edge/gprs uitzetten?

edge/gprs uitzetten? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Goedenavond, Ik heb zojuist mijn iPhone van 1.02 naar 1.1.1 geupdate, en het nederlandse tallpakket geinstalleerd (via installer.app ) en iworld geinstalleerd. Wanneer ik nu ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 9 January 2008, 18:53
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 5 November 2007
Berichten: 46
Standaard edge/gprs uitzetten?

Goedenavond,

Ik heb zojuist mijn iPhone van 1.02 naar 1.1.1 geupdate, en het nederlandse tallpakket geinstalleerd (via installer.app) en iworld geinstalleerd. Wanneer ik nu geen internetverbinding heb, maar toch mail of internet opstart, dan maakt de iphone automatisch gebruik van edge/gprs. Dit wil ik helemaal niet gebruiken, om hoge abbo kosten te voorkomen. Hoe kan ik er voor zorgen dat de iphone niet steeds edge probeerd in plaats van Wi-Fi(indien niet beschikbaar) Ik heb een abo bij kpnicon.

bij voorbaat dank.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 9 January 2008, 19:00
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

Hiervoor kan men iToggle gebruiken of service.app die zijn te vinden in installer!

Greetz, Stiruam
  #3  
Oud 9 January 2008, 19:01
Patipod's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Berichten: 230
Standaard

Installeer gewoon via je installer het programma service.app. Hiermee kun je alles uitschakelen

Edit:Te laat
__________________
Eerst Iphone 2G US 8GB, toen Iphone 3G NL 8GB black en nu Iphone 4 16GB black
  #4  
Oud 9 January 2008, 19:09
» Ik heb geen iPhone  
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Zilver)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 1.960
Standaard

Dat is inderdaad heel vreemd en gebeurt alleen bij kpnicon.
Leuk als je een mobiel internet abootje hebt, dan hoef je niets in te stellen, maar link als je dat niet hebt.
Ik begrijp dat niet van KPN, zo jaag je mensen onnodig op kosten.
Hoef je bij KPN ook niets te activeren om GPRS te kunnen gebruiken?
  #5  
Oud 9 January 2008, 20:35
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Daar ben ik dus ook achter gekomen met debitel-kpn...

Gprs doet het gewoon automatisch zonder iets in te stellen. En ik maar denken dat Wi-Fi zo langzaam ging opeens


itoggle is dan een handig programma idd
  #6  
Oud 9 January 2008, 20:46
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Je kunt GPRS wel uitschakelen. In de wiki staat hoe je dit kan doen. Je moet hiervoor een bestandje aanpassen op de iPhone
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #7  
Oud 10 January 2008, 08:35
TokTok1908's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 November 2007
Locatie: Almere
Berichten: 136
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fresh Bekijk bericht
Dat is inderdaad heel vreemd en gebeurt alleen bij kpnicon.
Leuk als je een mobiel internet abootje hebt, dan hoef je niets in te stellen, maar link als je dat niet hebt.
Ik begrijp dat niet van KPN, zo jaag je mensen onnodig op kosten.
Hoef je bij KPN ook niets te activeren om GPRS te kunnen gebruiken?

dat is juist de truc van KPN...
als je een data abbo hebt, word je geknepen bij het leven, en als je geen abbo hebt dan heb je de beschikking over HSDPA.
want: hoe sneller de verbinding, hoe meer MB'tjes er worden binnen gehaald, hoe meer KPN verdiend.....

ik werk als monteur voor mobieltjes,
en toen de Nokia 6110 Navigator uitkwam, had ik een toestel die problemen had met het opstarten van de navi-kaarten.
ik heb daar een test-sim van KPN in gedaan, en ben met het toestel aan de gang gegaan.
zonder dat ik het wist heeft het toestel connectie met het internet kunnen maken, en heeft toen ongeveer 400MB gedownload
kosten: 1600 euro
bleek dat de kaarten niet goed op de geheugenkaart stonden en zonder dat ik het wist heb ik het toestel toestemming gegeven om deze te downloaden.
zonder iets te hoeven in te stellen kan je bij KPN het internet op, en dat vind ik persoonlijk een zeer slechte zaak.
  #8  
Oud 10 January 2008, 14:30
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Nog mooier, dan zet ik edge uit via iToggle of services. Maar dan presteert ie t nog om via gprs data binnen te halen en te versturen.

Heel appart.

@destiny: Waar precies in de wiki? Zou ik erg graag willen weten nml..
  #9  
Oud 10 January 2008, 16:40
macjoris's schermafbeelding
» iPhone UK 8GB [FW: 1.1.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 November 2007
Locatie: bosch van de Hertog
Berichten: 73
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TokTok1908 Bekijk bericht
dat is juist de truc van kpnicon...

