Help! Sim lock

Help! Sim lock discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, Ik heb mijn iphone 6+ in Nederland gekocht en is in september van dit jaar omgeruild door Apple. Deze werkte zonder problemen met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 15 October 2015, 22:56
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2013
Berichten: 364
Standaard Help! Sim lock

Hallo allemaal,

Ik heb mijn iphone 6+ in Nederland gekocht en is in september van dit jaar omgeruild door Apple. Deze werkte zonder problemen met Base.

Na de aankoop van de iphone 6s+ heb ik mijn iphone 6+ verkocht via internet. Nu heb ik vanavond een bericht van de koper gehad dat het toestel een simlock zou hebben behalve voor het duitse netwerk want hij heeft contact gehad via de apple chat ( heb het gesprek gezien via e-mail ) en daar beweren ze dat er voor het duitse netwerk geen simlock opzit.

Hij zei er komt op het scherm op sim not valid met een simkaart van Lyca. En op zijn gewone iphone 6 zegt hij heeft hij dat probleem niet.

Kan dat? Wat kan eraan gedaan worden vermits dit toestel in Nl aangekocht is en simlock vrij was mag ik hopen, en omgeruild is door Apple vorige maand.

Vindt het eerlijk gezegd maar raar dat hij niet gelockt is op het duitse netwerk en op andere netwerken zou dat wel het geval zijn, terwijl hij altijd op Base heeft gewerkt.

Bedankt alleziens voor het antwoord.

Laatst gewijzigd door ivanhoeke; 15 October 2015 om 23:09.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 October 2015, 10:43
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2013
Berichten: 364
Standaard

Blijkbaar zit er een sim lock op het toestel voor een duitse provider e-plus.

Terwijl die geruild is geweest door Apple via het express replacement progamma, en de vorige iPhone gewoon via de Apple store Nederland is gekocht.
  #3  
Oud 16 October 2015, 12:26
debroei's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 256GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 December 2009
Locatie: Teylingen
Berichten: 1.132
Standaard

Beetje verwarrend, want en simlock wil zeggen dat er maar een provider/sim werkt. Is hij simlocked voor Eplus dan werkt hij niet met KPN. Een simlock wil zeggen gelocked voor gebruik met 1 provider of netwerk. Volgens mij werkt het niet zo dat hij dan voor 10 netwerken wel werkt en voor 3 niet. Volgens mij leg je vast dat hij bijvoorbeeld alleen maar met Base/ T-mobile etc mag verbinden.
Kan het niet zo zijn dat de simkaart een probleem heeft? Misschien een zelf op maat gemaakte sim van de koper?

Zou even met Apple contact opnemen en navragen of deze telefoon gelocked is of niet. Of een van de forum leden die het na kunnen kijken vragen dit te doen.
  #4  
Oud 16 October 2015, 12:30
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 826
Standaard

[QUOTE=debroei;1009859]Beetje verwarrend, want en simlock wil zeggen dat er maar een provider/sim werkt. Is hij simlocked voor Eplus dan werkt hij niet met KPN. Een simlock wil zeggen gelocked voor gebruik met 1 provider of netwerk. Volgens mij werkt het niet zo dat hij dan voor 10 netwerken wel werkt en voor 3 niet. Volgens mij leg je vast dat hij bijvoorbeeld alleen maar met Base/ T-mobile etc mag verbinden.
[QUOTE]

Niet als er een EMEA sim lock op zit.
__________________
Kennis is pas van waarde als je er iemand mee kan helpen
  #5  
Oud 16 October 2015, 12:34
debroei's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 256GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 December 2009
Locatie: Teylingen
Berichten: 1.132
Standaard

Citaat:

Niet als er een EMEA sim lock op zit.
Misschien kun je dan even uitleggen hoe dat werkt ???
Want aleen een kreet roepen helpt niet echt tot een oplossing.

Een EMEA werkt met Regio's en tenzij DLD geen regio meer is van europa zou hij gewoon moeten werken lijkt mij.
Wanneer hij hier in NL werkt dan lijkt mij dat hij in DLD ook werkt.
De TS spreekt over simlock , maar gebruitk dit wat verwarrend. Daarom mijn vraag ter verduidelijking.
  #6  
Oud 16 October 2015, 12:36
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.303
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door debroei Bekijk bericht
Misschien moet je dan even uitleggen hoe dat werk....
Met een EMEA SIM-lock werkt het toestel alleen met door Apple gecertificeerde providers. In Holland zijn dat T-Mobile, Vodafone en KPN. Maar niet Tele 2 bijvoorbeeld.
  #7  
Oud 16 October 2015, 12:40
debroei's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 256GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 December 2009
Locatie: Teylingen
Berichten: 1.132
Standaard

In dit draadje staat wel wat nuttige info met dank aan bovenstaande
http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...n-simlock.html

Hier kun je checken of er een EMEA lock op zit:
http://iphoneimei.info/
  #8  
Oud 16 October 2015, 14:19
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2013
Berichten: 364
Standaard

Apple ging het profiel aanpassen zodanig mijn kennis terug eender welke provider kan gebruiken!

Mijn eerste 6+ is in NL aangekocht geweest en was simlock vrij mag ik toch aannemen?

Dan heb ik gebruik gemaakt van het express replacemant programma omwille van het cameraprobleem en heb ik deze iphone gekregen die enkel op het duitse netwerk van e-plus zou werken volgens mijn kennis ondanks ik ermee Base heb ontvangen.

Nu goed het staat bij Apple als hoge prioriteit ingesteld en het probleem zou vandaag nog van de baan moeten zijn beloofde ze mij. Afwachten dus.

Edit : Probleem is opgelost dankzij Apple Nederland.

Laatst gewijzigd door ivanhoeke; 16 October 2015 om 23:26.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 5 sim Lock sbaele iPhone algemeen 3 2 January 2014 09:48
iPhone 4: Iphone sim lock SBiphone Unlock 3 3 December 2011 10:57
SIM with no PIN lock? svdwoude iPhone algemeen 11 20 April 2010 13:38
Sim lock r.thielen Koopinformatie Nederland 1 2 May 2009 00:42
SIM Lock the duke Unlock [archief] 9 16 January 2008 17:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:35.