iPhone in de trein

iPhone in de trein discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb in het algemeen geen internet-ontvangst als ik met de trein reis. Het wifi tekentje van tmobile is meestal wel zichtbaar, maar er is ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Bekijk resultaten enquête: Mijn iphone doet het niet in de trein

Hij doet het altijd 4 28,57%
Heb ik ook altijd last van 2 14,29%
Hij doet het regelmatig niet 4 28,57%
Hij doet het soms niet 4 28,57%
Aantal stemmers: 14. Je mag niet stemmen in deze enquête

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 26 May 2013, 21:56
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 May 2013
Berichten: 2
Standaard iPhone in de trein

Ik heb in het algemeen geen internet-ontvangst als ik met de trein reis.
Het Wi-Fi tekentje van tmobile is meestal wel zichtbaar, maar er is geen enkele ontvangst.
Ik snap er echt niets van en vind dit erg irritant.
Wie herkent dit probleem?
Ligt het aan tmobile, aan mijn iPhone of aan mijn Instellingen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 26 May 2013, 21:57
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.871
Standaard

Krijg je wel de T-Mobile pagina in Safari waar je de voorwaarden moet accepteren voor je echt verbinding hebt?
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #3  
Oud 26 May 2013, 21:59
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 May 2013
Berichten: 2
Standaard

De ene keer wel, de andere keer niet
  #4  
Oud 26 May 2013, 22:42
L23 L23 is offline
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 April 2011
Berichten: 48
Standaard

Ik had vorig weekend hetzelfde probleem. Mijn iPhone maakt wel verbinding, maar internet doet het niet, de T-Mobile pagina kreeg ik met geen mogelijkheid te voorschijn.
Met mijn iPad Mini kreeg ik de T-Mobile pagina wel in beeld en kon ik gewoon internetten.
  #5  
Oud 26 May 2013, 23:01
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.743
Standaard

In belgie als je mee den trein reist ligt het voornamelijk aan de te weinig masten aan de spoorwegtrajecten. En in een tunnel rijden is signaal weg.
  #6  
Oud 27 May 2013, 01:23
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Ja, dat ligt aan T-Mobile. De Wi-Fi in de trein is vreselijk. Ik gebruik overigens geen Wi-Fi in de trein meer voor m'n iPhone, hoogstens voor m'n laptop (maar over het algemeen moet ik mijn iPhone gebruiken om een hotspot op te zetten voor mijn laptop).
  #7  
Oud 27 May 2013, 08:43
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.174
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
In belgie als je mee den trein reist ligt het voornamelijk aan de te weinig masten aan de spoorwegtrajecten.
In België staat er naast de sporen alle vijftig meter een mast om de bovenleiding aan te bevestigen. Aan "te weinig masten" zal het dus wel niet liggen.
  #8  
Oud 27 May 2013, 10:22
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.668
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
In belgie als je mee den trein reist ligt het voornamelijk aan de te weinig masten aan de spoorwegtrajecten. En in een tunnel rijden is signaal weg.
Ik dacht dat er in Belgie geen Wi-Fi op de treinen is ?
Ik denk dat het (3G) netwerk gestoord wordt door de trein (metaal + isolatie) zelf
  #9  
Oud 27 May 2013, 11:55
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2012
Berichten: 35
Send a message via twitter to AshleyF
Standaard

[QUOTE=Ik denk dat het (3G) netwerk gestoord wordt door de trein (metaal + isolatie) zelf[/QUOTE]

Ik denk dat het aan T-Mobile ligt, ik heb kpn en deze werkt prima in de trein.
  #10  
Oud 27 May 2013, 12:04
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2012
Locatie: Dordrecht
Berichten: 303
Standaard

KPN heeft geen Wi-Fi in de trein. Hooguit maak je gebruik van de Wi-Fi-hotspots op de stations. De Wi-Fi verbinding in de trein is van T-Mobile. Over het algemeen werkt dat prima, al merk je het wel als in de spits de halve trein op het netwerk zit. Zeker als er wat grappenmakers films zitten te downloaden op hun laptop (ik zie nog wel eens de cijfers van het datagebruik)

Als je geen verbinding krijgt (of geen log-in scherm) helpt het nog wel eens om bij de verbindingen je iPhone het netwerk te laten vergeten en daarna helemaal opnieuw aan te melden.
__________________
Het is niet de vraag of iets een keer gebeurt maar wanneer...
  #11  
Oud 27 May 2013, 13:26
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
Ik dacht dat er in Belgie geen Wi-Fi op de treinen is ?
Ik denk dat het (3G) netwerk gestoord wordt door de trein (metaal + isolatie) zelf
De NS installeert de 3G-ontvangers zelf, dus ik betwijfel of er sprake van merkbare ontvangststoring is.
  #12  
Oud 27 May 2013, 15:11
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 July 2010
Locatie: Leiden
Berichten: 30
Standaard

Je hebt zeker niet geprobeerd een alternatieve DNS-server te gebruiken, zoals Google DNS? Dat zorgde bij mij lange tijd voor problemen bij het gebruik van de T-Mobile-netwerken in de trein.

Dat zou een hele specifieke reden zijn, hoor. Als je nog nooit aan de DNS-instellingen van je iPhone hebt gezeten, dan is de kans klein dat het hier iets mee te maken heeft.
  #13  
Oud 27 May 2013, 17:10
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.743
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
In België staat er naast de sporen alle vijftig meter een mast om de bovenleiding aan te bevestigen. Aan "te weinig masten" zal het dus wel niet liggen.
Het maakt geen zier uit; mijne maat gaat iedere week meermaals mee den trein tot Gent, die heeft altijd op dezelfde plaatsen geen bereik, het zal dan aan wat anders liggen, doet er nie veel toe e, geen bereik is geen bereik .
  #14  
Oud 27 May 2013, 17:13
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.668
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
In België staat er naast de sporen alle vijftig meter een mast om de bovenleiding aan te bevestigen. Aan "te weinig masten" zal het dus wel niet liggen.
De bovenleiding is voor de elektriciteit. Ze gaan terug elektrisch rijden
  #15  
Oud 27 May 2013, 17:16
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.174
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
De bovenleiding is voor de elektriciteit. Ze gaan terug elektrisch rijden
Tis nie waar hé Ben eens twee dagen niet thuis geweest heeft de SNCB de stoomtractie afgeschaft
  #16  
Oud 27 May 2013, 23:05
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Voor wie het nog niet doorhad: Timosha grapte over stroommasten en telefoonmasten
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:15.