Dataroaming staat uit, toch MB's in buitenland

Dataroaming staat uit, toch MB's in buitenland discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Kan iemand mij zonder allerlei moeilijke termen uitleggen waarom mijn iphone toch MB's in het buitenland gebruikt terwijl dataroaming en 3G uitstaat en: veel belangrijker: ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 23 March 2014, 19:54
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 23 March 2014
Berichten: 4
Standaard Dataroaming staat uit, toch MB's in buitenland

Kan iemand mij zonder allerlei moeilijke termen uitleggen waarom mijn iphone toch MB's in het buitenland gebruikt terwijl dataroaming en 3G uitstaat en: veel belangrijker: hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
Het gaat om 0,015 en 0,002 MB. Dat kost mij m'n volledige bundel!!!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 March 2014, 19:58
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sroosen Bekijk bericht
Het gaat om 0,015 en 0,002 MB. Dat kost mij m'n volledige bundel!!!
Dat zijn een paar Kilobytes. Wat voor piepklein bundeltje heb jij dan?
  #3  
Oud 23 March 2014, 20:25
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 May 2013
Berichten: 27
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat zijn een paar Kilobytes. Wat voor piepklein bundeltje heb jij dan?
ja kost je toch geld kosten, misschien staat zijn gprs aan
  #4  
Oud 23 March 2014, 20:31
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomtomclub Bekijk bericht
ja kost je toch geld kosten, misschien staat zijn gprs aan
Inderdaad, 15 KB + 2 KB = 17 KB. Dat kost inderdaad geld. Maar toch niet een volledige bundel, tenzij er zo'n kleine bundeltjes bestaan. GPRS werkt niet als dataroaming uitstaat.
  #5  
Oud 23 March 2014, 20:42
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 May 2013
Berichten: 27
Standaard

wel een zeer goede vraag> het kan ook zwerf data zijn Wi-Fi probeert in te loggen
  #6  
Oud 23 March 2014, 20:55
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomtomclub Bekijk bericht
het kan ook zwerf data zijn Wi-Fi probeert in te loggen
Wat is "zwerf data"?
  #7  
Oud 23 March 2014, 21:15
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 May 2013
Berichten: 27
Standaard

data die bv door het zoeken naar hotspot of Wi-Fie verbindingen
  #8  
Oud 23 March 2014, 22:28
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 January 2010
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat zijn een paar Kilobytes. Wat voor piepklein bundeltje heb jij dan?
lijkt me een cynische opmerking van de TS
  #9  
Oud 24 March 2014, 07:44
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomtomclub Bekijk bericht
data die bv door het zoeken naar hotspot of Wi-Fie verbindingen
Helder. Ben sinds 1970 met datacommunicatie bezig maar van "zwerf data" had ik nog nooit iets gehoord of gelezen. Weer wat bijgeleerd. Waar dit forum toch niet allemaal goed voor is.
  #10  
Oud 24 March 2014, 08:26
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 23 March 2014
Berichten: 4
Standaard

Wat aardig dat jullie hier zo over aan het nadenken zijn! Ik heb zo'n Data buitenland bundel waar je alleen voor betaalt als er MB's gebruikt worden. We hebben daar Wi-Fi en daar log ik inderdaad op in. Ik heb nu in ieder geval de bundel uitgezet want ik denk dat een paar "zwerf" KB's goedkoper zijn dan de hele bundel van 8,50
Echt super bedankt! En nu maar kijken of Hi m'n geld terug gaat geven...
Groetjes, Sylvia
  #11  
Oud 24 March 2014, 08:38
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sroosen Bekijk bericht
Wat aardig dat jullie hier zo over aan het nadenken zijn!
Dat is ook iets om over na te denken. Als Dataroaming uitstaat mag er in principe geen mobiele data verbruikt worden in het buitenland, ook niet een paar Kilobyte (KB). Laat Hi dat maar eens uitleggen.
  #12  
Oud 24 March 2014, 09:06
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.670
Standaard

Ik als Belg was in Nederland geweest en ik was al terug in BelgiŽ en ook al terug op het Belgisch netwerk (toen Telenet) toch maakte ik een oproep en die werd aangerekend als oproep vanuit het buitenland.
Ik heb toen contact opgenomen met Telenet en deze hebben dat terug betaald.

Als je er van overtuigd bent dat je de roaming schakelaar niet even hebt aangezet.
Neem dan contact op met je provider
  #13  
Oud 24 March 2014, 09:53
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

@sroosen, was er zeker weten geen 'gprs' te zien in beeld linksbovenin?

