wi-fi en/of data schakelen automatisch uit in slaapstand ?

wi-fi en/of data schakelen automatisch uit in slaapstand ? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) wi-fi en/of data : schakelt die automatisch uit in slaapstand ? Is dit een nieuwe feature van de laatste iOs of eentje daarvoor ? Ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 11 February 2013, 01:12
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 February 2013
Locatie: Oost Vlaanderen
Berichten: 33
Standaard wi-fi en/of data schakelen automatisch uit in slaapstand ?

wi-fi en/of data : schakelt die automatisch uit in slaapstand ?
Is dit een nieuwe feature van de laatste iOs of eentje daarvoor ? Ik heb, dacht ik, ergens gelezen dat dat een onderdeel is van de software van Iphone maar ik kan er niets over terugvinden. Thx bij voorbaat voor jullie toelichting.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 February 2013, 01:23
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Wi-Fi schakelt zich uit in slaapstand ja. Was ook zo in vorige iOS-versies.

Als het apparaat aan het opladen is, zal dat echter niet gebeuren
  #3  
Oud 11 February 2013, 02:49
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

Let op: mobiele data dus NIET, itt wat velen denken.

Waar je denk ik over gelezen hebt, is dat je in iOS nog niet zo heel erg lang (gek genoeg) een schakelaar hebt om mobiele data (apart) uit te zetten.
  #4  
Oud 11 February 2013, 03:40
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Wi-fi schakelt zichzelf uit, omdat in een inactieve toestand 3G (2G, 4G en LTE ook) minder batterij verbruikt dan wi-fi (resultaat = alles gaat over je 3G-verbinding tenzij je geen bereik hebt, dan heb je geen netwerkverbinding). Evenzo als je data uit hebt staan, wi-fi schakelt zichzelf dan uit om batterij te besparen (resultaat = helemaal géén netwerkverbinding).

Oh en iOS 4 heeft de "mobiele data" schakelaar geïntroduceerd.

Laatst gewijzigd door Bubbly; 11 February 2013 om 04:27.
  #5  
Oud 11 February 2013, 03:57
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Evenzo als je 3G uit hebt staan, wi-fi schakelt zichzelf dan uit om batterij te besparen (resultaat = helemaal géén netwerkverbinding).
Ik neem aan, dat je het zelf over het hoofd zag in je post, want dit hardnekkige misverstand moet een keer de wereld uit (!)

'3G uit' is niet hetzelfde 'data uit' of helemaal geen netwerk(verbinding)

Als Wi-Fi in standby uitgeschakeld wordt, verloopt alle data verder via het mobiele netwerk. Of dat nou via 3G is, of via Edge of GPRS (in het geval dat 3G uitgeschakeld staat)......: er vindt dataverkeer plaats over het mobiele netwerk.

Tenzij 'mobiele data' [aldus] uitgeschakeld is, waar de TS navraag over doet.
  #6  
Oud 11 February 2013, 04:24
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Haha, ja je hebt gelijk. Ik zal het even aanpassen!
  #7  
Oud 11 February 2013, 09:01
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.213
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Als Wi-Fi in standby uitgeschakeld wordt, verloopt alle data verder via het mobiele netwerk. Of dat nou via 3G is, of via Edge of GPRS (in het geval dat 3G uitgeschakeld staat)......: er vindt dataverkeer plaats over het mobiele netwerk.
Helemaal correct En daarom gebruik ik Auto3G. Die tweak schakelt 3G uit in de slaapstand (of als Wi-Fi aanstaat). Pushberichten mails, enz... mogen dan van mij tijdens de slaapstand binnenkomen via GPRS. Duurt misschien iets langer maar verbruikt véél minder energie.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #8  
Oud 11 February 2013, 10:54
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.670
Standaard

De iphone in slaapstand en niet aangesloten aan een stroombron.
je ontvangt nog steeds pusch berichten ook al staat "mobiele data" uit.
De betekent dat de pushberichten via wi-fi binnen komen.
  #9  
Oud 11 February 2013, 11:02
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.213
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
De betekent dat de pushberichten via wi-fi binnen komen.
Omdat de iPhone heel even wakker wordt om te gaan kijken of er niets is (WOL = Wake On Lan). Maar die discussie hebben we al in een ander topic gehad met @Colliehome
  #10  
Oud 25 February 2013, 19:00
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 December 2012
Locatie: Geel België
Berichten: 1
Standaard

Ik moet alle 3 dagen mijn mobiele data APN : internet.proximus.be terug instellen. Is dat normaal? Het is een nieuwe iPhone 5 . Is er een mogelijkheid dat dat niet vanzelf uitvalt. Ook Mms APN vak is dan leeg ,gewist. Of is dat garantie?
  #11  
Oud 25 February 2013, 20:18
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 February 2013
Locatie: Oost Vlaanderen
Berichten: 33
Standaard

Na een firmware update of een jailbreak ben je die altijd kwijt. Anders niet. Ben je onlangs van 6.0 naar 6.1 gegaan en daarna nog naar 6.1.1 en 6.1.2 ?
Geen idee wat het anders kan veroorzaken. Ik zou denken : garantie inroepen.
Of stoppen met updaten.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
App voor 3G in en uit te schakelen vip1971 iPhone Apps 1 31 May 2012 17:11
iMac uit slaapstand met Remote? geulwijk iPhone Apps 2 17 October 2010 16:23
Uit Slaapstand Gkidstyle iPhone algemeen 8 11 August 2009 16:15
Automatisch schakelen tussen providers Apple99 Archief 1 2 January 2009 00:50
Idee om autocorrectie uit te schakelen Merkie Archief 1 9 August 2008 19:52

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:19.