatievoorzieningen werken? Zijn er apps die aangeven waar een restaurant is, supermarkten, etc? Ik snap er geen zak meer van of het nou wel mogelijk of niet is

Ik zou het erg op prijs stellen als iemand mij dit wilt uitleggen, alvast bedankt voor de hulp!

Reckimo

**edit: weet nog steeds niet precies of ik nou wel wat kan doen ermee of niet in het buitenland**

Laatst gewijzigd door Reckimo; 25 April 2012 om 18:01.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 April 2012, 13:04
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Reckimo Bekijk bericht
..... dus mijn vraag hoe zit het nou precies met GPS? Dat is toch gratis in het buitenland? En hoe zit het met apps, zijn er apps die ook qua locatie en dergelijke via GPS werken? Zijn er apps die aangeven waar een restaurant is, supermarkten, etc?
GPS op zich is altijd gratis omdat de data die je ontvangt van de Global Positioning Satellites niets kosten. Het is trouwens een "receive only" dienst, je verzendt dus niets.

Het kan wel zijn dat apps met de GPS data wel een Internet verbinding nodig hebben om kaarten en andere gegevens op te halen.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 23 April 2012, 13:06
Reckimo's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard

Oke, maar dan kan ik dus ook niet google maps laden in het buitenland van de stad?
  #4  
Oud 23 April 2012, 13:09
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Reckimo Bekijk bericht
Oke, maar dan kan ik dus ook niet google maps laden in het buitenland van de stad?
Wel als je een Internet verbinding hebt. Of je moet een app zoals Navigon gebruiken die veel POI "on board" heeft.

Succes verder
  #5  
Oud 23 April 2012, 13:12
Reckimo's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard

Hm, oke bedankt voor je hulp! Navigon geeft al meteen aan bij het opstarten dat er internet vereist is bij het gebruiken van de app. Blijkbaar kan je dus helemaal niks met je GPS/locatievoorzieningen als je in het buitenland je internet hebt uitgedaan?
  #6  
Oud 23 April 2012, 13:15
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Reckimo Bekijk bericht
Hm, oke bedankt voor je hulp! Navigon geeft al meteen aan bij het opstarten dat er internet vereist is bij het gebruiken van de app.
Voor zover mij bekend, maar ik kan mij vergissen, is dat alleen met de gratis T-Mobile Navigon versie.

Ik heb de volledige en betaalde Navigon versie en voor zover ik mij kan herinneren heeft die nog nooit een Internet verbinding gevraagd.
  #7  
Oud 25 April 2012, 18:02
Reckimo's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard

Iemand anders? weet nog steeds neit of ik nou nog wel iets ermee kan in het buitenland,
  #8  
Oud 25 April 2012, 19:37
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 February 2012
Locatie: Kortenberg
Berichten: 476
Standaard

Nu, ik weet niet alles, maar de gps van de iphone is toch geen echte gps? Werkt die niet via 3g? Dus dat hij zich positioneerd via 3G punten? En daar verbruikt hij toch dataverkeer door?

Alez, zou fijn zijn dat dit volledig werkt zonder dat er data verbruikt wordt

Ga dit hier toch ff opvolgen
  #9  
Oud 25 April 2012, 19:53
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Freeltd Bekijk bericht
Nu, ik weet niet alles, maar de gps van de iphone is toch geen echte gps?
Dat schijnt te kloppen
  #10  
Oud 25 April 2012, 20:07
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 February 2012
Locatie: Kortenberg
Berichten: 476
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat schijnt te kloppen

Maar hetgeen gij mij probeerde wijs te maken in een ander topic, werkt van geen kanten

Dus ben niet de enige
  #11  
Oud 25 April 2012, 20:13
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Freeltd Bekijk bericht
Maar hetgeen gij mij probeerde wijs te maken in een ander topic, werkt van geen kanten
Dan zal ik je nog iets wijsmaken De iPhone heeft een chte GPS NMEA 0183 ontvanger aan boord Plus een magnetometer En voor aGPS wordt er gebruik gemaakt van triangulatie met GSM Base Cells
  #12  
Oud 25 April 2012, 20:16
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 February 2012
Locatie: Kortenberg
Berichten: 476
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dan zal ik je nog iets wijsmaken De iPhone heeft een chte GPS NMEA ontvanger aan boord Plus een magnetometer En voor aGPS wordt er gebruik gemaakt van triangulatie met GSM Base Cells
En nu in NL

