Apple ID wachtwoord nodig bij updates op iPhone? (niet op iPad)

Apple ID wachtwoord nodig bij updates op iPhone? (niet op iPad) discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds kort (sinds Apple mijn iPhone 5 heeft vervangen?) moet ik bij (gratis) updates van iPhone Apps (weer) mijn wachtwoord invullen. "Vroeger" hoefde dat niet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 29 April 2013, 11:58
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.874
Standaard

Sinds kort (sinds Apple mijn iPhone 5 heeft vervangen?) moet ik bij (gratis) updates van iPhone Apps (weer) mijn wachtwoord invullen.

"Vroeger" hoefde dat niet met iOS 6 en op de iPad kan ik (met dezelfde Apple ID) wel nog updaten zonder wachtwoord.

Waar zou dat door komen? (Welke instelling staat er fout op de iPhone?)
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #2  
Oud 29 April 2013, 12:37
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 October 2009
Locatie: Oost Souburg (zeeland)
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Sinds kort (sinds Apple mijn iPhone 5 heeft vervangen?) moet ik bij (gratis) updates van iPhone Apps (weer) mijn wachtwoord invullen.

"Vroeger" hoefde dat niet met iOS 6 en op de iPad kan ik (met dezelfde Apple ID) wel nog updaten zonder wachtwoord.

Waar zou dat door komen? (Welke instelling staat er fout op de iPhone?)
Volgens mij is dat altijd zo geweest heb het net zitten proberen moet ook weer een paswoord invullen eenmaal ingevuld blijf het ook actief en bij een reboot van het toestel moet je het weer invullen.

Kan het mis hebben hoor weet niet anders.
  #3  
Oud 29 April 2013, 17:13
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Heeft volgens mij niets met instellingen te maken...

Al uitgelogd en opnieuw ingelogd?
  #4  
Oud 29 April 2013, 17:15
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.874
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Al uitgelogd en opnieuw ingelogd?
Dat zal ik eens doen. En dan maar wachten op de volgende update...
  #5  
Oud 29 April 2013, 17:41
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privť
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Om een app te installeren moet ik een wachtwoord invullen, maar bij updaten is me dat nog niet overkomen.
  #6  
Oud 29 April 2013, 23:34
KvdS's schermafbeelding
» iPhone SE 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Wit) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 1.336
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
Om een app te installeren moet ik een wachtwoord invullen, maar bij updaten is me dat nog niet overkomen.

Bij mij hetzelfde. Ook bij gedeelde app's (gekocht door mijn zoon) hoef ik nu geen ww in te vullen.
  #7  
Oud 30 April 2013, 01:58
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Ik hoef ook geen wachtwoord in te vullen als ik via het Aankopen-tabje installeer
  #8  
Oud 30 April 2013, 06:38
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

Op mijn iPhone 4 ios 6.1 wordt bij updates niet om een ww gevraagd...

(Edit; net getest, toch niet dus)
  #9  
Oud 3 May 2013, 18:16
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Ik heb zojuist een iPhone in handen gehad waarbij er 3 updates beschikbaar waren, die allemaal om een wachtwoord vroegen bij het gebruikte ID. Na het invoeren hiervan, gebeurde er niets. Ik heb de apps verwijderd en opnieuw geÔnstalleerd, bleek dat ze zich niet meer in de Aankopen van het ID bevonden.

Het account is vrij oud, maar was al een tijd onbruikbaar omdat er geen creditcard informatie was ingegeven en adresinformatie ook incompleet was (dit was ooit ongecontroleerd mogelijk). Zeer recentelijk heb ik dat probleem opgelost d.m.v. het invoeren van een App Store kaart code, daarna het kiezen van "Geen betalingsmiddel" en het verwijderen van de code (enkel gebruikt om "Geen" of "None" tevoorschijn te halen) + invullen van adresgegevens. Hierna 3 beveiligingsvragen ingevuld. In totaal 5 emails van Apple ontvangen over dat ID, inclusief (opnieuw?) een registratiebevestiging.