Volgende keer best om je 'mobiele data' op 'uit' te zetten. Dat zou het echt wel moeten voorkomen. Er staat dan linksboven in beeld alleen je provider naam, geen 'gprs', 'E' (van Edge) of '3G'. Je iPhone maakt dan alleen verbinding met het GSM netwerk als het goed is.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 24 March 2014 om 10:49.
  #14  
Oud 24 March 2014, 09:57
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 January 2008
Berichten: 20
Standaard

Zwerfdata bestaat niet.
Roaming uit = roaming uit en dan kan je geen verbruik hebben.
De overhead data die de netwerken uitwisselen voor registratie en hopping zijn voor kosten operator.
  #15  
Oud 24 March 2014, 10:09
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 23 March 2014
Berichten: 4
Standaard

Voor alle zekerheid heb ik mobiele data ook uit staan, maar als ik van onze eigen Wi-Fi (in het buitenland) gebruik wil maken, zal ik die toch aan moeten zetten!!
Ik ga in ieder geval terug naar Hi met deze facturen.
  #16  
Oud 24 March 2014, 10:16
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sroosen Bekijk bericht
Voor alle zekerheid heb ik mobiele data ook uit staan, maar als ik van onze eigen Wi-Fi (in het buitenland) gebruik wil maken, zal ik die toch aan moeten zetten!!
Mobiele Data en Wi-Fi zijn twee totaal verschillende dingen. Je kan Mobiele Data uitzetten en toch Wi-Fi gebruiken. En dat is misschien wel de reden van jouw probleem. Mobiele Data aangezet om Wi-Fi te gaan gebruiken.
  #17  
Oud 24 March 2014, 10:20
RWK's schermafbeelding
RWK RWK is offline
» iPhone NL 8GB [FW: 1.0.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Linux
 
Geregistreerd: 24 December 2009
Locatie: root
Berichten: 1.322
Stuur een bericht via MSN naar RWK Stuur een bericht via Skype™ naar RWK Send a message via twitter to RWK
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sroosen Bekijk bericht
Voor alle zekerheid heb ik mobiele data ook uit staan, maar als ik van onze eigen Wi-Fi (in het buitenland) gebruik wil maken, zal ik die toch aan moeten zetten!!
Ik ga in ieder geval terug naar Hi met deze facturen.
Waarom moet je mobiele data inschakelen als je gebruik gaat maken van het Wi-Fi netwerk?
  #18  
Oud 24 March 2014, 13:10
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 23 March 2014
Berichten: 4
Standaard

Ha ha! Tja, ik ga uitproberen of ik ook via Wi-Fi kan internetten als de mobiele data uit staat.
Heel hartelijk bedankt allemaal voor het meedenken!
  #19  
Oud 24 March 2014, 13:13
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 January 2010
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RWK Bekijk bericht
Waarom moet je mobiele data inschakelen als je gebruik gaat maken van het Wi-Fi netwerk?
Zie post van Timosha. Dat hoeft dus niet.
  #20  
Oud 24 March 2014, 16:25
» iPhone 7 Plus 256GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 November 2012
Locatie: Haarlem
Berichten: 411
Send a message via twitter to yukhalilsel
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sroosen Bekijk bericht
Ha ha! Tja, ik ga uitproberen of ik ook via Wi-Fi kan internetten als de mobiele data uit staat.
Heel hartelijk bedankt allemaal voor het meedenken!
Mijn gedachte in deze is:

'Mobiele data' betekent in terminologie dat je telefoon internet krijgt via een telefoonprovider. Jij hebt dat woord waarschijnlijk geinterpreteerd als 'data gebruik op mobieltje toestaan'. En je bent er waarschijnlijk van uitgegaan dat je telefoon geen internet zou hebben als je wel op Wi-Fi zou zitten maar 'mobiele data' uit zou hebben staan.

Heb ik jou denkwijze goed verwoord zo ?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Frankrijk: dataroaming uitgeschakelt toch 3G?! m-jay Internet in buitenland (roaming) 2 10 February 2010 14:37
moet dataroaming aan om sms te versturen in buitenland?? wilfrida Internet in buitenland (roaming) 3 1 January 2010 18:05
Dataroaming T-Mobile, buitenland MichaelJ Internet in buitenland (roaming) 3 8 September 2009 11:24
3g en dataroaming uit, toch dataverkeer! ~boi iPhone algemeen 8 1 December 2008 08:56
Vodafone Blox in het buitenland (dataroaming) m190677s Internet in buitenland (roaming) 7 31 March 2008 12:39

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:19.