Edge Uitzetten

Edge Uitzetten discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik ben er achter gekomen dat Edge uitzetten op 2.0 anders werkt als op 1.1.4 dat komt ook doordat cydia nog geen bossprefs of services ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 22 July 2008, 12:57
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard Edge Uitzetten

Ik ben er achter gekomen dat Edge uitzetten op 2.0 anders werkt als op 1.1.4
dat komt ook doordat cydia nog geen bossprefs of services heeft.
maar je kan het wel uitzetten.
als je bijvoorbeeld GEEN mobiel interner hebt(zoals ik..) dan kost het veel geld als je toch op internet gaat(5euro per mb ongeveer)

dit is een makkelijke manier om EDGE uit te zetten:

1. Maak verbinding via SSH met je iPhone(ik heb dat gedaan via WinSCP)

2. ga naar /private/var/preferences/SystemConfiguration en kopieer preferences.plist naar het bureablad

3. hernoem de preferences.plist op je iPhone naar preferences.plst.BAK(dit is de backup voor als er iets mis gaat)

4. ga nu naar je bureaublad en open preferences.plist met WordPad

5. bijna bovenin staat dit:
Citaat:
<key>AllowNetworkAccess</key>
<integer>1</integer>
<key>Available</key>
<integer>1</integer>
<key>Setup</key>
<dict>
<key>apn</key>
<string></string>
<key>password</key>
<string></string>
<key>username</key>
<string></string>
verander 2 keer de 1 die er staat in een 0(1 = aan, 0 = uit)
zodat er dit komt te staan :
Citaat:
<key>AllowNetworkAccess</key>
<integer>0</integer>
<key>Available</key>
<integer>0</integer>
<key>Setup</key>
<dict>
<key>apn</key>
<string>!@#$</string>
<key>password</key>
<string>!@#$</string>
<key>username</key>
<string>!@#$</string>
6. Kopieer nu de preferences.plist die op je bureaublad staat terug in je iPhone.

7. iPhone opnieuw opstarten

8. Klaar, Edge is definitief uitgeschakeld totdat die nullen veranderd worden in nen

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. succes

Laatst gewijzigd door terrorsource; 22 July 2008 om 13:09.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 22 July 2008, 13:07
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Bedankt hiervoor!
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #3  
Oud 22 July 2008, 13:08
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Bedankt hiervoor!
moment aub, ik pas hem nu even aan, zit een klein foutje in.

graag over 5min even overnieuw doen.
  #4  
Oud 22 July 2008, 13:12
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Ik had het ook nog niet toegepast
  #5  
Oud 22 July 2008, 13:37
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Ik had het ook nog niet toegepast
nu kan je hem wel toepassen als je het wilt althans, hij klopt nu helemaal
  #6  
Oud 22 July 2008, 13:40
Hunter's schermafbeelding
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Zandvoort
Berichten: 208
Stuur een bericht via MSN naar Hunter Stuur een bericht via Skype™ naar Hunter
Standaard

Kun je dit niet gewoon aan en uitzetten via Dataroming in het Netwerkmenu??
  #7  
Oud 22 July 2008, 13:50
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hunter Bekijk bericht
Kun je dit niet gewoon aan en uitzetten via Dataroming in het Netwerkmenu??
nee, dataroaming is dat hij het niet doet in het buitenland, om kosten te besparen...
  #8  
Oud 22 July 2008, 18:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 February 2008
Berichten: 48
Standaard

gewoon aan je APN (of usrn of pssw) een karakter toevoegen of weglaten, niet? lijkt me een stuk minder ingewikkeld ...
  #9  
Oud 22 July 2008, 22:23
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2008
Berichten: 4
Standaard

Goed werk, terrorsource!

Deze truc had ik ook vanmiddag ook ontdekt, echter staat bovenstaande stukje code er twee keer achter elkaar in.
Het lijkt op twee verschillende interfaces, of wat denk jij?

@frolix: Sommige telecomproviders (KPN en Telfort -> zelfde netwerk)werken sinds kort niet meer met APN en usr en passwords.
  #10  
Oud 22 July 2008, 22:40
yingie's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 October 2007
Locatie: Venray
Berichten: 1.538
Stuur een bericht via MSN naar yingie
Standaard

Even een andere vraag, misschien wel een domme, haha: bij mijn netwerk-instellingen staat 'mobiel datanetwerk' (met APN) en geen '3G' mogelijkheid. Klopt dat? Ik heb overigens een iPhone 1st gen. die dus geen 3G aankan... wellicht dat de software dat 'herkent'?
__________________
Simlockvrij uit Frankrijk..!.
  #11  
Oud 23 July 2008, 01:23
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teebee Bekijk bericht
Goed werk, terrorsource!

Deze truc had ik ook vanmiddag ook ontdekt, echter staat bovenstaande stukje code er twee keer achter elkaar in.
Het lijkt op twee verschillende interfaces, of wat denk jij?

@frolix: Sommige telecomproviders (KPN en Telfort -> zelfde netwerk)werken sinds kort niet meer met APN en usr en passwords.
dat klopt dat ze er 2x instaan, alleen bij de eerste staat 2x een 1, en bij de 2de staat een 0 en dan een 1. goed opletten welke je veranderd dus.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yingie Bekijk bericht
Even een andere vraag, misschien wel een domme, haha: bij mijn netwerk-instellingen staat 'mobiel datanetwerk' (met APN) en geen '3G' mogelijkheid. Klopt dat? Ik heb overigens een iPhone 1st gen. die dus geen 3G aankan... wellicht dat de software dat 'herkent'?
klopt, firmware 2.0 herkent EDGE als mobiel datanetwerk, niet als 3G
kijk maar naar het icoontje bovenin je scherm als je op EDGE gaat,dan zie je een vierkant blokje met daarin een blauwe punt, dat zie je ook als je niet op Wi-Fi of EDGE zit. blijkt dat firmware 2.0 geen goede herkenning en icoontjes heeft voor EDGE....
  #12  
Oud 4 September 2008, 11:15
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 8
Standaard

Volgens de apple site is dit het icoontje voor edge
en voor GPRS. dus ik snap me hele edge (nog) niet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
EDGE uitzetten sanjay501 iPhone algemeen 6 26 November 2009 21:05
EDGE uitzetten eerste generatie iPhone oneufus Archief 1 17 November 2008 19:05
edge/gprs uitzetten? mister@ iPhone algemeen 52 26 August 2008 17:10
1.1.3 Edge uitzetten... pietsnot Archief 3 16 February 2008 15:40
EDGE uitzetten Firmware 1.1.3-3 ? MarkBender iPhone algemeen 18 13 February 2008 19:38

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:10.