Deze herregistratie heeft vermoedelijk geleid tot een complete wipe van de Aankopen-historie van het ID.

Is dit mogelijk ook bij jou gebeurd?
  #10  
Oud 3 May 2013, 19:02
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.874
Standaard

Niet dat ik weet.

Ik heb nu inmiddels ook het omgekeerde gezien: geen wachtwoord nodig op iPhone, wel op iPad.

Het lijkt dus random te zijn (of een patroon dat ik nog niet herken).
  #11  
Oud 3 May 2013, 19:09
Admiraal's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Gitzwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 32GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 July 2009
Locatie: Uithoorn
Berichten: 150
Standaard

Hier ook op de iphone 5 een wachtwoord nodig bij updates, op de ipad niet en op de 4S van zoon- en vrouwlief ook niet. Ik vraag me ook al een tijdje af waarom?
  #12  
Oud 3 May 2013, 21:12
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Ik ben benieuwd... Ik moet ook op de iPhone altijd mijn ww invoeren bij installeren en updaten. Op de iPad in elk geval nooit met updaten.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #13  
Oud 4 May 2013, 10:30
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 May 2011
Locatie: In een huis
Berichten: 242
Standaard

Ga eens naar instellingen / Algemeen /Beperkingen / Daar staat: Toegestaan materiaal: daar kan je kiezen vereis wachtwoord: direct of na 15 minuten
  #14  
Oud 4 May 2013, 10:45
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.874
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door uitsmijter Bekijk bericht
Ga eens naar instellingen / Algemeen /Beperkingen / Daar staat: Toegestaan materiaal: daar kan je kiezen vereis wachtwoord: direct of na 15 minuten
Dat is voor aankopen; mijn vraag gaat over updates.

Zie ook dit fragment in Dossier iOS 6:

Wil je vanuit de App Store je apps updaten, dan is het ook niet meer nodig om je wachtwoord in te voeren. Je wachtwoord is daardoor enkel nog nodig als je een app (opnieuw) uit de App Store wil downloaden.
  #15  
Oud 4 May 2013, 16:51
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 March 2012
Berichten: 44
Standaard

Interessant dit

Hier ook op de Ipad 3,Iphone 4s en Iphone 3GS(5.1) wachtwoord invoeren bij updaten
  #16  
Oud 4 May 2013, 17:19
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.874
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchy123 Bekijk bericht
(5.1)
Voor zover ik weet is dit een iOS6 feature.
  #17  
Oud 4 May 2013, 17:26
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 March 2012
Berichten: 44
Standaard

Dat had ik gelezen

De Ipad3 en 4S hebben 6.1.3,maar ook telkens ww invoeren bij updates
Alleen de 3GS heeft nog 5.1
  #18  
Oud 4 May 2013, 17:52
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

De iPhone 3GS ondersteunt ook iOS 6.1.3.

Het niet hoeven invoeren van het wachtwoord bij een update was onderdeel van App Store 2.0 en hoort bij iOS 6.
  #19  
Oud 4 May 2013, 23:10
ad9007i's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 256GB (Gitzwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 3 January 2011
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 771
Standaard

In de play store heb ik nog NOOIT een ww moeten invoeren
Maar in de app store is dat 1x als ik bv enkele apps wil updaten
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Kan wachtwoord wi-fi niet ingeven op Ipad 2 kevinroosen Wi-Fi 4 15 November 2012 18:22
iPhone: iPhone valt bij Apple logo uit hulp nodig. daniyal Jailbreak 7 9 November 2012 19:46
Al geŁpdatet app verdwijnt niet bij updates alia9806 iPhone algemeen 9 29 August 2012 07:33
Exchange wachtwoord doet het niet ipad, iphone 4s en iphone 3gs peersten iPhone algemeen 1 21 March 2012 21:00
Iphone bij Mobistar kopen = geen support ! (ook niet bij Apple) woca Koopinformatie BelgiŽ 6 25 September 2010 00:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:21.