wifi verbinding keuze

wifi verbinding keuze discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Op de website Mijn Telenet kan je de telenet homespot uitschakelen op je modem/router. https://www2.telenet.be/nl/klantense...enet-homespot/ Ik hoop dat dit ook ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 2 August 2016, 10:29
» iPhone 7 Plus 256GB (Zwart) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 659
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
Op de website Mijn Telenet kan je de telenet homespot uitschakelen op je modem/router.
https://www2.telenet.be/nl/klantense...enet-homespot/

Ik hoop dat dit ook werkt voor wifree
Probleem is dat je dan zelf geen gebruik meer kunt maken van andere Telenet Homepots / Telenet Wifree
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 2 August 2016, 10:31
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door belgiumiphone Bekijk bericht
Probleem is dat je dan zelf geen gebruik meer kunt maken van andere Telenet Homepots / Telenet Wifree
Ik dacht dat dit veranderd was en toch nog werkt elders
Misschien heeft Telenet een oplossing
  #23  
Oud 14 August 2016, 19:08
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.877
Standaard

Ik heb voor familieleden een Asus router aangeschaft (voor de één een RT-AC68U, voor de ander een RT-AC56U) omdat ik tevreden ben over de mijne. Het valt me op dat hun iOS apparaten vrijwel altijd met het 2.4 GHz netwerk verbinden en zelden met 5 GHz, zelfs dicht bij de router. Als ik met een PC met inSSIDer naar de netwerksterktes kijk blijkt in beide huizen zelfs dicht bij de router het 2.4 GHz signaal een fractie sterker dan het 5 GHz signaal…

Hoe zou ik de verbinding met 5 GHz prioriteit kunnen geven zonder 2.4 GHz uit te zetten op router of iOS apparaat?
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #24  
Oud 15 August 2016, 05:24
» iPhone 7 Plus 256GB (Gitzwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 512GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.194
Standaard

Als die optie beschikbaar is, kun je beide frequentiebanden een eigen naam (SSID) geven. Vervolgens onder instellingen voor de 2,4 GHz-band 'Vergeet dit netwerk' kiezen. Werkt bij mij goed, alle iOS-apparaten kiezen door het hele huis automatisch de 5 GHz-band.
  #25  
Oud 15 August 2016, 10:04
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 May 2011
Berichten: 1.092
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
Op de website Mijn Telenet kan je de telenet homespot uitschakelen op je modem/router.
https://www2.telenet.be/nl/klantense...enet-homespot/


Ik hoop dat dit ook werkt voor wifree
In Nederland bij ziggo is het dan wel zo dat als je bij jezelf de hotspot uitzet, je ook de andere hotspots niet mag/kan gebruiken.
  #26  
Oud 15 August 2016, 10:13
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.199
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blazez Bekijk bericht
...je ook de andere hotspots niet mag/kan gebruiken.
Dan vraag je toch aan de buren, vrienden of kennissen het Ziggo Hotspot account (username + password). Elke Ziggo klant mag dat account op drie (3) toestellen installeren. Heb ik ook gedaan en ben zelfs geen Ziggo klant.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #27  
Oud 15 August 2016, 10:33
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 May 2011
Berichten: 1.092
Standaard

Als je de hotspot aan hebt staan, en je zet je ziggo router in bridge modus omdat je een eigen router wil gebruiken dan blijft het ook actief.
Je kan dan met je eigen account gewoon de ziggo hotpots gebruiken.
  #28  
Oud 15 August 2016, 18:59
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.877
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
Als die optie beschikbaar is, kun je beide frequentiebanden een eigen naam (SSID) geven. Vervolgens onder instellingen voor de 2,4 GHz-band 'Vergeet dit netwerk' kiezen. Werkt bij mij goed, alle iOS-apparaten kiezen door het hele huis automatisch de 5 GHz-band.
Ik gebruik al 2 verschillende SSID's, maar ik kan 2.4 GHz niet laten vergeten, omdat die op andere verdiepingen wel gebruikt moet worden (daar schiet 5 tekort).
  #29  
Oud 16 August 2016, 10:13
» iPhone 7 Plus 256GB (Gitzwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 512GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.194
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Ik gebruik al 2 verschillende SSID's, maar ik kan 2.4 GHz niet laten vergeten, omdat die op andere verdiepingen wel gebruikt moet worden (daar schiet 5 tekort).
Met de app Wi-Fi Priority kun je verhinderen dat automatisch verbindingen worden gemaakt. Nadeel is dan dat je op de verdieping de verbinding dan handmatig moet bevestigen.
  #30  
Oud 16 August 2016, 18:52
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.877
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
Met de app Wi-Fi Priority kun je verhinderen dat automatisch verbindingen worden gemaakt. Nadeel is dan dat je op de verdieping de verbinding dan handmatig moet bevestigen.
Ja, dat vreesde ik al.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Langzame Ziggo Wi-Fi verbinding wordt standaard gebruikt ipv eigen Wi-Fi netwerk dongilles iPhone algemeen 2 6 December 2013 08:20
Wi-Fi verbinding tonveringa Wi-Fi 1 15 February 2012 15:52
Wi-Fi verbinding steefi Wi-Fi 0 17 October 2011 21:43
Wel Wi-Fi verbinding, geen internet met Wi-Fi. mathieu88 Wi-Fi 0 5 September 2011 15:07
Wi-Fi verbinding noedie Wi-Fi 4 17 May 2011 11:03

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:27.