Noem het een truc, persoonlijk vind ik het wel fijn dat ze altijd leveren waar ik om vraag. Geen moeite met instellingen en dergelijke. Ben je bang voor eventuele onverwachte kosten, stel je het gewoon in. Vond het altijd fijn dat kpn dat deed. (nu t-mobileicon en deed dat nooit, heb nu data abbo dus ook geen last meer van.)
  #10  
Oud 10 January 2008, 16:48
TokTok1908's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 November 2007
Locatie: Almere
Berichten: 136
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macjoris Bekijk bericht
Noem het een truc, persoonlijk vind ik het wel fijn dat ze altijd leveren waar ik om vraag. Geen moeite met instellingen en dergelijke. Ben je bang voor eventuele onverwachte kosten, stel je het gewoon in. Vond het altijd fijn dat kpnicon dat deed. (nu t-mobileicon en deed dat nooit, heb nu data abbo dus ook geen last meer van.)
maar ik had hier juist niet om gevraagd, zonder dat ik wil, kan ik op internet.
en dat vind ik een slechte zaak.
  #11  
Oud 10 January 2008, 17:03
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

https://forum.iculture.nl/f1/ip...1452-edge.html

Helemaal onderaan
  #12  
Oud 10 January 2008, 19:55
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Dankjewel! Had nog niet bij EDGE gekeken in de wiki..
Heb het bestandje gelijk aangepast. Geen last meer van gprs dus
  #13  
Oud 10 January 2008, 21:02
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Ik heb het ook aangepast. Ik denk zelf dat je accu dan ook een stukje langer mee zal gaan, omdat je de chip niet mee laat opstarten.
  #14  
Oud 11 January 2008, 00:59
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 61
Standaard

Ik gebruik NetServices. Ik heb iToggle en services ook geprobeerd, maar als je reboot moet je bij die 2 opnieuw edge uitzetten... Bij NetServices blijft het gewoon netjes uit staan.
  #15  
Oud 11 January 2008, 09:08
TokTok1908's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 November 2007
Locatie: Almere
Berichten: 136
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door destiny Bekijk bericht
Ik heb het ook aangepast. Ik denk zelf dat je accu dan ook een stukje langer mee zal gaan, omdat je de chip niet mee laat opstarten.
maar dat houdt dan wel in dat je alleen internet hebt via Wi-Fi, of zie ik het helemaal verkeerd?
wat is dat dan voor voordeel?
  #16  
Oud 11 January 2008, 15:37
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 45
Standaard

Zowel iToggle als Netservices zouden nogal buggy te zijn met OTB 1.1.2..
Is dat ook zo? M.a.w. Heeft er iemand ervaring met deze programma's en OTB 1.1.2?

Ik heb net services geprobeerd, en die knald EDGE gewoon weer vrolijk aan nadat ik hem heb uitgezet ..
  #17  
Oud 11 January 2008, 15:40
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Nou dat doet ie bij mij ook. Tenminste dat zegt ie. Want ik heb dat bestand aangepast en GPRS start dus helemaal niet op.....

Dus denk dat dat programma idd nogal erg buggy is.
Als ik mijn instellingen van Vodafoneicon goed zet dan doet GPRS het nog steeds niet. Terwijl Services.app aangeeft dat EDGE aanstaat. Dus dat programma is gewoon gaar onder 1.1.2
  #18  
Oud 11 January 2008, 15:53
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 November 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 45
Standaard

OK, dan ben ik dus niet de enige bij wie services niet werkt onder 1.1.2

Iemand anders nog ervaring met de andere 2 onder 1.1.2 (OTB)?
  #19  
Oud 11 January 2008, 16:42
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

ik heb allebei geprobeerd onder 1.1.2 otb.
werkt idd niet goed.

Edge/gprs ging gewoon uit zichzelf aanstaan
  #20  
Oud 14 January 2008, 00:11
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Berichten: 21
Standaard

Bij mij werken iToggle en services ook niet goed. Hoewel ik edge uit had gezet werd er toch data binnengehaald. Mijn truc is simpel: ik pas de APN gewoon aan, heel effectief.
__________________
iPhone 8GB US 1.1.4
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
EDGE uitzetten sanjay501 iPhone algemeen 6 26 November 2009 20:05
SSH en GPRS uitzetten op 3.0 ocmer95 Archief 2 16 September 2009 20:26
GPRS uitzetten? Gerben90 Archief 3 14 August 2008 11:46
1.1.3 Edge uitzetten... pietsnot Archief 3 16 February 2008 14:40
Itoggle (GPRS uitzetten) bapovs iPhone algemeen 11 9 February 2008 12:35

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:38.