Re-enable 3G button op iPhone 5, 5C and 5S met iOS 7

Re-enable 3G button op iPhone 5, 5C and 5S met iOS 7 discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: With the release of the iPhone5 a new type of high-speed 4G or LTE network has been introduced. With the carrier update settings users ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 5 January 2014, 19:13
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 32GB (Zwart) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 June 2010
Berichten: 255
Standaard Re-enable 3G button op iPhone 5, 5C and 5S met iOS 7

Citaat:
With the release of the iPhone5 a new type of high-speed 4G or LTE network has been introduced.

With the carrier update settings users can't switch from 4G network to EDGE.
The problem is that 3G network, unfortunately, has a major impact on the battery when not in use, so below I'm giving you a simple guide to get back the 2G/EDGE connection.

Things Needed:
JB iPhone5 or higher with iOS7+
iFile or WinSCP

How To:
Either SSH to your Device or Just use iFile from the Device:
Navigate to System/Library/CarrierBundles/iPhone/TMobile_hr.bundle (if it is T-Mobile Croatia)

Go to the folder and make 2 copies of the carrier.plist. Keep 1 for back up if anything goes bad.

Open the carrier.plist with the Plist editor and change
< key> DataIndicatorOverrideForLTE < /key>
< string> 4G < /string>

to
< key> DataIndicatorOverrideForLTE < /key>
< string> 3G < /string>

Save the file and copy it to the directory var/mobile/Library/Preferences

Delete the file called com.apple.carrier.plist

Paste the file you copied earlier and rename it to com.apple.carrier.plist

click on the properties of the newly renamed file and set the owner and group to Mobile and permissions 0755.

REBOOT your iPhone

At this point, instead of the 4G button in Settings>Cellular there will be 3G switch.

If restarting the phone would not connect to the internet just repeat the operation.
Werkt bij mij prima. Aangezien Vodafone mij, bij m'n oude contract, geen 4G wilt aanbieden, ben ik blij dat ik de 3G-button weer terug heb

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 5 januari 2014 om 18:38 ----------

3G-button was terug, maar internet werkte niet meer. Opgelost dor een profiel te downloaden -> World Wide Mobile Phone Settings
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 15 April 2014, 20:05
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 32GB (Zwart) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 June 2010
Berichten: 255
Standaard

Hier een gemakkelijkere manier om de 3G-button terug te krijgen (werkt alleen met jailbreak): https://www.youtube.com/watch?v=kk061lGs9aw

In tekst:

Step 1: Grab iFile, or any similar SSH utility, from Cydia.
Step 2: Navigate to /System/Library/Carrier Bundles/iPhone and look locate your carrier’s ‘.bundle’ folder. Open it up and scroll down to the bottom.
Step 3: When you reach the “overrides_N51_N53.pri” file, tap on the ‘i’ button, and then add a “%” to the file name, which should leave you with “overrides_N51_N53.pri%”. Hit Done to confirm.
Step 4: Then, you’ll need to find the Signatures folder and perform the same action, changing
“overrides_N51_N53.plist” file to “overrides_N51_N53.plist%”.
Step 5: Finally, reboot your device, and you’ll be good to go. If, at any time, you wish to reinstate LTE, just follow the tutorial above but instead, remove the percentage signs.
  #3  
Oud 11 May 2014, 22:30
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2012
Berichten: 1
Standaard Geweldige tip

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door joost1234 Bekijk bericht
Werkt bij mij prima. Aangezien Vodafone mij, bij m'n oude contract, geen 4G wilt aanbieden, ben ik blij dat ik de 3G-button weer terug heb

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 5 januari 2014 om 18:38 ----------

3G-button was terug, maar internet werkte niet meer. Opgelost dor een profiel te downloaden -> World Wide Mobile Phone Settings
Dank voor deze tip, nu werkt mijn 3g wel

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 11 mei 2014 om 21:31 ----------

Dank voor deze tip, handmatig instellen werkte niet en door profiel te downloaden werkt het wel. Helemaal blij
  #4  
Oud 11 November 2014, 23:48
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 32GB (Zwart) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 June 2010
Berichten: 255
Standaard

Kwam zojuist een tip tegen om de schakelaar 2G - 3G - 4G op de iPhone te activeren: Activeren van 2G/3G/4G-button in IOS 8 (Jailbreak) | Apple4All

werkt perfect in iOS8.1!
  #5  
Oud 13 November 2014, 21:48
eddiemen's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 3 Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 January 2009
Locatie: In een huis.
Berichten: 207
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door joost1234 Bekijk bericht
Kwam zojuist een tip tegen om de schakelaar 2G - 3G - 4G op de iPhone te activeren: Activeren van 2G/3G/4G-button in IOS 8 (Jailbreak) | Apple4All

werkt perfect in iOS8.1!
Werkt wel, maar zodra je 4g wil activeren via CCControls loopt je iPhone vast!
  #6  
Oud 13 November 2014, 22:24
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eddiemen Bekijk bericht
Werkt wel, maar zodra je 4g wil activeren via CCControls loopt je iPhone vast!
Via deze manier, http://forum.iculture.nl/f14/jailbre...g-4g-ios8.html
kan ik wel 4G met ccc aanzetten, zelf geen 4G bereik, maar de setting is wel active en krijg ik een 3G verbinding.

Kan ook komen doordat dat jij een 6 hebt.
__________________
Kennis is pas van waarde als je er iemand mee kan helpen
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wi-Fi button grijs en mobiele data netwerk button verdwenen krisblok iPhone algemeen 0 21 November 2012 21:00
Enable market! Hulp gevraagd gregre iPad Apps 3 26 March 2012 14:13
Enable DFU mode onder 10.5.6 !! pevi Archief 1 19 December 2008 22:48
First connect to Itunes to enable youtube? RamonPouw iTunes 2 23 December 2007 22:55

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:02.