Ik heb er me niet verder in verdiept, vermits ik zowel in de auto als op de motor een GPS heb. Maar soms kan het handig zijn. Wist ni dat het gewoon zonder dataverkeer werkte op die 'kaarten'
  #13  
Oud 25 April 2012, 20:20
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.884
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Freeltd Bekijk bericht
Maar hetgeen gij mij probeerde wijs te maken in een ander topic, werkt van geen kanten

Dus ben niet de enige
Was da nu voor zever in pakskes...

De iPhone GPS module is NIET internet afhankelijk...

Het programma dat gebruikt maakt van de module misschien wel...

Dus TomTom...Navigon werken perfekt met de iPhone...voor zover ze voorzien zijn van ingebouwde kaarten...En dat zijn ze alletwee...

Wil je navigeren met vb. google maps dan heb je uiteraard een internet verbinding nodig tijdens het navigeren (Wi-Fi-3G) omdat de kaarten geladen worden as you go...

Verder is het zo dat TomTom bvb. gebruikt maakt van GSM-signalen om je positie beter te trianguleren bij een slechte of uitgevallen satellietverbinding...

Bijkomende diensten zoals Traffic Control benodigen wel een internet verbinding...en dus mogelijk extra kosten....

Hoop dat dit een beetje duidelijk is...
  #14  
Oud 25 April 2012, 20:37
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 February 2012
Locatie: Kortenberg
Berichten: 476
Standaard

Die zever in pakskes was ne insider tussen timosha en ikke over heel iets anders.

Dus als ik wil navigeren via de app 'kaarten' (hier bedoelen jullie google maps zeker?), dan is er wel dataverbruik?

Dat is het da ik gewoon wou weten.
  #15  
Oud 25 April 2012, 20:51
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.884
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Freeltd Bekijk bericht
Die zever in pakskes was ne insider tussen timosha en ikke over heel iets anders.

Dus als ik wil navigeren via de app 'kaarten' (hier bedoelen jullie google maps zeker?), dan is er wel dataverbruik?

Dat is het da ik gewoon wou weten.
Als de kaarten geen native app kaarten zijn...is er idd dataverbruik...

Kan je ook zien aan de grootte van de app...

TomTom West-Europe is +/- 1.8 Gig waarvan het grootste gedeelte ingenomen wordt door de kaart...

Een app die gebruikt maakt van on-line kaarten is dus een pak kleiner en dus ook relatief goedkoper in aankoop...
  #16  
Oud 25 April 2012, 20:59
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 February 2012
Locatie: Kortenberg
Berichten: 476
Standaard

Thanx. Had ff mijn verbindingen afgezet en 'kaarten' werkt dan idd niet.
  #17  
Oud 26 April 2012, 12:55
Reckimo's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard

Oftewel dikke onzin dus dat locatievoorzieningen/gps want ik kan er niks mee als ik geen appps van 80 euro koop?!
  #18  
Oud 26 April 2012, 13:11
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Reckimo Bekijk bericht
Oftewel dikke onzin dus dat locatievoorzieningen/gps want ik kan er niks mee als ik geen appps van 80 euro koop?!
Helemaal juist Alles waar jij persoonlijk niets mee kan is dikke onzin

Laatst gewijzigd door timosha; 26 April 2012 om 13:21. Reden: Taelvauten
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Gps in buitenland bobsyouruncle iPhone algemeen 1 20 June 2011 14:14
Hardware: GPS in buitenland? Denneke iPhone Navigatie 41 14 August 2010 10:50
Wandelen met de GPS in het buitenland srf0611 iPhone Apps 5 6 October 2009 22:58
Buitenland: Bellen en GPS Knipoog T-Mobile 13 17 August 2009 13:49
Software: GPS in het buitenland Dutch_guy iPhone Navigatie 9 2 July 2009 16:39

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:36.